Bina ters kola şişesi şeklinde. Asıl özelliği ise, bütün resmi kurumların tek bir binada olması. Mesela; Adliye, Belediye başkanlığı, noter, valilik, nüfus müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, emniyet müdürlüğü devlet bankaları, fotoğraf çekimi ve benzeri tüm resmi işlemler tek bir noktadan yapılıyor. Gerçekten mükemmel bir çözüm.
Resimde görülen bina Batum Belediye binası. Resmi kurumların hepsi bu binada. Ülkemizde de böyle bir sistem olsa nasıl olurdu?
sadece adliye binası bile bundan birkaç kat büyük. Bu bina sadece gürcistan ekonomisinin küçük olmasından böyle yapılmış. 24.5 milyar $ gdp' ye sahip olan bir ülkeden beklenecek bir şey. Ayrıca batum nüfusu bayağı küçük. O da bir sebep. Yani büyük ülkeler için fonksiyonel olmayan bir tarz.
Dostum ben orada 1 sene kaldım. Senin derdin adamları kötülemek. Milliyetçi takılan bir arkadaşsın belli. Senin beyninin idrak edemediği şu; Türkiye de ki her şehir veya ilçe büyük değil. Bu sistem gayette her şehirde uygulanabilir. Biraz mantıken baktığın da ne kadar tasarruf sağladığını anlarsın. Şöyle bir düşün. Bizde bütün resmi kurumlar ayrı yerlerde. Hepsine ayrı kira, ayrı masraf, ayrı rant. Batum dediğin şehir Rize nin 4 katı. Bir Rizeyi gör bir de Batum u. Şehirleşme bile farklı. Senin küçük gördüğün adamlar bizden kat kat iyi durumda. Bundan 5 yıl önce bile her yerde elektrikli araçlar vardı. Şehirde hava kirliliği neredeyse sıfırdı. Ses yoktu. Bu örnek bile adamların bizden ne kadar ileri olduğunu ispatlıyor zaten. Sen de hala milliyetçi dalgasına takıl :)
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Resimde görülen bina Batum Belediye binası. Resmi kurumların hepsi bu binada. Ülkemizde de böyle bir sistem olsa nasıl olurdu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İyi olabilir
emniyet müdürlüğü... Polis araçları o binanın otoparkına sığacak mı? Bence yanlış. Küçücük binaya komplike alanlari sığdırmaya çalışmışlar.
Hiç altındaki alanı hesaba katmiyorsun galiba. Birde Müdürlük diyorum. Araçların hepsi bir yerde olacak hali yok ya 😀
sadece adliye binası bile bundan birkaç kat büyük. Bu bina sadece gürcistan ekonomisinin küçük olmasından böyle yapılmış. 24.5 milyar $ gdp' ye sahip olan bir ülkeden beklenecek bir şey. Ayrıca batum nüfusu bayağı küçük. O da bir sebep. Yani büyük ülkeler için fonksiyonel olmayan bir tarz.
Dostum ben orada 1 sene kaldım. Senin derdin adamları kötülemek. Milliyetçi takılan bir arkadaşsın belli. Senin beyninin idrak edemediği şu;
Türkiye de ki her şehir veya ilçe büyük değil. Bu sistem gayette her şehirde uygulanabilir. Biraz mantıken baktığın da ne kadar tasarruf sağladığını anlarsın. Şöyle bir düşün. Bizde bütün resmi kurumlar ayrı yerlerde. Hepsine ayrı kira, ayrı masraf, ayrı rant.
Batum dediğin şehir Rize nin 4 katı. Bir Rizeyi gör bir de Batum u. Şehirleşme bile farklı. Senin küçük gördüğün adamlar bizden kat kat iyi durumda. Bundan 5 yıl önce bile her yerde elektrikli araçlar vardı. Şehirde hava kirliliği neredeyse sıfırdı. Ses yoktu. Bu örnek bile adamların bizden ne kadar ileri olduğunu ispatlıyor zaten. Sen de hala milliyetçi dalgasına takıl :)
Batum merkez nüfus: 2018 - 250.000
Rize merkez nüfus: 2018 - 80.000
Balıkesir Edremit: 2018 - 100.000
Artık yorum sizlere ait arkadaşlar...
Batum turkiyeden zengin 🤣
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!