Bazı muhafazakar kesimler kadınların çalışmasına karşılar. Gerçi muhafazakarlıkla dini inanç farklı şeyler ama işte toplumsal olarak o kadar bütünleştirildi ki aynı şeymiş gibi zannediliyor. İslam'a göre kadının çalışması yasak falan değil onu da belirteyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. Muhafazakar demeyelim biz onlara bazı cahil kesim diyelim daha doğru bir tabir olur. Çünkü İslam dininde ilk vahiy "oku" diyerek başlar. şu an ki anlattığın kesim okumaktan, araştırmaktan, öğrenmekten aciz bir şekilde birtakım doğmaların peşinden koşanlardır. Nisa Suresi 32. ayette "erkeklerin çalıştığında bir pay kadınların da çalıştığında bir pay vardır. O halde çalışın" denir. Ayette de görüldüğü üzere mali ve ticari konularda erkekler ve kadınlar eşittir. Ha keza bütün çalışma ayet ve hadislerinde erkekler denmiyor bütün insanlıktan bahsediliyor. Bu yüzden kadınlar da iffet ve edeplerini sağladıkça çalışmalarında hiç bir yasak ve sakınca yoktur. Ama tabi bu yanlışlığın çıkış sebebi kadının çalışması ve ev ekonomisine katkı sağlaması kadının asli görevi olmayıp bu görevin İslamiyette erkeğe yüklenmiş olması ve kadının bu konuda serbest bırakılmış olmasıdır.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
En İyi Cevaplar
Hâlâ öyle cahiller var ne yazık ki.. Hatta sırf bu yüzden annem ve teyzemin hayatı gitti dedemden dolayı..
Bir gün Peygamber Efendimiz (asm)'e birini göndererek, ailesine sağladığı malî katkılarından dolayı kendisinin sevap alıp almayacağını sordurunca Peygamberimiz (asm)'in cevabı şöyle olmuştur:
“Evet. Üstelik bundan dolayı ona iki ecir vardır: Biri, akraba ile ilgilenme ecri; diğeri de sadaka ecridir.”(Buhârî, Zekât 48; Müslim, Zekât no. 45-46)
Bu hadise rağmen sığ kafalar hâlâ islamda kadının çalışması haram diyor 😂
Hatta ailenin ihtiyacını karşılama mükellefiyeti kocaya ait olduğundan, karısının parasına el koyma hakkı olmadığı gibi, evin geçimine katkıda bulunmasını istemeye ve buna zorlamaya da hakkı yoktur. Kadın da buna mecbur değildir ve böyle bir sorumluluk ve zorunluluk yoktur. Ancak kadın kendi özgür iradesiyle hiçbir baskı altında kalmadan aile geçimine katkıda bulunabilir.
Bir de şunu belirteyim, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme; kişi hürriyeti ve güvenliği; vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyeti; mülkiyet ve tasarruf hakkı; meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunmada bulunma, kanun önünde eşitlik ve adaletle muamele görme hakkı, mesken dokunulmazlığı, şeref ve onurun korunması, evlenme ve aile kurma hakkı, özel hayatın gizliliği ve dokunulmazlığı, geçim teminatı gibi temel haklar bakımından kadınla erkek arasında herhangi bir ayrım söz konusu değildir.23 Yorumla- +1 yıl
Eşitlik konusunda biraz farklı olabilir ama adalet konusunda kesinlikle ayrım yok zaten. Eşitlikte de cinsiyet farklılığından dolayı bazı konularda ayrım var o da adaleti sağlamak adına zaten.
- +1 yıl
:)
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Maalesef bu topluma hâlen İslâm doğru düzgün anlatılmadı.
Dinen yasak değil. Bunun en güzel delili Hz Hatice (r. a.) Annemizin Ticaret ile uğraşması.
Kur'an-ı Kerimden Ayetlerden örnek verelim. Detaya girmeden...
"İnsan için ancak çalıştığı vardır." (Necm, 53/39);
"… Erkeklere kazandıklarından bir pay vardır; kadınlara da kazandıklarından bir pay vardır. Allâh'ın lütfundan nasibinizi isteyin..." (Nisa 4/32)
" Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helâk etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir.” (Nisa, 4/29)
Hadisi- Şerif;
“Sizden herhangi birinizin ipini alıp da dağdan sırtına bir bağ odun yüklenerek getirip satması, dilenmesinden daha hayırlıdır.” (Buhârî, Büyû’ 5)
Görüldüğü üzere Kadın ya da Erkek ayrımı yoktur. Ama dikkat edilmesi gereken en önemli konu NEFİS' tir. O yüzden Erkek ya da Kadın çalıştığı ortamda ki oransal olarak karşı cinslerle birlikte çalışması uygun değildir. Bir Kadın ya da Erkekten asla Kanka, Arkadaş, Hacı, Bacı olamaz. Kimse kimseyi kandırmasın.
33 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Rica ederim
İslam'a göre kadınların çalışmasıyla ilgili birçok yanlış anlama bulunmaktadır. Öncelikle, dini inançlar ve toplumsal normlar farklı şeylerdir. İslam'a göre kadınların çalışması kesinlikle yasak değildir. Kuran ve hadislerde bu konuda açık hükümler bulunmamaktadır. İslam'da her bireyin kendi yeteneklerine ve ailesinin ihtiyaçlarına göre çalışması teşvik edilir.
Ancak, İslam'da hem kadınlar hem de erkekler için belli şartlar ve sınırlamalar vardır. Örneğin, kadınların ve erkeklerin birlikte çalıştığı ortamlarda ahlaki kurallara dikkat etmeleri gerekebilir.
Mesela Hz. Hatice validemiz ticaretle uğraşmıştır ve gerçek bir rol modeldir. Daha sonra bazı sebeplerden dolayı ticareti bırakmıştır. Ticareti bırakması İslam'da yasak olduğunu değil, kişisel tercihleri ve ailevi sorumluluklarına nasıl uygun düştüğünü göstermektedir. Sonuç olarak, İslam'a göre kadınların çalışması kesinlikle yasak değildir, ancak belli şartlar ve ahlaki kurallar gözetilmelidir.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle doğru
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
24Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır öyle bir şey yok
10 Yorumla Hiç anlamıyorum zaten bu "muhafazakar" kesimi. Kendilerine muhafazakar diyorlar ama dine ters davranıyorlar. Dinle ilgilenen kişi kendine mümin demeli. Çoğunluk da ona ters gelen her şeyi islama addediyor. Oysa alakası bile yok
23 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklısın ki
- +1 yıl
🌸
+1 yılToplumsal algılar o kadar kuvvetli ki hala bunu zanneden çok kişi var.
Kadının çalışması yasak değil aksine bir kadın erkekten daha donanımlı ve kendini geliştirmiş olmali. Burada ki ince çizgi kadınım namahrem ortamlarda çalışması yasak İslam da.
Mesela kadın bir doktorun yanında erkek sekreter doğru değil.13 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın. Aynı kural hem kadınlar hem de erkekler için geçerli. Erkeklerin de kadınların olduğu ortamda çalışması uygun değil. Ama günümüzde bu karma ortamdan soyutlanmak maalesef pek mümkün olmuyor
- +1 yıl
İnsanların eğitim ve bilgi olarak çok gelişmiş ama şuur olarak her geçen gün daha çok çöken bir sistemde yaşadığı bir gerçek.
Şuur olmayınca durum vahim. Nefsimize hukmedip suurumuzu sağlarız inşallah - +1 yıl
İnşallah
+1 yılHayır yasak değil. Hz. Hatice validemiz ( peygamberimizin eşi ) ticaretle uğraşırdı. Hz. Ömer bir kadını zabıta amiri yapmıştır ve bunun gibi yüzlerce örnek var. Eğer kadının çalışması dinde yasak diyen varsa bu kişi dini bilmeden dogma konuşan bir cahildir
23 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
İnsanlar dini asıl kaynağından Kur'an ve Sünnetten araştırmak yerine kulaktan duyma veya dini bilmeyen cahil kişilerin yaptıklarını din zannediyorlar.
- +1 yıl
Evet ben de o yüzden sordum zaten bu soruyu. Böyle şeylerle karşılaşmak gerçekten çok sinirime dokunuyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah çalışanı sever. Kadınlar evde oturmalı diye bir ayet ya da hadis yok. Aynı zamanda ilk kapan emri geldiğinde bile kadınlar tarlada bağda bahçede çalışıyordu. Yani onlar islamı, laikliği, özgürlüğü kendi menfaatlerine göre şekillendiren insanlar...
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Aynen, islamda erkeğin evi geçindirmek zorunda olduğu kadının böyle bir zorunluluğun olmadığı var sadece. Yani serbest
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılPeygamberin hanimi Hz. Hatice tüccardı sen ne diyon yaa? 😂
375 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle zaten
- +1 yıl
Evlendikten sonra neden ticareti bıraktı peki?
- +1 yıl
Ama bunu bilmeyen çok işte
- +1 yıl
@Handsomehell01 isteğe bağlı
- +1 yıl
Hz. Aişe annemizin kapısı çalındığında neden yüzünü göstermek yerine sadece sesi ile iletişim kuruyordu kapıdan peki? İki kadının da bunu yapmasını isteğe göre mi açıklamak gerek yoksa İslam'a göre mi?
- +1 yıl
@Handsomehell01 evlendikten sonra ticareti bırakmadı ki devam etti. Sonra da müslümanlara ambargo uygulandi aç kaldı müslümanlar sefalete düştü. Bunun üzerine Hz. Hatice servetini fakir muslumanlara harcadi ihtiyaç sahiplerine. Yani servetini hayir yolunda bitirdi. Eski zenginliği kalmadi sonra da vefat etti çok uzun yaşamadı
- +1 yıl
@Handsomehell01 söylediğin şeyin kadınların çalışmasıyla bor ilgisi yok yalnız
- +1 yıl
@Handsomehell01 Hz. Aişe calişmiyordu ama asla da toplumdan soyutlu değildi gayet dışarda geziyordu, savaşa komutan olarak katildi. Cemel savaşini oku
- +1 yıl
Hz. Ömer'in ticari bir pazara bir kadını zabıta olarak görevlendirmesine ne diyeceksin?
- +1 yıl
@Nightwalk35 Hz. Ömer (bir rivayete göre Resûl-i Ekrem) tarafından kadınların devam ettiği Medine pazarına esnafı denetlemekle görevlendirildiği nakledilir (Kettânî, I, 195, 449) bak ne yazıyor kadınların pazarı diyor erkeklerin değil. İslam'ı doğru araştırmanız dileği ile
- +1 yıl
@Handsomehell01 ben erkek pazarı diye bir ibare kullanmadım. Türkçe yazdım. Türkçeyi doğru okuyup anlaman dileği ile..
- +1 yıl
@betterbocek sana göre kadınların erkeklerin olduğu ortamda çalışması serbest ise @Nightwalk35 sana göre yasak mı? Önce kendi aranızda bunu halledip netliğe kavuşturun. Ona göre bende kim neyi savunuyor bilip ona göre cevap vereyim ki herkesin neyi savunduğu kimin yanlış kimin doğru bildiği anlaşılsın - +1 yıl
@Handsomehell01 kadınların erkeklerin olduğu ortamda çalışması yasak olduğu gibi erkeklerin de kadınların bulunduğu ortamda çalışması yasak. Bunun sana göresi bana göresi yok. İslam'a göresi var. Bu şartlar sağlandığında da her şekilde çalışabilir
- +1 yıl
Yeterince açıklayıcı oldu mu?
- +1 yıl
@Nightwalk35 @betterbocek bak arkadaş yasak diyor. Cemal savaşını da arkadaş yeterince açıklayıcı şekilde açıklayacaktır sana tahminen.
- +1 yıl
@Handsomehell01 çalışmak yasak demedim. Belirli şartlar olmazsa yasak dedim. Bu durumda erkeğe de yasak. Okuduğunu nasıl anlıyorsun?
- +1 yıl
@Handsomehell01 lüzumsuz yere polemik oluşturacaktır sorularıma cevap yazma. Boşa zaman kaybına sebep oluyor çünkü. Söylenen şeyleri çarpıtmaktan başka bir şey yapmıyorsun çünkü
- +1 yıl
Oluşturacaksan*
- +1 yıl
@Nightwalk35 lüzumsuz polemik değil. kadın erkek çalışması haram ise cemel savaşında Hz. Aişe annemiz neden erkekler arasındaydı? Arkadaş çok güzel bir soru sormuş. Bende merak ettim şimdi harbiden madem yasaktı, neden oradaydı? Yasak dediğine göre benle polemiğe girmek yerine bu soruya cevap vermen daha mantıklı değil mi İslam'ı açıdan? En azından arkadaşın ve benim aklımdaki soru işaretini de gidermiş olarak sevaba vesile olmuş olursun bu sayede
- +1 yıl
@Handsomehell01 İslam'daki emirler de yasaklar da zorunlu koşullar ve istisnalar dışında geçerlidir. Bunu bilmek yeterli
- +1 yıl
@Handsomehell01 ben de sana bu konuyla alakalı şunu sorayım: Mesela şu an karma sistem mevcut. Bu düzen içerisindeyken kadınlarla erkeklerin aynı ortamda çalışma yasağına göre davranacak olursak hiçbir erkeğin de hiçbir kadının da çalışmaması gerekir. Yani herkesin işsizlikten aç kalıp ölmesini beklemek gibi bişey bu. Çünkü sistem karma. Ortada bir zorunluluk oluşuyor. Kadınlar mecbur olmasa bile erkekler sorumlulukları gereği çalışmak zorunda. Peki bu sistemde hiç kadının çalışmadığını düşün. O zaman da hastaneye gittiğinde kadınlar için kadın doktor, kadın hemşire bulamayacaksınız. Veya bazı durumlarda polis araması gerektiğinde eşinize bir erkek polisin dokunması gerekecek gibi gibi bir sürü sorun oluşuyor. Çünkü sistem karma. Araya sistemsel bir aksaklık girmiş. Dolayısıyla da istisnalar oluşmak zorunda.
- +1 yıl
Yani demem o ki savaşlar da olağan üstü duruma giren bir örnek. Aç kaldığında domuz etinin helal olması gibi
- +1 yıl
@Nightwalk35 teşekkür ederim cevap için. @betterbocek bak cemel vakasını okumama gerek yokmuş. Okumadan da zorunlu koşullar ve istisnalar dışında geçerli olabilirmiş kadının çalışması da. Demek ki cemel vakası tercih değil zorunlulukmuş burdan bunu anlayabiliriz o halde.
- +1 yıl
@Handsomehell01 en azından benim bildiğim bu şekilde. Bilmediğim kısımları varsa siz de anlatabilirsiniz
- +1 yıl
@Nightwalk35 şeriat sistemi dışındaki yönetimi benimseyen biri değilim. O yüzden bu karma sistem beni bağlamıyor. Kız tıp okulu açarsın. Kadın orada eğitim görür. Sadece kadınlara ait fabrika kurarsın, AVM açarsın kadınlar orada çalışır orada gezer. Kadınlara ait toplu taşıma açarsın ona binerler. Erkeklere ayrı kadınlara ayrı sosyal alan oluşturursan bu dediğin hiç bir sorun yaşanmaz. Bu yüzden bu sistem şeriata aykırı bir sistem ve kadınlar evlenince çalışmak zorunda değil. Kocası bakmak zorunda. Kadını açlıktan ölmez sadece koca çalıştığı zaman. Rızkı Allah verir insanlar değil. Ben şahsen evlenirsem eşimin çalışmasını istemem. Niye elin adamlarının ağız kokusunu çeksin? Her sabah işe gidip çocuğunu anne sevgisinden neden mahrum bıraksın mesela? Çocuklar 2-3 yaşına kadar anneden kopamaz. Ablam öğretmen yeğenim okula giderken her gün ağlıyordu. Çocuk hakkı da var. O her bir göz yaşının hakkını isteyecek o çocuk hem anadan hem babadan. Ben dünyalık değil daha çok ahirete göre yaşamımı şekillendirmeye çalışılıyorum bu yüzden
- +1 yıl
@Handsomehell01 iyi güzel de bu dediğin şeriat kurallarına göre olursa güzel olabiliyor. Şu an o sistemin olmamasından kaynaklı oluşuyor zaten bu sorunlar. Sistem şu an karma ama sen diyorsun ki ben çalışayım eşim calismasin. E o zaman senin de calismaman lazım çünkü yüksek ihtimal çalıştığın ortamda kadın çalışan da var. Eşim çalışmasın diyorsun. E o zaman herkes senin mantığında olsa hastaneye gittiğinde benim eşime kadın dokto, kadın hemşire baksın deme hakkın yok o zaman.
- +1 yıl
Senin dediğin şekilde yapsa herkes o zaman da tonla aksaklık çıkıyor. Her halukarda kadınların iş ortamında bulunmaları gerekiyor bir şekilde
- +1 yıl
@Nightwalk35 çalıştım ortamda kadın çalışan yok. Benle yan yana bile gelmiyorlar. Çünkü ben fabrika da güvenliğim. Kadınlarla yanyana gelecek tek diyaloğum güvenlik kulübesinde iken oturduğum yerden araba ve servis ile geçerken kapıyı açmak olur ancak onlara 😀 yo kadın çalışmazsa sadece erkekler çalışsa aksaklık değil evlenme oranları da artar bence 😀 Kadın çalışınca kimse kızımız ne iş yapıyor diye sormuyor ama o kadını ordan çıkarıp işsiz bir erkeği oraya alırsan o erkek gidip çalışmayan bir kadını istemeye gidebilir. Çünkü işsize kız vermezler diye erkekler artık kız etmeye de gidemiyor😀 yani kadının çalışması hiç de aksaklık yaratmıyor bana göre hatta çalışması aksaklık yaratıyor. Kadının bedeni üzerinden para kazanıyor kapitalist sistem
- +1 yıl
@Handsomehell01 bir kadının güvenik görevlisi olmasının kadın bedeniye para kazanmakla bağlantısı ne? Saçmaladın bence. Madem öyle sen eşini hastaneye götürdüğünde kadın doktor hemşire diye tutturmicaksın o zaman. Madem aksaklık olmuyor. Ful erkek karşılasın eşini her yerde. No problem
- +1 yıl
Ha ama pardon sen şimdi eşin erkeklerle karşilasmasin diye sokağa da çıkmasın dersin demi orayı atlamışım
- +1 yıl
@Nightwalk35 yok ya hatta kadının yatak odasında yaşaması lazım. Diğer odaya da gitmesin 😀 kadının mahremi olmayan erkeklerle zaruret hali dışında konuşması İslam'da yasak kılınmıştır. Örneğin bakkala gittim diyelim. İki ekmek aldı. Fiyatı ne kadar diye sorarsın o da sana cevap verir. Sen de parayı bırakırsın bunda no problem ama bakkala gidip de ekmek alırken. Nasıl gidiyor işler Cumali abi, nasılsın ne var ne yok dersen günaha girmiş oluyorsun.
https://youtu.be/ahhtD8_gPUE?si=CXLtjil1KGeKhZ8k
https://youtu.be/qU1fWleRzNs?si=cJdaii6rymfQigcw - +1 yıl
@Handsomehell01 tamam bak dediğim gibi senin eşin bir gün herhangi bir gün hastalanırsa ne biliyim bi yere işi düşerse falan kadın çalışan aramayın. Diyeceklerim bu kadar.
- +1 yıl
@Nightwalk35 ne alaka şimdi 😀 zaruret hali dahilinde karşı cins doktora gidilebilir İslam'a göre. Yani bunlar fıkıh konusu ama fıkıh bilmediğiniz için tartışmak istemiyorum. Çünkü ters tepki veriyorsunuz. O yüzden beden size tavsiye fıkıh eğitimi almanız olur. Ya da fıkıh kitabı okuyabilirsiniz ve ya YouTube üzerinden fıkıh dersleri dinleyebilirsiniz. Benim de diyeceklerim bu kadar. Hayırlı akşamlar..
https://youtu.be/0-mZiIBDP2U?si=bpsROJf6pQ2aRm7h - +1 yıl
@Handsomehell01 yoo ben zaruret halinde gidilebildigini biliyorum. Benim için sakıncası yok. Ama eşinin çalışmasına bu denli karşı olan birinin caiz de olsa böyle şeylerden rahatsızlık duyacağını düşünüyorum. Bu arada fıkıh bilgimi sorgulayacak son insandan birisin. Fıkıh konusunda bana kafa tutabilecek çok az insan var ve sen onlardan biri değilsin :) iyi akşamlar
- +1 yıl
@Nightwalk35 hı hı fıkıha göre zaten müzik dinlemek de caiz ya çok iyi biliyorsun maşallah 😂😂😂
- +1 yıl
@Handsomehell01 sen kendini günahsız falan sanıyorsun galiba böyle boş konuştuğuna göre :) ben müzik helal diye bir cümle kurmadım. Böyle bir iddiada bulunacak cüreti gösteriyorsun böyle bir cümle kurdugumu da ispatla görelim :)
- +1 yıl
Ha ola ki her insan gibi günah işliyorum diye beni de tekfir etmeye kalkacak cehaleti göstereceksen tabi sen dinden çıkmış oluyorsun zaten sana geçmiş olsun :)
- +1 yıl
@handsomehell01Var ya sen hep böyle her soruma gelip söylemediğim şeyleri sanki söylemişim gibi konuşup iftira atıyorsun. Bence sen benim sorularimda görüş paylaşma. Fazla cehalet görünce kusasım geliyor çünkü. Aynı zamanda büyük zaman kaybısın. E zaman israfı da haram tabi. Beni günaha sokma o yüzden :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 eşimin çalışmasına karşı olmam eşime olan saygımdan. Mesala eşim sırf patronu kızmasın diye neden her sabah erkenden yatağını terk etmek zorunda kalsın? Neden geç kalınca elin herifinden azar isitsin? Neden erkeklerin bulunduğu ortamda çalıştığı için aynı işyerinde ki işçiler tarafından sözlü tacize uğrama ihtimalini göze alayım? burada görüyorum kadın kapalı ama işçiler kadın evli olduğu halde kadına sarkıntılık yapmış. Kadın da ayrılmayı düşündüğünü dile getirdi iş yerinden. Niye eşimi bu riske atayım? Neden iş yerinde en ufak bir hata yapınca üstleri tarafından herkes içinde fırça yediğinde ağlamak zorunda kalsın? Bunlar çevremde tanık olduğum şeyler. Neden çocuğumun olduğu zaman sırf işe gidecek diye sabah çocuk anne diye uyandığında annesini göremediği için çocuğumu anne yokluğu ile ağlatsın? Ama çalışmaz ise evinde ev işini yapar çocuğu ile vakit geçirir. Oturur evde kitap okur, film izler. Dışarı alışverişe çıkar. Hesap kartım onda olacağı için bana da ağız eymek zorunda kalmaz. İslâm bunu emrediyorken neden eşimi İslam'a aykırı olacak şekilde çalıştırayım? Madem fıkıh bilgin var hadi cevap ver şimdi bunlara 😂😂
- +1 yıl
@Handsomehell01 ben cahillere pek cevap vermeyi sevmiyorum çünkü zaman kaybından başka bisey değil. Sana cevap vereceğime algısı, aklı, mantığı daha açık olan insanlara açıklama yapmayı tercih ederim. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi lanse edip iftira atan tipleri ben insan yerine bile koymuyorum çünkü. Sen de onlardan biri olduğuna göre sana neden açıklama yapayım demi :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 hangi tür müzikleri dinlersiniz diye soru paylaşan sen değildin bendim zaten 😂😂😂 sen normal müzik paylaşirken ben de sana Allah'ı hatırlatan müzikler dinliyorum demiştim. Demek ki iftara değilmiş ha ne dersin 😂😂😂
- +1 yıl
@Handsomehell01 hadi şimdi sorumdan uzaklaş, cehaletini de başka yerlere kus. Günah işleyen herkesi tekfir eden bir cahile ben aciklama yapmam. Hadi güle güle :)
- +1 yıl
@Handsomehell01 hangi tür müzikleri dinlersiniz diye sormak müzik dinlemek caizdir demek değildir. Yani bu kadar Türkçe bilmediğini de bilmiyordum. Onu da öğrenmiş oldum :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 sizlerz düşünce ve fikirleriniz İslam'a aykırı olduğunu anladığınız zaman cevap vermek yerine insanlara cahil diyerek hakaret etme yoluna başvurmayı tercih ediyorsunuz. O yüzden saygı duyuyorum. Cevabı olmayan insanlar hakaret eder çünkü. Hayrlı geceler 🙋♂️
- +1 yıl
Sen her okuduğunu böyle anlıyorsan var ya ohooo boşuna okuyosun okuduğunu da. E insanda zeka olmayınca yapacak bişey yok ne de olsa. Senin de kapasite bu kadarına yetiyor demek ki yazık üzüldüm. Senin için dua edicem :)
- +1 yıl
@Handsomehell01 yoo ben İslam'a aykırı tek cümle kurmadım. Ama sen söylemediğim şeyleri söylemişim gibi konuşup çok güzel iftira attın. Ben en azından cahil olana cahil diyorum. Doğru konuşuyorum yalansiz dolansız. Sen onu bile beceremiyorsun.
- +1 yıl
@Handsomehell01 bir söz var dinini Allaha göster bir başkasina değil herkes dönüp kendi kalbine baksın
- +1 yıl
@Handsomehell01 hadi şimdi değerli zamanımı daha fazla israfa uğratma. Güle güle
- +1 yıl
@Nightwalk35 sürekli çarpıtıyorsun. Hangi tür müzikleri dinlersiniz diye sorarken de İslam ile alakasız müzikleri dinlediğini dile getirdim zaten. Fıkıh da benden iyi olduğunu iddia ediyorsun ama fıkıha aykırı eylemlerin var. Söylemlerin ve eylemlerin birbirini tutumuyo.. Allah Teâlâ hidayet nasip etsin demek düşüyor bana o yüzden.
- +1 yıl
@Handsomehell01 fıkıha aykırı eylemlerde bulunup her insan gibi günah işliyor olman fıkıhı senden az bildiğim ya da bilmediğim anlamına gelmiyor. Bilmekle uygulamanın farklı şeyler olduğunu bu yaşına kadar ögrenemediysen bundan sonra ben öğretemem sana demi?
- +1 yıl
Kaldı ki günah işlesem bile en azından benim yolum doğru. Çünkü ben her insan gibi günah işlediğimin farkındayım ve kabul ediyorum. Ama sen insanları fıkıha aykırı davranışları var diye bunu görüp suçlayıcı davranışlarda bulunuyorsan demek ki sen kendini günahsız görüyorsun. E bu da bi cehalet göstergesi. Bende farkındalık var ama sende o yok mesela görüldüğü üzere. Sen günahkar olduğunu bile kabul etmiyorsun ki asıl şirk bu bu arada. Kendini peygamber falan zannediyorsun heralde
- +1 yıl
@azablar "Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridirler. İyiliği emreder, kötülükten sakındırırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler ve Allah'a ve Rasûlüne itaat ederler. İşte Allah'ın kendilerine rahmet edeceği kimseler bunlardır..." (Tevbe, 9/71).
Peygamberimiz (s. a. s) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
"Hiçbiriniz kendi nefsiniz için arzu ettiğinizi kardeşiniz için etmedikçe iman etmiş olmaz." (Buhârî, imân, 7).
Hz. Ali (r. a) şöyle demektedir:
"Senin hakiki kardeşin seninle beraber olan, sana menfaat versin diye, kendi nefsine zarar vermeye razı olan, zamanın felaketleri kapını çaldığı vakit, senin dağınık durumunu derlemek için o, derli toplu öz durumunu dağıtandır." - +1 yıl
@Nightwalk35 benim ağzımdan çıkmayan cümleler benim yerime söylemen iftara olmuyor mu acaba 🤔
- +1 yıl
@Handsomehell01 allahin sorduğu soruyu kimseye soramazsın dönüp kendi kalbine bak sen ne kadarsın diye
- +1 yıl
@Handsomehell01 senin şu an yapman gereken şey önce kendini düşünmek. Gerçi sen belli ki kendini fıkıha dört dörtlük uyan günahsız biri zannettiğin için tövbe de etmiyorsundur heralde. Neyse sen baba defalarca iftira atarak girdiğin kul hakkı sayısını topla. Ondan sonra da ahirette sana hakkımı helal etmem için bana nasıl yalvaracağını düşün yoksa biraz zor kurtulursun cehennem ateşinden :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 sen anlamak istemiyorsun sadece. O gün de sana dedim ki her günah Allah'ın emirlerine karşı gelmektir. O yüzden sürekli Tevbe etmemiz lazım. Bu yüzden de şeytan dâhi Tevbe etmeyi bekliyor ama sen ısrarla ya anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun
- +1 yıl
Bana*
- +1 yıl
@Handsomehell01 sen daha iftara atıp kul hakkına girdiğini bile göremeyecek kadar fıkıh bilmiyorsun. Ya da kibrinden dolayı görmek işine gelmiyor onu bilemicem. Sen de gunah işlediğini kabul edebiliyorsan eğer fıkıha aykırı davranan kimseyi de yalan yanlış iftiralarla suçlayamayqcagini bilmen gerekiyor
- +1 yıl
@Nightwalk35 iftara atmadığım apaçık ortada. Ahirette hesaplaşacagiz zaten ben İslam'a aykırı hiç bir kelime etmedim etmekten de Allah'a sığınırım.. Senin nefsine ağır geldiği için İslam'ın emirlerini dile getirmem. Bu yüzden iftira attın diye suçlamanı da hoş görü ile karşılıyorum
- +1 yıl
@Handsomehell01 uzatma be senin dinin sana o nun dini ona allahin sorduğu soruyu insana sorma
- +1 yıl
@Handsomehell01 "hı fıkıha göre zaten müzik dinlemek de caiz ya çok iyi biliyorsun maşallah" diyerek müzik dinlemek caizdir demişim gibi konuşarak iftirada bulundun. Bunun iftira olduğunu bile bilmiyorsan bana fıkıhın f'sinden bile bahsetme çünkü gerçekten çok komik duruma düşürüyorsun kendini. Sonra cahil deyince niye cahil diyor oluyorum. E doğruları söylemek suç mu?
- +1 yıl
@Handsomehell01 fıkıha göre benden helallik almadan cennete giremeyeceksin mesela kesin bilgi. Kul hakkı olan cennete giremiyor çünkü o kişi helal etmediyse. Bilmiyorsun belli ki bunu da benden öğrenmiş ol hadi sana kıyağım olsun
- +1 yıl
@AZABLAR Mesela Allah'ı sorduğu hangi soruyu sormuşum açıklar mısın? Senin mantığına göre Allah Kuran'da tebliğ yap diyor. Ee namaz kılıyor musun diye Allah'ım soracağı soruyu sormadan bu insanlar nasıl tebliğ yapacak hadi bunu açıkla şimdi kardeşim bi zahmet de aydınlat beni.
https://youtu.be/e1xDe-G72jc?si=wX-SZxNiixTT8lSx - +1 yıl
@Handsomehell01 sen tebliğ ettini sanıyorsun git kendi kalbine bak sen ne kadarsın git nefsini bak git dönüp kendi kalbine bak Allah katında neredesin neyle meşgulsün
- +1 yıl
@Handsomehell01 hahaha ya sen ne tebliğinden bahsediyorsun? Müzik konusunda bir günahım var diye bunun günah olduğunu bilmediğimiz iddia ederek bi de benim fıkıh bilgimi sorguluyorsun. Senin sadece bu yaptığın bile ehlisünnet bir Müslüman davranışına ters. Fıkıh bilmekle günah işleminin farklı şeyler olduğunu bilmediğin gibi, bir de söylemediğin bir şeyi söylemişim gibi konuşarak kul hakkına giriyorsun. E bariz düz cehalet yani bunun başka açıklaması yok üzgünüm
- +1 yıl
Fıkıh bilgisi işlenen günahlara göre sorgulanmaz. Başkalarının günahlarını sorgulayarak kibrini besliyorsun bunun farkındayım da senin de başka günahların var mesela peygamber olmadığın için. Ama ben senin olmayan fıkıh bilgimi bunun üzerinden çürümeye çalışmıyorum çünkü bunu yapsam cehalete düşmüş olurdum
- +1 yıl
Olmayan fıkıh bilgini*
- +1 yıl
@Handsomehell01 bak cidden cehalet dolu insanlarla bu kadar uzun süre konuşmuyorum normalde. Bence kotanı fazlasıyla doldurdun. Konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok. Çünkü ben ne söylersem soyliyim sen seni cehenneme doğru hızlı adımlarla sürükleyen kibrini bir kenara bırakıp söylediğim doğruları anlayamicaksın zaten. O yüzden kendimi daha fazla boşuna yormak istemiyorum. Cidden zaman israfına uğratıyorsun beni şu an. Hadi güle güle
- +1 yıl
@Nightwalk35' Bu arada fıkıh bilgimi sorgulayacak son insandan birisin. Fıkıh konusunda bana kafa tutabilecek çok az insan var ve sen onlardan biri değilsin. " Bu cümleyi kim kurdu? Sen. Bu ne demek? Fıkıh da senden üstünüm demek. Ben de diyorum ki : Madem benden üstünsen. Neden Allah'ı hatırlatan müzikler dışında caiz olmayan müzikleri dinliyorsun? Madem fıkıh bilgin süper ise caiz olmayan müzikleri dinlemek caiz mi ki dinliyorsun? Demek ki eksiğin var arkadaşım. Söylemlerin ve eylemlerin bir değil. Bunu beyan ettiğim için iftara atmış olmuyorum ama senin bana Cahil demen hakaret olduğu için bu da kul hakkına giriyor. Benim ağzımdan çıkmayan bir çok cümleyi ben söylemişim gibi benim adıma yorum yapman da kul hakkına giriyor. Ahirette zaten her türlü karşılaşınca ak koyun kara koyun belli olacak. Hepinize hayırlı geceler diliyorum
- +1 yıl
@Handsomehell01 bak 10 kere söyledim ama anlamadın son kez söylüyorum: bir şeyi bilmekle uygulamak aynı şey değil. Ama bunun ayrımını bile yapamıyorsun. Bak almıyor çünkü kapasiten bu kadar. 50 kere de söylesem görüldüğü üzere sen hala aynı cümleleri kuruyorsun. Ben sana cahil dedim ebet çünkü cahilsin. Dürüstüm bu konuda. Hadi daha fazla uğraştırma beni güle güle
- +1 yıl
Müzik dinlemek caiz değil ama dinliyorum. Fıkıh bilgimi sağlam ama günahkarım. Senden farklı olarak ben günahkar bir insan olduğumu kabul ediyorum ama sen kendinin günahkar olduğunu kabul edemeyecek kadar kibir dolu birisin ki beni işlediğim gunahkardan dolayı yargılama cüretini kendinde bulabiliyorsun. Ne diyim yazık sana
- +1 yıl
@Nightwalk35 uğraşmaya değmez boş ver Allah herkesi biliyor
- +1 yıl
@AZABLAR yok zaten uğraşacağım bişey kalmadı. 2 saattir sus dedim anlamadı
- +1 yıl
Yapacak bişey yok
+1 yılNeye göre yasak neye göre yasak değil kısmını çok iyi araştırmadan genelleme yapıp yasak değil iddiasında bulunmak doğru değil. Alimlerin bu konuda ki fetvalarina bakabilirsin. Hz. Hatice validemiz örneğini vermiş bazı arkadaşlarda evlenmeden önce ticaretle uğraştığı doğrudur ancak evlendikten sonra ticareti bıraktığını siyer okuduysaniz ordan gorursunuz zaten. Demem o ki üstad Bediüzzaman hazretleri bin de buyurdugu gibi bir şeyin dünyada olmadığı iddiasında bulunuyorsunuz bütün dünyayı karış karış gezip yok olduğunu ispat etmek zorundasın ama var olduğu iddiasında bulunuyorsa hakeza aynı şekilde onu ispat etmen gerekiyor. Sizin iddaniz da tam bunu ifade ediyor altı boş bir iddia sadece iyice araştırıp hangi durumlarda hangi meslekleri kapsayip kapsamadigini iyi araştırmanız gerekir. Kadının ve erkeklerin görevleri vardır bunu iyi analiz etmek gerekir
02 Yorumla- +1 yıl
Kuran'da, hadislerde yasaklanmayan şeyler serbesttir doğal olarak. O yüzden serbestliğin değil, varsa yasaklanan şeyin ispatlanması gerekir. Bu da benim sana ispatım. Kadınların çalışmasına gelince her koşulda çalışır demedim. İslam'a göre belli şartları var. Aynı şartlar erkekler için de geçerli bu arada. Kadınların erkeklerin olduğu ortamda calismasi caiz değil. Aynı şekilde erkeklerin de Kadınların olduğu ortamda çalışmaları caiz değil. Onun dışında çalışılabilir. Ha erkekler çalışma konusunda zorunlu tutulmuştur. Kadınlarda böyle bir zorunluluk yok. Ama zorunluluk yok diye bu çalışması yasak demek değildir. Bu konuda yeterince bilgim var merak etme. Her türlü analizini de yaparım ispatını da
- +1 yıl
Bu arada Hz. Hatice'nin evlendikten sonra ticareti bırakması yasak olduğundan değil. Eğer öyle olsaydı daha sonrasında Hz. Ömer bir pazara bir kadını zabıta olarak tüccar kadınların başına getirmezdi.
Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı. İhtiyaç varsa evet yani maddi acidan kocasinin getirifgi yetmiyorsa ama erkeklerin olmadigi yerde olmasi daha doğru bende kapaliyim ama tersanedeyim Şu an kadin kuaforunde bile erkek var yani karışık işler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKadının çalışması haram değil. Kadının kadının erkeklerinin olduğu ortamda çalışması haram. Örneğin bir kadın, kız okulunda öğretmen olarak çalışıp öğretmenlik yapabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle düşünen kadınlar otursun evde çalışmasın bize iş alanı açılsın
11 Yorumla- +1 yıl
Haha çok mantıklı
Kadın çalışma durumu bişe diyemem istemeyen var isteyen var şimdi emek vermiştir okuluna gider çalışır zor durumdadır gider çalışır ama keyfi çalışmasına gerek yok
09 Yorumla- +1 yıl
Keyfi çalışmasına niye gerek yok? Kendisi çalışmak istiyorsa calisabilir. Ne sakıncası var
- +1 yıl
İsteyerek çalışmak keyfidir zaten. Aynı şey
- +1 yıl
İhtiyacı olmadığı halde çalışan o kadar çok insan var ki. Her insan sadece para için çalışmıyor. İşini seviyor, sosyal ortamını bozmak istemiyor, kendine bir meşguliyet edinmek istiuor vs. Bütün gün evde durmaktan daha mantıklı psikolojik açıdan da
- +1 yıl
👍🏻
+1 yılDoktora gittiğinde kadın doktor aramayın polis evinize geldiğinde kadın polis sormayın o zaman
115 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Çok cahilce düşünceler bunlar
- +1 yıl
Evet ama var maalesef üzücü olan o
- +1 yıl
Sen İzmir'de değil misin orada cahil yoktur
- +1 yıl
Yoo her yerin cahili var merak etme. Sayıları az sadece
- +1 yıl
Bı kere manken benim oyumla dağdakinin oyu bir mi demişti ne kadar haklı bir kadın
- +1 yıl
Ama bu konu sorudan bağımsız bir konu :)
- +1 yıl
Aynı kapıya çıkıyor 😅
- +1 yıl
Peki 😂
- +1 yıl
İzmir nasıl 😄
- +1 yıl
Nasıl derken?
- +1 yıl
Havalar insanlar vs
- +1 yıl
Gel gör ne diyim ben sana şimdi
- +1 yıl
Gelcemde gezdirecek birisi yok 😌
- +1 yıl
Hadi kardeşim işine bak konuyu dağıtma ya
Bizzat Hz. Muhammed'in eşi ticaret ile uğraşıyordu. Bunu söyleyenler neyin kafasını yaşıyor?
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok saçma bildiğin çok cahiller öyle diyenler
10 Yorumla
+1 yılMüslümanım ve İslam'a göre kadınların çalışması yasağı yok cahil insanların uydurmasıdır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlara uygun ortamlarda çalışmaları serbesttir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
u +1 yılHz. Hatice çalışıyordu ve bu şekilde Hz. Muhammed ile tanışıp en büyük destekçisi oldu. Hz. Ayşe protestolar da bulunuyordu. İslam'a göre kadınlar çalışamaz diyenler tarikatçılar.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. Maalesef öyle zanneden ama karısını kızını doktora götürünce kadın doktor isteyen el ne der kalıbıyla yetişmiş İslamı anlamamış bir sürü insan var kadın hayatın içinde özellikle eğitimde olmalı
00 Yorumla
+1 yılKadınların çalışması islama şuna buna göre değil kapitalizm belirledi.
05 Yorumla- +1 yıl
Soru bu değil ama
- +1 yıl
Soru tam olarak bu aslında.
- +1 yıl
Konu İslam'ın kadınların çalışmasını serbest bırakması ama bazı insanların bunu yasakmış gibi davranması.
- +1 yıl
Duymak istedigin evet hala islamda kadının çalışmaması gerektiğine inanan çok kisi var.
- +1 yıl
👍🏻
+1 yılYok İslam'a göre öyle bir durum. Bunlar ataerkil kafaların batıl inançları. Öyle olsa Fatma annemiz çalışır mıydı?
00 YorumlaAçıklar iseniz bilgilenmiş olurum hocam öyle demekle olmuyor 😊
08 Yorumla- +1 yıl
Yorumunu beğendiğim arkadaşlar çok güzel açıklamış. Ben de onayladım. Okuyabilirsiniz
- +1 yıl
Birkaç yorumda kendim de açıklama yaptım
- +1 yıl
Rica ederim de hocam deme ya :)
- +1 yıl
Yok rahatsız olmadım da ne biliyim garip geldi
- +1 yıl
Yoo tamam farketmez
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkalarının ne düşündüğüne bu kadar takılmayın, hayatınızı yaşayın sonra çok pişman olursunuz.
01 Yorumla- +1 yıl
Başkalarının ne düşündüğüne takıldığımı kim söyledi? Sadece farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. Cehaletin azalması hepimiz için daha iyi değil mi?
- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılBen bu topa girmeyecegım cunku sinir oluyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Direkt soruyu cevaplamayabilirdin mesela. Daha kolay olurdu senin için
+1 yılNe alakası var böyle iddiaların yav. Gerçekten inanılır gibi değil
00 Yorumla
+1 yıldeğil ama bunun için uygun ortamda yok
11 Yorumla- +1 yıl
Evet öyle bir sorun var maalesef
+1 yılKocasi istemedigi sürece calisamaz. Islama göre kadinin ilk görevi evdir, onu yerine getiremiyorsa o zamanda calisamaz.
Yani teoride yasak degil ama is pratike geldiginde kadinlara calismalari yasaklaniyor evet.
05 Yorumla- +1 yıl
Ev işinin kadınların görevi olduğuna dair herhangi bir ayet hadis var mı? Bence yok
- +1 yıl
Varsa göster görelim
- +1 yıl
Kadin kocasinin dediklerini yapmakta zorunludur kardesim. Adam calisirken kadin ev isini yapmada zorunludur.
- +1 yıl
Ev işini yapmak zorunludur diye bir ayet veya bir hadis yok. Bir kadın çocuğunu emzirmekte bile zorunlu tutulmuyor ki süt anne diye bir şey var değil mi? Kuran ayetlerini ve peygamberimiz'in (s. a. v) hadislerin okumanı tavsiye ederim. Çünkü kulaktan dolma bilgilerden bahsediyorsun bana şu an sadece
- +1 yıl
Bu arada söylediğininin aksine kadın kocasının her dediğini yapmak zorunda değil. İslam'a uygun olan her dediğini yapmak zorunda. Onun dışındaki konularda öyle bir zorunluluğu yok
+1 yılİslama gore kadinin calismasi yasak degil, esler istemeyebiliyor genellikle
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliyide peygamberimiz s. a. v esi de tuccardi
13 Yorumla- +1 yıl
Evet
Cevap sahibi+1 yılcahillik baska bisey degil.. okumak yerine hacidan hocadan ogrenilirse boyle olur
- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılyasak olmamasının delili ayeti hadisi ne söyler misiniz
06 Yorumla- +1 yıl
Yasak olan şeyin delili olur. Yasaklanmayan şeyin delili olmaz. Yasaklanmadıysa zaten serbesttir
- +1 yıl
Erkek kadın karışık çalışmak yasak yoksa diğer türlü helal
- +1 yıl
Evet öyle zaten. Benim kastettiğim tamamen yasak olmaması
- +1 yıl
Bazıları kadınların çalışması yasaktır diyor direkt. Yanlış olan o
- +1 yıl
Evet haklisin
- +1 yıl
👍🏻
+1 yılCalışmak istiyorsa calışabilir yasak değil islamda
10 Yorumla
+1 yılİşlerine nasıl geliyorsa diyelim onlara
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılİslam kurulduğunda kadınların hiç bir hakkı yoktu. Ne çalışması. Eğer ona uygun davranılacaksa evde oturmaları gerekiyor
010 Yorumla- +1 yıl
Hahaha kaynak ne? Kulaktan dolma bilgiler kitabı mı :)
- +1 yıl
7. Yüzyılda kadınlara şimdiki gibi değer verildiğini bana kanıtla, ben sana bu yorumu nasıl yaptığımı anlatırım uzun uzun.
- +1 yıl
Bence önce sen önce kaynak söyle. Ben açıklamasını çok güzel yaparım sen rahat ol
- +1 yıl
Çalışmasına izin yok demen bile bu konuda hiçbir şey bilmediğini gösteriyor zaten
- +1 yıl
7. yüzyılda bırak Arabistan'ı, en gelişmiş imparatorluklarda bile kadınların bir değeri yoktu. Bırak çalışmayı okumalarına izin yoktu. Böyle bir dönemde kimsenin 14 yüz yıl sonrasını kadar gelişmiş düşünce tarzı olacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. İslam da 7. yüzyıl şartlarıyla oluşturulmuş bir din. Ha eğer güncellendiğini düşünüyorsan günümüzdeki kadın haklarının hangisi Kuran'da yazılmış?
- +1 yıl
Buyur bir Osmanlı tarihçisinden tarih boyunca kadınların değerini anlatan bir video
www.youtube.com/watch - +1 yıl
Ohoo sen İslam'ın kaynağından bilgi edinmen gerekirken bir çoğunun yaptığı saçmalık gibi dinleri suistimal eden insan davranışlarına bakarak yorum yapıyorsun. Bunun da hiç akıllıca olmadığı bariz belli. Ayrıca senin beklediğin gibi Kuran'da kadın hakları diye ayrı bir başlık yoktur. Çünkü buna ihtiyaç yoktur. Buna ihtiyaç duyanlar zaten bu ayrımı yapmaya çalışanlar :)
- +1 yıl
Bana hala Kuran, hadis dışı kaynak veriyorsun. İnsan davranışları bir kaynak olamaz. Zekice düşünmeye çalış
- +1 yıl
Hilafet Döneminde, Pers İmparatorluğunda Osmanlı'da kadınların ne halde yaşadığını yazıldı ve okuduk hepimiz. Padişahları, kralları geçtim, hafızların bile eşlerine nasıl davranığı ortada.
Kendin diyorsun ki, Kuran'da kadın hakları diye bir bölüm yok, bir de benden ayet bekliyorsun. Hadisler zaten baştan sona uydurma. Peygamber öldükten sonra birilerinin sallaması.
Ben sana kadınlara Kuran'daki değeri tek cümle ile açıklayayım. Babası kocası olmadan kadının başka erkeklerle aynı ortamda olması haram kılınmış.
Nisa ayeti 34. ayette. Erkekler kadınların yöneticisidir deniyor. Bunun kadın haklarıyla ne alakası olabilir ki? - +1 yıl
Kadının başka erkeklerle aynı ortamda bulunması caiz değilse erkeklerin de kadınlarla aynı ortamda bulunması caiz değil. Eşit yani. Kuran'da kadın diye ayrı bir başlık açmaya gerek yok bu konuda bu yüzden. Ama bilgilerin eksik olduğu için sadece kadınlara böyle kural var sanıyorsun. O kadar cahilsin ki kaynaklara bakmak yerine bana hala insanların davranışlarını kaynak göstermeye çalışıyorsun 50 kere söylediğim halde anlamamakta ısrar ediyorsun
İstemem ben kadın evinin hanımı olsun
07 Yorumla- +1 yıl
Sebep?
- +1 yıl
Kadının parası helal olmaz mı? Ya arkadaşım kim kandırıyor sizi? Bana bununla ilgili bir ayet, hadis söylesene. Bulamazsın. Kimlerin ağzından duyduğunuzu konuşuyorsunuz?
- +1 yıl
Kadınlar İslam'a göre uygun şartlar sağlandığı takdirde gayet calisabilir. Kendi parasını kazanabilir caizdir. Ha ama o parayı ister harcar ister cebine atar biriktirir o kadının kendi tasarrufu.
- +1 yıl
Neye göre kime göre bereket getirmez? Bu da İslam'da olan bişey değil. Kim öğretiyor size bunları gerçekten? Kulaktan dolma bilgilerle yaşamak yerine İslam'ı kendi kaynağından mi öğrenseniz?
Gizli Üye(18-24)+1 yılYasak kendini avutma
014 Yorumla- +1 yıl
Yasak değil. Yasak diyorsan ispatla. Ama ispatlayamazsın :)
Cevap sahibi+1 yılNiye ortadoğulular dışarı bile çıkamıyor o zaman
- +1 yıl
İslam dinini insanlardan mi öğreniyorsun? Kaynak denen bişey var demi? Kuran mesela, hadisler mesela? Sen bana gelmiş burada ortadoguluların yaptığından bahsediyorsun bir de buna kaynak diyorsun 😂 komik
Cevap sahibi+1 yılDeccale cennete falan inanan kişileri ciddiye almamam gerekiyor gerçi
- +1 yıl
Hz. Muhammed'in eşi tüccardı bu arada örnek istiyorsan al sana örnek
Cevap sahibi+1 yılOnun ne yaptığı zerre umrumda değil
- +1 yıl
Ooo e sen hiçbir halt araştırmadan ateist olmuşsun yaa çok üzüldüm senin adına
Cevap sahibi+1 yılArap adetleri ilgimi çekmiyor
- +1 yıl
Daha bir dinin kitabını bile açıp okumadan bilmediğin bir konuya Arap adetleri diyebiliyor olman senin ne kadar cahil olduğunu yeterince açık ediyor bence :)
- +1 yıl
Birileri seni fena kandırmış :)
Cevap sahibi+1 yılBi defol şuradan kendini filozof sanıyor mk iki kitap okumuş diye
- +1 yıl
Ulan ben en azından okuduğum bir konuda konuşuyorum. Sen daha içeriğini bilmediğin bir konuda yorum yapiyosun. Bir atesitten tam beklenecek bir cehalet. Şaşırmıyorum
Cevap sahibi+1 yılSus ve mutfağına dön karı
- +1 yıl
Ev işlerinden pek anlamam. Hamarat değilimdir. Mesleğimi yapmak daha çok ilgimi çekiyor bir Müslüman olarak. Teşekkür ederim bay cüleha :)
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası