Ablam evlenmemi istemiyor. Bu durumla nasıl başedeceğim?

Bizim annemiz babamız vefat etti. Iki kız kardeşiz. Rahmetli babam varlikli biriydi bu yüzden yüklü bir miras kaldı bize. Ayrica ablam da ben de iyi bir eğitim aldık, iyi mesleklere sahibiz ve iş alanlarimizda gayet iyi bir yerdeyiz. Ablam kimseyi beğenmediği için evlenmedi. Ben de çok sosyal değilim evden işe işten eve bir hayatim var. Çok fazla erkek arkadaşim olmadi. Birkac kisi haricinde. Onlarla da evlilik derecesine gelmedik. Bunda ablam da etkili oldu çünkü kiminle çıksam onu kötüledi ve ilişkimi hep sabote etti.

Ablamda duygu durum bozukluğu da var. Düzenli olarak psikoloğa gidiyor ilaçlarini kullaniyor. Stresten uzak stabil bir hayatı olmasi lazim ve ben hep onun hayatini kolaylaştiriyorum. Iş ve sosyal hayatindaki sorunları hep ben çözüyorum. Evde de hep ona hizmet ediyorum çünkü hıcbiseyi düzgün yapamiyor ya da yapmak istemiyor. Hep bir şımarik kiz çocuğu edasi var. Onla ilgilenirken kendi hayatim biraz geride kaldı. Yaşım da ilerledi. Şimdi biriyle tanıştım ve çıkmaya başladik. Ablam bunu duyunca hiç sevinmedi, büyük bir stres yaşadi ve kusur aramaya başladı, onu kötülemeye başladı. Daha tanimiyor bile. Şimdi de onu iş alaninda araştiracakmiş kusur arayacak. Devamli problem çıkarmaya çalışıyor. Şimdi de senin yaşam standardini sunabilecek mi sana nasil bir hayat verecek, onun maddi durumu nasil arastiracağim demeye başladı. Adam fakir değil gayet mali mülkü geliri var işi gayet iyi. Ama ablam kusur bulmak için onu küçümsemeye başladı daha tanışmadan. Bir araya gelseler tanışsalar kesin ablam onu küçümseyip , bir rezalet çıkarip aramizi bozmaya çalışacak.

Adam çok düzgün beyefendi biri. Ablamin tavirlari yüzünden benden soğuyabilir. Napıcam bilmiyorum. Ablam beni kimseyle paylaşmak istemiyor ve hayatim boyunca onun yaninda kalayım istiyor. Bense yuva kurmak istiyorum. Napicam bilmiyorum?

Ablam evlenmemi istemiyor. Bu durumla nasıl başedeceğim?