Ne yapmalıyım kararsız kaldım?

Eşimle 1 yıldır evliyiz ama eşim 30 yıldır evli gibi davranıyor toplum içinde sakalarında bile bu davranışı duzeltemiyorum aşırı takıntılı biri ev işine yardımcı olmaz herşeye karışır sanane diyerek pinpirikli dondurma yese boğazım şişti der yel esse ben grip olcam der öyle biri işten eve geldiğinde elinde telefon pubg oynar hoparlör açık yatana kadar yatakta sosyal medya keşfette dolanır boş boş gel sohbet edelim yok arada aşkım öylesine telefonla oynarken seslenir sırf trip atmayım diye köy çocuğu köye gittiğinde herkese vakti var herkesin işini yapar gece yarısına kadar gel gör ki benimle geçirilebilen vakti değerlendirmiyor yürüyüş yapmaya ayda yılda bir çıksak yaa arkadaşlarını arar konuşur ya da onlarida takar peşimize şuraya gidiyoruz gelin falan zaten sık yapmıyoruz ne işi var arkadaşlarının erkeklerin içinde siz kendi haliniz takılır iken ben yanında çanta gibi hissediyorum kendimi 1 yıl içinde konusarak çözmeye çalıştım bu konuları fakat 2 gün sonra yine aynı derken geçen zeytinyağ gibi üste çıkmaya kalkınca bağırdım çağırdım çünkü sabrım tükendi bosanalim olmuyor dedim ayrı yattık sabah bir şey olmamış gibi hadi kahvaltı edelim dedi o derece takmadı kahvaltı da konuşmaya çalıştım ya kendine çeki düzen ver çünkü benim sabrım kalmadı diye tamam tamam diye konuyu geçmiştirdi kapandı gitti mevzu fakat yine aynı yine aynı elinde telefon iletişim yok sohbet TV açıp izleyelim desem bile 5 kere izlediği filmi açıyor sözün özü ne sorun çözmeyi biliyor ne de ortak paydada karar kılmayı hamileyim kendi ailemin maddi durumu eh işte gitsem çalışırım ederim de son nokta benim için eşim böyle ama maddi olarak evladıma vereceğim olanaklar eşimin yanında farklı ailemin yanında farklı ister istemez ben birde bu adam için ailemi arkada bırakıp gelip evlendim ailemle sırf anlaşamıyor diye nişanlılık dönemin de haklı sebebler vardı şimdi ise ailem dünyanın en kötüsü olsun el oğlundan daha iyidir düşüncesi çıkmıyor aklımdan gel gör ki bebek var bebek olmasa durmazdim da şimdi bile bazen çekme düzelmeyen le ugrasma git diyorum kendi kendime de çok kararsızım

Ne yapmalıyım kararsız kaldım?