Kendi başıma, ailemden maddi destek olmadan okuyabilir miyim sizce? Zor mu olur?

Biliyorsunuz ki universite tercihleri açıklandı. Babam oldugumuz sehri yazalim, bu devirde disarda okumak, okutmak zor dedi.

Onunla beraber aynı üniversite ve baska bolumler yazdim. Ama tercihler icime sinmedi. Ya pek istemedigim bolum gelirse, nasil okurum, o işi nasil yaparim diye icim icimi yedi.

Istedigim bolumde bizim universitede gelmez gibiydi. ya sürpriz yapip gelecekti ya da gelmeme ihtimali daha yuksekti. Tercih suresi bitmeden babamdan habersiz tercihlerimi degistirdim. Iki tane bolum icime siniyordu ve ikisinde de mutlu hissediyordum kendimi.

Bu iki bolumu ilk basta yasadigim yerdeki universite olmak uzere diger sehirdeki universiteleri yazdim. Yani benim tercihlerim farkli universite, ayni bolumlerden olustu. Tercihler geldiginde de sehrim dışında bir bolume girdim.

Babamin hosuna gitmedi bu. Bana gönderemem seni, bir daha hazırlan burdaki istedigin bölümü tutturmaya calis dedi. Simdi daha da zor ama puanim kesiliyor bu sene dedim. O da ben kirani, faturalarini, senin yeme icmeni ayri olarak ödeyemem, iki evi gecindiremem dedi.

Ama ben gitmek istiyorum arkadaslar. Zaten istedigim bolum geldi. Sırf kendi sehrimdeki universite olsun diye sene kaybetmek istemiyorum. Babam destek olmayacak anladigim kadariyla.

Destek olsada yetmez zaten. Eger yurt falan cikmazsa yetmez. Ama belki yurt cikarsa babam para gonderebilir bilmiyorum simdilik bu kismi. Ama eğer gitmeye kalkarsam, yurtta cikmazsa cok mu zor olur benim icin? Is bulmak, calismak ve okumak zor mu olur? Gecinmek zor mu olur?

Kendi başıma, ailemden maddi destek olmadan okuyabilir miyim sizce? Zor mu olur?