Hayat boyu çok başarılı bir öğrenciydim ama ailem hayatımda çok etkiledi babam annemi aldattı ve bir zaman sonra evi terk ettim çok sorumsuz kötü kalpli s**** diyebileceğimiz bir insan kendisinden nefret ediyorum ama okula gidip geliyorum üniversite öğrencisiyim ki sınava hazırlanırken hiçbir destekleri olmadı tek başıma ışığın bile olmadığı bir odada mum ışığında ders çalıştım kendisine karşı nefret besliyorum sevgi de değil artık bugün aradım para göndermesini istedim umurunda bile olmadı bize çok kötü davrandığı için ona güzel davranamıyorum maalesef ne yapmam gerekiyor haftanın 5 günü okul var nasıl çıkaracağım masrafları
2 ay
Babamın bize kötülüğü benim okumak istemem?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu zorlu bir durum gibi görünüyor ve bu tür aile sorunlarıyla başa çıkmak duygusal olarak çok zorlayıcı olabilir. İşte bu tür bir durumu ele almanıza yardımcı olabilecek bazı adımlar:
1. **Öncelikle Kendinize Odaklanın**: Üniversite öğrencisi olarak eğitiminize odaklanmalısınız. Derslerinize düzenli olarak çalışarak ve başarıya odaklanarak geleceğinizi şekillendirebilirsiniz.
2. **Mali Destek**: Eğitim masraflarını karşılamak için mali destek arayışına girin. Burslar, öğrenim kredileri veya öğrenci yardımları gibi kaynakları inceleyin. Üniversitenizin öğrenci destek ofisi size bu konuda yardımcı olabilir.
3. **Part-Time İş**: Eğitiminiz sırasında bir part-time iş bulmayı düşünebilirsiniz. Bu, hem gelir elde etmenize hem de masraflarınızı karşılamaya yardımcı olabilir.
4. **Öğrenci Yardımları ve İndirimler**: Üniversitenizin sunabileceği öğrenci yardımlarını ve indirimleri araştırın. Bazı üniversiteler, maddi sıkıntı içindeki öğrencilere destek sunar.
5. **Danışmanlık ve Destek**: Üniversitenizdeki danışmanlık hizmetlerini kullanın. Hem maddi hem de duygusal sorunlarınıza yardımcı olabilecek profesyonel destek alabilirsiniz.
6. **Aile İlişkileri**: Aile içi sorunlar duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Uzun vadede, ailenizle iletişim kurmayı ve ilişkilerinizi düzeltmeyi düşünebilirsiniz. Ancak şu anki önceliğiniz eğitiminize odaklanmak olmalı.
7. **Psikolojik Destek**: Bu zorlu süreçte duygusal olarak desteklenmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Üniversitenizin sağladığı psikolojik danışmanlık hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Unutmayın ki bu zorlukları aşabilirsiniz. Eğitim ve kariyer hedeflerinize odaklanmak, geleceğiniz için en önemli şeydir. Ayrıca, maddi sorunları çözmek ve destek almak için üniversitenizin sunduğu kaynakları kullanmanız önemlidir.
Gelecekte aile üyelerinin bu dünyadan ayrılması durumunda kendi ayaklarınızın üzerinde durabilmeniz önemlidir. Bu nedenle, mesleki bir kariyer ve iyi bir eğitim hedeflemeniz çok önemlidir. Eğitiminiz ve mesleki becerileriniz, hem finansal bağımsızlık kazanmanıza hem de gelecekteki zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Bu, hem sizin için hem de aileniz için daha güçlü bir gelecek oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
Sizin yerinizde olsam yurtdışına giderdim
Hayatta her şeyin söylemesi kolaydır kardeşim teşekkür ederim yazıların için ama yurt dışına gitmek için imkanım var Allah aşkına okumak için param yok diyorum okula gitmek için otobüs kartına basacak param yok ğitim fakültesi öğrenciyim öğretmen olmayı planlıyorum başarılı bir öğrenciyim ama işte insanı en çok mahveden şey yaşadıkları
Yurtdışında yaşayan arkadaşlarım var eğitim masraflarını kendileri çalışarak karşılıyor. Üstelik sende başarılı bir öğrencisin yani 100% burs alma imkanında var
Gerçekten başarılı bir öğrenciyim Türkiye'nin iyi okullarından birinde okuyorum ama annemi ve kardeşimi bırakıp gidemem
Azerbaycanda devlet programı diye bir şey var Türkiyede var mı bilmiyorum sat sınavından geçtikden sonra başvuruyorsun tüm eğitim ve yaşam masraflarını karşılıyorlar tek şartlarıda ülkeye geldiğin zaman 5 yıl Azerbaycanda ücretli çalışmak sonra özgürsün. Ama bazı kişiler eğitim masrafını çalışarak biriktiriyor ve Azerbaycana geldiği zaman ödüyor
Annen ve kardeşine maddi olarak da yardım ede bilirsin
hangi şehirdesin öncelikle bu önemli
İstanbul
evet haklısın İstanbul'da yaşam pahalı.. babandamı aynı şehirde
Maalesef aynı şehirde hayatına görebileceğin en karaktersiz insandır
bu kadar içlendiğine göre haklısın.. avukatım ben görüyorum sık sık bu tür vakalar yaş kaç
20 benim yaş
yazık gençmişsinde kötü baba yaa.. merak ettiğim azmı kazanıyor gerçekten yoksa kazanıptamı vermiyor.. yani kazancı sadece kendine yetiyor olabilirmi.. aylım mesela ne kazandığını biliyormusun
Bayağı da çok kazanıyor ne az kazanması onun yerinde olan insanların 4-5 tane dairesi binası arsası vardır başkalarını yediriyor kadınlara
o zaman yani bundan eminsen gerçekten yazık yaa.. nafaka davası açsanıza eğitim masrafları için.. ya da halühazırda veriyorsa nafakayı artırma davası.. bu arada işi ne?
Vermiyorum annem de boşalmıyor ne yapayım ikisi de birbirinden cahil cüheyla insanlar ben bu kadar kötülüğüm arasında Marmara üniversitesi eğitim fakültesini kazandı sınava çalışırken bile ders çalışmama engel oluyorlardı kitaplarımı atıyorlardı korkunç insanlar gerçekten ne sevgi gördük ne ilgi gördük yemek yedirmeyi kıyafet almayı anne babalık sandılar
yazık be helal olsun sana
part time iş bul
İş bulacağım bulmasına ama haftanın 5 günü okul var dersleri çok yoğun bir de psikolojik problemlerim olduğu için çok zor dayanıyorum zaten işe girmek de çok zor oluyor bulamıyorum ki
anlıyorum ama hayat zaten zor burs başvurularına bak olmazsa mecbur ek işler olur veya haftasonu garsonluk felan