Biz aişe ve peygamberimiz arasında olan evlilikte Ayşe validemizin yaşına 9 diyolar sosyal medyada yorumlarda ya da biri kötü bir şey yaptığında direkt sanki dinimizle alakası varmış gibi buna bağlıyorlar. Bu olay Buhari ve müslimde de geçiyor ama sonuçta bu kaynaklar kuran değil. Bunlar dışında sağlam kaynak atar mısınız görüş değil kaynak istiyorum lütfen mümkünse hem kendim için hem de göndermem için. Ben asla inanmıyorum böyle bir şey olduğuna
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılHala pek çok müsliman bunu böyle zannediyor. Kaldı ki ateis ve gayri mülimlere bunu anlatabilesin :D
'' Bu durumda bize, nişanlandığında 6 veya 7, evlendiğinde ise 9 yaşlarında olduğu şeklindeki rivayetleri, ‘O görünümde birisi idim.’ manasına hamledip te’lif etmek düşecektir.( Hatta konuyla ilgili değerlendirmelere tepkiyle yaklaşan bazıları, "altı veya yedi yaşlarında idim" ifadesini ravinin bir hatası olarak görüp bu cümlenin, "risâlet geldiğinde altı veya yedi yaşlarında idim" şeklinde olması gerektiğini söylemektedirler.) Hz. Âişe Annemiz’in, fizikî durumu itibariyle zayıf bir bünyeye sahip olduğu bilgisi de bu yorumu güçlendirmektedir. Zira o, fizikî şartlardan çabuk etkilenen ve yaşıtlarına göre kendini daha küçük gösteren bir beden taşıyordu; Medine’ye hicret sırasında hastalanması, (Bkz.: Buhârî, Menâkıbü’l-ensar 43, 44; Müslim, Nikâh 69; İbn Mâce, Nikâh 13.) annesi tarafından özel ilgi gösterilerek iyileştirilmeye çalışılması,( Buhârî, Menâkıbü’l-ensar 44; Müslim, Nikâh 69; Ebû Dâvûd, Edeb 55; İbn Mâce, Nikâh 13; Dârimî, Nikâh 56; Taberânî, Kebîr, 23/25; İbn Abdilberr, İstîâb, 4/1938; İbn Sa’d, Tabakât, 8/63; İbn İshâk, Sîre, Konya, 1981, 239) Benî Mustalık Gazvesi dönüşünde, içinde sanılarak hevdecinin deve üzerine yerleştirilmesi ve bu sırada onun hevdeç içinde olup olmadığının bile anlaşılamamış olması (Bkz.: Buhârî, Şehâdât 15; Megâzî, 34; Tefsîr, (24) 6; Müslim, Tevbe 56; Tirmizî, Tefsîr, (63) 4; İbn Sa’d, Tabakât, 2/65; İbn Hişâm, Sîre, 3/310.) gibi hadiseler de bu durumu desteklemektedir.
Özetle Âişe Vâlidemiz, dokuz yaşında iken evlenmiş olsa bile o günkü toplum telakkilerine göre bu çok tabii ve doğal olmakla birlikte hadiseye daha genel bakıldığında onun, 17 veya 18 yaşlarında iken ‘Mü’minlerin Annesi’ hüviyetini kazandığı anlaşılmaktadır.''Bir sürü hadis ve kaynak var. Ama bugun kız arkadaşım çıksa benim gay olduğumu arkadaşları arasında yaysa %90 ı inanır. Bu örnekte olduğu gibi 9 yaş olayı işine gelenlerin yayması. Ayrıca her kaynak doğru kabul edilmez. Şu an tayyibi seven birisinin günlüğünde onun için iyi şeyler yazarken 300 sene sonra tayyibi sevmeyen birinin günlüğü bulunduğunda onun da sevmediğini ülkeyi mahvettiğini görürsün. Kaynak da sağlam olmalı.
09 Yorumla- +1 yıl
Hesap çok açık ve nettir. Çokça kafa karıştıracak bilgiye gerek yok. Ayşe anneniz zaten kendisi ben oynuyordum, gelip beni temizleyip, giydirip peygambere götürdüler diyor. Ama asıl konu şudur. Peygamber ile 9 yıl evli kalmıştır, 18 yaşında dul kalmıştır. Hesabı siz yapın. Bunlar sahihtir.
- +1 yıl
@AstrologMentor Sana göre sahih. Gün yüzünde hali hazırda bulunan kaynakların 3 tanesinde 9 yaş kalan belki 100 kaynakta 17-18 der. Hangisi işinize gelirse onu alıyorsunuz.
- +1 yıl
Benim işime gelen bir şey yok ki. Ben sadece gerçeği arayan biriyim. Sahih deme merci ben değilim Diyanet İşleri Başkanlığı ve pek çok tarikat/cemaat. Somut gerçek şu, peygamber vefat ettiğinde Ayşe'nin 18 yaşında olmasıdır. Peygamber ile bir - iki yıl mı evli kaldı?
- +1 yıl
@AstrologMentor Eğer hicret tarihini ve süresini biliyorsan, hicret zamanı ablası olan fatıma nın yaşı 17, aradan geçen 10 sene sonra fatımanın yaşının bulabileceğiniz yine 50 den fazla kaynak var ve yaşı 27 dir. Kardeşiyle arasında ki yaş farkının da 10 olduğu yine sadece google layarak görebileceğiniz en az 50 kaynakta yer almaktadır. Peygamberin hicretten sonra aişe ile evlendiği de yine sizin dahi bahsettiğiniz kaynaklarda yazmaktadır. O konuda birbiriyle çelişen bir kaynak yok. Tarikatların alayı sapkındır. Bahsettiğiniz diyanet baldıza sarkmanın ya da 11 yaşında kızla da evlenmenin normal olduğunu açıklayan kurum. Onu diyorum işte işinize gelen şeyi kaynak diye almayınız. Kısacası sadece (3 diye biliyorum ) kaynakta yaş 9 olarak yazılmıştır. Bunlardan biri olan buhari nin 2. kısmında burada ki yazım yanlışı zaaten belirtilmiştir. Saygılarımla efenim.
- +1 yıl
Diyanet yanlış, tarikat yanlış, hadis sahih değil. Geriye hangi kaynak kaldı? Siz hangi kaynağa inanıyorsunuz onları bana söyleyin, oradan bakayım.
- +1 yıl
Fatima kimin ablası?
- +1 yıl
@AstrologMentor Esma ya Fatima yazmışım pardon. Hadislerin hepsinin sahih olmadığını biliyoruz. O donem yazılan ve günümüze gelen kaynaklara baktığınız zaman, büyük çoğunluğunda 17-18 yaşları arasında olduğunu görürsünüz. Bu bahsettiğim kaynaklar aişe için yazılmış kaynaklar değiller. Günlük tutmaya çalışan, ya da dönem tarihçilerinin, ya da farklı olaylardan bahsederken aişenin peygamberin içinde geçtiği ve tarihlerin belirtildiği kaynaklar bahsettiklerim. Mesela adam hicreti anlatmışi, halifeden bahsetmiş, orada halifenin ailesinden bahsetmiş vesair yazılar. Diyanet hüküm vemez vaaz verir. Hadislerin sahih olup olmadığını bilmek için oturup tek tek çeşitli kaynaklara bakıp ortaya ancak tahmin atabiliriz. Örnek bir hadis vardır bakarsın, kuran ya da muslimanlık öğretilerine ters bir şey var mı yokmu. Varsa sahih olmadığını tahmin edebilirsin, sahih olup olmadığna kanaat getirmek için bunu yapabilirsin. Sence kaç kişi oturup bunu böyle tek tek onbinlerce hadisi araştırmıştır? Sor bakim çevrendeki muslimanlara kaçı yapmıştır? Gibi yani...
- +1 yıl
Hadislerin sahihliğini Ravilerin güvenilirliği ve silsiledeki kişilerin zaman dilimi belirler. Sadece Esma'dan Ayşe'nin yaşı öğrenilmez. Peygamberin kızı Fatima ne zaman doğdu? Ayşe'den büyük mü? Fatima kaç yaşındayken Mekke'den Medine'ye hicret etti, kaç yıl sonra evlendi. Peygamber Hakk'a kavuştuğunda kaç yaşındaydı. Bunları da bilirsek, Ayşe'nin gerçekte kaç yaşında olduğunu daha kolay tahmin ederiz. Peygambere vahiy geldiğinde Fatima yeni doğmuştu. Peygamber 13 yıl sonra Mekke'den Medine'ye göç etti. İki yıl sonra da yeğeni Ali ile evlendirdi. O zaman 15 yaşındaydı evlendiğinde. Peygamber vefat ettiğinde de 22 yaşındaydı.
- +1 yıl
@AstrologMentor Zaten bahsetmiş olduğun hesap ile ayşe nin yaşının 17-18 olduğu ortaya çıkıyor pek çok kaynakta. Belki yeterince açıklayacı yazamadım. Esma nın yaşını belirttiği, ya da zamane sahabelerinin Esmanın yaşını belirttiği, ebubekirin kendi kızının yaşını belirttiği, gibi pek çok kaynak var. Esmanın ayşe den kaç yaş büyük olduğunu belirttikleri onlarca kaynak var. Kızın kendisinin ve babasının kızının yaşını belirttiği onlarca kaynak var. Dediğim gibi aişenin yaşının 9 olduğunu bildiren ise sadece 3 ya da 4 kaynak var. Ayşe 9 yaşında peygamberiniz ile evlendi diyen herkesin vermiş olduğu kaynaklara bak 3 ya da 4 ü geçmez iken aksini yazan 50-60 kaynak var diyorum. Yani gerçekten hakikatı araştırırsanız durumun dediğim gibi olduğunu görebilirsiniz ne diyim. Onun harici anca burada yok o oyle bu boyle yaz yaz bitmez. Dediğim gibi internet ten bile rahatlıkla bulabileceğiniz 50-60 kaynak var.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSıkıldım. Fotoğraflara tıkla ve fotoğrafları kaydırarak oku

Devamı:
Eğer Hz aişe ise bu hadisi söylediyse bu onun adet yaşıdır. Bugün bile halen bedevi Araplarında bu kültür devam etmektedir. Hz aişe ise bu eski Arap töresini ele alarak 6 yaşında evlendim demiştir. ( not eğer Hz aişe bu hadisi söylediyse, en mantıklı açıklaması budur)
Arapların kız çocuklarının yaşını adetten sonra saydıklarına dair kaynak:
ibn- i hişam, 1/77-78 ; Ezra ki, Ahbaru Mekke
( Mekke tarihi), s. 113-114; Belazuri, Fütuhu'I-BüldanHz aişe' nin 6 yaşında evlendiğine dair hadislere cevap verdiğimize göre şimdi HZ aişe'nin yaşını tarihsel olarak hesaplayalım...
İbn Hacer el-Askalanî'nin "Seçkin sehabeler"
adlı kitabında;
Hz aişe ve Peygamberimizin kızı Hz Fatıma'nın aynı yaşta olduğunu ve ikisininde 605 doğumlu olduğunu söylemiştir. Hz Fatıma hicret sırasında 622 yılında 17 yaşında olduğuna göre Hz aişe' de 17 yaşındadır. Peygamberimiz (s. a. v) ile Hz aişe, 624 yılında evlendiğine göre; hz aişe, peygamberimiz ile evlendiğinde 19 yaşındadır! Hz aişe peygamberimiz (s. a. v) ile evlenmeden 2 sene önce 622 yılında Cübeyr bin mut'im adında, sonradan Müslüman olacak bir sahabe ile nişanlıydı. Eğer Peygamberimiz Hz aişe ile 6 yaşında evlenmiş ise cübeyr bin Mut' im ile 3 yaşındamı evlenecekti?Nitekim Hz aişe ile cübeyr'in arasında 5 yaş fark vardı. bu ikilinin 622 yılında nişanı bozulduğuna göre, Cübeyr 9, Aişe ise 4 yaşında mı evlenecekti? zaten Cübeyr'in babası olan Mut'im bin adi, Hz Ebubekir sırf Müslüman diye bu nişanı bozacaktır! biz bu durumdan anlıyoruz ki, Hz aişe zaten evlenebilecek yaştaydı... Hz aişe bir hadiste şöyle demektedir;
Annem ve babam islâm'a girdiklerinde, benim, onların davranışlarına kesinlikle aklım eriyordu kaynak : Buhari (kefalet 4), Buhari ( Menâkıbu'l, Ensâr 45), Buhari (edep 64)İslamiyet 610 yılında geldiğine göre ve Hz aişe'nin annesi ile babasının islam'ın ilk yıllarında müslüman olduğuna göre Hz. aişe 610 yılından önce doğmuştur. 614 yılında doğan bir insan, nasıl annesi ve babasının müslüman oluşunu hatırlayabilir?
Hz aişe ile ablası Hz esma'nın arasında 10 yaş fark vardır. hz Esma kaynaklara göre ve Hz aişe ile aralarında 10 yaş fark olduğuna göre Hz aişe hicret sırasında 17 yaşında iken Ablası Esma ise hicret sırasında 27 yaşındaydı. Hz aişe 622 yılında hicret sırasında 17 yaşında olduğuna göre 2 yıl sonra 19 yaşında evlenmiştir.
kaynak: imam nebevî tahdhib al- Asma wal-Lughat
Hz aişe'nin kendisinden 1 yaş büyük olan Abdurrahman isimli bir abisi vardır. Abdurrahman bizzat bedir savaşı'nda savaşmıştır. Bedir savaşı 624 yılında olduğuna göre ve Abdurrahman'da Bedir' de Savaşırken 20 yaşında olduğuna göre 604
tarihinde doğmuştur. Hz aişe ile arasında 1 yaş olduğuna göre Hz aişe 605 doğumludur.Kaynak: İbn'ül-Esir USD al- ghabah fi marifat al- sahabah 3. cilt 467. sayfa
Peygamberimiz (s. a. v) vefat ettiğinde Hz. aişe (r. a) annemiz 27 yaşındaydı kaynak; Hatib el-tebrizi mişkâtu'l MesabihPeygamberimizin (s. a. v) eşi olan Hz Hatice annemiz vefat etmişti. Peygamberimiz çok yalnız kalmıştı. kendisine ev işlerinde yardım edecek eşlere ihtiyacı vardı. Hz. havle Peygamberimizin yanına gelerek ona Hz. aişe ve Hz. Sevde'de bahsetti. Peygamberimizde bu 2 kadın ile evlenmeyi kabul etti.
Hz. Aişe ve Hz Sevde bu haberi duyunca çok sevinmişti. zaten Hz. aişe evlilik çağında bir kız olmasaydı, Hz. havle kendisini peygamberimize söylemezdi! Hz. aişe zaten bu evlilikten çok mutluydu kendisi Peygamberimizin en sevdiği eşi olmuştur. Hz. aişe'nin salıncakta sallandığı ile ilgili hadisleri kaynak gösterenlere şunu söylemek istiyorum; hangi yaşta olursanız olun salıncakta sallanmak bir çocukluk alameti değildir! 60 yaşındaki bir insan dahi salıncakta sallanabilir.~Enes Çelebi~
Instagram hesabı: gr4ndvizier00 Yorumla
+1 yılAyşe anneniz bizzat kendisi söylüyor, ben oynarken annem gelip elimden tutup beni içeri götürdü, elimi yüzümü yıkadı, eve gelen kadınlar alıp peygambere götürdü diyor. Peygamber Ayşe ile 9 yıl evli kalmış, vefat ettiğinde Ayşe 18 yaşında dul kalmıştır. Kaynaklar doğru, ancak tartışmalı hale gelen konuları nasıl toparlarız derdinde olunca, herkes bir şey uyduruyor. Konu kutsallık değil, bir toplumsal gelenektir.
017 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca Kur'an'da Talak Suresi 4. Ayet şöyledir.
Diyanet İşleri Başkanlığı:
Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz, onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise, doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir.
Yani henüz buluğ çağına gelmemiş kız çocuklarıyla nikahlanmak serbest, ilişki içinse üç ay beklemek gerekir, dolayısıyla 9 yaşında kız çocuğuyla evlenme fetvası bu ayete göre belirleniyor. Dini duyduğumuz gibi kabul edeceğimize, araştırarak öğrenmeliyiz. Teşekkür ederim, doğru yanıtı bulmak için gösterdiğin bu çaba için...
Soran+1 yılBiraz daha araştıracağım
- +1 yıl
Kesinlikle, doğruya ulaşmanın tek yolu araştırmak. Ancak kişisel tavsiyem, bir kaynak ne kadar yakın tarihliyse o kadar saptırılmış olabilir demektir.
Tarihte peygambere en yakın dönemde olup Siyer'i yazan İbn İshak'tır. Muhammed ibn Hişam, bu siyeri alıp, kendisi bir siyer yazmış, ancak kendi işine gelmeyen bölümleri almayarak bilgiyi saklamıştır. Manipülasyon yapmıştır bir nevi. - +1 yıl
hadisler yalan, gerçek olduğuna inansan bile hz aişe'nin rivayet ettiğine inanılan hadisten başka kaynaklar hadisler hz aişe'nin yaşını 17-19 arasında buluyor ki bu kaynaklar birbirini doğrular nitelikteler
kuran'da evlenmek için 2 belirti isteniyor
1- Cinsel erişkinlik
2- Düzgün seçimler yapabilecek yaşa gelmek, erişkinlik
geçmişte erişkinlik yaşı farklıydı 15-16 yaşında evlilikler vardı ama çağ değişti günümüzde erişkin sayılan biri 18 yaşındadır minimum, toplumun değişken yapısı var gelecekte 21 de olabilir - +1 yıl
@angeldensetsu74 Peygamber vefat ettiğinde Ayşe kaç yaşındaydı? Kaç yıl evli kalmıştır.
Evlilik konusunda cinsel erişkinlik (buluğ) hükümlerinin yer aldığı Nisa Suresi, hicretten 5-6 yıl sonra inmiştir. Yani peygamber o dönem Ayşe ile evli zaten.
- +1 yıl
Peygamber hicret ettiği zaman Hz. Aişe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Aişe ile evlendiğine göre, demek ki evlendiği zaman Aişe en az 15 yaşındaydı.
- +1 yıl
@angeldensetsu74 Olmalıdır diye tahmin yürütmekle olmaz ki... Ayşe'nin kendi açıklamaları var. Bu açıklamaların hepsi durumu kurtarma çabalarından ibarettir. Peygamberin kızı Fatima, peygamberliğin tebliğ edildiği yıl doğmuştur. Peygamber 13 yıl Mekke'de yaşadıktan sonra Medine'ye göç etmiştir. Medine'de iki yıl sonra Ali ile evlendirdiği 15 yaşındadır. O da Ayşe'den en az 4-5 yaş büyüktür.
İnkar etmek, gerçeği değiştirmez. O zaman gelenekti ve normaldi. - +1 yıl
"ayşenin kendi açıklaması" dediğin birilerinin rivayet ettiği hiçte güvenilir olmayan bir kaynak
"olmalıdır" lafı kaynağa dayalı, tarihsel bir hesaplama - +1 yıl
@angeldensetsu74 O zaman sen istediğine inanmaya devam et. Hepimiz ölünce, gerçeğe uyanacağız nasıl olsa... Ve gerçekler emin ol ki, şu an kabul etmeyeceğin o kadar çok şey içeriyor ki, yitik geçirdiğin yaşama ağlayacaksın. Allah, sana gerçeği göstersin, duam budur.
- +1 yıl
astrolojiye inanıyon bana hayat dersi vermeye çalışma mk
- +1 yıl
@angeldensetsu74 Sıkışınca küfür etmek, seni kurtarmaz.
Buruc ne demek? Kur'an'da Buruc Suresi var mı?
İlk ayetini ve mealini de yazıyorum sana buraya
Bismillahirrahmanirrahim
1. Vessemai zatilbüruci.
Burçlarla dolu göğe and olsun.
O kadar bilgiden yoksun ki, bir nickname bakarak, hüküm vermeye çalışıyorsun. Duyduklarınla değil, Google ile değil bana peygambere en yakın dönemdeki kaynaklarla gel. Siyerle, tefsirle, sahih hadisle gel... - +1 yıl
yav Allah ile ne alakası var senin saçma astroloji işinin bari kelime oyunu yapmaya çalışma
astroloji ilkel insanların inanç biçimlerinde yer alan bir şey, adam gökyüzüne bakmış gezegen falan var bir şekil uydurmuş
bunun islam ile alakası var ise bilim ile alakası var ise arap olayım - +1 yıl
@angeldensetsu74 Seni kendi dünyanda bırakıyorum. Allah'ın Kur'an ayetini bile yalanlayan biriyle konuşacak sözüm yok. Dilerim Allah sana gerçekleri gösterir.
- +1 yıl
"Burç (çoğulu burûc ve ebrâc) sözlükte “güzel olmak, örtülerinden sıyrılmak, yükselerek görünür olmak” mânalarına gelen berec kökünden Arapça bir isimdir. Gökteki burçlar yükselmeleri, görünür olmaları veya açığa çıkmalarından ötürü bu adı aldıkları gibi surlarla çevrili bir şehrin veya sarayın kuleleriyle bir kalenin yüksek ve stratejik mevzileri de aynı sebeplerden burç olarak adlandırılmıştır."
bu anlam nere uzayda ki gezegenlerin insanlara etki etmesine inanılan ilkel inanç nere
neye inanıyorsan inan at penisine de tapabilirsin banane ama islam ile alakalı olduğunu iddia etme - +1 yıl
@angeldensetsu74 Üslubuna dikkat etsen iyi edersin. Sıkıştığın yerde küfretmek çaresizliğin belirtisidir. Bilmediğin bir dil, neden sonuç ilişkisini bilmediğin olaylar... Edep, yol - erkan öğren büyüklerinden. Eline, beline ve diline sahip olmayı da. Her şeyin bir ve tek olduğunu, ama aynı zamanda hiçlik olduğunu da...
- +1 yıl
küfür etmedim, kes sesini artık baydı
- +1 yıl
@angeldensetsu74 Yolun açık olsun.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
+1 yılo zamanlarda oralarda yaş regl olduktan sonra hesaplanıyor çünkü aslında 9 yaşında değil
11 Yorumla
Soran+1 yılBununla ilgili sağlam kaynak bulamadım maalesef onu gönderecektim
- Aile & Toplum konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber kim Allah ın elçisi Hz Aişe ile evlen diyen kim Allah.. o yüzden gereksiz cümlelere girmeye gerek yok
00 Yorumla
+1 yılPeygamber hicret ettiği zaman Hz. Aişe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Aişe ile evlendiğine göre, demek ki evlendiği zaman Aişe en az 15 yaşındaydı.
05 Yorumla- +1 yıl
Rusya, Hollanda gibi soğuk ülkelerde ise, büluğa erme yaşı uzuyor. Bu bakımdan ekvatorla kutuplar mukayese edilmez. Hazret-i Âişe validemiz 9 yaşında iken nikahlandı, daha sonra evlendi.
Soran+1 yıl9 yaşında nikah mı? E onlar da aynını diyor zaten arkadaşım ben şey mi demeliyim Ortadoğu’da yaşı kaç olursa olsun erken gelişiyor demek doğru değil. Öyle olmadığı hakkında güvenilir kaynak arıyorum
- +1 yıl
Bununla ilgili kesin net bir sahih hadis yok, çeliskili hep, dokuz dyrn var, 14 dyen var, 17-18 de olduğu rivayetler var. Alimlerin büyük bir çoğu dokuz yaşını kabul etmiyor
- +1 yıl
17 yaşlarındaydı net bilgi yok
- +1 yıl
Bunlar tam bir algı, peygamberi kötülemekten başka bişey değil, sosyal medyada bir sürü böyle operasyon hesaplar var. Bir ara oryantalistler çok yapardı bunu, şia bu konular üstünde çok uydurur peygamber ve ehli beyt konusunda, ben ehli sünnet ne der ona bakarım
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılE tamam iste hadislerde var. Baska ne kaynak istiyorsun?
017 Yorumla- +1 yıl
Tamam bu sizin dinden sogumaniza yeter
- +1 yıl
Ben zaten ateistim benlik bir sey kalmadi. Yalniz muslumanken de kadinin konumu cok rahatsiz ediyordu beni, kucuk yasta evlilik degil de yarim miras yarim sahitlik vs.
- +1 yıl
İyi işte kafana göre yaşa hayat senin, İslam bir hayat tarzı kabül etmeyenleri devre dışı bırakır. Kişinin kendi iradesine bırakır tamamen
- +1 yıl
İslam mi kişinin kendi iradesine birakir? Iradene bırakıyorum deyip her turlu korkutmayi yapar nasil bir iradeye birakmak ise artik...
- +1 yıl
Aslında sen dahi ataist olman bir kadere baglidır. Gayb ileriyi bilen Allah bu seçimini bile senden iyi bilir
- +1 yıl
@kummervoll tabii ne yaparsak yapalim ne dersek diyelim her turlu bir cevabiniz var ve turlu islama uyduruyorsunuz. Yahu bir durumun tam tersi dahi olsa onu bile uydurmaya calisiyorsunuz, nasil oluyor o is? Bir sey dogru mesela islama uygun, onun tam tersi durum var olunca o tezat olusturmuyor nedense o da islama uygun? Yok arkadas ayni mantigi neye uygulasan olur zaten. O zaman uçan spagetti canavarı da dogru, sen o seni dogru yola iletmedi diye muslumansin.
- +1 yıl
Mesela?
- +1 yıl
@kummervoll mesela bu. Benim ateist olmam Allah oyle istedigi icinmis, yoksa islamin sacma ve insan uydurmasi oldugunu anladığım için degildir summe hasa.
- +1 yıl
Senin inançsız biri olarak yaşaman bu tamamen senin tercihindir. Çünkü o iradeyi aklı vermiştir sana Allah, burada senin yapacan eylemi daha önceden bilmektedir onu dyorum. Sorun burada senin yaşamakta olduğun dünyada küresel modern hayatta İslamla uyuşma sorunu olduğun
- +1 yıl
@kummervoll ne güzel sen de diyorsun modern hayatla ters düşüyor islam, su yuzyilda yeri yok.
- +1 yıl
hahahahhaha gümledim ataizm adlı dinsizlik yapının dünyada toplasan kaç kişi var 400 milyon var yok, pozitif ataist agnostik var. Buda dünyanin yüzde besine tekamül ediyor etmiyor... Müslumanlarin sayisi 2 milyarı buluyor. Şimdi hangisinin bu çağda yeri yok
- +1 yıl
@kummervoll o 2 milyar musluman hala bedevi gibi yasayip hristiyan batıda yasamanin hayallerini kuruyor, boş ver.
- +1 yıl
Gerçekten Allahın olmadığınımı düşünüyorsun?
- +1 yıl
@kummervoll evet.
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
@kummervoll tamamlık bir şey yok, öyle.
- +1 yıl
tercih ettiğin noktasın, ne dyelim:)
+1 yılhadisleri dini kaynak kabul etmemeliyiz
10 YorumlaO zaman Araplarda buluğ çağına erdikten sonra yaşları yeni sayılmaya başlıyordu.
00 Yorumla
+1 yıl9 yas demelerine bakma dedikleri yas dogru degil
00 Yorumla
+1 yılYalan
10 Yorumla
+1 yılNe kaynagi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi