Bu sene yksye girdim kazanamadım zaten kazanamayacağım belliydi çünkü en fazla 2 ay çalıştım bu 2 ay içerisinde ailem bana çok baskı yaptı sen kazanamazsın falan filan böyle şeyler söylediler işte, sonra kazanamayıncada ben sana söyledim gibi şeyler söylemeye başladılar, bütün hatalarımı çevreme söylüyorlar hep beni kötülüyorlar, hayalimdeki üniversiteye gitmek okumak istiyorum ama ders çalışmama izin vermiyorlar beni zorla inşaata göndermek istiyorlar, neymiş efendim çevredekiler benim öğle oğlum olsa eve komam gibi şeyler söylüyorlarmış, niye evde boş boş oturuyor falan işte, evde ders çalışmak istiyorum evde bol boş oturmak istemiyorum hayalim için çalışmak ve pes etmemek istiyorum ama ailem beni bu konuda çok zorluyor, bana düşman gibi bakıyorlar, çevredekilerin ne dediklerini çok önemsiyorlar, benim ve karşı tarafın bir tartışması olsa karşı tarafı tutuyorlar, beni evde hiç görmek istemiyorlar, eğer onların istediği yere gitmezsem beni eve koymayacaklarmış, neymiş efendim ben bir birey mişim artık ailemin bana bakması gerekmiyormuş beni evden atsalar onların hakkıymış bu bana bir şey olsa bakmaları gerekmiyormuş, komşularım veya akrabalarım dedikleri yüzünden çok baskı gördüm, 1 hafta sonra inşaata gitmek zorundayım, onlara dedimki bu 1 hafta içinde benimle tartışmayacaksınız o zaman giderim dedim, 1 gün içinde en ufak şeyle tartıştılar benimle, ben gitmem dedim tamam ozman kendine ev bul git orada yaşa aileden değilsin artık dediler
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Eger imkanin var gidebiliyorsan evden cik git bir yandan calis normal bir yandan da sinava calis boyle aile olmaz uzaklas onlardan sonra san geldiklerinde sen onlara yüzünü çevir onlarin senin üzerinde hakları filan yok hem böyle davranacaklar hem de haklari olacak anne baba böyle olunmuyor
Teşekkür ederim mesajın için, bunu düşünüyorum zaten ama gidecek bir yerim yok ama en kısa zamanda hayallerime kavuştuktan sonra gideceğim
Burada kaldigin sürece hic bir sey yapamazsin senin hayatini mahvetmeye calisiyorlar sadece
Evet biliyorum ve bu tür ailelerin bu ülkede çoğunlukla olduğu beni çok üzüyor ve bu yüzden hayallerime kavuşmayı diliyorum kardeşim umarım düzeliriz ya
İnsallah basarirsin ben hayatim mahvoldu iste ailem yuzunden su anda sagligimi kaybettim tamamen işim yok gücüm yok gidemiyorum da kaldim öylece hayatim tamamen mahvoldu aetik yaşamak dahi istemiyorum bu yüzden sen de ne yap ne et ailenden kurtul
ya da kendimi daha da geliştirip onları iyi bir aile olmaya çalıştırmak ama onca yaptıkları şeyden sonra, onlar aile olmayı karınlarını doyurmak olduğunu sanıyorlar
Ama ne yapıp edip hayalime kavuşmalıyım onların hep dediklerini yaparsam hayatım mahvolur
Oar bu saatten sonra duzelmez hele ki baskalarinin lafiyla hareket ediyorlarsa aen kendini kurtar bir daha yüzlerine bakma anlasınlar
Evt çabalıyorum bide seni destekleyen kimse olmayınca çok zor oluyor ama daha çok şey başarıyorsun o zaman
Yaninda biei olmayinca zor oluyor tabiki de
Evet mesajın için saol kardeşim umarım hepimizin hayatı en kısa sürede düzelir
Zor da olsa başaracaksin kardeşim başka çaren yok. Eğer başardıktan sonra cevrendekilere sizi vasıfsız cahiller ben olsam sizi eve almam demek istiyorsan onların sana yaptığının intikamını almak istiyorsan çalış. İnşaat çok kötü bir şey dostum bak sana bir görev vereyim inşaat nedir anla. Yarın ilk işin bir insaata gidip oradaki çalışanları görmek olsun. Tüm gün sıcağın altında kavrulup demir döşemek kadar kötü bir şey yok. Ben elektrikçiyim oradan biliyorum.
Ne yapmam gerekiyor kardeşim hayalimi iptal mi etmeliyim başka çarem yok
Evet biliyorum inşaat zor ve 300 TL vereceklermiş
Hayır sakın hayallerini erteleme. Bu sene otur adam akilli çalış iyi bir yeri kazan oku. Eğer inşaata gitmekten başka çaren yoksa inşaata git. İş çıkışı da otur 2 saat 3 saat adam akıllı ders çalış. Biliyorum dediğim şey çok zor ama başka çaren yok. Ya okuyup adam olursun ya da tüm gün 300 lira için güneşte kavrulursun
Ben okumak istiyorum ve hayallerimdeki üniversiteyi okumak istiyorum, ne kadar zor olsada, bütün hayatımı istemediğim bir işte mi çalışmak ya da belli bir süre zor geçirip sabrederek sonra sevdiğim işi yapmak mı dersen, tabiiki hayalimi seçerim
Aynen kardeşim böyle devam doğru yoldasın. Hayallerinden sakın vazgeçme
Peki ya siz nasılsınız hayatınız iyi bir yoldamı kardeşim
Ve ne iş yapıyorsunjz
Elektrikçiyim inşaatlara arızalara gidiyoruz hayatım şuanlik kötü ama inşallah duzelir diye umut ediyorum yurt disina gitmeye uğraşıyorum yaşamaya çalışıyoruz Allah'ın izni ile 😂
Allah sana ve bana kolaylık versin kardeşim
Amin kardeşim
Ya yemin ederim hep böyle bilinçsiz aileler yüzünden ömrü heba olan bir sürü insan var. Hem seni çalıştırıyorlar hem de sana laf mı söylüyorlar. Maddi destek yok, manevvi destek yok. Bu ne böyle ya kusura bakma ama herkes anne baba olmasın. Sana değer verdikleri de yok kusura bakma ama bence sen de değer verme. Git üniversite şehirlerine iş bul çalış bir sene daha hazırlan. enazından orada kafan rahat olur
Ben onları önemsememeye çalışıyorum ama çevremdeki çoğu kişi baskı yapınca zor oluyor bizim mahalle çok iyi bir yerde değil çoğunluk ailem gibi