Tesettürlü biriyim. Yüz dışındaki yerler haram ama yüzü göstermek haram değil diye biliyorum. Ama tam tersini söyleyenler de var. Doğrusu nedir? Yüzümüzü hiç paylaşmamak mı gerekir sosyal medyada? 🙄

Tesettürlü biriyim. Yüz dışındaki yerler haram ama yüzü göstermek haram değil diye biliyorum. Ama tam tersini söyleyenler de var. Doğrusu nedir? Yüzümüzü hiç paylaşmamak mı gerekir sosyal medyada? 🙄

Eğer inancına göre söylüyorsan evet haram. Dışarı yalnız çıkman da haram, sesini herhangi bir erkeğin duyması da haram mesela fırına gidip erkek bir fırıncıya 2 ekmek diyemezsin, yüzünü göstermek elbette haram, dudaklarından, yanaklarından, burnundan tahrik olabilirler, erkekleri yoldan çıkarmamalısın. Burka en iyi çözüm yani sadece tül arkasından gözlerinin gözükmesi, tabi o da yolu görmen için, sonuçta yolu görmezsen düşebilirsin, düşünce bir yerlerin açılabilir bu daha kötü olduğu için gözlerin açık olmalı. Dışarıya eşin ile birlikte çıkmalı ve birkaç adım arkasından yürümelisin, başın önde olmalı. Kocana itaat etmelisin, İslam Peygamberinin sahih hadisinde dediği gibi eğer insana secde edilebilseydi kadının erkeğe secde etmesini söylerdim demiş. Malum, yine sahih hadistir cehennemin %99'u kadınlardır, o yüzden erkeğe mutlak itaat etmen gerekiyor. Eğer kocan yoksa baban ve büyük erkek kardeşin ile alışverişe gidebilirsin. Bu arada kocan ile kavga ettiğinde senin iyiliğin için dövebilir, ayrıca serkeşlik etmenden korkarsa eve kapatabilir. Eğer erkek kardeşin varsa mirasta hakkın erkek kardeşlerinin yarısı kadardır, dinen erkek kardeşlerin kadar pay isteyemezsin, caiz değildir. Bir olayda şahit aranıyorsa tek başına şahit olamazsın o olaya, ancak 2 kadının şahitliği 1 erkeğe bedeldir. Biri unutursa diğeri ona hatırlatsın diye. Kocan başka eş veya sınırsız cariye getirirse Ayetlere uyuyordur, asla karşı gelemezsin, eşine itaatsizlik edemezsin. Ne zaman çağırsa gitmek zorundasın, yine sahih hadiste dendiği gibi erkeğin vücudu irinle kaplı olsa, karısı onu yalayarak temizlese bile hakkını ödeyemez. Ayrıca doğurduğun çocuk erkeğin sayılır, bu yüzden erkeğin çocuğuna baktığın için kocandan süt parası da talep edebilirsin. İşte İslam'ın emirlerinin bir kısmı böyle. Sence gavur malı internet ile, telefon veya bilgisayar ile haram olan yüzünü binlerce erkeğe göstermen caiz midir? Sen düşün. Esenlikler.
Alçak utanmıyorsun değil mi dinle ve hanım kardeşimle dalga geçmeye. Terbiyesiz ahlaksız. İslam karşıtı olanların kaçı "edep" sahibiki
Sokakta yürürken insanlar yüzünü göstermiyor musun? Burada yüzünü gösterince mi haram oluyor?
Haram değil de uygunsuz. Çünkü toplum sosyolojisi sokakta başka burada başka. Sokakta yürürken kimse seni rahatsız etmez. Sapkın bir harekette bulunmaz. Çünkü yasalar vardır, polis vardır, şu vardır, bu vardır.
Ama sanal alem dediğin yer, insanın gerçek yüzünü gördüğün, en cesaretsizin bile nasıl olsa karşı karşıya değiliz diye toplum içinde işleyemediği suçu burada işlediği, maskelerle gezdiği, münafığının iki yüzlüsünün bol olduğu bir yer. Uygunsuz olması da bu yüzden.
Sokakta yüzüne dik dik bakamaz, rahatsız edici bakışlar atamaz. Ama burada o fotografı kaydeder, haram olan arzulara alet eder. Sence buna gerek var mı?
sosyal medeyada olmanın helal olduğu bile şüpheliyken sen en değerli yerini cümle aleme göstermek iyi olur mu diyorsun? yığınla sapık var abaza var belki hoşuna gidecek ağzına yüzüne hallenecek ne yapcaksın o zaman?
Tesettürün manası, kendini gizlemek ve kötülüklerden, kötü insanlardan korumaktır. Sosyal medyada bir sürü insan profilinizi görebiliyor ve niyetlerini anlayamıyorsunuz. Siz temiz bir niyetle dahi kendinizi koysanız karşıda size art niyetle bakan biri olduğunda bu sizi de günaha sokar, sebep olduğunuz için. Paylaşmamanızı tavsiye ederim zira doğrusu budur. Her şekilde kendinizi sakınmanız ve gizlemeniz daha evla olacaktır.
Cevap
9Cevap
Sosyal medyaya dindar bir insansanız hiç fotoğraf koymamanızı tavsiye ederim. Şimdi teknoloji öyle bir ilerlediki. O yüzünüzü alırlar nerelerde kullanırlar aklınız şaşar.
Yüzün gözükmesi haram değil. Foto olarak konmasını bilmiyorum ama İlahiyat vs. okuyan arkadaşlarım hep fotolarını koyuyordu. Sorun olsa koymazlardı herhalde
Taftik edici olmadığı sürece bisey olmaz ikiside ayni gunahsada deyilsede
burada soru sormak erkeklerle münasebet içinde bulunmak haram
Günahından ötürü değil, fotoğrafını fake olarak kullanırlar.
Yaparlar mı cidden
Yaparlar. Tesettürlü birinin fotoğrafını kullanıp ahlaksızca işler yaparak tesettürlüleri lekelemek isteyen aşağılıklar var.
hiç paylaşmaman daha doğru : ) Farklı olan da sen olursun hem.
Yemek yemek tuvalete banyoya gitmek haramdır sakıncalıdır
Dalga geçmeden cevap verin lütfen bazıları koyulmaz diyor bana ben de emin olamadım
Yanıt vermen bile günahdır
Ne gerek var ki yüzü koymaya
Bir profil hesabı oluyor çünkü bireysel?
İnanılmaz günah 9xpoint günah hatta ve haram
Güneşe bakmak haram
Ciddiyim ya Dalga gecmeyin
Paylasma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?