Kaynanama nasıl katlanacağım?

Merhaba arkadaslar.

Ben birkac senelik evli, 6 aylik bebekli bir kadinim.
Nasil basliyacam bilmiyorum, kafamda kirk tane tilki dolaniyor ve maalesef kocam ile artik bunlari paylasamiyorum.

Babam bundan 3 sene once kaynanamdan €5000 euro para aldi kina gecemizi yapmak icin, bizim durumumuz yoktu. Korona virusu oldugu icin kinamiz olmadi ama parada ortadan kayboldu. Babam kumar aliskanligi olan bir adam maalesef. Bundan birkac ay once bu konular ilk defa acilmaya basladi ve gorumcem annem ve babamin evini basarak agzina geleni saydi. Ben haklilar diye sustum. Kardesim siyahi biri ile evlendi, onun hakkinda bile kacti vesayre dedi, bizim hakkimizda isterse bizi ayirabilir bile dedi ama yine sustum. 9 aylik hamileyken yine gitti, busefer yanina dostunu ve enistesini alarak. Babam evde yoktu anneme saldirdi. O gun sinirkrizi gecirip bayildim.. Ama yine birsey demedim. 2 hafta once biz tatildeyken kaynanam babami aramis ve babam baya bagirip cagirmis. Kaynanamda agzina geleni soylemis, annemde oyle. Kaynanam demis ki, zaten herkes biliyor sizi bilseydim karsi cikardim, annemde neden senin oglun cok mu iyi oda icki iciyor. Sen yuva yikmaya mi calisiyorsun demis annem. Kaynanam bu lafi duyunca kapilarina gitmis konusmaya. Aradan birkac dakika sonra konu kapanmis ve demisler ki genclere soylemiyelim simdi uzulmesinler.

Biz tatilden geri geldik, ve kaynanam soz verdigi halde bana herseyi anlatti ve bana dedi ki o kadar uzuldum ki ben yuva yikmaya mi calisiyorum diye sordu. Bende dedim ki bence ona takilma senin kizin acikca yuvamizi yikacagini soyluyor dedim. Kaynanam herseyi yalanladi ve ben artik biktigim icin ve surekli sustugum icin patlama yasadim ve sert cikistim kaynanama. Cunku surekli ben istemesem olmazdi, benim sayemde evlendiniz cesayri diyor. Ben sert cikistigim icin kocamda annemi aradi ve telefonun sonunda kizini sana getiriyorum diyip telefonu kapatti. Kim beni evimden edebilir? Ora benim yuvam orayi ben cekip ceviriyorum. Neyse eve vardik ve kocam bana kizdi, bagirdi cagirdi etti. Bende acikca ayrilacam dedim ve kocam gidip yatti. Ertesi sabahi ozur diledi ve gercekten cok pisman oldugunu soyluyor.

Ama soyle birsey var ki, ben calistigim zaman kocam surekli annesine gidiyor ve aksam yemegini orada yemek zorunda kaliyoruz. Ve buyuk ihtimal bugun yine gitti. Ben orada olmak istemiyorum artik. Ve neden benim kocam birkere olsun kendi bakmiyor ogluna kendi evinde? Neden surekli orada? Sirf kendi rahati icin..

Yarin mesela bende gunumuz var ve gorumcemde gelecek, onunla henuz konusmadim. Cumartesi de bekarliga veda partisi var bir arkadasin. Neyacagimi bilmiyorum. Kimden uzak durmaliyim nasil davranmaliyim..

Kaynanama nasıl katlanacağım?