Acik bir soru. Hristiyan olmak istiyorum. Kilisede mi yapiliyor bu bilen varsa fikirlendirsin
Cevabın nedir?
+1 yılHristiyan olmanın ilk adımı, “Hristiyan” teriminin ne anlama geldiğini anlamaktır. “Hristiyan” terimi ilk olarak, M. S. 1 yılında Antakya kentinde kullanılmıştı (bkz. Elçilerin İşleri 11:26). “Hristiyan” teriminin önceleri bir hakaret olarak kullanılmış olması mümkündür. Sözcük aslında “küçük Mesih” anlamına gelir. Ancak yüzyıllar geçtikçe Mesih’e iman edenler “Hristiyan” terimini kendilerine mal etmiş ve bu terimi kendilerinin İsa Mesih’in izleyicileri olduğunu tanımlamak için kullanmıştır. Hristiyan sözcüğünün basit tanımı, İsa Mesih’i izleyen bir insandır.
Neden Hristiyan olmalıyım?
İsa Mesih Kendisinin, “hizmet edilmeye değil, hizmet etmeye ve canını birçokları için fidye olarak vermeye geldiğini” bildirmiştir (Markos 10:45). Bunun üzerine, “Bizim neden bir fidyeye ihtiyacımız vardı?” sorusu sorulur. Fidye, bir insanı salıvermek için ödenen bir ücrettir ve bu sözcük en çok adam kaçırma olaylarında kullanılır. Birisi kaçırılır ve salıverilmesi için bir fidye ödenene dek tutuklu olarak tutulur.
Nasıl Hristiyan olabilirim?
En iyi kısmı budur. Tanrı bize olan sevgisinden ötürü Hristiyan olmayı çok basit bir hale getirmiştir. Yapmanız gereken tek şey İsa’nın ölümünün günahlarınız için yeterli kurban olduğunu tamamen inanarak O’nu Kurtarıcınız olarak kabul etmek (Yuhanna 3:16) ve sadece O’na Kurtarıcınız olarak bütünüyle güvenmektir (Yuhanna 14:6; Elçilerin İşleri 4:12). Hristiyan olmak, ayinlerle, kiliseye gitmekle, bazı şeyleri yapıp bazılarından uzak durmakla ilgili bir şey değildir. Hristiyan olmak, İsa Mesih’le kişisel bir ilişkiye sahip olmakla ilgilidir. Kişiyi Hristiyan yapan İsa Mesih’le iman aracılığıyla kişisel bir ilişkidir.01 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevap seçtiğiniz için teşekkür ederim.
ne oldu ne yapmaya karar verdiniz merak ettim..
En İyi Cevaplar
O dine nasıl mensup olacağınızı bilmemeniz bende o din hakkında da bilgi sahibi olmadığınız yönünde bir düşünce yarattı. Keşke, Kur'an-ı Kerim'i, İncil'i ya da Budizm ve benzeri kitabı olmayan inançların öğretilerini; ilginiz doğrultusunda bir süzgeçten geçirip okusanız/izleseniz/öğrenseniz. Bu sayede hem hatalı bir tercih yapmamış olursunuz. Seçiminizden vazgeçebilir bambaşka bir tercihte bulunabilirsiniz. Belki deistlikte veya ateistlikte karar kılarsınız. Hem de Tuğçe Kazaz gibi defalarca din değiştirmezsiniz.
Hristiyan olmak istediğinize göre Allah'a inanıyorsunuzdur. Allah'a inanıyorsanız, son yolladığı dinin mevcut inanç sistemleri içerisinde tek doğru olduğunu da fark etmelisiniz.
Tabi tercih sizin, irade sizin. Allah bu konuda da biz kullarını özgür bırakmış. Bizleri buna karar verecek özgür irade ile yaratmış. Bırak Allah'a inanıp gönderdiği dinlerden birini seçmeyi, ona inanmamayı bile seçebiliyorsun. Sonuçlarına katlanmak koşulu ile :)
Allah yardımcın olsun.42 Yorumla
bu okadar kolay degil canm , once gercekten iyi ogrenmen lazm incili , mesih i , kilisede yapilior bu evet , vaftiz edilmen lazim sartlar uygun goruldugunde... eger kokunde hristyanlk varsa ve aslna donmek istyorsan bu is daha da kolaylasr , ama kurtulusun yolur vaftizdir...
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıl70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
54Cevap
+1 yılAç eline Kur-an ı Kerim i, seni yaradanın emrettiği dine bak, bence bunu ACABA olarak soruyorsun.. Hiçbirşeyden nasibini almadan sen ne yaparsan yap, Eğer Allah katında yazılmış kaderinle cennet ehlinden isen, öyle bir döndürülürsünki ömür boyu gözyaşı döksen az gelir Allahın seni affetmesi için yalvarmana.. İstesen de istemesende..
Amma zaten cehennem ehlindeysen, sor sorma, kalbin mühürlenirde istesende ALLAH diyemezsin..
Firavunun hikayesi ardından Hz. Yusuf r. a. nın hikayesini oku..
Sonra koş, kiliseye mi gidersin, papazla kanka mı olursun ne yaparsan yap.. SELAMETLE ( Allahın Selamı Üzerine Olsun , Allah Islah Etsin )20 Yorumlahristiyan olmuşsun zaten. tanrı kullarına olan merhametinnden dolayı oğlunu kurban etti. isanın çarmıha gerilirken çektiği acılar sayesinde insanlar cennete gidecek ama hristiyan olmayanlar cehenneme gidecek diyen bir dine inanmak mantıklı geliyorsa hayırlı olsun yeni dinin.
20 Yorumla
+1 yılanne tarafim Katolik ben de katolik okulunda ve boyle bir ailenin, arkadas ortaminin icinde buyudum bir ara gel git yasadim Allah'a inanmiyorum bile dedim ama sonra anliyor insan ne kadar guzel bir dine sahip oldugunu. tabiki secim senin ama din degistirmenle ne insanlara adalet gelir ne de huzur mutluluk. bize yargilamak dusmez ama sanirim daha cocuksun yanlis anlama cocuk derken yas grubu olarak kast etmedim dusunce biciminden :) biraz dusun sonra ne istersen yap umarim pisman olmazsin
10 Yorumla
+1 yılönce geliştirip, sonra değişmelisin. eğer ''sıkıntı yok, bu dediklerin zaten bende mevcut'' diyorsan, şöyle diyeyim;
tam olarak doğruluğunu bilmiyorum fakat söylemen gereken bir kaç dua var. bunları inanarak dile getiriyorsun. hristiyanlığının resmileşmesi için, kilisede vaftiz oluyorsun. yanlız son duyumlarıma göre artık kiliseler vaftiz etmeden önce bir kaç aylık eğitime sokuyormuş.01 Yorumlafacemde ekli yabancılar var bazen hristiyanlıkla alakalı şeyler paylaşıyorlar ya da twitter beni takip eden yabancılar var hristiyan olan bir kaçıyla karşılaştırayım ben müslümanım ama bazı hristiyan yabancılar bana facede kardeşim (brother) diyor twitterdeki bazıları islama önyargılılar ama ilkinde müslüman olduğumu belli etmedim paylaştığım şeylerden sonra islama karşı önyargıları biraz azaldı
10 YorumlaAdı üstünde inanç. Ya inanıyorsundur ya da inanmıyorsundur. Bir dine inanmak için bir yerlere gitmeye gerek yok. Kaldı ki sorunun provakatif olduğunu düşünüyorum.
Hristiyanlığı ola ki benimsedin, olmak istiyorsun. İnsan araştırmaz mı? Nasıl olunur? Nerde olunur? Halay başı vs olunabilir mi? O dinin sana en uygun olduğunu nerden biliyorsun? Hiç kitap okudun mu bununla ilgili? Hangi mezhepleri vardır? Kutsal kitapları nelerdir? Dini bayramları var mıdır? Boşboş soru sormanıza ayar oluyorum.10 Yorumlaboşuna hiristiyan oluyorsun canım benim hiristiyanlarda biliyor bir dindaha olacağını bunu kutsal kitaplarıda söylüyor bir peygaberin daha geleceğinide söylüyor o peygaber geldi dikkat etiysen son din islam yani bence sen yanlış düşünüyorsun
30 YorumlaYahudi olunmaz doğulur. Müslümansan çıkmak istiyorsan yapacağın belli 6666 ayetten birini inkar et müslüman kalmazsın. hristiyan olmak için ne yapman gerek bilemiyom zaten müslüman olmadıktan sonra ahiretten bir nasibin yok nasibini yitirme derim ama senin bileceğin bir iş.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı. Hristiyanlık hakkında bilgin olmadan Hristiyan olmayı düşünüyorsun, bunu da bilirsin gardeş. Tanrı'yı kest, sen ben gibi yiyor, içiyor, tuvalete giriyor, o yetmiyor bunu çarmıha geriyorlar, buna bile mani olamıyor falan. Al yani bir dal keyfin bilir.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılgel bız senı ate yapalım :D :D
kayıtlarımız ücretsız ayrıca aylık ek gelır ımkanlarımız da mevcuttur
pilavlı sohbetleırmız de var02 Yorumla- +1 yıl
Amaan o ergen yillarimda modaydi hic de olmadim :D
- +1 yıl
gun gelıcek herkes ateıst olucak A:SD:FG:
+1 yılhayatım sıra dışı ve uöuk kaçık olduğunu biliyorum ama bu kadarına da gerek yok afedersin ama b*k mu var Hristiyanlıkta ? cidden ben inceledim gerçekten ama gerçekten çok saçma şeyler var.
12 Yorumla- +1 yıl
incelediysen bildigin sana kalsın başka insanların adına karar vermeyin.. tabi ne de olsa sizde insanlar hristiyanlıktan etkilenir korkusu var :D
- +1 yıl
@Hıristiyanım kusura bakma dostum ama I-phone 6 varken neden I-phone5 kullanayım neden eski versiyonu tercih edeyim?
Seni hristiyanliga iten sebebler neler muslumanligin zor olmasimi kurallarinin agir oldumu ozentilikmi? Merakmi? Illaki vardr sebebin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kalben zaten dinini değiştirmişsin. Gerisi sembolik olacaktır.
60 Yorumlagerekli evraklarla diyanete başvuruyorsun. sınava giriyorsun. 70 alırsan hristiyansın
44 Yorumla- +1 yıl
kanks bende bu sene girdim sinava 60 aldim ek tercih sansim var mı
- +1 yıl
ohhh cok rahatladim valla bu yilda acikta kalirsam babam agzima s*çar benim 3. giris ya bu
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslında dininiz yerine yaşam felsefenizi değiştirseniz yaşamınızda daha çok pratiklik kazanır.
Hristiyanlık ya da Budizm hakkında bence hiç bir fikriniz yok, tıpkı İslam dini ve Şamanizm gibi.20 Yorumla
+1 yılHristiyan arkadaşlarım vardı bildiğim kadarıyla canım kilisiye gitmen lazım vaftiz olmadan hristiyan olamıyorsun.
01 Yorumla- +1 yıl
hayır vaftiz bir iman meselesidir vaftiz olmadan da hristiyan olunur yanlış bilgilerinizle yönlendirmeyin insanları..
4 senedir ayni evdeyiz yasiyoruz kiz arkadasimla kendisi protestan hristiyan, ama degisme dinini nasil dogduysan o dinde kal oyle öl.
00 Yorumla
+1 yılIstanbuldaysan saint antuana git taksimde orda bilgilendirirler acaba onlarda da kelime i sahadet gibi bisey var mi lann? valla beni de meraklandirdin simdi :)
02 Yorumla- +1 yıl
Ogrenince soylerim:Dd
- +1 yıl
Ok :)
Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdûhü ve resûlü
10 YorumlaHayirli olsun dicem. Sonradan islama donersin. Daha iyi musluman olursun ins :))
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk önce hıristiyanlığı araştır kutsal kitabı oku ve büyük ihtimale hiç araştırma yapmamışsın öyle hemen dindeğiştitirip hem hristiyanlığa hem islama zarar verme derim
20 YorumlaGit araştır burdan doğru bilgiye ulaşacağını sanmıyorum
10 Yorumlaiçinden imanın gittiği vakit tamamdır sonra nereye gidersen git öyle bir din yok dünya üzerinde..
10 Yorumla- 00 Yorumla
Hristiyanlık diğer dinlerden daha saçma hiç değilse ateist falan olda mantığa yatkın şeylerle doldur kafanı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılBir şey yapmana gerek yok zaten sen hristiyansın şu anda.
14 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar kolay mi yaa:Dd daha vaftiz olurken selfie cekcektim :D
- +1 yıl
Artık onu bir ara yaparsın. O mühim değil senin için. Ama bil ki ebedi bir azap seni bekliyor. Yarın son perde indiğinde görürsün anyayı konya yı.
- +1 yıl
Pilav var mi?
- +1 yıl
Dalganı geç bakalım sen neyse ustamın dediğini yazıp kapatıyorum "Cahille münakaşa etmeyin, ben asla galip gelemedim"
+1 yılbelediyeye gidip hristiyan olmak istedigini beyan ediyosun sonra nobetci papaz gelip seni vaftiz ediyo kanks
20 Yorumla
+1 yılDaha nasıl hristiyan oluncanı bilmeden hristan mı olmak istiyorsun acayip birşeysin sen yaaa... neden hristiyan olduğunu da bilmiyorsundur sen kesin. komik.
00 YorumlaEvet muslumanligi tam anlamu ile yasadin yetmedi simdide hristiyanlik gercekten ne kadae bilgili olgugun ortada kilisedede ypiliyor migros ve şok markettede var hazir olarak satiliyor ..
10 YorumlaAteist ol hiç kısıtlama yok. Ama şu var eğer ahiret ve cennet cehennem varsa sıçtın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada sormamamlıydın. İnsanlar ancak dalga geçer ya da kınar. Sygı göstermezler buradakiler...
20 YorumlaMillet hristiyanlıktan müslümanlığa geçer, bizimkiler de hristiyan olmaya çalışır :)
20 YorumlaKafa buluyor bu can sıkıntısına millete biraz takılayım demiş.
00 YorumlaKiliseye git bilgi al yanlız yanlış yoldasın haberin ola
30 Yorumlaİstemekle olmaz bu iş önce bir şeyler öğren araştır incil oku.
10 Yorumla
+1 yılGit bir papazın önünde diz çök, papaz gerekeni yapar: ))
00 Yorumla
+1 yılhristiyanlık mı hiç incil i okudunmu bu kadar çelişkilerle dolu bir kitaba dicem 4 kitabın nesine inanıcaksın
00 Yorumla
+1 yılO dine geçmek isteseydin bunu bilirdin zaten. Bu arada nickinin içine edeyim. Entry- nick örneğisin.
10 YorumlaKararını verdiysen bir kiliseye git yardımcı olurlar vaftiz falan :)
10 Yorumla
+1 yılpapa gelmişken gitte aforoz etsin seni. zaten müslüman da sayılmazsın.
00 Yorumladine inanmasan tamam diycem gireceğin dininde çıktığın dinden pek bir farkı yok yani :D
10 Yorumlaönce cennetten alacağın arsa bedelini uçlan bakalım
00 YorumlaHangi dinin mensubusun?
214 Yorumla- +1 yıl
Dinimi değiştirmek istiyorum diyerek zaten islamdan çıkılmış oluyor. Hristiyan olmak için de her hangi bir kiliseye gidip kayır oluyorsunuz, internetten hristiyan olunmuyor. Ayrıca hristiyanlıkta mezhebler var, her mezhebin de ayrı ayrı kilisesi ve dini lideri var..
Allah hidayet versin. - +1 yıl
Musluman
- +1 yıl
Sagol canim
- +1 yıl
Yillardir şu an gunumuzde de o kadar insan eziyet cekiyor. Bebekler olduruluyor kadinlar sozde muslumanlar tarafindan olduruluyor sehirler bombalaniyor. Nerede islamin adaleti
- +1 yıl
Peki hristiyan amerikan ordusunun afganista ve ırakta yaptıklarına ne diyorsun?
Türkiyenin yakın tarihini ele alalım.. yunanlılar, bulgarlar, sırplar ve rusların balkanlarda katlettiği müslüman nufusü neden hatırlamıyorsun? Hamile bir kadının karnına dirgen geçirip çocuğuyla birlikte katleden o domuz sürülerine mi uyacaksın?
O hristiyanlar ki her hangi bir kadını, bir çocuğu, kundaktaki bebeği sırf müslüman oldukları için öldürdüler. Yıllarca haçlı seferleri yapıldı, soykırımlar yaptılar. Bunlar masum da müslümanlar mı suçlu?
Günümüzde de hep müslümanlar eziliyor, soykırıma, sürgünlere maruz kalıyor.
Senin suriyede ve ırakta bahsettiğin katliamları ise müslümanlar yapmıyor.. siyonist israilin büyük israil projeesine hizmet eden baas partisi iktidarları yapıyor. ki, onlar yahudi asıllı münafıklardır. işid denen terör örgütü de onlardan farksızdır.
Neden gerçek islamı göremiyorsun? - +1 yıl
Bana karsi bir sempatin var sanirim
- +1 yıl
Seni burada tanımıyorum. Kim olduğunu bilmek de istemiyorum. İmam hatip mezunu olmam nedeniyle bu konuda susmakla vicdan azabı çekerdim, yazmak zorunda hissettim kendimi. Bildiklerimi aktarmam gerekiyor, çünkü bu nedenle öğrettiler bize. Tekrar söylüyorum; bu yolun yanlış, sırf pis arapların meziyetleri yüzünden din değiştiriyorsun. Türkiyede islamı düzgün yaşayan insanlar da var, onları görmezden gelemezsin.
Git avrupa köylerini dolaş, gel anadolu köylerini dolaş ve müslümanlık ile hristiyanlık arasındaki farkı gör. sadece şu basit fark yeter. - +1 yıl
Tesekkur ederim fikirlerin icin
- +1 yıl
Benim bosnadaki akrabalarım anlatıyordu, sırplar nasıl kadın erkek çoluk çocuk demeden satırla kesiyordu insanları, nasıl soykırım yaptıklarını internette dahi bulabilirsin, bana inanmıyorsan oralardan oku. Toplu katliamlar, srebrenitsa soykırımını araştır, nasıl bir dine mensub olduklarını, bu sözde dinin nasıl bir vahşet olduğunu öğrenirsin.
- +1 yıl
dinden çıkmak için kafanda haklı gerekçeler oluşturmuş olabilirsin. başka bir din olsa belki de hristiyan niye @soran? belki dinler içinde gelişmeye en kapalı olan din hristiyanlıktır. bırak evrimi filan, adamlar 6bin yıldır canlılığın olduğunu iddia ediyorlar. aykırı hareket ettin mi aforoz ediyorlar. (gerçi benzerini kimi tarikatlar da yapıyor da). beri katolik filan olma. modern mesheplerin birine dahil ol.
Git budist filan ol. en azından sakin adamlar. kafaları rahat. haksız mıyım drejeviç - +1 yıl
upload.wikimedia.org/.../...u_Soidao_Waterfall.jpg
yok l*n . çoğu çekik gözlü. pipileri filan da küçüktür onların.
budistler sakin filan dedim ama lavuklar burmada bir sürü insan katletti. nasıl barışçılsa bu herifler.
Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. zaten hristiyandın sen degiştirmene gerek yok ki
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılValla kusura bakma sana akil verip vebale giremem
10 Yorumla
+1 yılKilisede yapılıyor tabi önce mezhep seçmen gerek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEger katholik olmak istiyorsan evet
00 Yorumla
+1 yılİslam ol ve dinini öğren ve müslümanca yaşa...
30 Yorumla
+1 yıldeşol deşol deşol diyip değiştirebilirsin kanka
00 Yorumlahamgi mezhebine gececeksin
02 Yorumla- +1 yıl
Bunu arastiracagim tabiki de pat diye de gecmiycem
neden dininden vazgeçiyorsunki
10 Yorumla
+1 yılO islere ben bakiyorum... Buyrun.
02 Yorumla- +1 yıl
Ahaha supersin
- +1 yıl
(~.^)
Neden hristiyanlık anlatsana biraz?
00 Yorumla
+1 yılAllah akil fikir versin ne diyim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılama hak din İslam ki nasıl seççeen hristiyanlığı
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılkiliseye gidersin vaftiz ederler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılilgilenmediğimden hiçbi fikrim yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 456 cevap paylaştı. Zamanı, gelince iyi yanmalar :D
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. diyanet işlerine dilekçe vermen lazim kanki
00 Yorumla
+1 yılGerizeka zaten degismis tebrikler hristynsiniz...
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem