Aşk evliliğimi yoksa mantık evligimi
1 ay
Bu dönemde mantık evliliği mi yoksa aşk evliliği mi gerek?

Aşk evliliğimi yoksa mantık evligimi
Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Aşk ve mantık, evlilikte önemli iki faktördür. Aşk, ilişkiye duygusal bir boyut kazandırır ve çiftin birbirine bağlı kalmasını sağlar. Mantık ise, evliliğin pratik yönlerini ele alır ve çiftin birlikte bir hayat kurmasını kolaylaştırır.
2023 yılında, aşk ve mantık evlilikleri arasında bir denge kurmak daha da önemli hale gelmiştir. Ekonomik zorluklar, sosyal değişimler ve teknolojik gelişmeler, evliliği daha karmaşık bir hale getirmiştir. Bu nedenle, çiftlerin, aşk ve mantığı bir araya getirerek, hem duygusal hem de pratik açıdan tatmin edici bir evlilik kurmaları gerekmektedir.
Aşk evliliği, çiftin birbirine karşı güçlü duygular beslediği bir evliliktir. Bu tür evlilikler, genellikle tutkulu ve heyecan vericidir. Ancak, aşk evliliklerinin de riskleri vardır. Aşk, zamanla azalabilir ve çiftler, birbirlerini iyi tanımadan evlenmiş olabilirler.
Mantık evliliği ise, çiftin birlikte bir hayat kurmaya karar verdiği bir evliliktir. Bu tür evlilikler, genellikle daha istikrarlı ve uzun ömürlüdür. Ancak, mantık evliliklerinde aşk eksikliği hissedilebilir ve çiftler, birbirlerine karşı duygusal bir yakınlık kurmakta zorlanabilirler.
2023 yılında, aşk ve mantık evlilikleri arasında bir denge kurmak için aşağıdaki ipuçları faydalı olabilir:
Aşk ve mantığı birbirinden ayırmayın. Aşk ve mantık, evlilikte birbirini tamamlayan iki faktördür. Birini diğerine tercih etmek, evliliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini engelleyebilir.
Birbirinizi iyi tanıyın. Aşk evliliği yapmak istiyorsanız, evlenmeden önce birbirinizi iyi tanımaya çalışın. Mantık evliliği yapmak istiyorsanız, evlenmeden önce ortak değerleriniz ve hedefleriniz hakkında konuşun.
Ödün vermeye hazır olun. Evlilik, iki kişinin birlikte bir hayat kurmasıdır. Bu nedenle, birbirinize karşı anlayışlı ve fedakâr davranmanız gerekir.
Sonuç olarak, aşk ve mantık evlilikleri arasında bir denge kurmak, her çiftin kendi kararıdır. Ancak, bu dengeyi kurabilmek için, çiftlerin birbirlerini iyi tanıması ve ortak değerleri paylaşması önemlidir.
Bu konuda söyle düşünüyorum mantik evliliği yapan kişiler maddi olarak hayatlarını planlayan kişilerdir.. Bu insanlar epey fazla çevremde, bu kişilerin ne yaptığı ne yaşadığı bir kenara , onların yetiştirdiği çocukların bile çok bencil , sevimsiz olduğunu farkettim.. paylaşmayı bilmeyen , duygusuz gibi görünen bireyler genelde bu ailelerden çıkıyor.. Bu benim düşüncem, ben böyle düşünüyorum
İnsanlar daha ne yaşadığını bilmeden işkembe salonuna dönmüş burası mantık şu yönden olmalı ben bu kişi ile ömür gecirebilir miyim
Bir hayat kurabilir miyiz tabi ki insan sevmeli kütüğe sarılır gibi olmaz tabi de mantığı da kullanmalı az çok insan
Hangi dönemde olursak olalım ben aşk evliliğinden vazgeçmem. Çünkü annem ve babam aşk evliliği yapmış, onların huzurunu, saygısını, sevgisini ve sabrını görmüş biri olarak aksini istemem aptallık olur
Cevap
68Cevap
Mantık ve evlilik kelimelerini bir araya getirmekte zorlanıyorum.. Bence aşık olan da evlenmemeli, kimse evlenmemeli
İşte en güzel tarafı da bu
Senin için mantık evliliği ne anlama geliyor
Bu dönemde evlilik düşünende ne bileyim 😏 her iki türlüsü de zarar. Aşk evliliği yaparsın, aşk biter sapı kalır gibi bir şey olur. Mantık evliliği yaparsın belki durumun iyidir ama her gün kendini hapiste gibi hissedersin.
Kadın için eğer ahlakı iyiyse, evini geçindirecek parası ve mesleği varsa, imanı sağlamsa ideal bir eş olmalı bir erkek. Öyle tutkulu bir aşkla evlenmeyi beklemeyin zira gerçek hayat bir film değil.
Mantık evliliği isteyen insanlar karşınızdaki kişinin bundan haberi giren olması gerekir aksi halde duyguları ile oynamış olursunuz ve bu çok kötü bir şey
mantık evliliği alternatiflerin gittikçe tükendiği dönemde yapılır. aşk evliliği ise şuurun yitirildiği dönemde. her ikisinin sonucu da aşağı yukarı aynıdır.
Mantık olarak karar verip. Aşık olduğun kişiyle evlenilir.
Aşk, duygu. His olmadan olmaz.
Uyum anlaşma çekim olması şart canım .
Aşk evliliği, eğer mantıken biriyle evlenirsen maddi anlamda bir sıkıntın olmaz ama mutsuz olursun. Para her zaman huzur ve mutluluk getirmez.
Mantık evliliği yapın faturaları kiraları aşk ödemiyor
Harikasin
Sonrada ev arkadaşı gibiyiz, ne beni anlıyo ne ilgileniyo, ne tutku var aramızda diye buraya gelirsin
@TheLastt11 evliyim mantık evliliği yaptım şansım yaver gitti tanıdıkça sevdim aşık oldum sandığın gibi ağlamıyorum gayet mutluyuz 1 evladım da var
Ama büyük bi kısmının yaşadığı durum anlattığım gibi, sende demişsin şansım yaver gitti ama evlilik şansa bırakılacak bir şey değil, hele birde çocuk olursa hepten zor
Mantık evliliği kafalar uycak abi önce. Zaten kafa uyduktan sonra gerisi gelir
Kiralık anne bulup çocuk yapmak evlenmemek evlenmek su devirde çok mantıksız
Cinsel çekim evliliği en çok onlar mutlu evlilikten çünkü:)
Para karsiligi iliskiler. Zamanim da a*mimda degerli. Oyle bedava yok.
Ne kadar aliyorsun
Mantık evliliği evlendiğimiz kişiyi sonrasan da sevebiliriz
Sevdiğini alamadıysan aldığını seveceksin demişler 😊
Mantıklı aşk evliliği istiyorum bu saatten sonra
Mantıklı bir aşk evliliği en iyisi tabii ama bulması da o kadar zor
Bana ikisi de lazım… maddi manevi aklıma kalbime sinen biri…
Bence evlilik yapmamak gerek ama yine de siz bilirsiniz tabi
Senin gibi birini bulursam aşık olup evlenirim ama diğer türlü mantık evliliği yaparım
En İyi Cevap