Var mı çevrenizde, tam olarak eşinden ve evliliğinden memnun olan? Ben görmedim şahsen 😀

Var mı çevrenizde, tam olarak eşinden ve evliliğinden memnun olan? Ben görmedim şahsen 😀
Hiç kimse Boşanmak için Evlilik hayali kurmaz. Benim de evliliğim onbeş sene sürdü ve bitti. Bitmesin diye savaş versem de olmadı. En sonun da Kızımı ve Oğlumu aldım. Çok şükür daha mutlu ve huzurluyuz.
Evlilik herkesin harcı değil. Evlenmek için evlenilmez. Günümüz insanların tek sıkıntısı maalesef Tek eşliliği, sadâkâti, vefâyı gerektiği kadar sahiplenememeleri.
En küçük tartışmada, huzursuzlukta, maddi sıkıntılarda ilk yok ayrılmak. Hani Evlenirken bunlar üzerine söz vermiştiniz. Varlıkta ve yoklukta deyip ant içmiştiniz.
Demek ki herkes ile evlilik olmaz. Böyle insanlarla yola çıkarsan sana diyeceği " olursa olur, olmaz ise sen yoluna ben yoluma " İşte bir çok insan Evliliği bu kadar kolay görüyor. Dahası şunu da diyor "Ben sana katlanmak zorunda değilim "
Evlilik bir şuur meselesidir. Dedim ya herkes ile evlenilmez...
Biz birbirimizi çok seviyoruz, aşığız, zevklerimiz aynı, renlerimiz aynı, burçlarımız huyumuz suyumuz hep aynı demekle Evlilik adımı atılmaz. Bunlar gerekli olsa da yeterli değildir.
Eskiden insanlar Görücü Usulü evlenirlerdi. Onlar birbirlerine aşık mıydı? renkleri zevkleri burçları, huyları suları aynı mıydı? Hayır alâkası bile yok. Peki onları bir arada tutan ne idi. Para yok pul yok, mal yok makam yok.
Onları bir arada tutan mecburiyet değil. Sadâkât ve Güven verme hasletleri idi. Eşi bilir ki her ne olursa olsun onu yalnız bırakmaz, başkasına varmaz, başkalarına bakmaz. İyi günde de kötü günde de hep yanında olacağını bilir. Ailenin darmadağın olacağı o kasvetli günler de beli Erkek iradesiyle ayakta durmasını bilir, o psikolojik travmalarda dahi sağlıklı stratejik kararlar alıp evliliğine, ailesine ve Kadınına güven verirdi. Kadın en çokta Güven de ve sahip olmayı ister. Eğer bir evlilikte Kadın kendini Güvensiz ve sahipsiz hissederse o evlilik çok sürmez.
Ama bunun değerini bilmeyen Kadınlarda var maalesef. Bunun Bilim de Tıpta da bir tedavisi yok. Erkeklerde öyle maalesef.
O yüzden Aşık olmak, sevmek yetmez. Sevgi Emek ister. Kor ateşleri elde tutacak yürek ister.
Şimdi eskiden de çok çarpık ilişkiler varmış.
Sadece sosyal medya olmadığı için duyulmuyordu.
Mesela eskiden 5den aşağı çocuk doğurmazmış kadınlar. Kendileri istedikleri için mi sence? Hiç sanmıyorum. Bizzat teyzelerden duydum. "İmkanımız olsa bizde bu kadar doğurmazdık"diye. Demekki mecburiyet var işin içinde.
Zaten 12,13 yaşında evlendirilen çocuk yaşta çocuk sahibi olan insanlardan bahsediyoruz.
O yüzden eskileri bu kadar övmeye gerek yok bence.
Ama diğer yazdıklarına katılıyorum.
Her bölgenin yani demografik yapıya da bakarsak farklılıklar var. Burada önemli olan Kadına verilen değer.
Dediklerinde haklısın. Ben kendi çevrem de kendi coğrafyadan bakınca 5 çocuğu olanı görmedim. Ben Kastamonu oluyum.
İnan bana yokluk sadece Kadın için değil Erkek için de vardı. Zahmeti zamanında Kadın da Erkek te çekti. Ama kimsenin de doğru düzgün bir toprağı olmadı.
Bugün çok zengin olana da sorsan 5 çocuk yapmaz. Hatta bir çok kişi bile çocuk yapmak bile istemiyor artık.
Kadına verilen değer😀
Güzel fıkraymış bak güldüm!
Bizim mahalle de yeni evlenen çiftler var ve hepsi mutlu çocuklu hâlâ evliler her evlilik hemen bitmiyor ki sadece kaderlerin de ki kişiyi bulduklarını zannedip daha doğrusu dış görünüşe bakıp aşık olup (aşık olduğunu zannedip) onun ile evlenmeyi kalkıyorlar hele hele 18 yaşına giren ergen tayfayı saymıyorum bile direkt 30-40 yaşında ki adamlara koşturuyorlar ya of en kötüsü de o
Bekarların hayali evlenmeye gelirsem evet benim hayalim evlenmek ama ondan daha öncesinde yapacaklarım var iyi maaşlı bir iş bulmak çalışmak araba ev almak eşya düzmek ondan sonra da kaderimde ki kişiyi beklemek
18 lik tayfa neden 30,40 yaşındaki adamlara koşturuyorlar?
Parası için neden koşturacak biz erkeklerden birisi kendinden büyük sevsin sapık ilan edilir kızlara gelince niye sapıklık değil?
Ben bu devirde ki kafa yapısından değilim Allaha şükür ben cinselliğe elimi bile atmamış kaderime yazılı insanı bekleyen kişiyim tabi kaderimde ki kişi de benim gibi bakir mi o belli değil Allah kendi gibi birini karşına çıkartırmış bakalım gelecekte ne olacak göreceğim
Çıkartmayadabiliyo haberin olsun. O zaman da bu benim sınavım dersin, kabullenirsin.
Maddi koşullarla birlikte mental durumlara da önem vermeni tavsiye ederim.
Ben zaten meslek edinmek istiyorum 3 yıldan beridir iş istiyorum ne belediye de ki başkan beni alıyor ne de başvurduğum şirketler, belediye sadece kendi adamlarını sokuyor içeri beni değil engelliyim ne engelli maaşım var ne bir şey 18 yaşında memur olarak belediye ye atansaydım şu an da bir araba ve ev sahibiydim buna eminim
Kamuda da, özelde de engelli kadrosu oluyo mutlaka. Araştır derim. Bulursun mutlaka. Ama özelde bile önce tanıdıklar alınıyor işe tabi.
Araştırmadım mı zannediyorsun bölgenin muhtarın yetkilisine başvurmadık mı zannediyorsun hepsini yaptık babam arada bir o adamı görüyormuş diyormuş ki ben takip ediyorum e hani nerede bu şimdi cimer den İstanbul valiliğine yazdım belki bir cevap gelir yetkililer harekete geçer
Yani bekarım ama evlenmek gibi bir hayalim yok hele ki bu devirde düz en düzgün dediğiniz insanlar bile belli bir zaman sonra anlaşmazlıklar yaşıyorsunuz ve insanlar boşanmaya kadar gidiyor gerçekten bu devirde evlilik kumar oynamak gibi bir şey, ama evli olanlara bir imkan verilse geri bekar hayatınıza dönmeniz sağlanacak derse bence seve seve boşanırlar.
Çünkü İslam'a uygun evlilik kalmadı insanlar düzgün evlilik yapmak için evlenmiyor gelir için enflasyon için çıkar için evlilik yapıyor, peygamber efendimizin dediği gibi hırka lokma kulübe diyerek evlilik yapmıyorlar.
Şimdi eskiden de çok çarpık ilişkiler varmış.
Sadece sosyal medya olmadığı için duyulmuyordu.
Mesela eskiden 5den aşağı çocuk doğurmazmış kadınlar. Kendileri istedikleri için mi sence? Hiç sanmıyorum. Bizzat teyzelerden duydum. "İmkanımız olsa bizde bu kadar doğurmazdık"diye. Demekki mecburiyet var işin içinde.
Zaten 12,13 yaşında evlendirilen çocuk yaşta çocuk sahibi olan insanlardan bahsediyoruz.
O yüzden eskileri bu kadar övmeye gerek yok bence.
Ama diğer yazdıklarına katılıyorum.
☺️☺️
Yanlış yere yazmışım pardon😂
Olur öyle şeyler sen ne anlatıyon be abla 😂
Olmuş zaten😄
Canın sağolsun
Tüm düz saçlılar kıvırcık tüm kıvırcık olanlar da düz yapıyorsa evet öyledir 😅
Cevap
41Cevap
benim hayalim evlilik değil öyle olsa evli olurdum zaten , benim hayalim çocuk ve ona kendi babam gibi bie babaya denk gelmek ise samanlıkta iğne arasam daha iyidir
her türlü imkana sahip yaşarken neden kendi özgürlüğümü kısıtlıyım ki mesela evlenme hayali kurup
Evlenmeden de çocuk olmuyo işte😒
evet maalesef işte 😒
Ondan sonra da çocuk uyutmuyo zaten 😒gerçi sen zaten pek uyumuyorsun
keyfi uyumamak başka çocuk zırıltısı yüzünden uyuyamamak başka ama 😀
Ahaha bi saattir ayaktayız uykunun en tatlı yerinde uyandırıldım😒
seninkiler bebek değil ki kızım 😀 yatın zıbarın de 😂
Ahaha büyüdükçe bebekleşiyo anam bunlar🙄bu terslikte bir iş var 🤦♀️
çocuk bakması çok zor ya :/ bakma anne olmak çocuk vs diyorum ben ama aşırı boğuyo beni çocuklar mesela yakınlarımın çocukları zırladığı zaman vs boğulacak gibi oluyorum 🥺
Kendi çocuğun olunca o iş öyle olmuyo 😀
Bana "sen bu çocuğu boğarsın" diyenler, Şimdi"hepimizden güzel anne oldun"dediler😂
ay bende çok tahammülsüzüm ya 😀 ama başkalarının çocuklarına kendiminki başka olur tabii 😂
İşte. Yani düşünsene gazını çıkarsın, kakasını yapsın diye dört gözle bekliyosun😀sen temizlediğin halde.
Annelik çok farklı bi seviye😅
ya şu alt değiştirme şeysi çok tiksindirici ya nasıl yaparım hiç bilmiyorum 🥺 geçenlerde yeni doğum yapmış arkadaşıma gittim bebeği 3/4 aylık ve altını temizledi çocuğun sonradan ana kucağına yatırdı sohbet ediyorduk sonra beş dk geçmedi ha bi baktı çocuk beline kadar sıçmış ya 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 offf çok iğrenç napcaz 😂😂
İlk doğduğunda ben günde 20 kere değiştirdiğimi hatırlıyorum 🤦♀️
Doktora götürdüm. Hocam dedim habire yapıyo bu durmuyo hiç😅
Bağırsakları iyi çalışıyo dedi😬Bi ilaç da verdi ama pek de değişen bişey olmadı🥺
valla çok zor çocuk bakması ya 😀 çocuğun altını temizledi ardından emzirdi çocuk kustu onu temizledi 😂😂 bir annenin günü böyle geçmemeli ya kadının her yanı kusmuk içinde 😂
İşte bsktıkça uzmanlaşıyosun. Bide bebekler doyduklarını anlamıyolar. Mama olsun, meme olsun. Fazlasını da kusuyo haliyle😒
doyduğunu anlamıyorsa acıktığını nasıl anlıyor ve ağlıyor 🙄
Sadece acıkınca ağlamıyo ki😄üşüse ağlar, sıcaklasa ağlar, uykusu gelse ağlar, canı sıkılsa ağlar, anneyi istese ağlar, babayı istemese ağlar çünkü memesi yok🤣
ahahahhaha son dediğine güldüm 😂 babayı istemese ağlar çünkü memesi yok mu 😂 babalarda ne işe yarıyor çocuk bakarken gerçekten de 😂
Hele acıktıysa öyle bi ağlarki babada adam hayatın anlamını sorgular🤣🤣
baba da emzirsin bir kere bakalım ne olacak 😬
Çaresizlikten deneyen birini biliyorum 🤦♀️🤣
😀 ee sonra ne olmuş peki emmiş mi bebek 😂
Yok ağlamaya devam😅
vah ya adamda garibim denemiş bir de 😂😂😂
Sürekli aynı volumde bebek ağlaması çekmek gerçekten kolay değil 😄
herşeye ağlıyorlar ve gerçekten de her bebek ingaa diyerek ağlıyor ya neden acaba 😂
O ağlamanın şiddetine göre değişiyo aslında 🤣
Elbette var. Yani şöyle de bir durum var. Kendi ailemizle yaşarken hiç problem yaşamıyor muyuz, kanımızdan canımızdan ayrıca. Onun için de öyle bir evi paylaşmak zor bir şey bence. Ayrıca bir kişiye sevmek ve ona aşk beslemek de ruhun var olan fıtratından farklı. Düşünsene hiç tanımadığın birisi ve sen ona aşık oluyorsun ve aynı evde yaşıyorsun. Vaovv! Garip bence 😅. Yani evleneceğimiz kişide ilk olarak aşk ve sevgiye bakarız daha sonra da anlayış, merhamet ve ilgiye bakarız.
İşte sorun önce sevgi, aşk besleyip sonradan anlaşma, merhamet, ilgiye bakılması.
Bunlarının yerini değiştirebilirse kişi sorun yaşama ihtimali yok.
Yani önce her konuda anlaşabileceği birine aşk, sevgi beslemeli.
Evet doğru
Evet var ne kadar mutlu evliliğin olan bir tane de ayrılık yaşayan 30 yıldan sonra ama tr geneli ayrılmak çünkü birinin sadece dış görünüşu sever dış görünüş bitince para bitince ask sevgi evlilik biter orada düşünce şekli çok farklı boy kilo bilmem ne önem verince tabi kimseyi mutlu görmesiniz
Haklısın.
Memnun olman için her şeyin istediğin gibi olması gerekir ama bu ekonomik şartlarda kim her şeyi istediği gibi yapıyor? Tartışma mutsuzluk sebebi her zaman ama bir şekilde mutlu oluyor insan abartmamak lazım:)
Memnuniyet ölçütü kişiden kişiye değişir. Bazılarını maddiyat memnun eder sadece. Bazılarını ilgi, alaka. Bazılarını anlaşmak.
İlgi alaka da biraz maddiyat a kayıyor çünkü zaman ayırırıp küçük büyük sürprizler yapman gerekir bu da yoğun tempoda çalışan bir insan için zor bir durum. İş dışında zaten vaktini onunla geçiriyorsun (evliler icin) o yoğun tempoda ekstra zaman yaratmak çok zor ama imkansız değil o yüzden karşındaki hep bir beklenti içinde oluyor. . Bekarlarda ise zaman bol onlarda gönlünü edeyim de birlikte hayat kuralım telaşı içine giriyor:) o yüzden evlendikten sonra kadınlar hep sen eskiden böyle değildin der durur :(
İşte kadınlar küçük şeylerle mutlu olur aslında. Gün içerisinde nesaj atıp arayıp sormak gibi. Düşünüldüğünü bilse mutlu olur kadın zaten. Çok çok büyük şeylere gerek yok aslında. Ama erkekler bunlara önem vermediği için kopuyo eşler birbirinden.
Ben mesela o kadar yoğunum ki gün içinde lavobaya bile son anda çıkarım. Eşim de aynı senin dediğin gibi ilgi istiyor ama öğle arası bile konuşunca ben zorluyorum da öğle arıyorsun diyor... maalesef kadınlar bazen biz erkekleri hiç anlamıyor...
Benim öyle bir hayalim yok en azından evlilik gibi fakat binbesyuz yıl sonra belki alzheimer olunca evlenirim Nisan yuzunlerinide arkeolojik kazı yapan bir grup takar 😂
Alzaymır olunca kim, napsın seni be😄
Yatların, katlanır olursa belki🤣
Kemiklerimin yanında bulacakları 3 5 türk lirasi binbesyuz sonra değerlenir diye tahmin ediyorum o zaman yat kat alınabilir yakın bir mezardan baaayaaaan birinle evlendirerler diye umuyorum tamamen duysal bir ilişkimiz olur aşk bu aşk kemiklerimiz bile birlikte sagligimda kavusamadim sana ölünce benimsin 😂😂😂
Erkek milleti işte😅ölmüş, gitmiş aklı hala aşna fişnede🤣
Daha çocuğumuz ismini Casper olarak koymayı düşünüyorum 😂😂😂
Bir arı kovanı düşün;
Kovanın dışındaki arılar, kovanın içine girmeye çalışırken, kovanın içindeki arılar da kovanın dışına çıkmaya çalışırlar...
Güzel benzetme 😀
Evlenmek hayal olabilir ama,
Boşanmak hayal değil. Kararlı bir duruş yeter. İstemekle yapmak farklı şeyler.
Farklı sebeplerden boşanamayan biri boşanma hayali kurabilir gayet.
İnsan her istediğini, istediği zaman yapamaz.
Dedim ya kararlı bir duruş yeter. Geniş bir konu. Aileler, çocuklar, sosyal çevre vs. vs. Bu etkenler her zaman olacağı için hayal kurmak kalıyor kişiye. İnsan istemeyegörsün.
Demekki boşanmanın da hayali kurabilirmiş😀
*kurulabilirmiş
Aslında kurulmaz da :) Maksat fikir birliği olsun ahaha
Şöyle düşün. Sen deniz kenarında bir evde yaşarsın. Bu yüzden denize girme hayali kurmazsın. İstediğin zaman girebilirsin çünkü.
Ama çölde yaşayan biri bunun hayalini kurabilir bence😅
Aynı şey mi ahaha örneklendirmeye bayıldım :)
Aynı şey olmasa da benzer durumlar bence😀
Tam olarak yüzde yüz kimseyi memnun edemezsin yüzde 50 yi aştımı başarılı sayabilirsin kendini
Beklentiyle de alakalı.
Herkesin evlilikte farklı beklentileri olabilir ama anlık hayat şartları bile yaşamak istediğim ilişkiyi bozar tersine dahi çevirir
Çoğu kadının hayali evlenmek çoğu erkeğin hayali evlenmemek diye değiştirelim onu
Bu kadınlar kimle evleniyo peki, birbirleriyle mi😅
Zeki kadın aklını çeliyorsa onu bilemem ben 😂
Erkeklerin çoğunluğunun zeki kadınlardan korktuğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam 😂
Öyle zaten erkekler hükmetmek ister zeki kadınla baş etmek zor 😂
Biliyoruz beyfendi 😂
Zeki kadın bikah masasına oturtur aman Allah korusun 😂
Ahaha 🤣
Benim evlilik için acelem yok, evlenirsem de boşanmaya niyetim yok😎
Kimse boşanmak için evlenmez. Ama şartlar insanları o noktaya getirir.
Kendi adıma konuştum kimse adına gazel okumadım.
Özelinde seni tanımadığım için grnel konuştum ben de.
Anlaştık.
Bekarım hayalim karavanla Türkiye turu 😂😂😂😂
Ne eksik, karavan mı😂
tabii ki de hayır ben evlenmek istemiyom ben kendimi hurilere saklıycam
İyi bi nuri ol o zaman. Yok öyle herkese huri😂
allahtan sen dağıtmıyon hurileri ha kimseye vermezdin sen
Sınava tabi tutardım herkesi🤣
Kadınların hayali evlenmek oluyor. Erkeklerin hayaliyse boşanmak.
Bunun testler ve deneylerle fizyolojik olduğu ortaya çıktı
Kadınların hayali neden evlenmek oluyor sence?
Östrojen hormonuyla alakalı. Garanti istemi enpoze ediyor. Bu garanti de evlilikte görüyor kadınlar. Keyfine göre hareket edemesin isteği
İyi bir evlilik yapmak. Seviye atlamak olarak görülür.
Mutlu evliliği olan kadınlar kendi arkadaşlarına bile tepeden bakmaya başlar. 😂
Oysa ki, evlilik sadece mal mülk ortaklığı sözleşmesidir. Tıpkı iPhone alarak elit olunamayacağı gibi
Kesinlikle
Hayır. Hayat evlilikten ibaret değil. Daha büyük düşünenler var. Mesela bir insanın en büyük hayali cennet olmalı. Evlilikten ziyade..
Bekarlarla ilgili teze evet diyorum evliler icin birkısmı veya umduğunu bulamayan evliler diyelim
Cünkü evlenince mutlu oluncagni saniyoruz hayal kurup evlilerde görüyor ki kötü keske bekar olsam diyor
Cevap görselde
Hayal dünyasına çok kapılmazsan gerçek ve mutluluk arasında anca o zaman makul bir bağ kurabilirsin
Umduğunu bulan zeki eşler boşanmak istemez. Her bekarım hayali evlenmek değil
Kadınların hayali evlenmek, erkeklerin hayali evlenmek değil 😃
böyle güzel istedigim zaman istediğimle takiliyorum süper oluyooo.
Tümü olmasa da çoğunluğu öyle gibi görünüyor.
Yok yahu neden boşanalım. Kimse boşanmak. I. In evlenmez
Ben hiç evlenmedim zaten.. senin hayalin nedir
Sırf anne olabilmek için evlenmeyin. Kimse birbirini damızlık olarak kullanmasın.
Biz bekarlar sanıyoruz ki; evliler her gün İskender yiyor. Evliler doğru mu bu 😝
boşanacağım, az kaldı
Siz bebek bekliyodunuz diye hatırlıyorum 😬
kısmetse bir ay sonra : )
Onu söyleyemiyoruz maalesef.
Sormuş bulundum pardon
Bekarların evlenme nedenleri farklılık gösteriyor 😅
O nedeni sağlayan olsa asla evlenmezler
Ahaha anlıyore😂
Dini, ailevi, ahlaki ve toplumsal boyutu var. O iş o kadar kolay değil. Ama haklısın.
Evliliği birçoğu cinselliğe açılan kapı olarak görüyor. Hormonlar gözünü karartınca evleniyorlar sonra “şiddetli geçimsizlik” diyip boşanıyorlar.
İşte bu kişilerin tercih ettiği bir durum değil.
Memnun olan tanımıyorum :D bu yüzden bekar devam.
En güzeli oh mis kafa rahat 😀
Aynen :D.
Mutlu olmayan kişi zanneder ki herkes mutsuz
Insan elinde olanın nankörü bence
Mutlu evliliği olan kişiler var çevremde
Sanırım öyle 😀
İlk seneden sonra memnuniyet bitiyor
hayır
Neden : hayal kuramıyoruz çünki evlenme hayali önceden vardı şimdi yok şu ekonomide hayali bile yok
Sen de haklısın
Hayır ben bekarım evlenmek gibi bir hayalim yok
Kimse boşanayım diye evlenmez bence. Kısmet bu.
Behlül bekarken evlilik hayali kurmuyordu
Sen hangisisin? Boşanacak mı yoksa evlenecekmisin?
Bekarım evlenmem hayatta
Ben memnun olan gördüm, mutlulukları daim olsun
Böyle bir genelleme yapılamaz.
Denklemi kurmuşsun durum aynen böyle
Kahkaha attim doğru tespit😂😂
Bak bi
Bütün bekarların hayali düzenli seks bütün evlilerin hayali yeni kızlar kaçamaklar bence
Evli olup mutlu olana denk gelmedim 😀
Olabilir
Sanmıyorum.
Cogunun öyle
kumar işte
Evlilik zor iş. Çocuk için evlenilir
Boşanamak hayal edilmez
Keşke bir olsa artık hayatımda
Hayir
Saçma kişiden kişiye değişir
Benim değil
Hayırrr