28 yaşındayım. İlk iş denemesi tecrübem ve yaşadıklarım?

Sabah'ın 10 nunda iş yerine gittim. Bilindik bir markanın franchise'ı. 28 yaşındayım ilk tecrübem kasada nakit olayını bilmiyorum. Kasayı kullanmayı post cihazını bilmiyorum ilk kez çalışıcam dedim. O zaman sen burada 1 hafta gel ücretsiz kal bizimle baka baka öğren vs dendi kabul ettim elbette. Ufak tefek şeyler verildi yaptım. Ama tecrübesiz olduğumu bilmesine rağmen kız mesela nakitte bana yaptırttı direkt dondum kaldım kasalarda para üstü otomatik gösteriliyor diye biliyordum zaten öyle bir şey de varmış adam gösterdi sahibi kız göstermedi kıza gittim dedim hatta öyle yapalım diye. Sonra post cihazı olayını öğrendim.

Kız fişi çok sert çekiyorsun diyor bir sonra çok hızlı çekiyorsun vs diyor bozulur eder diyor. Yerleri viledaladım sözde titiz kız ama vileda bezinden bir kaç saç çıktı yere onları kağıt mendille ben aldım attım. Kıza panik atak olduğumu söyledim ve mükemmelliyetçi olduğumu da dertleştik rahat ol vs dedi. Adamla da konuştuk ettik adam böyle ilham verici videolar izletti etti. Kasada stresten hata bile yaptım ama bana sadece izletip öğretmeleri gerekiyordu direkt işlem yaptırmaları değil. Adam neyseki sorun etmedi. Mesela kız tecrübeli 250 gram için kaç sarma koyuyorsun kutulara diyorum oradaki tartıdan koyup ölç kendin diyor

Mesela barkodlar da var bir sürü ürün ezberlenmesi gerekiyor vs saçma geldi sonuçta sen o kadar çalışıyorsun biliyorsundur illaki. Neyse sonradan karşıdaki esnafın bir kadın ile dedikodusunu yaptılar yanımda şok oldum kadın öyle diyormuş böyle diyormuş bazı kadınlar ego tatmini için ilgiden hoşlanıyormuş vs esnaf adam gelip bu evli kadına ona sarkan kadını anlatıyor vs. Sonra kıza kedileri köpekleri seviyor musun ben kedi besliyorum dediğimde hayvanlarla işim olmaz dedi. travma mı geçirdin dedim yoo sadece sevmiyorum dedi. Bana her gün gel yarın hastaneye de gideceksin saat 2 ye kadar gel tecrübe kazan dendi.

Neyse sonra saat 6 oldu adam geldi yanıma genel merkezden aradılar burası franchise şubesi biliyorsun birisini göndereceklerini söylediler ben de onlara itiraz edemem sen gerçekten çok iyi niyetli temiz bir kızsın dedi 100 tl verdi 1 hafta içinde ararım bu kişi ile olmazsa biz her zaman buradayız bir şeye ihtiyacın olursa çayımızı bile içmeye gel dedi ben de çıktım helalleşip. Ama moralim aşırı bozuldu nasıl başaramadım panik geçirip durdum diye. Oysaki tecrübesiz olduğumu vs de söylemiştim. Sizler ne düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz nedir? Çok sevinmiştim doğru düzgün bir işim olacak kenara cep harçlığımı çıkartacağım diye

Bir arkadaşım da seni normal bir kişiden çok çalıştırıp part time ücreti verecekler yanlış demişti ama bana saatleri çok uygun gelmişti. Pazartesi ve cumartesi 18:00-21:00 arası Pazar günü ise full sabah 08:00-21:00 arasıydı.

Güncellemeler
+1 yıl
Babam da bu yaşına kadar çalışmadın çalışanlar hep tecrübeli almazlar vs deyince o aklıma geldi ve moralim çok bozuldu.
Güncellemeler
+1 yıl
Düşünceleriniz önemli
28 yaşındayım. İlk iş denemesi tecrübem ve yaşadıklarım?