Cevap biraz itiraf gibi oldu. Ama ben en çok naturel make up (doğal makyaj, yok gibi makyaj trendi) yapan kızları makyajsız sanan erkeklere çok acıyorum.😂😂
Benim var. Kadınlar yaratılışları gereği nankör varlıklardır.
Tanrının verdiği hiç birşeyi beğenmezler. Kendileri ile barışık değillerdir.
Tanrı burun verir, değiştirmek ister. Tanrı saç verir, boyatmak ister. Tanrı göğüs verir , büyütmek ister Tanrı dudak verir, botokslamak ister. Tanrı boy pos verir, zayıflamak ister. Tanrı erkek verir, daha iyisini ister.
Tanrı verir de verir ama kadın hep daha fazlasını ister.
Nankördür kadın.
Ne kendi yaratılışından memnundur, ne kendi bedeninden. Ne Tanrı'nın yarattıklarından memnundur ne de verdiklerinden.
Sürekli değiştirmek ister.
Halbuki dünyayı değiştirmenin yolu kendini değiştirmekten geçer. Kadın değişir ise erkekte değişir.
Bu düzene böyle erkek, böyle erkeğe böyle kadın..
Kendiyle , bedeniyle, ruhuyla barışık kadın herkesle barışıktır..
Hayatın güzelliğini bedensel kusursuzlukta ve karşı cinsin dış görünümünde arayan kadın boşa yaşamıştır , naturayı anlamamıştır.
Yazık etmeyin kendinize, kıymayın o güzel bedeninize. Çıkın o boya kutularının içinden.
Plastik boya ve silikon yığınları ile mutlu olsaydık plastik bebek alır ömür geçirirdik.
Buruşukluk, kırışıklık, çizgiler doğanın ve Tanrı 'nın hediyesidir.
Önce kendinizi sevin. Kendinizi sevmeden başkasını sevemezsiniz
Evet, hayatında hiçbir heyecan olmayan, mutluluğu başka insanların mutsuzluklarında arayan, dünyası sanaldan ibaret olan ve cidden özgüveni olmayıp kendini olmadığı biri gibi gösteren eziklere acıyorum :D
Çok şükür daha öyle bir ilişkim olmadı ama şöyle bir tecrübem oldu. İnsanın sevdiğini bırakıp kendini seveni sevmesi çok zor. Yapamıyorsun, olmuyor bir türlü.
Elbette. Eşitlik ilkesi tek taraflı işleyen bir olgu değil. Ancak günümüz boşanmalarında haklı dahi olsa avantaj kadınlardan yana. Hemcinslerinin başvurduğu fırsatçılık ve maddi sömürüye dayalı düzen toplumdaki kadın profiline olumsuz etki yaratıyor. Algı şu " Kadın bosanınca erkeğin iliğini kemiğini emer"
Aynı kadına şiddet uygulayan erkeklerin toplumda diğer erkekler üstünde olumsuz bir intiba bırakması gibi..
" Erkekler kadınları döver"..
Özetle şerefsizliğin, arsızlığın, kan emiciliğin, şiddetin kadını erkeği yoktur.
Eski eşime bir defa dahi el kaldırmamış biri olarak şunu söyleyebilirim.
Boşandım. Üç yıldır hala paçamdan düşmedi. Ayda 12 saat gördüğüm bir çocuk için her ay 5-6 binlira ödemem gerekiyor. Her yıl nafaka arttırımı davası açıyor. Her davanın mahkeme ve avukat masrafı bana giriyor. Şehir dışından gelip çocuğumu görmek için harcadigim para cabası. Çocuğu görmeye gittiğimde " Boşanmış eski eş" nafaka ödemeye geldiğinde " Çocuğun babası" muamelesi gören biriyim.
Eşitlik?
Nerede?
Sadece 1.5 yıl evli kaldım. Ölene kadar bu rezilliği çekmek zorundayım.
Sağmal inek ya da ATM olarak görüldüğüm bir toplumda eşitlik sözcüğü çok fazla bir anlam ifade etmiyor. Hem de aldatılmış ve boşamak " Boşanmak değil" zorunda kalmış bir erkek olarak.
Empati yap. Kendini benim yerime koy.
Sence bundan sonra hayat ben ya da benim gibiler için kolay olabilir mi? Evlenen evlenemezsin, para biriktirsen biriktiremezsin, iş kursan kuramazsın. Hayatına şerh konulmuş.
Devlet diyor ki " Bu kadına ve çocuğa para ver"
Evliliği yıkan kadın diyorsun. Devlet " Haklısın ama tüzük böyle" diyor.
Buna bir çözüm gelmeli zaten yorumda belirttgm gbi saçma bu sistem illa kadın düşünülüp nafaka odenmeliyse ( şiddet uygulayan ve ihanet le biten evlilikler harici ) devlet ödesin o zmn o kadına parayı erkek nedn ödüyor onu da anlamıyorum. Her konuda insanlar mağdur. Kadın hakları die hak var ama acı var şiddet de görse kadın tecavüze de uğrasa bunu yapan pislik iki iffade verip serbest kalıyor ee hani o hak nerde smdi. Aynı şey sizin icn de geçerli yani nafaka konusunda yani anlasarak boşanmada evlilikte hcbir soru. Yk saygı çerçevesinde bitiyorsa erkek nedn nafaka ödüyor ihanet ve şiddet yoksa yani develt maaş baglasn o zmn o kadına haksz mi düşünüyorm
Kadın erkek eşit ise kadın boşanmadan sonra " Sadece çocuğun masrafları ortak olsun, müşterek olan hayatımız değil çocuktur" diyebilmeli ve ekstra talepler istememesi. Madem eşitiz dur kendi ayağının üstünde. Yatağıma almadığım kadına neden bakmak zorundayım? . Bunu diyen kadınla eşitim. Kabul. Evlilik bittikten sonra dahi eski eşinden kıl koparma peşinde olan bir kadın benimle eşit falan olamaz. Anca kapimda dilenci olur nazarımda.
Yoksa beni de doğuran bir kadın. Kız babasiyim. Niye karşı cinse nefret duyayım.
Ama inan bana eşit bir düzen yok. Yönetenler Erkek hegemonyasının etkilerini hafifletmek için boşanmalarda kadınları pışpışlıyorlar. Olan bize oluyor.
Sokak ortasında karısını döven ile kocasının 30 yıllık birikimini 1 senelik evlilik için almaya çalışan zihniyet arasında zerre fark yok. İkisi de hayvandır nazarımda
Vallahi ben şiddet falan göstermedim. Aksine psikolojik şiddete maruz kaldım. Cahil biri olsam namus der sıkar kafasına bırakırdım yoksa ne işim var mahkemelerde! Ama çözüm değil. Ortada bir evlat olunca herşeyi yutkunuyor insan. Sanırım babalık duygum erkeklik duygumdan ağır bastı. Belki de ondandır bu sabrım.. Neyse.. çok derine indim. Az da alkol var bende ondan bu gevezeliğim. Eşim dostum bilmez bu kadar detayı değil ki sen bilesin. Kusuruma bakma. Kırdıysam affola. Bana müsaade Şeyda
Geçenlerde birini gördüm şöyle bir fotoğraf paylaşıp altına da "böyle doğal olun abi makyajsız olun sizi beğenmiyeceğimizi mi düşünüyorsunuz?" falan yazmıştı. Gülme krizine girmiştim😂😂
Hayır ben burada tek düşüncesi cinsellik olan şu kadını şöyle severdim böyle tatmin ederdim diye hiç tanımadığı kadınlara böyle ithamlarda bulunan iğrenç insanların olduğu bir platformda fotoğraf paylaşmam. Egomu onlarla tatmin edecek kadar düşmedim evet çünkü onlar yoklukta olan uçkuru için yaşayan bi çare insanlar.
Kızların beş kurus etmez saçma sapan bir erkeğe aşık olduklarında, aşkları ile onlari daha iyi bı insan yapacakların zannetmeleri ve sonunda boylarının ölçülerini aldıklarında girdikleri ruh hallerine...
Öyle biraz maalesef ama sizde manken gibi kadınlar tarafından aldatılınca ağlıyorsunuz. Ne dersin bence bir eşitlik var gibi?😂
Cevap sahibi
+1 yıl
Manken gibi kadin? 😀🤣🤣 nerdeler onlar ben neden goremedim cogunun boyu 150 160 160 manken mi olur ayrica bakire durust egosuz kiz var da biz mi istemedik?