Sizin süperliğiniz efendim @canerozkum @Wineandorange @Sensevdamsın
Ailenizin sevgiliniz hakkında soracağı ilk şey ne olurdu?
Sizin süperliğiniz efendim @canerozkum @Wineandorange @Sensevdamsın

Şöyle bir hatırlamaya çalışıyorum ilk ne sormuşlardı diye🙄
Önce nereli diye sordular sonra ırkını ve sonra mesleğini sonra ondan olmaz bırak dediler.
Bıraktın mı?
Evlendim.
Haha aileni çok dinlemişim😁
😄 Aile sözü dinlemeye yeni başladım fkgkh.
Haha 😂
Böyle bir durum yaşamam çünkü sevgili yapmıyorum.
İstemeye gelmek istiyor diyelim…. Senden bağımsız mı gelmeli …
Tanımadığım biri? İstemeye gelecek?
Seni gördü biri etkilendi…. Sana ulaştı sende dedin ki ben sevgili yapmıyorum…. Sevgiliyie karşıyım o da ilk görüşte aşık olmuş…. İstemeye gelecek …. Sen ailene der misini biri var ben de beğendim …. İstemeye gelmek istiyor yoksa ….
Hayır. Kabul etmem ki ilk görüşte aşık oldum çok yapmacık bir gerekçe. Aileme kalmadan ben kabul etmem zaten.
Ya yapmacık değilse … bir an bir bakış yüreğimi yaktıysa …
Yüreğim derken? Başkasından bahsetmiyor muyduk?
Tabiki başkasından … klavye hatası…
Ama haklısın okadar yapmacık insan dolultuştuki…. Hele ülkemizde herkes dolandırıcı oldu … duygusal anlamda da … kimseye güvenemiyoruz….
Ama iyi yürekli insanlar da var… bazen bir tebessümüne… bir bakışa … bir an… bir anıya … bir ömür acıyacak … tüm kalbiyle yüreğiyle sonsuza kadar … sevebilecek iyi yürekler de var …..
Neden bu kadar nokta koyduğunuzu anlamadım, boşluk doldurma oyunu gibi.. Her neyse. Güven zaten zor bulunan bir şey. Günümüzde canı sıkılan, yalnız kalan da ilk gördüğüne yapışıp ilk görüşte aşk saçmalığıyla geldiğinden bana inandırıcı gelmiyor. Ki bir insanı uzun süre gözlemlemediyse kimse kimseyi tanıyamaz gerçekten. Tanısa dahi -ki çok zor- sevemez bir anda. Sevmek zaman ister, aşık olmaksa tutku. Sevginin dahi olmadığı birine aşık olmak neredeyse imkansız. Kaldı ki günümüzde insanların sevgiyi bildiğine de inanmıyorum. Onun hakkında olumsuz tek bir şey duysa herkes "zaten ben ondan bahsetmedim dilim sürçmüş onu dememiştim" vs gibi geri vites yaparlar.
Kesinlikle haklısın. İnsanlar seviyorum deyip hemen va geçebiliyor ama bu zaten sevgi değil… Tanıma konusuna gelince …. Artık insanları seneler içinde bile gerçekten tanımak mümkün olmuyor ama önemli olan insanın özünü görmek …. Bunu bir an da bile görebilirsin…. Ama bazen bir insanı belki seneler içinde de tanıyamayabilirisin….
Hele bir erkek talip oluyorsa … seviyorum diyorsa yüreğiyle sevmeli… duruşuyla sonsuza kadar o emaneti baş tacı etmeli…. Dediğin gibi geri vites söz konusu olamaz …. Günümüzde aşık olmak çocuk oyuncağı olarak görülüyor … ama herşeye rağmen gerçek sevgi var… aşksa omun deprem hali….
Ama artık belki gerçek sevgiyi rastgelse bile bunu tamıyamıyor olacak insanlar çünkü sevginin ne olduğunu insanlar dediğin gibi bilmiyor… hatta o sevgiyi sahte zannediyor…. Sahteyi ise gerçek….
Önemli olan insan olarak önce değer vermek…. Güzel sevmek …. İnsani yönün güçlü olması…. Birine ümit veriyorsan.. söz veriyorsan … onun insan olarak karakter olarak arkasında durabilmek…. Her haliyle mimiğiyle …. Ruhen bedenen kalben … sevmek….
Ama insanlar ya heves ve geçici birşeyler istiyor…. Hayalı ve sanal oluyor….
ya da mantık ile tartıp sonra iş ortaklığı gibi yarım kalple yarım bir bağ kuruyor ….
Katılıyorum. Bu yüzden en güzeli gözlem yapmak ve izlemek. Dahil olmaya ne gerek var zaten?
Gözlem yapmak şu an çok yayılıyor ama … gözlem yapanlarda sonra ben böyle tanımamıştım yine diyor ….
Çünkü insanlar artık korktuğu için büyük bağlar duygular yerine daha makul bağlar kurmak istiyor …
Ama bu sefer o bağı kuvvetsiz kalıyor …. Ve tükeniyor….
Yüksek duygular ve heyecanla gelince birisi, o da heycan bitince tam tersine oluyor…. Çünkü o duygusuna aşık oluyor karşıya değil….
Duygu depremi durulunca … bitiyor….
İkiside hüsran….
Gerçek sevgi için öne iyi bir yürek gerekiyor ….. bu çok az kaldı …. Çünkü karakterin oturması artık çok zor bu dönemde…. Bunu başarınca …. olmaması gerekiyor….
Önce iyi insan olmak lazım sonra masalsı gerçek bir aşk mümkün …. Unutmayalım ki istisnalar her zaman … bu dönem zor bir dönem olsada
Öyle. Lakin benim bahsettiğim gözlem öyle değil. Bir iki saniye birine bakıp "tamam tanıdım bitti" demekle gözlem yapılmaz. Ki öznel değil nesnel bir bakıştan bahsettim. Bir kişiye kitlenmek yerine insanlığı, doğayı ve dünyayı anlamaya çalışmak.. Ki bu kendini sevme olayı da halen zihnimde. Bir süre önce öyle bir sorunuz vardı. Biraz da bununla alakalı. Yalnızlıktan korkan insanlar da diğerlerine sarıyor
Anlıyorum kesinlikle … o gözlem önemli….
Yalnızlıktan korkmak olmamalı … herhangi birini apışmak bu yüzden çok saçma…..
Ama birine talip oldum olmadı öbür öbür kapıya…. Kapı kapı gezmekte aramakta bir o kadar saçma ….
Hele bir erkek Adım atıyorsa 9 kere düşünüp tam atmalı ve sonuna kadar gitmeye hazır olmalı…. Dağları ejderhaları yenmeye hazır olmalı… fedakarlıklara …. Beklemeye mücadele … hazır olmalı …efendi ama cesur olmalı…. Sonuçta tüm masallarda prenses bşr kulede kitlidir … bunun farkında olmalı…..
Tabi prenseslerde en azında …. Saçını aşağya sarkıtmalı…. Öyle bir yürek bulursa kapıyı açmalı….
Ama bunlar masallarda kaldı … herkes menfaat derdinde oldu… saf sevgi nerde kaldı
Kapı kapı gezmek, çikolata toplayan çocukların işi. Skor tablosu tutan insan müsveddelerinin değil. Zaten sözünde durmayan veyahut yalan söyleyen, ayran gönüllü biri kimseye gitmemeli. Çünkü ciddi değildir ya da eğlencesine adım atıyordur. Masal diyarında değiliz neyse ki. Ayrıca her prensesin prensi olmaz. Mesela Moana, Merida, Raya gibi. Gerçek dünyadayız ama gerçekliğe dair bir şey de kalmadı.
Artık prenseste kalmadı zaten….
Erkekler çocuk kaldı … kadınlar hem erkek hem kadın oldu…. prensesler kalede beklerdi artık kadınlar kaleden kendi kurtuluyor ….
Tam tersine Erkeklerde ata binmeyi bile öğrenmiyor… sorumluluk almıyor…. Bilmiyor
kadınlar artık kendine annelik iç güdüsüne karşılicak erkek değil çocuk bakıyor….
Erkeklerde kendini anneleri gibi idare edecek bir anne bakıyor…. Bu ilişki tipi bu dönemin en yaygın olanı…. Bir anne oğul uzun vadeli yaşayabildiği için bu tip bir ilişki üzüm vadeli olsa da … başka bir çok sorun oluyor ….
Gerçekler böyle ….
Keşke masallardan ibret alsak…. Çocuklardan ders alsak… çünkü bşr temiz ve gerçek onlar kaldı….
Ama onlar da küçümsense de orada bize çok dersler var ….
Görüşleriniz için teşekkür ederim bu arada …. çok zarifsiniz çok memnun oldum … bu arada söylemek istedim unutmadan
Kesinlikle. Hayurlısı olsun hepimiz için. Ben teşekkür ederim.
Gerçek sevginin kıymetini hayırlısıyla bilelim …. 🌹🍀
Görücü olurdu
Nasıl yani… nezaman gelecekler senş istemeye gibisinden. Mi?
Niyeti ciddi mi gibisinden?
Evet
Anladım güzelmiş
Cevap
6Cevap
Ailem ile konuşmam.. zaten önemli olan benim sormak istediklerim olur
İlk fotoğrafını görmek ister analiz konusunda uzmandır bakar şöyle bir itici geldiyse sevemediyse gerisini merak etmez 😃
Wow dedektif 🕵️♀️ aile …. Bir bakışıyla anlar diyorsun …. Güzelmiş sevdim
Nereli :') babam bile eski sevgilimi öğrenir öğrenmez anneme ilk sorduğu soru bu olmuş
Haha çok iyi klasik en yaygının galiba
Evett
Noldu sonra peki …
Şehrini beğendiler ve birdaha konusu açılmadı 😂
Nasıl yani … ne kadar vakit oluyor
Ondan sonra siz ayrıldınız zaten
Bu sebepten dolayı ayrılmadık ya o zamanlar sevgiliydik yani normal devam ettik. Ayrılık daha sonra başka sebepten oldu
Hmmm magazindiler merak ermiştir ama sormıyorum 😄
Sevgilim olup olmadığı. Bu da sevgili hakkında neticesinde.
Eevt sevgilim seviyorum ulan dedin sonra Ondan sonra ne sorarlar 😂
Sevgilim olmadan da sordukları soru "Ne zaman evleniyorsun? Ne zaman çocuk yapıyorsun?". Sevgili olsa da değişmeyecek sorular.
Yakında de sende zz😁😄
Kısmet. Benim hayatım belirsiz. Bu arada Weckmann sezonuna az kaldı. Weckmann sever misin? Pipolu olanı pahalı ama daha güzel, tatlı. Sade olanı tatsız.
Benim yediklerim genelde brokoli zencefil çayı yumurta menemen ….
Fındık fıstık … ceviz … ve balık
Zencefil hariç hepsini ben de yiyorum. Özellikle kuruyemiş ve meyveler vazgeçilmezim. Spor yaptığımız için ihtiyaç duyduğumuz ürünler.
Evet zencefil spor için çok çok iyi … dene bence … taze zencefil 🫚 kesip üstüne sıcak su …. Demlensin …
Alışırsan çok iyi hissettirir
Tadı nasıl?
Acımsı zor gibi başta ama sonra mükemmel … balla karıştırıp içebilirsin başta alışmak için … spor yapanlar içer genelde çok faydası var
Aklımda bulunduracağım.
Den zencefil iş bende senin korku dizini izlim 😂
Psikolojik, gerilim ve bilim dizisi olduğunu söyleyebilirim. Korku değil aslında ama korkunç olaylar yaşanıyor. İlk bölüm uyuyamadım. Çok etkileyici olaylar yaşandı.
Haha çok tatlıymış … ben çok etkilenmem böyle şeylerden o sebeple espirisi kalmıyor ama merak ettim çok senden ötürü
Diziyi bitirdikten sonra belgeselini de izle. Ne kadar çok emek olduğunu göreceksin.
İzliceğim
Nereli oldukları ve nerden bulduğum olur kesinlikle
KS dersen 😂
Ruhuma el fatiha
Hahah
Bence bu 3 seçenekden biriyse-Meslek olurdu 🙃
Ne zaman evlilik 😂😂
Hdhehe
babam ; kimin nesi kimlerden?
Sonraki soru
sonraki verdiğim cevaba göre şekillenir bence işi ne yaşı kaç alkol alıyo mu kötü alışkanlıkları var mı? vs
Doğru
Sevgiliye mi o güller baya da almışın 😄
Anneme 😄 hastaneye giderken ….
Oda hemşirelere vermiş daha sonrasında
Sana hemşire ayarlasaymis bari bi tane😄
Hahah bir hemşire bana vazo verdi … yardımcı oldu çiçeklerle geldiğimi görünce …. iş çıkışı uğramıştım… ben de teşekkür mahiyetinde size bir gül verebilir miyim dedim …. Çok mutlu oldu….
Annem de herkese çıkarken tek tek birer gğl vermiş ….. o hemşire de benim bu ikinci demiş ….
Annnem alman kız istemez ama annelik işte ….
Kolejde okurken korkuyordu alman kozuna aşık olacağım diye eskiden …. Sanmıyorum 😄
Bu yaştan sonra da karışmaz herhalde 😄kiz iyiyse kaçırma 😄
Nerde tanıştınız djdj
KS desen
Demem 😅 Allah yazdıysa bozsun
Hahah ailen burayı biliyordur…. Sen buranın en eski üyesisin😂
Hayır annem biliyor sadece 😃
Hahaha annen bakıyor mu arada bunkoz napıuor diye
Merak edip soruyor arada 😬
Sen ne diyorsun ….
Annene hürmetler …. Bİzi duyuyorsa yasaklasın sana sosyal medyayı 😏
Bilgi alışverişi yapıyorum diyorum sjdjs
Bu arada niye yasaklıyormuş?
Çok bilgili burdan mezun oldun sen diye….😏
Hem iki Almancıya Burası fazla 😏
Buraya iki Almancı fazla olacaktı 😂
Sonradan gelen gitsin 🙄
Bu mobbing ama ben çok çok yeniyim….. sen hoş geldin demen gerekirdi 😅
Alfalar gitmez 😏 ele geçirir
Bu da manipülasyon :) şikayetçi olan gitsin diyelim.
Ben şikayetçi değilim ki….. haydaaa bi de suçlama Vaay ben sosyetik … bunu senden beklemezdim smsms
Suçlama hiç değil bu :D sadece bir öneri/seçenek/tavsiye
Gitmiyorum
fenomenler halkı kovdu şok şok😄
Halk fenomenlere çok haksızlık ediyor :D
Halk kıyamaz fenomenlerine 😄…. Ama annelere hiç kıyamaz …. Onlar ne derse o olsun
Hıhı kıyamaz aa evet 😃
Kıyabilir mi
Kıymak isteyen kıyarken, kuşbaşı seven kıtır kıtır doğratıyor djdj
Hmmm lezzetlisin demekki 😂
Sus be😅
Hoşuna gitti 😏😄 biraz lezzetliyimdir diyesin geldi sanki…. Haha
Yoo diyesim olsa derim
Tamam ozman sustummm … sen konuş 😏
Ok bb 😅
Sormaz sus gebertirim seni artık der annem😂
Niye 😂
Mimliyim 😃
Anlatsana biraz magazin olsun insanlara 🍿
😂
Kendi dedikodumu mu yapıcam 😃
Evet evet çok iyi hadi başlayalım
Oldu başka 😂
Mızıkçı 😒😏
Ozaman söz ver bir gün beraber yaramazlık yapacağız …..
Bu arada ben çok yeniyim burda…
Sen çok eskilerdensin sanki ama fenomensin diye biliyordum
Sebeppp neden yaramazlık yapayım seninle 😃
Yooo hiç fenomen olmadım klasik üyeyim
İlk ailesini sorar.
Ailesi neci kimlerden gibisinden
Aynen
Benim çocukla ne zaman tanıştın olurdu
KS de dese?
Babam o ne der kızlar soruyor der. Beni sopayla kovalar
bugüne kadar niye evlenmemiş, hiç şaşmaz
@izyonex bu çok doğru …. Şüpheci aileler… süt olsa inanmıyor bazıları beyazlığına 😂
nasıl seni kabul etti
Hahah çok iyi
Genel bilgi edinmek isterler.
Ne gibi ilk soru
Kim, nereden, kaç yaşında, iş/meslek.
Klasik yani güzelmiş
Maddiyati olmuştu.
Meslek mi … ev mi araba mı… zengşn mi?
Meslek olarak.. ne yapiyor ne kazanıyor diye merak etmislerdi
Onlara ne açıkcası🙂
Annem sorarsa söylerim nedir necidir ama sevmiyorum ben böyle şeyleri
Enteresan … isteme olacak … senden duymazlar ozaman görücü gibi demi
Görücü işi olmaz istemiyorum özel sebepler. Hani herkes ister o duygusal anları. Ama ben isteyememe durumundayım kişi bunu kabul etmezse kendi bilir yapabileceğim bir şey yok🙂
Güzelmiş aileme ne diyorsun …. evlenecekte İsteme falan yok direk bassın nikahı wow
Ne yalan söyliyeyim bende aynı şekilde düşünüyorum. İki günlük dünya ölüp gideceğimiz belli değil uğraşamam şatafatla vs. Sorun o konuma gelebilmekte
Tahinli pekmez çok severim 😂
Ne alaka oldu nickini gördüm şu an
Birdaha hesap açmam da açarsam ya tahin pekmez ya da pekmezliyogurt yapıcam😂
Haha söz mü
Açmamd aaçarsam olabilir
Nereli olurdu 😂
Memleket 😂
Memleket önemli 😂
Kimlerden 😂
Çok iyi
KS dersen dndnns
Nasıl tanıştınız