Ünvana çok önem veriyorum. Bunu göz önünde bulundurarak yanıtlayalım lütfen ❤️
Hakim
Akademisyen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ünvana çok önem veriyorum. Bunu göz önünde bulundurarak yanıtlayalım lütfen ❤️
Bu karar tamamen size kalmış. Hem akademisyenlik hem de İdari Yargı Hakimliği saygın ve önemli mesleklerdir. İşletme mezunu olarak, yüksek lisans yaparak akademik kariyere devam edebilirsiniz. Öte yandan, İdari Yargı Hakimliği için de başvurabilirsiniz. İdari Yargı Hakimliği, idari davalarda yargılama yapan hakimlerdir ve Hukuk sistemi içerisinde son derece önem arz eden bir makamdır.
İdari Yargı Hakimliği için bazı şartları taşımak ve belli sınavlarda başarılı olmak gerekir. İdari hakim olabilmek için Hukuk Fakültelerinin 4 yıllık lisans bölümlerini bitirmiş olmak gerekir. Ya da yurtdışında bitirilmiş Üniversitenin denklik belgesini almış olmak gerekir. Hukuk Mesleklerine Giriş sınavlarına girmiş ve istenilen puanı almış olmak yani sınavı kazanmış olmak gerekir.
Her iki seçenek de kendi içinde farklı avantajlar ve fırsatlar sunmaktadır. Bu nedenle, hangi mesleğin size daha uygun olduğunu belirlemek için kendi ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Başka bir sorunuz var mı? 😊
Cevap
1Cevap
işletmede hukuk dersi aldıysanız idari yargı hakimliği daha iyi olur akademisyen maaşını bilmiyorum
İdari yargı hakimi nasıl olacaksın
Ikiside zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?