Merhaba arkadaslar. Evlilik sürecinde olan biriyim ve aileme bu süreçte nasil yardımcı olabilirim, nasil borçsuz harçsız onları bu isten çıkarabilirim diye kafa patlatırken hiç umurlarinda degilim. Üniversitemin son yılı ve dersler iyice zorlaştı ne yapabilirim de dönemim uzamaz falan diye konusuyorum beni hic duymuyolar, ortaokula yeni baslayan kardeşim hakkında konusuyolar. biraz tartıştık. Ben de kardesime benden sakın yardim isteme bundan sonra dedim. Babam sana kalmadık diye bağırdı. Biliyorum ki bir sekilde benden yardımcı olmami isteyecekler. Ben onlari düşünmeye çalışırken beni bu kadar umursamamalari benim de onlari umursamayip onume bakmam gerektiğini çağrıştırıyor fakat ileride vicdan azabi çeker miyim yoksa bu sinir ve nefret hali devam eder mi acaba? Sizce ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle yazacaklarım seni eleştiri için değil, sorgulaman içindir.
Yurtdışında olsan, bu yazdıklarının hiç biri aileni ilgilendiren bir konu olmayabilirdi. Çünkü 18 yaş sonrası kapı dışarı edilmiş olabilirdin.
Ailen için mi evleniyorsun?
Ortaokula giden kardeşinin bunda ne suçu var?
Hala sen onların eline bakıyorken senden neyin yardımını isteyecekler?
Öfkeyle kalkan, zararla oturur misali, ani ve beklenmedik kararlar verip onları da küstürme.
Şu an önceliğin, okulunu sorunsuz bitirip, iş sahibi olarak, ayaklarının üzerinde durabilmek ve sonra evlenmek.
Okulum bittikten sonra atanacagim ya da atanmasam bile bir yerde calisacagim ve onlara yardimci olacagim ev almak istiyorlar borçlar var ben hem kendi mutlulugumu dusunup hem de onlari nasil mutlu edebilirim diye kafa patlatiyorum bi cevap verme gereksiniminde bile bulunmamalari beni cok sinirlendirdi ve üzdü. Yardim olarak sadece maddi seylerden bahsetmiyorum.
Yardim olarak ornegin annemin dertlesecek konusacak benden baska kimsesi yok babam cok nadir konusur. Kardesim desen hicbir dersine ilgili degil ogretmeni kizmasin diye cogu sorusunu bana cozduruyor beb cozemesem de cevremdeki cogu arkadasim yardimci oluyor ben kendi derslerim dururken onun derslerine bakabiliyorum ya da arkadaslarima rica edebiliyorken bunu gormemeleri beni incitiyor. Onlardan cok kardeşim icin ben cabaliyorum farkinda degiller okul kayıt islemleri icin kac defa gittim geldim o sicaklarda, ders calissin öğrendiği konulari tekrar etsin diye ben ugrastim ama yine ben kotu oldum
Umarım, her şey gönlünce ve dilediğince olur 🙏. Ailenin ev alacak olması sizlere miras olarak kalabilecek bir yatırım aracıdır. Senin onlara katkın aslında, bir nevi senin için de ikinci yatırım aracı gibi olur.
Umarsız tavırları dışarıdan bakınca hoş görünmeyebilir, ama annen ve babanın kendi aralarında sıkça senin durumunu konuştuklarından eminim, ama oturup bunu seninle paylaşmamaları önemli bir eksiklik.
Sen yine uygun zamanda ve sakin biçimde onlarla kafa kafaya verip, tüm planlarına dahil olmaya çalış.
Eş, her zaman bulunabilir, ama aileyi değiştirmek olanaksız. Onların da ağır stres altında olduklarını unutma. Senin için onca şeyi yapan annen ile yine dost ve sırdaş kalmaya devam et.
Kardeşin, şimdi yaptıklarının farkında olmazsa ya da yeterince sana teşekkürlerini sunmazsa bile, inan gelecekte çokça teşekkür edecektir ve seni saygı ve minnetle anacaktır.
Kendi aralarinda benim geleceğime dair bir sey konusmadiklarina emin gibiyim benimle alakali herhangi bir konu konusuldugunda annem bana soyluyor ama bu konular arasinda hic egitim hayatimla ilgili bir sey duymadim sadece yapmami istedikleri ama yaomadigim seyler hakkinda konusuluyor bu da beni sinir ediyor yaptığım seylerin farkında degiller
Keyifli ve sakin bir zamanda bunları annene söyle ki babanla paylaşsın o da bilsin yaptıklarını.
Eğitim yaşamında zaten sona geldin artık, bu yıl dişini sık ve takılmadan bitirmeye odaklan. Kendini üzmen, dikkatini dağıtman şu aşamada sana zarar verir..
Beklenti ne kadar yüksekse hayal kırıklığı da o kadar derin olur.
Böyle düşünerek hareket et.
Anladim tesekkur ederim
Ben teşekkür ederim, yolun açık olsun. Her şey gönlünce ve dilediğince olsun 🙏
Sana gidecek gözüyle bakıyorlar sanırım , çok düşünme herzaman ilk kendini düşün
Gitsem bile hala onlarin çocuğuyum bir sey degismiyor ki