Mevlidi Nebevi kandilimiz mübarek olsun 🌹 Not : İnanmayan arkadaşlar istediğinizi yapabilir ve düşünebilirsiniz ancak lütfen saygın gösterin ki insanlığın gereğidir! Hakaret içerikli yorumlar yapmayalım görmezden gelin soruyu
Bence yeteri kadar tanımıyoruz çünkü Zaman geçtikçe dinimizi öğrenmek yerine sadece nefsimizin istekleri ve peşinde koşmaya başladık, Ben önceden 5 vakit namazını kılan dini bilgiler öğrenen sohbetler dinleyen bir insandım sonradan ne olduysa birtakım tembellikleri aldanarak namaz kılmayı terk ettim ve daha sonra dini sohbetler izlemeyi de bıraktım fakat bu bende kötü bir etki yaptı hala da yapmaya devam ediyor elbette bir gün ibadetlerimi yerine düzgün bir şekilde getireceğim.
Bir daha da hiçbir şekilde bırakmamak için elimden geleni yapacağım ama gerçekten dinimiz adına hiçbir şey bilmiyoruz zaten insanların öğrenmek gibi bir çabası da yok kafalarına tutturmuşlar bir ateistlik bir istek inançsızlık ona göre yaşıyorlar, insanları şunu yap dediğin zaman hadi Arabistan'a diyor işine bak diyor bilmem ne diyor o yüzden insanlar öğrenmek istemiyor umhuriyeti kendi inançsızlıklarını kullanıyorlar Ben Cumhuriyet döneminde yaşıyorum istediğimi yaparım evet istediğini yaparsın ama Müslüman olan bir ülkede her şeyi yapamazsın o yüzden biz dinle Peygamber efendimize doğru düzgün öğrenmeyi biliyoruz ne dinimize doğru düzgün yaşamayı biliyoruz.
Evrendeki mükemmel tek insan. Allah'ın uğruna alemleri yarattığı, habibim dediği en güzel ruha sahip insan. Lakin onu anlamak, bilmek ve sevmek için yeterince zaman harcamadım ne yazık ki.. Kimisi bütün vaktini ona ayırıyır, hadislerini ve sünnetlerini yapıyor ve adeta yaşıyor. Bense rüyamda görsem bir kere diye dua etmekten ileriye gitmiyorum. Kandiliniz mübarek olsun sizin de.
Güzel ahlakı ile çevresine örnek olan,, güvenirliği ile emin lakabını alan gül kokulu peygamberimizi hepimizin doğru şekilde tanıması gerekiyor. Bize insanlık adına o kadar çok şey öğretiyor ki onun hayatı.
İslam’ın en büyük devrimcisi. En büyük emaneti Kur’an ile bugün dünyayı değiştiren insanlar arasında yerini almıştır. Yalnız ufacık bir yanlışını düzeltmek durumundayım kardeşim. “Efendimiz” değil. Muhammed’in diğer insanlardan hiçbir üstünlüğü yoktu, dahiydi, orası ayrı ancak o da sıradan bir insandı
Peygamber efendimizin de dediği gibi kendisi de bizim gibi insandı ihtiyaçları vardı elemleri vardı ancak biz dinimizi bütün ayrıntılarıyla Ondan öğrendiğiniz için Ona çok şey borçluyuz bir ilk okul öğretmenimiz bile bizim için ne kadar değerli görünce ayağa kalkar elini öperiz insanlar da kendilerine bir şeyler öğreten Zatları sevmeli saymalı hürmet etmeliler sen bir öğretmen olsan hiç bşr şey bilmeyen bir ergen sana gelip sen de bizim gibisin dese ağrına gider ona göre düşünmek lazım
Bugün onun dünyaya geldiği gün Dünyaya Mutluluğun geldiği gün RABBİM Hepimizi Affetsin Allahümme salli alâ Muhammed'in ve alâ âli Muhammedin, kemâ salleyte alâ İbrahime ve alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecd🤲🏻❤🌹🌹
Ben Hz Ömer dizisinin 24. Bölümündeyim o kadar cefa ve kahır içinde savaşmışlarki o birlikte yapilan savaşın haddi hesabi Allah'ın izniyle hepsinin üstünden nasil gelinmiş az çok anlayabiliyorum