Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Bazı zaman insanlar eşinin ailesine yakın olamayabilir veyahut fikirleri ve düşünceleri uymayabilir ama sonuçta siz eşinizi seviyorsanız bazen onu hatırı için katlanabilirsiniz tabii yine bir mesafeyi koruyarak bu yapılabilir çünkü mesafe korunmadı mı laubalilik önü açıklık başlama sizin hayatınıza tesir etmeye başlar o yüzden ilişkilerde dengeli bir seyir izlemek gerekiyor. Sonuçta sevdiğiniz bir kişi onu annesi babası onu yetiştirmiş büyütmüş elbette ki fikirlerimiz uyacak diye bir kural yok ama asgari düzeyde yani düşük bir seviyede belli bir mesafeyi koruyarak iletişim içerisinde olabilir Çok sık olmamak kaydıyla
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki de zorunda değiliz ama ben sevdiğim için zaten yakınlık gösterirdim her zaman.. yani bunu sevdiğim için ve içimden geldiği için yapardım ki zaten eşimin ailesi benim kendi ailem olurdu onları severdim.. ve uyum için de yaşardım.. eşimin de isteklerine öncelik verirdim tabi ki de
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKimse sevgi de mecburi değil lakin saygı karşılıklı olarak mecburidir. Eşin ailesiyle fazla sıkı fıkı olmak iyi değildir, aşırı soğukluk içinde olmak da iyi değildir, mesafeli ve sınırlı görüşmek en iyisidir, yüz göz olmamak en iyisidir, çünkü elti görümce yerine göre kayınbirader faktörleri laf taşıma gibi eylemlerde bulunurlar, onların yanında dedikodu yapılmamalı, sır verilmemeli, güven duyulmamalı hiçbirine, onların yanında kitap gibi sessiz olmak insanı kazançlı çıkarır
00 Yorumla
Evlilik aile olmak yani artık iki Anne iki Baba olarak iki eşde ailesini kabul etmeli ne yazıkki bu durum farklı sebeplerden dolayı genelikle olmuyor sevdiğin kişiyle uzun süre mutlu bir birlikteliğin olsun istiyorsan bu böyle hem dinen de böyle hoş görülmüş
03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
+1 yılEsimin anne babası yok ve 5 kardes yani bu durumda kardesleri ailesi oluyor en buyukleride esim ben esimin hayatina girene kadar resmen esimi somurmusler duygusal olsun maddiyat olsun esim benimle tanismadan 1 ay once intiharın esigine gelmis acillik olmus ben simdi boyle bi aileye saygi gostermek zorundamiyim TARTISILIR...
27 Yorumla- +1 yıl
Bende oyle yapiyorum esim gercek yuzlerini gordu cok sukur anne babasini kaybeden insan bi kere oturur dusunur abim yarin evlenecek ben napacam anne babam gibi olmaz olamaz diye gram dusunmemisler bende acıdım anne babaları olmus diye severek evlendim esimle birde onlari kabul ettim hep beraber yasamaya baslamstim takii abileri hastaneye dusup ben aradgmda abiniz hastanede siz nerdesnz diye koyde dugundeyiz demeleri onlari bitirdi abiniz size anne babalik yapmis acilde yatak dosek yatio sizin dugun keyfiniz niye aldim esimi karsima iyilesnce konustum bole bole oda bana hak verdi ayrildik belki kotu gelinlik yaptim orada duyan duymayan esimin kafasini yikadgmi dusunecek ama gercekleri bilmiorlar uzun oldu ozur dilerim bu konuda asiri doluyum
- +1 yıl
Onu inkar eden yok zaten pasif asiri saf
- +1 yıl
Kesinlikle
Evlilik
"Avrupa' da evlilik tango gibidir.
Iki kisi arasinda yapilr.
Türkiye'de ise halay gibidir.
Aileler arasinda yapir,
sülaleler karisir."
Demiş, Üstün Dökmen…
Çokta isabetli bir laf etmiş, eşinin ailesini sevmek zorunda değilsin elbette ama eşinin değer verdiği orantıda saymak ve iletişim kurmak durumundasın.
10 YorumlaSevmek zorunluluğu yok ama eşinin hatırı için karşılıklı asgari saygı ve nezaket ortamı korunmalı diye düşünüyorum. En azından şu fani dünya da şu üç günlük dünya da kanlı bıçaklı olmaya hiç gerek yok. Yakınlık olmayabilir. uzaklık ve soğukluk olabilir. Ciddiyet ve resmiyet olabilir. Kendi içinde yaşadığın kırgınlıklar ve kızgınlıklar olabilir. Ama küslük olmaz. Saygısızlık olmaz. Ne demişler büyüğünü bilen büyüğünden büyüktür.
00 YorumlaYakınlık değilde hoş görü saygı güler yüz ne olsada büyüklerimiz bizim kendini birde onların yerine koymak gerekir saygı sevgi geldiklerinde misafir olarak ilgi hoş görü bunlar güzel şeylerdir takıntılık inat küsur aramak bahane üretmek kin beslemek ve kafada oluşturarak yargılamak Köyü bir şey hoş görülü saygılı sevimli olmak kadar güzel bir his yok iki taraf içinde geçerli
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSaygı her zaman duyulmalı ve hak ediyorlarsa samimiyet tabii ki gösterilmeli. Fakat karşı taraftan gelen bir saygı yoksa onlar da bizden yakınlık beklemesin.
20 Yorumla en sevmediğim şey sevmediğin insanlarla mecburi samimiyet ve muhabbet etme zorunluluğudur. arkadaş iş durumunda pek iplemem yapmam bunu ama eşinin ailesi olunca bazen mecbur oluyorsun...
20 Yorumla
+1 yılGöstermek zorunda değilsiniz, Ailenin kafa yapısına göre değişir bu konu.. Sizi habire Kavga ettirip birbirinize düşman edecekse görüşmez mesafe koyarsınız.. Yok iyi niyetlilerse görüşülür sevmezseniz dahi saygı duymanız gerek, Eş hatrına.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılBen kendi öz akrabalarima yakinlik gosyermiyorum ki😅esimin ailesi cok bir sey beklemesin benden
10 Yorumla
+1 yılZorundayız bu konuda net bir şekilde söylüyorum yok ben ailesi ile evlenmedim olayı söz konusu olmuyor.
112 Yorumla- +1 yıl
Yapacak bir şey yok ben de yengemi ve ailesini sevmiyorum ama katlanıyorum
- +1 yıl
O dediğin öyle olmuyor işte ne kadar zorunda değil desen de şartlar öyle olmuyor
- +1 yıl
Senin benimle derdin ne söyler misin? Neden her cevabım da böyle kavga polemik içinde oluyoruz soru soruyorsun takip ediyorum geliyorum durmadan kalbimi kırıyorsun
- +1 yıl
Yok öyle merak etme rahatsız etmem bundan sonra takip de etmem
- +1 yıl
Haklısın biraz ben de öyleyim ama ne bileyim sanki seni kırıyorum gibi düşündüm yani hep sana durmadan sanki muhalif yorumlar yapıyorum senin kalbini incitiyorum gibi hissettim
- +1 yıl
Öyle ama hep azar 🙈🙈
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yapiciysa , evlat yerine koyuyorlar ise gösterililir. Fakat tam tersiyse eve sokulmamalidir😂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ama saygı göstemek zorundayız. Ne kadar samimi olursan aradaki saygınlık o denli azalıyor ben mesafeli ve saygılı olmaktan yanayım. Yüz göz olanların hepsi birbirine saygısızlar.
10 Yorumla
+1 yılEsinizi dogurup buyuten emek veren insanlar, sevmeseniz de bence saygiyi hak ediyorlar. Esinizin hatiri icin asgari duzeyde yakinlik gosterilmesi hos olur.
00 YorumlaEvet zorundayız eşinize olan saygimizdan her ne kadar sevmesem de yakınlık gösterip sevmediğimizi belli etmemeliyiz
11 Yorumla- +1 yıl
Sana yakısan bir durum bu da. çıkar gösterisi sjjsjs
Sevmiosan ailesini evlenmeyeceksin çocuk oyuncağı değil bu iş.
01 Yorumla
+1 yılZorundalık değil de iyi insanlarsa zaten ister istemez yakın olursun, kötü davranıyorlarsa da istediğin kadar zorunda ol yine d ısınamazsın 🤷♀️
00 YorumlaHayır yuvam bu yüzden yıkıldı sayın kayınvalidem size ne yakıştı fesatlık 😂 böyle anıyorum
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Yani mesafe koymak bana göre ters. Büyük bir olay yaşanmadığı sürece saygılı şekilde yakınlık göstermek zorunda oluruz.
00 YorumlaSaygı olmalı karşılıklı eğer eşim olacak kişi brnim aileme saygı göstermezse ben de onun ailesine saygı göstermem olur biter
00 YorumlaElbette bu hem eşinle arandaki bağı güçlendirir.
112 YorumlaYani sevsende sevmesende oda senin ailen olur eşinden dolayı saygı duymak lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Sevdiğinin sevdiklerine sende yakin ol en azından şirin görün
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 805 cevap paylaştı. Zorunluluk yok ama saygı sevgi her zaman iyidir. Zararı olmaz
10 YorumlaEvet saygı görmek isteyen önce göstermeli. Kendi ailen içinde geçerli
10 Yorumla
+1 yılEvet zorundasın çünkü o da senin ailen. Aynı oranda o da senin ailenle yakın olmalı
00 YorumlaYakınlık göstermesekte saygı göstermeliyiz diye düşünüyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eğer candan ve iyi insanlarsa neden soğuk yapalım ki. Karşılıklı anlaşmak ve mesafeyi korumak önemli
00 YorumlaDeğiliz, bunu şart koyamam ama saygılı olmak zorundayız.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Yani yoksa kavga gürültü sonra kopukluk ve boşanma olur
00 YorumlaHayır.
35 yıllık evliyim.
Bir gün bile umurumda olmadılar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYok ya siz kral paşa gibi takılın nerde o saygı ya tövbe
00 Yorumla
+1 yılOzelini anlatma siradan vakit gecir... onlarin yaptigini yapmaya calis :dd
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUzakmış değerli ol… ama anne babaya saygılı hatta genel saygılı insan olamk gğzel bir şey tavsiye ediyorum ben
110 Yorumla- +1 yıl
Burdaki erkeklere biraz tavsiye verseniz keşke saygı konusunda.
Cevap sahibi+1 yıl@Adsızyorumcu erkekler bana tavsiye veriyor🤦🏻♂️…
Erkekler birbirini zehirliyor…..
Kasımlara değer verme … Kıymet bilmez….
Onun gibi olmicak eşinin anne babasına o kadar çok erkek var ki…. Geneli ayıya dayı dersin kızı kapınca kafasında…. Bunu doğru ve hayatın gerçeği olarak görüyor… ve yaşanmışlıklar haklı sebeblerle erkeklerde böyle bozuk zihniyette…
Ama zor olan benim tarzım….
Eşinin ailesi seni sevdiğine emanet gibi sen kavuşana kadar sahip çokmış… dünyaya gelmesine vesile olmuş…. Büyütmüş be sana emanet olarak teslim etmiş….
Şnsnankendi ailesine 9 ay karnında taşıdı dünyaya gelmeme vesile oldu diye nasıl saygılı oluyorsa … sevdiğini kendinden çok severken onun ailesine minnettar ve saygılı olmalı… gerçek aşk bunu gerektirir… değer veriyorsa..- +1 yıl
Bence siz o erkeklere kulaklarınızı kapayın. Gerçekten bakıyorum hepsi deccal olmuş başımıza. Bu karakter meselesi... iyi insanlar ve kötü insanlar vardır bence. Kız erkek cidden fark etmiyor. Nerde ne konusulcagini bilmeyen insanlarla dolu her yer. Siz değer vermeye devam edin kadınlara. Elbet iyi biri çıkar
Cevap sahibi+1 yıl@Adsızyorumcu aramıyorum 😂
İyi insan olmak doğru olmak alfalık gerektirir…. Ben de çocukluktan böyleyim doğru doğrusu etkilemez……
İyi biri çikması değil mesele doğru olanı yapmakta- +1 yıl
Ben şu sebepten dedim. Kadınlara değer verme kıymet bilmez demişler ya o sebepten yani iyi birileri vardır kıymet bilecek elbette ki siz doğru olamaya devam edin. Zaten insan doğru olanı yapmazsa vicdani sızlıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Adsızyorumcu kimsenin vicdanı sızlamıyor artık…. Benim ki de vicdandan çok dediğim gibi yürek duruş eril enerji kaynaklı
- +1 yıl
Benim vicdanım sızlıyor fazlaca. Birine istemeden bir kötülük bile yaptığımda. Karakter meselesi biraz da galiba 🤷
Cevap sahibi+1 yıl@Adsızyorumcu vicdanlı insan az kaldı….
Ama artık insanlar öldürse umrunda değil… bak oyunlarda ölünce mario geri … o kadar üzülüyor millet en kötü şeye ….
Ama istisnalar var adsız Melek- +1 yıl
Aynen öyle. İyi insanlara denk gelmek dileğiyle. İyi geceler
Cevap sahibi+1 yıl@Adsızyorumcu iyi geceler
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBelli bir yere kadar, lazim oldugu kadar iletisim kurulabilir ama mesafe korunmali.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince ilk işim kaynanama uçan tekme atmak olmuştu. Herkes mesafesini bilmeli
00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle öyle bir zorunluluk yok.
Hatta sevsen bile ne kadar uzak o kadar iyi. İnsanlar arasında samimiyet arttıkça saygı azalıyor.
00 YorumlaBunu bir zorunluluk olarak görmemek gerek bence. Herkes sınırlarını bildiği sürece samimiyet güzeldir diye düşünüyorum.
00 YorumlaBence gösterilmeli niye bu ülkede özellikle kadın tarafı eşinin ailesini sevmiyor anlamıyorum
05 YorumlaBen nasıl onun ailesine hürmet edeçeksem ondan aynı saygıyı beklerim
10 Yorumla
+1 yılBence değiliz. İİ insanlarsa zaten kendiniz yakınlık göstermek istersiniz
00 Yorumla
+1 yılcıvıklık yalakalık yapmak zorunda değil kimse ama ağırbaşlı ve saygılı olmak zorundayız
00 Yorumla
+1 yılZorunluluk olmaz ama, aranı iyi tutmalısın bence. Karşılıklı sevgi saygı içerisinde yaşanmalı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEn azından yüzyüzeyken 😅
13 Yorumla- +1 yıl
O bende de var maalesef buna engel olamazsın demek ki içi dışı bir insansın bu da güzel
Senin bu profil resmin kaç yıldır duruyor?
03 YorumlaDoğru mesafede evet yakınlık beklenir.
10 Yorumla
+1 yılElbette onun ailesi bizim ailemiz oluyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılyakınlık değil ama saygı
00 Yorumla
+1 yılSaygılı olmaya mecbur her iki tarafta.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
+1 yılYakınlık olmasa bile, saygı ve hoş görü olmalıdır
00 Yorumla beni sevmiyorlarsa uzak dururum
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra mı önce göstermen lazım djsjak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Saygı kafi. Mesafe iyidir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Sevmesende saygı duymak zorundasın
00 YorumlaGöstermek istemezsen değilsin tabi ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılZorunda deilsin ama göstersen güzel olur
00 Yorumla
+1 yılCevap veriyorum hayir sayin master
00 Yorumla
+1 yıl“kötü ve fesatlarsa” değilim, umrumda olmaz 🙃
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. hayır itin dötüne skup çıkarmak gerekiyo
00 YorumlaEvet zorunda yoksa kaybeder
00 YorumlaYakınlık değil saygı önemli
00 Yorumla
+1 yılSaygıdan da olsa yakınlık gösterilir
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası