Evet, destekliyorum.
Hayır, desteklemiyorum
Türkiye'deki uygulama şeklini desteklemiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Feminizimden ve feministlerden "sabahtan akşama kadar çalışmaktan anası ağlayan kocamın önüne yemek koymak zorunda değilim. Ben onun hizmetçisi miyim? Eşitiz. Kendi yemeğini kendi yapsın. Ben sosyal medyada ve tiktokta takılıp çocuğumu da ihmal edip hiçbir vasfım olmadığı için kocamın getirdiği şeylerle karnımı doyurup popomu yayar yatarım. İşine gelmiyorsa boşasın. Çocuğumun gelişimi umurumda değil. Kocamın maaşından çok olan nafakayı ve çocuğumu alır keyfime bakarım." zihniyetindeki bir feminist yüzünden tiksiniyorum. Çoğu bu kafada çünkü. Eşitiz diye zırlarlar ancak.
Kadın, erkek eşit evet. Kimse kimseden üstün değil. Aklı başında feministlerden tiksinmiyorum. Onlar hariç 😂
Hem eşitlik mücadelesi veriyorsa neden FEMinizm. FEMANizm olsun adı 😂 Yok arkadaş ben feminizm filan bilmem. İnanmıyorum onların eşitlikçi olduğuna. MANizm tarikatı kuruyorum. Erkek kadın eşittir sloganı ile yürüyüşlere başlıyoruz. Benimle misiniz gardaşlar 😂😂
Eşitiz diye höykürüp erkeği köleleştirmeye çalışmak toksik femimizm işte.
Ben bir feminist kadınla evlenip keyif yapayım. Eşitiz. Eve ekmek getirsin ben balkonda keyif yapar yatarım 😂
Hee sonra kocam bana bakmıyor diye boşasın 🤣
@Banker_Bilo nafakamı verdikten sonra sıkıntı yok. Eşitiz çünkü. Nafaka benim de hakkım 😂
Türkiye'de yanlış algılanıyor. Bir İskandinav ülkesinde feminist bir kadın, hem eşinden izin almadan arkadaşlarıyla gece eğlencesine çıkıp, hem de "kocam benden fazla para kazanmalı, ben çalışmak istemezsem bana bakmak zorunda" demez, hatta aylık gelir konusu eşler arasında sorun bile olmaz. Feminist kadın "mekanlarda hesabı erkek ödemeli" demez. Türk kadınları feminizmi poposundan anlamış durumda; feminizmin tarihsel gelişiminden, dünya kadınlarının haklarını nasıl elde ettiklerinden zerre kadar haberleri yok, çünkü hepsi Atatürk tarafından kendilerine altın tepside sunuldu ve sahip çıkmayı beceremiyorlar, mücadele ederek kazanmadıkları için. Türk kadınları toksik feminizme daha çok meyilli, yani erkeği ezen ve değersizleştiren, erkeksiz bir dünyada kadınların da aslında hiç olacağının farkında olmayan bir feminizm anlayışı hakim. Kadın-erkek meselelerini nalıncı keseri gibi kendilerine yontuyorlar. Türkiye'de ataerkil düzenin devam etmesinde menfaat gören, ataerkil düzeni yücelten kadın nüfus olduğu sürece feminizmin bu ülkede gerçekten anlaşılması mümkün değil. Hanımcılık dedikleri şey bile feminizmi popo ile anlamanın sonucu. Erkeğe, kadını mutlu ve memnun etme, kadını el üstünde tutma görevi yüklerken erkeği değersizleştirme, beklentilerini yok sayma, köleleştirme çabası var. Feminist bir kadın, evlenirken düğün falan istemez, cinsiyetçi bakışı olmaz. Feminist kadın kendini toplumun değerlerinden ve tabularından ayrıştırır, evlenmeden de sevişir, "kızlığımı aldın, benimle evlenmek zorundasın" demez. Feminist kadın, seksist kafadaki erkeklere aptalca aşık olup sonra da "bütün ev işini ben yapıyorum" diye zırlamaz, evlenecekse erkeği ona göre seçer, ev işi yapan erkekten de yeteri kadar maskülen değil diye soğumaz. Feminist kadın kaba saba, öküz erkekleri hayatına sokmaz, ama Türk kızı bad boy sever, nerede arızalı, maço, sert erkek varsa gider onu bulur. Velhasıl, Türk kızının feminizmi özümsemesi için daha 100 yıl zamana ihtiyaç vardır.
👍👏👏👏👏
Türkiye'deki kızların feministlik talepleri bencillik ötesi. Aynı fikirde olanlar söz konusu olunca askerlik görevi ve nafaka konusunda ataerkil oluyorlar.
Ohoo gecti ya bu. Feminizm evlat olsa sevilmez.
Cevap
7Cevap
Feminizmi evet destekliyorum
Çatışmacı anlamda evet destekliyorum, lakin iş biz kadınlar erkeklerden şöyleyiz cümlelerini kezbanca buluyor ićime atarak gülüyorum.
Tc de ki temsilcisi bile olabilirim 😂 Şunun anlamını bile bilmeyen cümle cühelaya karşı baya zor ama neyse
Ben ona cinsiyet ırkçılığı diyorum. Irkçılığın her türlüsüne karşıyım.🙂
Hayır onlara kalsa erkeklerin doğasını değiştirip sonra erkek kalmadı diye ağlayacaklar.
Evet destekliyorum
Ben çıkıyorum sıkıldm
Ben çok şeyi desteklerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?