Maddi durumumuz iyi değil, annem hocamdan yardım istemiş. Utandığımı anneme nasıl söyleyebilirim?

Merhaba, ben sinem. Kaç yaşında olduğumun bir önemi yok diye düşünüyorum. Burayada büyüklerimden beni anlyqcağını düşündüğüm kişilerden tavsiye alırım umudu ile yazdım. Kısaxa özeti geçiyim;Bizim maddi durumumuz yok babam tır şoförü ne kadar maaş kazansada bize az çok verirdi şimdi hakkını yiyemem. Babam bir kaç hafta önce evi terk etti annem temizlik işleri yapıyor bu utanılacak bir durum değil ama bir arkadaşım duysa utanırım (lütfen yargılamayın) okuldan fazlası ile test kitabı istendi annem hocalarımdan bir tanesini aramış ve yardım istemiş sanırım. Her neyse mesajlaşmaları okudum anneme erzak yardımı yapacağından bahsetmiş öğretmen ve annem için bir temizlik işi bulduğundan ve beni utandıran bir çok şey. Arkadailar ben gururlu biriyim ve bu mesajlaşmalar kendimi aşağılık hissetmeme neden oldu. Annem daha fazla hocama dicek diye korkuyorum. Yanlış anlaşılma olmasın lütfen sadece anneme nasıl açıklayabilirim yaşadığım hayat ve annemin yaptıkları beni utandırıyor bu yüzden kendimi kötü hissediyorum. lütfen yargılamadan tavsiye verin çok ihtiyacım var.
Maddi durumumuz iyi değil, annem hocamdan yardım istemiş. Utandığımı anneme nasıl söyleyebilirim?