Bugün ki tartışma konusu buydu yurtdışında gönüllülük projesinde çalışıyorum. Sosyolojik açıklamalar görüşler var tabii ama sizce neden Kadınlar dini ya da geleneksel olarak daha geri planda tutulmuş?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılGeri planda demek doğru olmaz ama arka planda denilebilir. Bu söyleyeceklerim modern toplumda kabul görmüyor belki ama ister kabul edin ister etmeyin kadının doğası itibarıyla her zaman bir çekiciliği vardır. Mesela 1 erkeğin 100 kadına ders anlatması ile bir kadının 100 erkeğe ders anlatması asla bir değildir. O kadını dinleyen 100 erkeğin 99unun aklına en az bir kere cinsellik gelir. Yapılan araştırmalara göre erkekler her 7-8 saniyede bir kez seksi düşünüyor.
Bu fıtri özelliklerden olsa gerek ki islam, bireyler arasında işbölümü yapmıştır. Kadın genelde arka plandaki işleri yaparken erkek göz önündeki işleri yapar. Böylelikle kadınları, başka erkeklerin bakışlarından, düşüncelerinden, hatta belki de kötü davranışlarından korumayı amaçlar.113 Yorumla
Soran+1 yılE peki bu daha çok cinsel obje olduğu fikrini desteklemez mi? Cinsek objesin o yüzden kapan ve kendini kimliksizleştir demek değil mi?
- +1 yıl
Hayır tam tersine ön plana çıkınca cinsel obje haline geliyorsun, arka planda dur ki sana sen olduğun için değer verilsin. Bilgi birikimin ve becerinle faydalı ol, bilinçli nesiller yetiştir, kadınlara yararlı ol demektir aslında
Soran+1 yılAlakası yok mesela Afganistan’da kadınlar tepeden tırnağa kapalı bu Afgan erkekleri birinci dünya ülkelerine import edildiğinde kadının saçına tahammül edemiyorlar. Cinsel içerik tüketmede de en ön sırada Ortadoğu ülkeleri var. Kadına karın olduğu için değer vermek baştan aşağı kapanmayla olmaz çünkü kadını kapatmanın ana sebebi zaten obje statüsünde olmaması bu zaten bunu vurguluyor. Kendini ne kadar kapatırsan o kadar erkekler sana hitap etmez demek bu yani sen temelinde insan değil erkek keyfine göre ayarlanması gereken bir objesin. Bunu anlamak zor değil. Siz Açık kadın görüp azdınız diye o obje olmuş olmuyor ama kadın sırf sizi azdırıyor diye kapanmasını istiyorsanız o zaman bu kafını olduğu gibi sevmek değil objeleştirmektir.
- +1 yıl
Bakın ülkeleri yalnızca bir yerden bakarak kendinizce sebep sonuçlar kurarak değerlendiremezsiniz. Öncelikle burada eğitim faktörünü göz ardı ediyorsunuz. Afganistan'da halk çok ciddi anlamda eğitimsiz. Ama erkeğin cinsel açlığı aslında yine de özünde değişmiyor. Batıda bu çok sık partner değiştirme ile, açık ilişki ile, poligami ile karşılanırken doğu ülkelerinde ise daha çok sizin de dediğiniz gibi p*rno ile karşılanıyor.
Örneğin iş dünyasında kadınlar güzelse ve alımlı ise her zaman daha hızlı yükselirler ve onlara karşı yapılan muamele hep daha pozitiftir. Üniversitede hocaya yakın olan güzel kızlar her zaman daha yüksek puanlarla geçerler. Modern toplumda kadının "gönlünce" giyinip ön planda olmasının gerçekten kadını bir cinsel obje yapmadığını mı düşünüyorsunuz?
Soran+1 yılEvet yapmadığını düşünüyorum çünkü bu kafının seçimi ve kendini sadece erkekler o şekilde istiyor diye sınırlandırmıyor gelin Almanya’ya spaya girin kadınların memelerinde gözü olanların alayı doğulu erkekler. Almanlar tenezzül bile etmiyor. Erkeklerin de ayrıcalık istemesi ayrı bir ironi kapalı giyinin azıyoruz
- +1 yıl
Almanların tenezzül etmeme sebebi zaten gençliğinde birçok kadın ile seks yapmış olması ve istediğinde yapabilecek olması. Şu şekilde iki toplum düşünün:
1. Herkesin herkesle dilediğince seks yapabildiği ve bu sebeple kimsenin cinsel açlık çekmediği bir toplum
2. Herkesin yalnızca kendi karısının bedenini gördüğü ve kadınların erkeklerin pis bakışlarına maruz kalmadığı kadınlarla erkeklerin çok fazla iç içe geçmediği bir toplum.
Bu şekilde baktığınızda birinci toplumu çok daha sağlıklı ve mutlu bulursunuz değil mi? Maalesef sonuç öyle değil. Cinsel özgürlüğün en üst seviyede olduğu ülkelerde mutsuzluk oranları da en üst seviyede. Örneğin İskandinav ülkelerinde yaşlılıkta intihar oranları çok yüksek (Kulaktan dolma değil bugün rast gelmiştim bu istatistiğe). Mutluluk diye tanımlanan şeyler yalnızca gençleri mutlu ediyor. Yani hormonların zirvede olduğu dönemi. Ama yaşlanınca insanlar biz ne yaptık diyorlar. Eğer herkesin yalnızca kendi eşinin bedenini görebildiği ve kadının bu kadar teşhir edilmediği bir dünya mümkün olsaydı hem erkekler kendi karısından başka kadını o halde görmediği için bu denli cinsel açlık çekip mutsuz olmayacak, kadınlar da kendilerine dayatılan güzellik algılarından bu denli muzdarip olmayacak ve başka kadınları kıskanma eğilimine girmeyeceklerdi.
Soran+1 yılKesinlikle alakası yok neden sonuç ilişkisini başka yerde arıyorsunuz
- +1 yıl
Geldiğimiz nokta bu mu? Kesinlikle alakası yok : )
Soran+1 yılEvet çünkü cidden anlamıyor ve gerçekleri çarpıtıyorsunuz mesela intihar oranlarının cinsel açlıkla ilgili yok ama batı toplumunda erkeklerin incel olması yani kadınsız olması başlı başına intihar sebebi ki olmuş bir olay bu. Ortadoğu topraklarında ise her şey cinsellik ile ilgili ve bu cinsel açlık kadını direkt cinsel objeye çeviriyor çünkü açlar ve insan doğası gereği bu açlığı gidermek zorunda. Cinsel devrimini yapamamış toplumların gelişemesi çok ilişkili çünkü maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisinde cinsellik insanın kendini gerçekleştirme aşamasında diğer fizyolojik ihtiyaçlarla beraber en alt tabakada bulunuyor. Yani kısaca şöyle bir örnek vereyim Türk Mahmut karnını doyurdu, kafası açık kadınları zar zor p*rno gördü mastürbasyonunu yaptı işine gitti Mahmut işteyken aklı birinci basamağının eksikliğindeyken ne kadar verimli olabilir? Kadın görünce uyarılıyor, ne yasaklanırsa ona azıyor gelde Mahmut’a de ki Mahmut kadın cinsel obje değil ya da bu toplumdan bir gelişim bekle. Bu hiyerarşiye göre bir adım tamamlanmadan diğerine geçilmez. Bir yandan alman hans karnını sabah doyurdu, kız arkadaşıyla manen ve fizyolojik olarak ilişkide bulundu ve p*rno gibi içeriği daha az tüketti kadınların da cinsellijten keyif alabildiğini öğrendi ve biliyor işine gitti bu adam ilk basamağı tamamladı peki bu adam bu ortamda Mahmut’tan başarılı olsun mu olmasın mı
- +1 yıl
E ne güzel işte evliliği anlatıyorsun sen tam olarak. İslam da bunu söylüyor zaten. İnsanları evliliğe teşvik ediyor. Birinci basamaktaki ihtiyacın karşılanmasını istiyor.
Soran+1 yılÖzellikle erken teşvik ediyor ama sadece cinsellik için evlilik olmaz. 24 yaşına kadar mesela ön kortex gelişmiyor insan koca ergen gibi 24ten sonra insan olgunlaşmaya başlıyor. Ben sana cinsel
özgürlüğün ne kadar gerekli olduğunu anlatıyorum sen evlilik diyorsun zaten islamda erkeğin tek eşli olması da şart değil. Bu evlilik durumu ha devlet kurumuna bildirilmiş ha bildirilmemiş. Günün sonunda hane aç değil Mahmut evlense de aç çünkü kadının her yeri ona çok yabancı lafın kapalı ve kimliksizleştirilmiş çünkü erkek azıyor ama ne hikmetse kadının doğasına uygun hiçbir yasa da dini olarak kabul edilmemiş. Erkek maymun iştahlı denmiş carşye artı dört eş vermiş erkek kendini tutamaz demiş kadını kapatmış. Halbuki kadının da güzel görünme güzel olma süslenme isteği vardır buna mesela bir düzenleme getirilmemiş- +1 yıl
Kadının güzel görünme ve süslenme isteğine düzenleme getirilmemiş mi : ) Kadın güzel görünme ihtiyacını kocasına süslenerek karşılayacak diyor milyonlarca erkeğin gözlerine sunmayacak diyor islam. Kadının her yeri ona çok yabancı ve erkek aç ne demek? Sana en başından beri eğitim diyorum. Cinsel eğitimin sağlıklı bir şekilde verildiği toplumlarda, erkeğin karısının bedenini gördüğü karısını beğendiği ve başka kadınların da bedenini görmediği bir ideal toplumda erkek de mutlu olur kadın da. Sen bir kadın olarak kocanın sadece senim bedenini gördüğünü, günde 1500 tane kadının memelerini bacaklarını ve fiziğinin her detayını görmediğini bilsen sen de çok daha huzurlu olursun. Çünkü sana şöyle olmalısın böyle olmalısın dayatmaları yapılmaz ve yine de kocan seni çok beğeniyor olur. (Sen derken kadınları kastediyorum, kişisel algılayıp ben öyle değilim gibi gibi söylemlere girmezsen sevinirim)
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu tarz geleneklerde ve dinlerde hep bir tarafa fazla baskı var. Mesela kadın sosyal hayattan dışlanıyor dinlerde. Erkekler de tüm her şeyin sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalıyor. Geleneklerde de kadınlar için absürt kurallar olduğu gibi erkekler için de benzerleri var. Mantıklı ilerleyerek daha düzgün bir iş bölümü yapılabilir modern toplumda. Bu da bireye dayanır, cinsiyetten, yaştan ve ideolojiden çok.
Eğer yeterince zekiyseniz genç de olsanız, kadın da olsanız iyi bir mevkide topluma fayda sağlayabilirsiniz. Aksinin olduğu bir toplumda düzgün bir yaşamın olacağına düşünmüyorum. Basit bir örnek verirsem, uzun süredir erkek işi denilerek kadınlar bazı mesleklerden uzak tutulduğu için, arabamı sanayiye götürdüğümde tedirgin oluyorum. Her yerde sadece erkekler var. Aralarında hiç kadın yok. Cinsiyet birbirini dengelemezse ihtiyaç anında azınlık cinsiyet için hayat çok zor olacaktır.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİslam da dahil dinlerin pek çoğu erkekler tarafından kendilerine yontulmuştur. İslam özelinde konuşursak erken dönemlerde kadınların, özellikle de elit olanlarının pek de geri planda olmadığını görürüz. Hz. Hatice bir tüccardı ve İslam indikten sonra da toplum içindeki konumu değişmedi. Hz. Ayşe bir din öğretmeni ve peşine ordu takıp da savaşa gidecek kadar önder konumda bir kadındı. Ümmü'd-Derdâ, hadis bilgini ve bir öğretmendi keza Fatima Binti Abbas da öyle.
Sonuçlar olarak İslam dünyasının erken döneminde öncü olan kadınlar bulunmaktadır ve İslam'ın genel tavrına aykırı bir durum teşkil etmemektedir ancak özellikle de Moğol İstilası, Haçlı Seferleri ve benzeri felaketlerden sonra İslam toplumlarında içe kapanma durumlarıyla beraber kadının konum kaybettiği aşikardır.
20 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. Geri planda değil. Algı öyle... En zor görev olan gelecek annelerin elinde şekilleniyor. Çocuk büyütmek en kutsal görevdir. Ve bu görev anneye verilmiştir. "Cennet annelerin ayaklarının altındadır" cümlesini okuyarak, kadına değer verilmemiştir ya da kadın geri plandadır demek yanlış olur
05 Yorumla
Soran+1 yılKadına erkek gibi sadece cinsiyeti üzerinden değer verilmemiş. Kadın sadece bir şeyin uzantısı ya da anne olduğu vakit değer kazanabiliyor. Buna da değer denmez. Algıyla bir ilgisi yok bilimsek bir korelasyon var
Soran+1 yılSavaş ganimeti, dört eş artı sayısız cariye, eş halkında söz sahibi olma, boşama Hakkı, miras Hakkı, şahitliği için onaya ihtiyaç olmama Hakkı, her işte çalışabilme hakkı, km ihtiyaç duymadan gidebilme hakkı
Soran+1 yılGüç gerektiren işler olarak sınırlama değil, yönetici ve karşı cinsi barındıran işlerden kısıtlamadan bahsediyor. Arasında fark var. Hiçbirinin de pozitif yünü yok
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
15Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıl9 ay taşıyıp acı çeke çeke doğurduğun çocukta bile erkeğin senden çok daha fazlaca hak sahibi olması tüm soruların cevabını açıklıyor. Daha başka şeyleri konuşmaya gerek bile yok 😂
Bir sperm bıraktı diye senden daha fazla hakkı oluyor 😂 Tüm yükü kadın çekiyor ama kaymağı erkek yiyor😂 Hayvanlarda da bu böyle. Dini hukuku yok bunun evren böyle 🤔 Ne adil ne de eşit değil50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeri planda kismina katilmiyorum, geri planda olarak görmüyorum daha doğrusu ben. şu an ki devrin "ön planda olma" anlayişi çok absürt sadece. Abartı. Yerine göre yerinde olma durumu var. Bu iki cinsiyet icin de geçerli. Her yerde önde olamaz kadin da erkek de. Fıtrat kavramı var çünkü. Ayrıca koruma duygusu. Kadın fiziken daha zayıf, daha az güçlü varlik doğal olarak onu koruyanlar olmali (baba abi kardes vb.) Feminikler bunu kabul etmese de durum bu. Allah boyle yaratmis. Bu bizi geri planda yapmaz. Sadec her iki cinsiyrtin de zayifliklari var ve o alanlar da dikkat etmeli. Erkekler de kadinlara cok duskun yaratilmis mesela. Gibi gibi. Bu konular derin ve uzun arastirabilirsin. Ehil insanlar oldukca fazla.
00 Yorumlaİslam'da geri planda olması şu anki Müslümanlığı tarikat vs boş beleş asalaklari kenara koy peygamber efendimiz döneminde hangi mevkide idi evli olduğu kadınları düşün ticaretle uğraşan ilimle uğraşan hüküm verecek kadar hukuk bilen nerde geride oluyor
06 Yorumla
Soran+1 yılHüküm verme ve yargılama yetkisi olan bir müslüman kadın söyler misiniz?
Soran+1 yılBaya söz sahibi gibi duruyor.
Soran+1 yılSiz tekrar okuyun yazdığınızı bence
+1 yılİnanirsiniz inanmazsiniz. Seversiniz sevmezsiniz. Saygidiyarsiniz duymazsiniz. Peygamber efendimizin 3 istegi vardir son ne fesini verirken. Fakire rizkinizdan paylastirin , savasta kadinlari ve cocuklari kollayin onlara kol kanat gerin. Sahabeme iyi davranin aileme yani.. Ben genel cerceve cizdim.. Burdan gidip erkekler bizim neden evlilik yildonumumuzu hatirlamiyor demeyin salaq salaq.
029 Yorumla
Soran+1 yılPeki savaşta ganimet olan kadınlar?
- +1 yıl
Sizin o savasta ganimet dediginiz kadinlar veya peygamber 3 4 kadinla evliydi seklindeki dusunce yapisi tamamen yosma yahudilerinn uydurdugu birsey. Niteleme olarak ganimet demek bidefa basli basina kotu bir tabimlama. Savas durumunda erkekler savasiyor ve kocalari olen kadinlar emekleri karsiliginda himaye altina aliniyor. Korunuyor yani savasi kazanan tarafindan. Onceden sehir dediginiz sey yoktu. Kabileler vardi 100 200 kisiden olusurdu. Erkekler olunce savasta kadinlar tek kalirdi ve savasi kazanan kabileye dahil edilirdi cocuklarla. Ve kadinlarin rizasi ile istedigi kisinin himayesine girerdi ve o cati altinda bir gorevi olurdu. Temiz arastirin bazi seyleri veya bunhn aksini iddia edenleri bana gonder
- +1 yıl
Yani hollowood destekli cagri filminide mi izlemediniz. Ki o film bir ust sinir degil tabikide
Soran+1 yılKocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır. İşte bütün bunlar Allah’ın kesin hükümleridir. Bu sayılanlardan başkalarını, iffetli yaşamak, zina etmemek şartıyla, mal harcayıp mehirlerini vererek nikâhlamanız helâldır. Dikkat edin: Evlenerek beraberliklerinden yararlandığınız kadınlara, belirlenmiş olan mehirlerini verin, bu bir haktır. Ama belirledikten sonra, aranızda anlaşarak miktarını arttırıp eksiltmenizde size bir vebal yoktur. Allah alîm ve hakîmdir / her şeyi hakkıyla bilir, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir.”
Ayrıca milyon kez kitapta kuranın apaçık indirildiği söylenmiştir- +1 yıl
Harp esiri diyor !!! Bu erkek te olabilir.. Buna kadina el koymak seklinde yaklasan kalbi vesvese yuklu biridir. Nerde diyor harp esiri kadina zoraki el surulur veya hor gorulur anlami anlamadim. Cariye bir defa calisan demek. Kadina denir. Gunumuzdede erkek calisana uşak denir.
- +1 yıl
Yahudi agziyla dusunmeyin konusmayin kiminize tek tavsiyem bu konuda. Abdulhamidede kizilsultan diyen oroxpu coduklari o dinden
Soran+1 yılYahu ne güzel büküyorsunuz siz ya 😂 carşye ne demek lütfen anlamına bakar mısınız yani inandığınız şeyden haberdar değilsiniz.
Kadın köle anlamında bir fıkıh terimi. Her hakkı mahfuzdur. TDV İslâm Ansiklopedisi'nin her türlü telif hakkı TDV İslâm Araştırmaları Merkezi'ne ait olup 5846 sayılı Kanun hükümlerine tâbidir.
İslam'a göre bir Müslüman çok sayıda cariyeye diğer bir deyişle kadın kölelere sahip olabilir ve Müslüman bir erkeğin bu cariyelerle nikâhsız ilişkileri helal sayılır. İslam hukukuna göre bir köle veya cariye, efendisine belli bir özgürlük bedeli ödemek koşuluyla özgür kalabilir
Cariye sadece "kadınlığından istifade edilen" bir insan olarak da görülmemektedir. O aynı zamanda evin bir ferdi, ailenin bir parçasıdır. Ailenin, hanımından sonra evin en sorumlu kadınıdır. Bir insan sahip olduğu cariyesini azat edip hürriyetine kavuşturabildiği gibi, onu bir başkasına hediye olarak da verebilirdi.
Müslüman dünyasındaki cariyelik, bir erkeğin bir kadınla, kadının köle bazen de özgür olduğu evlilik olmaksızın birlikte yaşadığı uygulamayı, kapsıyordu. Cariye bir çocuk doğurursa, Ümmü birey olarak bilinen daha yüksek bir statüye kavuşurdu.
Cariye, savaşta esir edilmiş veya başka bir şekilde köle konumuna düşmüş, her konuda efendisinin isteklerine bağlı bulunan kadınlar olarak bilinmektedir
Soran+1 yıl
Harp esiri olarak elinizde bulunan carşyeler diyor siz okuma da mu bilmiyorsunuz?- +1 yıl
Tamam sen haklisin. Necef çölünde , umman çölünde ac susuz birakilmaliydi kadinlar cocuklar. Sen haklisim islam dini kadini disliyor haklisin. Ok
Soran+1 yılKöle yapılmalıydı kocası öldürğlüp sen haklısın
- +1 yıl
Diyecegim su. Neleri ust sinir alip kendinize kadin olarak deger biciyorsunuz ona bakmak lazim bence. Bidefa peygamber egendimizin bir hadisi vatdir mesela. Dunu bugune esit olan bizdenn degildir veya ben benden ustun olanla (peygamberlik disinda ) ilgilenirim ornek alirim. Sen kucuk bir kisim bagnaz insanin veya kulturudeki bir kesimin kadinlara karsi hayvan davfanislarini islama veya islam dinine mal edemezsin veya birileri edemez. Oyle olacak olursa yakin zamandaki western filmlerini izle veya zamanin ispanyasindaki engizisyon mahkemelerini arastir.. Ki Şu an sana islam dini kadinlara soyle kucuk goruyir boyle kucul goruyor diyen veya bunu lanse eden ispanyaya simdi asiktir. Keza ingiltereye
Soran+1 yılYahu ben sana ayet atıyorum sen kalkıp kültür diyorsun davranış diyorsun
- +1 yıl
Bende dedim ya sana ona istinaden necef colunde umman colunde biraksalardi kadinlari cocuklari. Hem niye bunu kisisellestiriyirsun ki erkeginde kolesi var kadininda. Nikahina almak deyince bunu hakir gormek olarak niye nitelendiriyorsun ki?
Gunumuzde bile bazi sosyolijik yaklasim olarak kafinlarin kendini erkege ödülmüş gibi gormesi durumu var. Hayirdir yani? - +1 yıl
Yani yuzde 99 tamamlayici bir unsur veya nasiplenilen bir varlikmissiniz gibi gorulmeniz veya kendini cinsiyet olarak boyle gormen cok sacma ve cahilce
Soran+1 yılŞaka mi bu? Yunan askeri kazansın mesela eşlerimizi öldürsün sonra bizi köle yapsın. Şimdi sen o köle de değil dersin bak attım yukarıda. Kadının günümüzde kendini ödül görmesi rızaya dayalıyken cariye olması rızaya dayalı değil. Zaten nikahına da alınmıyor tekrar oku. Az önce cariye o demek değil diyodun şimdi normalleştirmeye çalışıyorsun değişik.
- +1 yıl
Sen cunku acikca islam dininde zamaninda erkegin 3 5 kadinla ayni cati altinda olabilmesini bile bir ekstra teveccuh olarak ve sanki kullanma hakki olarak degerlendirdigini saniyorsun
Soran+1 yılBaşka ne için yahu zaten bunun ehliyeti verilmiş ister yapsın ister yapmasın. Sınırsız cariye hakkı var isterse hediye edebilme hakkı var yahu
- +1 yıl
Kocası olan kadınlarla da evlenmeniz haramdır, ancak harp esiri olarak eliniz altında bulunan cariyeler bundan müstesnadır.
burada kesin bir hukum veya kadin olarak kisilige hakaret unsuru nedir. Aciklar misin?
Soran+1 yılŞöyle ki evli olmayan kız kardeşin düşmanının cariyesi kölesi olabilir. Her türlü onunla işini giderebilir veyahut hediye edebilir. Az önce bu fikrin karşıtıydın şimdi gerçek olduğunu öğrenince neden kendi doğrularına uydurmaya çalışıyorsun? Bu yanlış değil de nedir? Pekala o zaman işidin Yezidi kadınlara yaptığı da normal ve bir kötülük içermiyor çünkü sünen bu dediğimi yapıyorlar
- +1 yıl
Sen bidefa büküyorsun vs deyip beni bir kaliba sokma bu bir ikincisi ben bir zümreye ait degilim. Sende degilsin. Ne ben senin gibi dusunmek zorundayim ne de sen benim gibi. Ne sen okuduklarini ve arastirdiklarini bana dikte edebilirsin ne ben sana. Buu ancak karsilikli goruslerimizi paylasabiliriz. Sen bukuyorsun vs diyirsun bana ama dikkatini cekerim ben hic sana kadin oldugun icin secme ve secilme ozgurlugun tek tarafli var demedim. Zihniyetin o oldugu halde. Ennazindan oyle sezdigim halde
Soran+1 yılYahu büküyorsun tekrar mesajı oku önce cariyenin anlamını büktün sonra ayeti büktün desenli harp eseri diyor erkekte olabilir dedin ki orada harp esiri kadınlar diyor.
- +1 yıl
Sen olaya yesilcam fimlerindeki rumlarin veya ermenilerin turk! Koylerine girdiginde kadinlara gucsuz olduklari icin tecavuz edilip el konuldugu sekliyle bakarsan senle biz bir arpa boyu yol alamayiz. İyi geceler.
Soran+1 yılSebep? Aynı olay değil mi neden işinize gelmedi? O zaman şöyle diyelim Arap mümin Yunan gavurun hanesine girdi kazandı savaşı kadın da bekar kadını carşyesi yaptı. Zaten sana carşyenin ne olduğunu da öğretmiştim. Hangi ahlak yargısında bu normal?
- +1 yıl
Yav yarabbim yaresulallah ya. Ortada bir guc var ve onlar carpismis. Ortada kalanlar savunmasiz ve cevrelenmesi lazim. Akademik bak biraz ya. Neden mensubu oldugun toplumla ve gelenek gorenkleriyle savasiyirsun anlamiyorum. Hayir hakkiyla savassan tamam dicem. Gormek istedigi gibi gostermeye calisan birilerinin yazdiklariyla veya savunduklariyla tartisiyoruz ben ona gelemiyorum
Soran+1 yılBenim toplumumda cariye geleneği yok senin toplumunu bilemem. Kadın açıkta kalmasın evde köle yapalım ya da hediye edelim mi demek gerekiyor
- +1 yıl
Yunan munan diyorsun cok biliyorsun ya ogreticisin ya markus aurelius okumani tavsiye ederim. O derki ceaaretin turlu turlusu vardir. Bazen ates uzerinden atlamak bazen ise ihtirasta bulunmak bile cesarettir.
Sen ahlaki nitelendirirken sirf kadin diye el konulan bunu ahlaksizlik olarak degerlendiremezsin. Bende cikar derim ki kadin evinde sicacik oturuyor erkek kar kis cakisiyor. Neresinde bunun ahlak?
Ama sen simdi cok biliyorsun bana ogretiyirmussun ya. Hak vermezsin.
Bide kisisellestirmiim kisisellestirmiim diyorum da sen kimsinki dediklerin isime gelmeli veya gelmemeli. Veyahut vasfin ne sifatin ne isime gelmiyormus deyip bir bilgi yumagiymis gibi veya ansiklopediymis gibi atfediyorsun kendini - +1 yıl
Ata esege tasa topraga bag bahceyede al konuluyor. Sana ta yukarda dedim cinsiyet olarak kendini veya kadini erkege bir odul olarak gorup boburlenme ve bunu guc unsurunun erkegin lehinde veya dusuncenin kulturun hakim guc oldugu zamanlarda bunu gurur yapma. Degrrlndirme seklinde tamamiyle bir kulturun kadindan nasiplenme dusuncesinin ahlaki yonunun olmadigi yonunde... Oyle olmadigi halde.. neyse sıktı konusmak
Soran+1 yılSıkar tabi önce kabul etme bük sonra normalleştir ne güzel
- +1 yıl
Senin toplumunda sana iyi arastirmalar ve dusunceler. Ok
Kadını "erkekleri azdırıyor" gerekçesiyle kapatmıyor ki islam. Tesettür yalnızca kadına değil erkeğe de farz. Aynı zamanda sadece fiziksel bir örtünme değil bir mindset. Sırf bir cins diğerinden azıyor gerekçesiyle yapılsaydı hadım etmek, gözlerini oymak gibi daha yaratıcı çözümler bulurdu islam ve arap toplumu.
00 YorumlaErkekler kadınlar üzerinden güç gösterisi yapmayı seviyor. Kadının başarılı olmasını baltalayarak ona psikolojik ve fiziksel şiddet göstererek korkutarak geri plana atıyorlar dinle alakalı bir durum değil bu erkeklerin kadın üzerinden şov yapmasndan kaynaklı bnc
20 Yorumla
+1 yılGenelde kadınlar erkeklerin danışmanı zeka abidesi olduğu için fikir veren tataf olduğu için erkekler de güç çarışması savaşlarda bulundukları için erkek ön planda kadın geri planda bırakılıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeninle sohbet etmek isterim. Herkeste bu soruları sorup tartışacak cesaret yok
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVaktin olursa lütfen gel, ki yurtdışındasn fikirlerinizi çok merak edyorum
Soran+1 yılŞu an uyumak üzereyim geniş bir zaman da sen de müsait olursan konuşabiliriz
Cevap sahibi+1 yılNormal yazarsan çok mutlu olurum sana ulaşmak adına
Cevap sahibi+1 yılBurdamısın?
Soran+1 yılMerhaba istek atıyorum
Böyle sorularda erkeklerin cevap vermedi beni asla tatmin etmiyor. Senin bütün dinlerde hakların korunmuş, bütün dinlerde kadınlardan üstünsün. Bende erkek olsam bütün dinlerde sıcak bakarım. Hiç bir dinde aşağı konuma sahip değilsiniz. burada gelmiş destan yazmışsınız
20 Yorumla
+1 yılKadının ve erkeğin birbirini tamamlayıcı rolleri vardır ancak günümüz kadınları kendilerine farklı misyonlar yüklüyor ve altında eziliyor.
Kaldı ki İslam doğru düzgün ne uygulanıyor ne de yaşanıyor. Ama sorsak kadınlar yine geri planda değil mi :d
Yoldan çıkmış fikir ve zihniyetler dinleri küçültmez bu da böyle biline.013 Yorumla
Soran+1 yılDoğru uygulandığı bir yüzyıl var mı acaba
- +1 yıl
Eee neden o zaman kadınların geri planda oluşunu İslam'a bağlıyorsun zeka küpü?
Soran+1 yılDoğru uygulanmıyor diyen sizsiniz. Tek islam değil tüm dinler aynı şekilde kadını geri planda bırakıyor
- +1 yıl
Tamam bu dinsiz ve modern çağda daha mı ön plandasınız onu söyleyin? Dinler uygulanmıyorsa neden geri planda bıraksın seni?
Soran+1 yılCinsiyet eşitliği endeksine bakarsanız inançla korelasyonunu görebilirsiniz.
- +1 yıl
Cinsiyet eşitliği var demedim, endekslere bakıp bakıp hararet yapmaya devam edebilirsin.
Aynı zemin üzerinde tutamayacağın iki cinsi eşit tartamazsın. Dediğim gibi kadın ve erkeğin tamamlayıcı rolleri vardır. Yapboz parçaları gibi, birbirine muhtaç..
Ve yine söylüyorum bırak geç dinleri vs kendinize yüklediğiniz misyon altında inim inim inliyorsunuz. Doğaya meydan okuyamazsınız.
Soran+1 yılEvet belli oluyor herkesin batıya kaçmasından ama sözde inim inim inleyen doğu kadınları değil batı Kadınlara çok haklısınız gerçekten
- +1 yıl
İlk uçakla batıya doğru hayırlı yolculuklar dilerim.
Soran+1 yılGenelde botla geliyolar inim inim inleyenlerin ülkesine
- +1 yıl
Özendiğin batının ve popülizmin doyumsuzluğunun bir sonucu bu, mutlu ol.
Bir gün 5-6 ülkenin eli ülkene girdiği zaman, işte o zaman bu "özgürlük" naralarını attırırlar sana çığlık çığlığa hem de.
Ya da bütün bu sorunlarını gidip babana anlat, hayal ettiğin özgürlükten ona bahset bakalım baba dediğin kişi seni destekleyecek mi :d
Soran+1 yılBabamın malı değil de kendimin sahibi olduğum için babamı hiç ilgilendirmeyen mevzudur.
- +1 yıl
İki birey olarak tartışabilirsiniz. Sırf baba dediğin için malı olmuyorsun zaten çok gereksiz triplerdesin. Ne ata bilirsiniz ne büyük püüü. Allah sağlık sıhhat şifa versin, hayırlı geceler.
Soran+1 yılEvet öyledir eminim
Gizli Üye(18-24)+1 yılDinin kadınları geri planda tutmadığını iddia eden arkadaşlar! Nisa suresi 34. Ayeti açıklar mısınız lütfen?
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞöyle bırakayım hatta.
başkaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
+1 yılGeri tutulduğuna dair güzel bir örneğin var mı? Delilleri, verileri olan bir örnekten bahsediyorum.
08 Yorumla
Soran+1 yılToplumları yetmez mi? Ne zaman din daha az toplumda söz sahibi olmuş kadınların özgürlüğü artmış
- +1 yıl
"özgürlük dediğin açmaksa bedeni, desene hayvanlar sizden daha medeni" şeklinde bir söz demiş şair
Soran+1 yılPeki olay neden bedeni açmaya geldi bir söyler misiniz benim aklıma mesela bu gelmedi yoksa sizin kadın ve özgürlük diyince aklınıza direkt tesettür dışı giyinmek mi geliyor?
- +1 yıl
Hayır sadece öyle bir söz hatırladım. Verileri, delilleri, istatistiksel sonuçları olan bir örnek istemiştim ama gelmedi. Boş heybeden laf çıkarmak kolay. Teoriler ispat ister
Soran+1 yılTeori ortaya atmadım kendi kendine konuyla alakasız bir söz attın ortaya. Ne hşkmehse konu da kadın bedeni. Tekrardan teşekkür ederim haklı çıkardığını için
- +1 yıl
Yahu diyorum ki bana örnek ver. Anlamıyorsan açıkça yazayım. Mesela islamın asla uğramadığı bir memlekette kadınlara tecavüz oranı %1 iken. İslamın hüküm sürdüğü bir memlekette bu oran %90 de bana. Ama sallamadan kesin bir sonuçla. İstatistikler bunun tersini gösteriyor. Bildiğim için Söylüyorum. Başka konularda da örnekler verebilirsin
Soran+1 yılİstatistik? Kaçı acaba ihbar edilebiliyor
- +1 yıl
Bak yine havada kalan sözler. Neyse yine de teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSırf bundan dolayı inanmyrm yok Adem'in kaburgadan yaratılmış ben kadını daha üstün görüyorum
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok öyle vurulacak yok ,4 eş bilmem ne saçmalık
Dinlere özel bi' durum değil, genel olarak öyle
00 Yorumlaİslamda ayırt etme geri görme yok ki herkes eşit adaletli şekilde geldi tabiki bu yazanlar fıkhi hadisler vs günümüze gelene kadar değiştirilmiş şeyler bence bunu o dönemde yaşayana sormak en mantıklısı 😂
011 Yorumla
Soran+1 yılKitap var ortada
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılBir bütün olarak kitap. Okuduysanız ve inandığınızı söylüyorsanız bilmeniz gerek
Soran+1 yılSebep?
Soran+1 yılNe güzel kaçış yolu
Soran+1 yılEvet zaten aynen öyle görünüyor erkekler bile kaçıyor islam toplumundan batıya
Bunun sebebi dinlerin çıktığı dönemdeki kadının toplumdaki yerinden kaynaklı. Yani dinler bulundukları dönemi yansıtıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDini önemli bir şey gibi görmeyi bırakın sahtekarlık bilime yönelin din sadece sekstir.
20 YorumlaSosyolojik felsefik ve psikolojik dallarda kadınlar islama göre hep geri planda tutulduğu asagilandihi söylenir ama bakarsanız kadın en çok değeri İslamiyetten sonra müslümanlar da almıştır
00 YorumlaBunu bende merak etmişimdir
31 Yorumla
+1 yılKadının geri planda olduğu bir din yok
012 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misiniz?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Lanse ettirilen öyle
- +1 yıl
Bak İslam da kadın cennet anaların ayaklarindindadir der bu geri plan mi
- +1 yıl
Sence
Soran+1 yılNeyin lansesi? Ortada bir kotlasın var
- +1 yıl
Hiristiyanlikta Meryem Ana ön plana çıkar bu mu yani geri plan
- +1 yıl
Ne var
Soran+1 yılYani keşke şu kadar cahil ve özgüvenli olsaydım size he diyip geçmek istiyorum iyi geceler
- +1 yıl
Hayatında Birtane kitap okumamış biri için iyi öz güven tebrikler
Soran+1 yılEvet eminim
- +1 yıl
Peki iyi geceler
+1 yılMesela?
00 YorumlaYoo ön planda
00 Yorumla
+1 yılCahilce bir soru
06 Yorumla
Soran+1 yılSorunun cahilcesi olmaz. Bir dayanağı olmayan ifade yapsaydım o zaman cahilce olup olmadığı tartışılırdı
- +1 yıl
Özellikle İslam da demen
Soran+1 yılBu yanlış bir ifade değil
- +1 yıl
Kesinlikle yanlış
Soran+1 yılSize göre
- +1 yıl
Okuyan tüm Müslüman lara göre
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı