Neredeyse 10 yaşındayken kapandım. Asla bilincinde değildim, zaten çocuktum. Kapanır kapanmaz da açılmak istedim ama ailemden korktuğum için yapamadım. Kendimi her yerden ve herkesten soyutladım hep. Geçen yıl cesaretimi toplayıp söyledim. Şaşırdılar, sakin karşılar gibi oldu babam ama sonra bağırıp çağırdı. Mecbur susmak zorunda kaldım. Geçen cumartesi yeniden açtım konuyu, yine ciddiye almadı. Pazartesi günü epey bağırdı çağırdı " ismini değiştir, evladim da olsan karşındayım, seninle aynı safta değiliz, yarın nufus mudurlugune gidiyoruz ve bir sürü hakaretler" tabii ciddiyetimi korudum. Bu konusmadan yarım saat sonra da yaptığının ne kadar iğrenç olduğunu anlayıp sakiince konusmak icin cagirdiginda dinle alakalı konuşmak istemediğimi ve ciddi olduğumu söyledim. Dün odanın önünden geçerken bir şeyler izliyordum ve güldü. Açilmamdan okulumu ve youtube'u sorumlu tutuyor çünkü. Hâlâ yapamam sanıyor. Ne yapacağım cidden bilmiyorum. Okulda gizlice açmak da istemiyorum. Bunun hiçbir anlamı olmaz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılAçılmak istemeni, konuşuyor olmamızı okula bağlıyor olmaları vs.. hiç mi şaşmaz ya
Ben de çok küçükken kapandım 13 yaşındaydım ve sonrasında hep açılmak istedim ama söyleyemedim. Lisede psikolojim bozuldu. Üniden önce de aklımdaydı ama geçmişi boş ver dedim, sen zaten bir gün kapanırdın bu zamana kadar böyleydin, böyle kal dedim. Ama şu an, geçen sene ve bu sene o kadar ağır geliyor ki artık taşımak. Çünkü kararımda netim artık, acabalar ya da belkiler yok aklımda. Ama asla konusunu açamıyorum babama. Bir kez açmaya çalıştım. Ama biz sana bunu yaptırmalıydık, doğru yolu göstermeliydik diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Okulda açılsam diyorum ama aile evinde kalıyorum. Ev, babamın iş yeri ve okul hep yakın civarda. Ortak çevremiz var, mutlaka bir gün ortaya çıkar. O kadar tanıdıklarla vs karşılaşıyorum. Çıkış yolu bulamıyorum. Babamın bana olan bakış açısı değişmesin, tartışma çıkmasın, kızmasın üzülmesin diye diye üzülmekten ben kendimi harap ettim. Gözümde yaş kalmadı ya psikolojim bozuldu. Değer mi tüm bunlara? Din için olmadıktan sonra, sırf babamı memnun etmek için değer mi?
Amacına hizmet etmiyor bir kere. Keşke anlasalar, ama asla anlamayacaklar asla..06 Yorumla
Soran+1 yılSen epey benmişsin. Ben de bir şeyler yazmadan önce kendin olma mücadelen için tebrik etmek istedim. Biz de açılmanın onlar için ne kadar yanlış olduğunun farkındayız ama kapanırken kimse "neden" kapandın diye sorup irdelemedi. Bilinçsiz bir şekilde kapandığımız için içselleştiremedik ve soğuduk. Bu soğukluğu uzatmamak ve kendimizi daha da uzaklaştırmadan açılmak istediğimizi kabul etmek yerine suçu diğer aile üyelerinde veya dış etkenlerde arıyorlar. Bilmiyorlar ki kapandığımız ilk günden beri rahatsızız. Taviz tavizi doĝurur lafını çok duymuşsundur. Oysa içimizde o kadar şey doğmuş ki , kapalı kalınca bunların da yok olacağını zannediyorlar. Şahsen ben dışarıdan bakınca örtülüyüm ama biri benimle konuştuğu zaman neyin ne olduğunu çok rahat anlayabiliyor. Ben de bu çatişmadan rahatsızım işte. Kendime ve insanlara karşı ikiyüzlü davranmaktan hatta en önemlisi de baş örtüyü taktığım her gün küfre girdiğim için Allah'ı kızdırmaktan rahatsızım. Eğer ilk söylediğimde bana tamam deselerdi ben bu kadar uzaklaşmayacaktım. Bu bir yıl içinde kaç defa dinden cıktım ama başımı açamadım, var mı böyle bir tezatlık? Mesela dinden çıksam sorun yok ama başımı asla açtirmak istemiyorlar. O kadar gelenekselleşmiş bir şekilde yaşıyorlar ki... Evladım da olsan ben karşındayım, siler atarım. Git ve ismini değiştir dedi. O kadar laflar saydı ki hatırlamıyorum bile. Bu bize açtıkları savaşın yaklaştırmak yerine uzaklaştırdığını anlamıyorlar. Benim de kararım kesin. Allah'a bağlılık hissediyorum, yıllardır da böyleydi. Benim düşüncelerim açılınca da aynı olacak, bir gün zorla kapanırsam da.
Soran+1 yılÇünkü her şeyi değiştirebilirler ama kafamızın içindekini ve niyetimizi değiştiremezler. Asıl olan da bizim niyetimiz zaten, biz bunu ibadetten değil baskıdan yapıyoruz. Bir kere niyet bu değil. Sevabının olduğuna inancım da zayıf. Soran olunca dinsizim diyorum yorulduğumdan, aslında dinsiz değilim ama birilerinin yanlış din ögretilerinden doğan saçma düsuncelerini dinlemek istemiyorum. Yozlaşmış bir din yaşıyor , farklı olanı linçliyorlar. O yüzden her kimsen, ben seni tanısaydım. Sen olarak severdim ve bir gün evlenirsen çocuklarına ailenin sana davrandığı gibi davranmagacağını bildiğim için seninle gurur duyuyorum. Yapabilsek de yapamasak da... Kendimiz olma mücadelemizi sadece baş örtüye değil, yozlaşmış bütün insanlara veriyoruz. Herkes bu çabamızı baş örtüye ya da Allah'a karşı veriyoruz sansa da bence birbirini en iyi anlayabilecek insan şu an denk geldi.
Cevap sahibi+1 yılİlk cümlen.. kendim olmak, evet bunun için. İnsanlara olmadığım biri gibi görünmek çok ağır geliyor, insanları geçtim ben rahatsız oluyorum bir kere. Bu ben değilim. Derdim açılıp saçılmak da değil. Açık olsaydım ailemle giyim konusunda sorunumuz olmazdı muhtemelen. Bir saç ya, saç. Neden bu kadar sorun ediliyor. Evet emir olabilir ama zorla olmuyor bir anlasalar keşke şunu. Allah’la benim arama giremezler sonuçta. İstediğin kadar baskı yap, önemli olan benim niyetim ve kalbimden geçen..
Kesinlikle kimse neden kapandın diye sormadı, ama neden açıldın diye çok soran olacak. Biliyor musun bunu sorsalar diye içimden geçiriyordum, dedim ki ben kapanmadım ki? Bu tercihi ben yapmadım, hatta bana hiç sorulmadı. Kızım sen bunu istiyor musun denmedi asla.. aksine sen bunu yap da nasıl yaparsan yap şeklinde davranıldı.
Ya gerçekten aynısı... Bu durumu bana bıraksalardı ben Eminim ki bir gün kendi isteğimle kapanırdım. Ama neyi baskıyla, zorla yaptıysam ondan soğudum. Hem de öyle böyle değil. Artık beni bir salsınlar istiyorum ya. Artık ne yaparsam yapayım kendi isteğimle olsun istiyorum. Değerli olan da budur zaten.
Cevap sahibi+1 yılAhh bir nokta daha, ben kendimi iki yüzlü olarak tanımlıyorum. Çünkü babam yokken mesela,( gerçi evde olsa bile yapıyorum) balkona saçım açık çıkabiliyorum. Çünkü zaten örtüyü din için yapmıyorum. Babama gösteriş bu yani, amaç onu memnun etmek. Ya da ne bileyim dışardan bakan insanlar benim dini hassasiyetim olduğundan dolayı kapalı olduğumu sanıyorlardır ama öyle değil.
Sevap kısmında, kendi adıma konuşuyorum. Kesinlikle sevabı olduğunu düşünmüyorum, asla. Belki sonuç itibariyle kapalı olduğu için, günah yazılmıyordur o da belki yani. Ama sevabı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü ameller niyetlere göredir. Bu bence nötr bir durum sevap günah açısından. Ayrıca mesela namaz kılarlar insanlar ve acaba kabul oluyor mudur diye düşünürler bazen. İnsan eğer elinden geleni yapıp, özen göstererek dikkatli bir şekilde bunu yerine getiriyorsa gerisi Allah’a emanet zaten. Ama düşünsene namazı gösteriş için ya da bir başkasının baskısıyla yaptığını? Daha en başında, niyet kısmında sıkıntı var bu ibadetin. Kabul olur mu sence bu, sevabı var mıdır
Bununla ilgili bir ayet bile var, namazı gösteriş için kılanlara dair. Örtü de aynı şekilde, ben bundan yola çıkarak sevap kazandığımı düşünmüyorum. Bir başkası içinse anlamı yok zaten.
Cevap sahibi+1 yılburada soru kısmında bir arattım da meğer yalnız değilmişim dedim, benim gibi aynı durumu yaşayan birçok insan olduğunu gördüm ve inanır mısın şu son cümlelerin bana o kadar tesir etti ki gözyaşlarımı tutamadım. Ben artık gerçekten bu duruma dayanamıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum, çaresizim. Babamın bana olan düşünceleri değişmesin diye, memnun olsun, kızmasın, tartışmayalım ve üzülmesin diye ben kendimi mahvettim. Karşısına çıkıp konuşamadığım için bir kağıda yazsam onu versem mi diye düşündüm. Bugün bir şeyler yazmaya çalıştım. Güya kısa tutacaktım ama 2.5 sayfa boyunca yazdım. Yazarken de tutamadım kendimi ve istemsizce hüngür hüngür ağladım. Bu durumu yaşarken hep aklıma geliyor. Sen bizden daha iyi aileyi nerde bulacaksın demeleri
İyi aile bu mu gerçekten
O kadar zor bir durum ki sadece yaşayan anlar
O yüzden o son dediğin de hep gelir aklıma, benim çocuğum olsa asla böyle bir durumda olmasını istemezdim. Ama onlar ise hala biz sana bunu göstermek, yaptırmak zorundaydık. Pişman değiliz diyorlar. Çocuğunun psikolojisinden, ruhsal durumundan, gözyaşlarından haberin var mı acaba...
Senin gibi biriyle karşılaştığım için çok mutlu oldum, ben de seni tebrik ediyorum çünkü birebir aynı şeyleri yaşadığımızı düşünüyorum ve sen de farkındasın, bilincindesin. Eski nesil anlamıyor, anlamayacak da ama biz ve bizden sonraki nesiller, anne baba olsalar dahi umuyorum ki çocuklarını bu tarz tutsaklıklara mahkum etmeyecektir...
Cevap sahibi+1 yılKeşke okul başlamadan halledebilseydim, son günlerim ama ben hiçbir zaman babamla bunu konuşamayacağım sanırım
Asla böyle bir düşünceyi söyleyemem gibi geliyor...
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 965 cevap paylaştı.
+1 yılAsla boyun eğme bir karar aldın arkasında dur ne kadar gözü pek olduğunu görsünler o senin saçın onu gösterip göstermeyeceğine sadece sen karar verirsin bırak tepki versinler geri adım atma mecburen kabullenecekler çünkü
05 Yorumla
Soran+1 yılİsmini değiştir diyor, diğer aile üyelerini suçluyor ve elalemi dusunuyor. Kendisi asla dini gorevlerini yerine getiren biri degil. Ne ararsan var. Napicam bilmiyorum
Soran+1 yılbabannem disari cagiriyor telefonu acamiyorjm cunku acik bi sekilde cikarsam annemi suclayacak
Soran+1 yılkapalı cıksam o kadar tartismadan sonra laflarimi yemis olacagim
Soran+1 yılcikmasam ne zamana kadar boyle devam edecegim
Soran+1 yılsu an 42 kiloyum, yemek yememeye karar verdim
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
Kapanmak dini bir gereklilik
Dini doğru anlatmadıkları için bir çok kadın senin gibi sorunlar yaşıyor
Bir çoguda kapandığında daha güzel gözüktüğü için kapanıyor
Örtünmek ya da kapanmak ne derseniz deyin insanın kendi istediği olmalı
Dini öğrenip ona göre kendi kararları ile almalı
Bende senin gibi bir yoldan geçtim o kadar iyi anlıyorum ki29 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum👍
Soran+1 yılEvet, artık kapalı kalmak istemiyorum 🥺Kimse de beni anlamıyor. Hayatımdaki hiçbir şeyi kontrol edemiyorum. Hepsinin kontrölü bir başkasında. İntihar etmek bile daha yakın bir düşünce, onu da yaparak Allah'ı daha da kızdırmak istemiyorum. Çok sıkışık hissediyorum.
Soran+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılsoruna cevap olarak yazdım 🌸birbirimizi takip edersek mesaj atabiliriz belki
Soran+1 yılyazılmıyormuş 🤢üzüldüm şu an
Soran+1 yıl🤢❤️sag ollll
Helal olsun babana ahiretini düşünüyor ben kapanmak istiyorum mesela Allah rızası için evet insan özeniyor nefsin seni alt ediyor ama bence tövbe et ve bundan vazgec
115 Yorumla- +1 yıl
Babası zorla yaptırıyor yani kız Allah rızası için değil babası için yapıyor. Sonuç olarak şirk koşmuş oluyor. Buna helal olsun mu diyorsun gerçekten
- +1 yıl
@BarbarosunDünyası ama Allah ana Babaya da hesap soracak neden dini eğitim verilmedi, anne baba da sorumlu ve şirk neresinde bunun, anne baba cocuktan sorumlu güzel kardeşim, işçi çiftçi babaların profoser doktor akademisyen çocukları oldu, ama akademisyen doktor proflarin çocukları serseri oldu günümüz şartlarında bilmem anlatabildim mi
- +1 yıl
Anne baba sadece anlatıp öğretmekle sorumlu zorla yaptırmakla sorumlu değiller. Bu dinde gönüllülük esası mevcut zorla yaptırılan şeyler asla ahirete pozitif olarak yansımaz @kayseri-pp
- +1 yıl
@BarborosunDünyasi bırakın artık şu geniş geniş konuşmayı kapandiysa açılması günah ha açılırsa da zaten kendini ateşe atmış olur evet anlatmalı aile ama evlat da böyle dik kafalı ise zor evet dinimizde zorlama yoktur ama onlar anne baba olarak evlatları için çabalıyor evlat anlamıyor buda evladın sorunu kapanmış nefsini terbiye etmeli
- +1 yıl
@derinha hayır bu genişlik değil. Siz hiç Kur'an okumamışsınız. Çocuğuyla imtihan olan Nuh peygamber onu zorla gemiye bindirmedi sadece doğru bildiğini anlattı ve kendi yoluna bıraktı. Anne babalar bu zorlamayla çok büyük bir günah işliyor farkında değil misiniz? Peygamberler dahil Müslümanlar olarak tek görevimiz doğruyu anlatmak karşı tarafın kabul edip etmemesi kendini bağlar. Bizler hidayet verici değiliz. Peygamber efendimiz bir gün anlattıklarına inanmadıkları için çok üzülüyor ve Allah ona ayetinde "sen hidayet verici değilsin. Sen sadece anlat hidayet verecek olan benim" buyuruyor. Kur'an'dan bi haber insanlar zorla yaptırmanın doğru olduğunu sanıyor ama bu kendilerini çok büyük bir günaha sokuy farkında değiller
Soran+1 yılAilem dini anlatmakla yükümlü, bu yükümlülüğünü de yerine getirdi. Buna inanmak ve inanmamak da benim tercihim. Ben bu örtüyü takarken kimse "neden" diye sormadığı için de kimse bunun altında din adına bir şey arayamaz. Siz de dâhil olmak üzere çoğu müslüman geleneksel bir şekilde dini yaşıyor. Açip okumaktan bile acizsin teyze, bak genellemiyorum. Sen acizsin, lütfen hakaret olarak algılama. Çünkü peygamber efendimiz de dâhil olmak üzere hiçbir islam alimi bu şekilde kendinden farklı olan ve düşünen insanları dışlamadı ve savaş açmadı. Eğer birine bir şeyi "ibadet niyetiyle" yaptırmak adına faydalı bir davranışta bulunmak istiyorsan, bu şekilde baskılamazsın. Şu anki profilin de açık bir profil. Bence bana dik kafalı diyecek kadar da kafan yok. İnsanları bu şekilde ancak soğutursunuz. Gerçek kaynaklardan gerçek islâmi ögrenmeni öneririm. Yaşın geçmiş ama bakış açın gelişmemiş. Geniş ol demiyorum, geniş bak diyorum. Çünkü dar bir bakış ancak tek yorumla bu şekilde ifade edilebilirdi. Benim niyetim örtünmek değil, dine de inanmadıgımı düşünürsek kapanmam gerektiğini düşünerek hem kendinle hem de inandıgın dinle çelisiyorsun.
Soran+1 yılAyrıca teyzecim, bunu bana diyen babam annemi aldatıyor, namaz kılmıyor, yıllardır bize şiddet uyguluyor, iftira atıyor, faiz yiyor, yalan söylüyor 🫶hadi eyw
- +1 yıl
@derinha insan evladını düşünür ne demek yaa yani Nuh peygamber düşünmedi mi? Niye zorla bindirmedi gemiye? Biraz akıl lütfen
Soran+1 yıl@derinha sana çok üzüldüm, en yakın zamanda kitap okumanı öneririm. Kitap, Kuran mealleri ve Elmalı'dan tefsirler, fıkıh alimlerin kaleminden yazılar, peygamberlerin hayatları, hadisler... Bunlar gerçek islami ve islam ahlakını, insanlara bakışın nasıl olması gerektiğiyle ilgili şeyleri önerebileceğin yazılı kaynaklar. Sözlü kaynaklar içinse Muhammed Emin Yıldırım, Nureddin Yıldız gibi insanları önerebilirim. Eğer Nureddin Yıldız'ın dili ağır gelirse de Sözler köşkü gibi kuruluşların sohbet kanallarından da yardım alabilirsin. Görüşmek üzere.
Soran+1 yıl@barbarosundünyası sana da teşekkür ederim 🫶 en azından ilerideki ailen yobaz ve baskıcı bir baba ile büyümeyecek abi
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim eyvallah
Soran+1 yıl@derinha tamam teyze ben anladım seni. Kendine ve kafana iyi bak.
- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılTipik dinci yobaz zihniyet, hem dide zorlama yoktur hür irade vardır diyorlar hem de baskı kuruyorlar.
026 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle, babam namaz bile kılmamakla biir sürü kötülük yapıyor. Bense kimseye sarar vermeden kendi kararımı vermeye çalışıyorum. Sürekli baskılandığım için de fikirlerimi özgürce ifade edemiyorum. Korkuyorum bunu yaparken. O yüzde bi sonraki dışarı çıkışımda napacağım bilmiyorum. Açik çıkarsam annemi suçlayacak. Kapalı çikarsam kendimi gerçekleştiremeyeceğim. Yine pısacağım. Cuma günü anneanneme giderken karsina gecip saclarim acik bir sekilde "hazirim" demek istiyorum ama kavga cikinca annemi doktora goturmez diye korkuyorum. Ne yapmaliyim sence?
Soran+1 yılanneanneme, annemi doktora goturmek icin gidiyoruz*
- +1 yıl
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin mecburen.
Soran+1 yılnasıl yani? tam olarak ne onerdigini anlamadim
- +1 yıl
Dışarı çıkarken başını ört demek istedim taa ki kendine bir hayat kurana kadar
Soran+1 yıltesekkur ederim
- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Kaç yaşındasın ve eğitim düzeyin ne
Soran+1 yılünideyim yasim 20
- +1 yıl
Hangi bölümü okuyorsun
- +1 yıl
Hangi şehirde yaşıyorsunuz.
Soran+1 yılpsikoloji
- +1 yıl
Kaçıncı sınıf
Soran+1 yıl2ye geciyorum ama hazirlik da okudum
- +1 yıl
Yani aile bireylerinin psikolojilerinin bozuk olduğunu anlayacak kadar bilgilisin.
Soran+1 yılyobaz bir aile karşısında bilgilerimin hiçbir ehemmiyeti yok 🤢
- +1 yıl
Biliyorum ben de yobazlarla mücadele etmeye çalışıyorum.
Soran+1 yılnapicaz cidden
- +1 yıl
Mücadeleye devam edeceğiz
Soran+1 yılaçlık grevi yapıcam ben
- +1 yıl
Öyle zalimler için değişen bir şey olmaz.
Soran+1 yılelalem daha kötü şeyler diyeceği için belki açılmam daha hafif kalır yaninda
- +1 yıl
Sen hayatını yaşa yobazları takma
Soran+1 yılbütun yobazlarin beynine kusayim
- +1 yıl
Bana kalsa soylarını tüketirdim
Soran+1 yılinşş
+1 yılyavaş yavaş yap ne yapacaksan
04 Yorumla
Soran+1 yılson noktaya geldim işte
Soran+1 yıl42 kiloyum , yemekten kesileceğim o zaman anlarlar belki
- +1 yıl
pek sanmıyorum. o zaman çalış para kazan ayrıl ne istersen yap
Soran+1 yılnereye gidersem gideyim bulurlar yine de oneri icin tesekkurler
+1 yılYardimci olmamı ister misin
07 Yorumla
Soran+1 yılne konuda abi
- +1 yıl
Bu konuda
Soran+1 yılnasıl bir yardım
- +1 yıl
Istediğinin olması yonunde
- +1 yıl
Istek atan sen misin
Soran+1 yılhayır
- +1 yıl
Neyse sen bilirsin Iyi günler
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman ailelerin dinsiz evlatları
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen repci ol , iyi dans edersin sprizci op
Soran+1 yılÇok ayıp sana, burada ne için gezdiğin bile belli değil abi 🫶profilin gizli , hadi benim cekincem belli. Senin cekincen ne? Bu şekilde yorum yapan gerçek müslüman olamaz. İnsanların kafasındaki müslüman profillerini bu şekilde ahlak kurallarına aykırı öneriler ve yorumlarla kirletmeyin.
Cevap sahibi+1 yılAbi deme lazım olur haha bakire misin
Soran+1 yılAl işte , yazık kafana 🥺güya müslümansın ve burada bana dinsiz diyip ötekileştirerek kendini yüceltiyorsun. Yüce istekli, uzak dur bizden
Cevap sahibi+1 yılYaptın mı hiç
Cevap sahibi+1 yılSenin anladığın dilden konuşuyom sen bunu istiyon yoksa öyle biri hiç değilim by
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım