Başka çözüm yolu gelmiyor artık aklıma
küçükken babamın isteği üzerine kapanmıştım ama bana olan bakış açısı değişmesin, üzülmesin, tartışma çıkmasın diye sustum hep..
Başka çözüm yolu gelmiyor artık aklıma
küçükken babamın isteği üzerine kapanmıştım ama bana olan bakış açısı değişmesin, üzülmesin, tartışma çıkmasın diye sustum hep..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Adına üzüldüm. Onu ilgilendirdiğini düşünmüyorum açıkçası ama herkesin aile yapısı farklı işte. Sen yinede yüzüne söyle mektupta ne
Karşısına çıkıp kaç kez konuşmak istedim fakat daha konuya girmeden ağlamaya başlıyorum asla aşamıyorum bunu. Elimde değil. Ki konuşsam bile her şeyi ifade edemeyeceğim eksik kalacak
Ben de şaşırdım ne yapacağımı
Çevre de var bunun kızı açılmış şöyle olmuş vs
Zerre umrumda değil ama ailemi bu duruma maruz bırakmak beni rahatsız etmiyor değil
Başta onlar razı gelmeyecek zaten ama bilmiyorum sanırım böyle devam edecek..
Bana çok büyük bi olay gelmiyor ama herkes farklı işte nasıl mutluysan öyle davranlamalısın bi süre sonra herkes kendi hayatıyla ilgileniyor
Onlar için kötü bir durum
Ama evet haklısın
Teşekkür ediyorum
Rica ederim
Namaz, oruç, diğer ibadetleriniz nasıl özel değilse
Namaz kılmıyorum
Peki başörtü taktığınızda dinden soğuma gibi bi his geliyor mu
Baskıyla olduğu için uzaklaşıyorum
Bu kötüymüş. Ben psikoloğum bacım özelden diploma resmimi falan ispatlayabilirim de. İstersen seni başını açma yönünde davranışsal tekniklerle cesaretini artırabilirim
Babamla hiç konuşabileceğimi düşünmüyorum o yüzden çözülmeyecek gibi duruyor
Konuşacak cesarete sahip olacaksın yavaş yavaş. Başinı açman da yavaş yavaş olacak. Ama dediğim gibi bir aşama gerektirecek bu eğer ağlayacak kadar bir tedirginliğin varsa.
Bi soru işaretin varsa bi profil falan ver psikoloji diplomamın resmini atayım
Sırf baban için kapandıysa bir anlamı yok bu Allah rızası için yapılması gereken bir şey
Evet ama biz bunu yapmalıydık diyorlar Allah’la benim aramda olması gerektiğinin farkında olsalardı keşke
Onlarda senin helal olanı yapmanı istedikleri için kapalı olmanda ısrarcılardır
Evet ama ne yapmalıyım bu durumda
Doğru olanı yapmalısın yani tesettür
İçimden gelmemesine rağmen yani
Nesi var ki kapalı olmanın içinden gelmemesine sebep ne
Açılmak istiyorum derken sadece başörtünü mü çıkarmak istiyorsun yoksa genel olarak mı açık olmak istiyorsun
Sadece başörtüyü kastediyorum, ben evde bile açık giyinen biri değilim. Rahatsız olurum.
Hee anladım
Evde başını açmanda bir sorun yok ki ailen dışında bir erkek geldiğinde kapatırsın dışarı çıkarken de kapatırsın
Evin içinde bile kapalı olduğun için sıkılmışsın sen
Evde niye kapatayım ya iyi misiniz siz
Balkona bile açık çıkıyorum erkekler görmesine rağmen
Her şey düşündüğünüz gibi sanıyorsunuz
Ben evde bile açık giyinen birisi değilim dedin hanımefendii…
Kendi isteğimle? Açık saçık giyinmem mi gerekiyor. Açılınca da bi saçım açık olacak zaten
Ha balkonda görmüşler ha dışarda ne fark eder yaptığın işi Allah rızası için yap
İşte ben neyi anlatıyorum
İstemiyorum zaten biri görmese bile içimden gelmiyor sevabı yok bunun
Evlenince açılırsın o zaman
Niye evliliği bekliyoruz özgür olmak için
Özgürlük kadar tehlikeli bir kelime yok
Ailenle sorun yaşamak daha mı iyi
Ben ailemle bu yüzden sorunlar yaşıyorum zaten. Evet özgür değil tutsak olalım, doğru olan bu çünkü. Haklısınız