İyi insanlar iyi ki var 🥰🌹
Temiz Kalpli Olmak Saflık, S. alaklık Veya Yalakalık Mıdır?
İyi insanlar iyi ki var 🥰🌹
Herkes beni iyi niyetimden, temiz kalpli olduğumdan, terbiyeli olduğumdan seviyor. Kimse diyemez ki İbo bana saygısızlık yaptı, kimse diyemez ki İbo'nun bana zararı dokundu. Ama arkadaş ortamında s. alak oluyorum, yalaka oluyorum, saf oluyorum. Bu neden böyle iyi niyetli olmak yalakalık mıdır saflık mıdır veya s. alaklık mıdır?
Öyle saçma bir algı var aslında öyle değil iyi niyetli olmak en önemli şey sağlık ayrı bir şey sorgulamadan her şeye inanmak bana göre ama iyilik zekayla birleşirse çok iyi olur bence iyiliği saflık ve kaybetmek olarak algılamaları çok saçma geliyor bana kötü olmaya mi özeniyorlar yani
Bana yakala diyen kimse olmadı ama saf bulanlar, saf yerine koymaya çalışanlar oldu. Dışarıdan bakınca saf birine benziyorsun ama tanıdıkça da gayet akıllısın diyorlar. Bir arkadaşım böyle dediklerini deyince bana "melek yüzlü şeytan" demişti. 😂😂Yani saf derken bana çoğu iyi niyetli demek istiyor. Safın iki anlamı var. Biri temiz, iyi niyetli biri o dediğin anlamı.
Ayrıca yakala ve saf olmak farklı. Yalakalar çıkarı için tatlı dilli olur. Saf olanlar iyi niyetli olur.
Yalaka *
Çağın vebası, anlaşılmamak. Siz sessiz kalır edebinizi bozmazsınız. Kimseyi rahatsız etmez, hakkına girmezsiniz hatta yapılan kötülüğe dahi iyilikle yanıt verirsiniz ama insanlar bunları yanlış yorumlar. En basitinden birini dinlediğinizde dahi onun bilgilerini alıp kullanmak istiyorsun ithamıyla yargılayabilirler sizi. Bu aptallık veyahut yalakalık değildir. Fıtrattır, sünnettir.
Temiz kalpli veya sözde saf olmak, akılsızlık veya yalakalık değil aksine herşeyin farkında ve alçak gönüllü olmaktır. Kimsenin kötülüğünü istemeyen, samimi, sevecen ve temiz kalpli bu insanlar mütevazı olmaları sebebiyle ezik adledilen ama çok değerli insanlardır.
Cevap
7Cevap
Bence saflıktır..
Karakterini en masum şekilde idame ettirmektir. Bazen bazı kişiler sendeki özellikler onlarda olmayınca istisnalar hariç karalamalar yaparlar hasetlikten
Kussunlar böylelikle senin derecen yükseliyor 😊
Rica ederim 😊🌹
Yanlış insana karşı temiz olunca her çeşit olur
Hakaret olarak bütün küfürler sana 🤷
Ya sal onları. Bir şeyden anlamayan bir tarafından aforizma sallamaya çalışıyor. Siz öyle düşünmekte özgürsünüz ama ben sizin için kişilik değiştirmicem ben iyi bir insanım de geç
Sadece arkadaş ortamın yeterli olgunluğa ulaşmamış
Şu var … temiz kalpli olmak zorundaysan evet.. öyle derler
ama kötü olmaya güç eğitim para zalim olmaya imkanın var ve iyisen ozaman altındır kanka altın
Karşında ki kişinin anlama yetisiyle alakalı bir durum
Hepsi farklı şeyler olmasa neden farklı kelime olsunlar
keşke herkes saf olsa, saflık ayrıcalıktır
İnsanların ne dediğine takilmamayi öğrenmen lazım
Hayır her şeye rağmen karakterini korumaktır.
Hayır asıl tam tersi Şeytanlıktır
Bu saydığınız özelliklerin tam tersi şeytanlıktır bu özelliğe sahip olan insan iyi kalplidir canım değil insanlık yani
Bu devirde öyle algılanıyor ama asla değildir
Sadece saflıktır
Suistimal edilince öyle oluyor maalesef..
iyi olmayacaksın !
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?