Aileler o kadar sorumsuz ki yaptıkları çocukları salıp dedikodu yapıyorlar milletle, o çocuklarda laftan sözden anlamıyor düğünü mahvediyorlar, hayatımda bir kere evlenip düğün yapıyorum o da sorumsuz aileler yüzünden bozulsun istemiyorum yazdırmalı mıyım sizce?
Düğün davetiyeme çocuklar gelmesin diye bunu yazdırmayı düşünüyorum, sizce iyi mi?
Ya düğün çocuklar için bir eğlence oluyor öyle deme. Ayrıca herkes çocuğunu bırakacak yer bulamayabilir. Bizim bir akraba da öyle yapmışti. Çocukların gelmesini yasaklamıştı. Sonra başka akrabaları ikna etmiş biz çocuğumuzu getirelim filan diye bu sefer öbür akrabalarla papaz oldular.
keşke ben küçükken de böyle düşünceli kişiler olsaydı da gitmeseydim..
Evet, iyi bir fikir. Düğününüz sizin özel gününüz ve bunu istediğiniz gibi kutlamanız hakkınız. Eğer çocuksuz bir düğün yapmak istiyorsanız, davetiyenizde bunu açıkça belirtmenizde fayda var.
Yazdığınız metin, samimi ve anlayışlı bir dil kullanıyor. Davetlilerinizin çocuklarınızı evde bırakarak düğünüze gelmelerini rica ediyorsunuz. Ayrıca, çocuklarınızın düğününüz için bir risk oluşturabileceğini de belirtiyorsunuz.
Tabii ki, bu metin sadece bir öneri. Siz kendi davetiyenize uygun bir metin yazabilirsiniz. İşte size birkaç fikir:
"Düğünümüz, sadece yetişkinler için bir kutlama olacak. Çocuklarınızın güvenliği ve konforu için, lütfen onları evde bırakın." "Düğünümüzü, sadece yakın arkadaşlarımız ve ailemizle kutlamak istiyoruz. Çocuklarınız için özel bir bakıcılık hizmeti sağlayacağız. Lütfen, çocuğunuzu bize bildirin, biz de ona uygun bir yer ayarlayalım." Düğününüze kimlerin katılacağını ve onların nasıl düşüneceğini de göz önünde bulundurmanızda fayda var. Örneğin, yakın arkadaşlarınızın ve aileniz çocuklarınızın düğünde olmasını istiyorsa, onlara özel bir alan ayırabilirsiniz.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Düğününüz kutlu olsun!
Yazma bence, düğününde kimse bulunmaz ya da inadına gelirler. Çocuk sevmeyen bir insansan lütfen anne de olma, beni yanlış anlama, iki saatliğine kimsenin çocuğuna katlanamıyorsan (bence katlanmana da lüzum yok) kendi çocuğunu nasıl büyüteceksin
Düğün, yetişkin eğlencesidir. Çoğunlukla da çocukların uyku saatlerinde ve alkollü olur. Anne baba da çocukla birlikte orada eğlenemeyeceği gibi onlara da düğün eziyet olacaktır, çocuk da bir şey anlamayacaktır. Üstüne sürekli ''çocukları pistten alalım'' anonsları, duvağa basan çocuklar, pastayı devirenler, bir sürü çirkin olasılık... Bu devirdeki çocuklar da apayrı bir mesele. Gelini havuza atan vardı.
Not: ''Çocuğu bırakacak kimsemiz yok'' diyen insanlar için düğün dışındaki birçok sosyal aktivitelere de katılamazsınız zaten, çocuk sahibi olduktan sonra hayatınız elbette değişecek. Sorumluluklarınız artacak. Önceliğiniz çocuğunuzun sağlığı ve mutluluğu olmalı.
çocuğum yok ama bana böyle bir davetiye gelse gitmem 7-8 yaşlarında çocuğunuz var, bakıcı çağında değil, bakacak kimse de yok, akşam eve bırakıp başkasının mutluluğunu izlemeye gider misiniz? gitmem şahsen davetiyeye bunu yazdırmak "siz çocuğunuza mukayyet olamazsınız şimdi, ayak altında dolaşırlar, bizim keyfimizi kaçırırlar." anlamına gelir çocuğumu istemeyen beni istemez açık ve nettir bunu yapacağınıza oyun alanında palyaço falan ayarlayabilirisiniz
Ben zaten nikah arkasından arkadaşlarımla parti gibi ufak bir şey yaparım, düğün yapacak olsam da böyle yapardım ben de onların düğünlerine gider rahatsızlık verir hiçbir şey takmadan çıkarım 😍😘
Çocuk istemiyorsan gayet mantıklı. Çocuğunu bırakıp gelemeyecekler de gelmesin diyorsun demek ki sorun yok. Hiç kaba ya da yanlış bir şey de değil çok doğru ve yapılması gereken bir şey. Senin düğünün sonuçta senin istediğin gibi olmalı
Kusura bakma ama ben bunu çok terbiyesizce bir şey olarak görüyorum, birini düğününe davet ediyorsun çocuğun gelmesin diyorsun, çocuk bu yaramazlık yapar bu kadar abartmamak lazım.
3
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
yaramazlık düğünü bozma durumuna geliyor internette kaç defa gördüm bakmayacakları çocukları yapmasınlar ozaman🤷🏻♀️
Al benden de o kadar kaç tane geldi çoğuna gitmedim çocuğum Gelmiyorsa benim ne işim var Kusura bakma çeyrek bende kalsın o zaman çok saçma sakın yapma çoğu gelmez
Hayir gayet doğal bi şey ben evlenirsem ben de boyle bi şey yapmak istiyorum sağ solda çoçuklar cok geziyor sinir bozucu sonuçta 1 kere evleniyoruz nasıl istersen oyle yap mutluluklar
Onu bunu bilmem çocuklar candır.. müziksiz sarki olur mu , olur.. ama o kadar olur.. düğüne karşıyım aslında o parayla viyana ya gidin şimdi alırsan martta 2 kişilik bilet 2 3 bin git gel hem de..
Ee o zaman süper.. o zaman bir fikir geldi aklıma madem imkan var , cift düğün salonlu yerle anlasın çocuklara öbür tarafta sinema , meddah, eğlence, müzik , konser , tiyatro gibi etkinlik yapın, organizasyon şirketleri siz değerli müşterilerine yapıyor.. böylece sizin tarafta rahat rahat kurtlar dökülsün