Kızlar, Açılacağım ama babam çok sert tepki veriyor, bu durumları yaşayan var mı ne yapmalıyım?

Öncelikle 22 yaşındaydım ve özenerek 16 yaşımda kapandım. Kapandığımdan pişman değilim, Allahın emri olduğunu inkar etmiyorum. Bunu çok düşündüm ve kararımı verdim. Sadece kendim gibi hayatıma devam etmek istiyorum. Örtünün içinde kendim gibi hissetmiyorum. Dış görünüşte de değilim arkadaşlar. Sadece kendim gibi hissetmek istiyorum. Aynaya baktığımda, dışarı çıkarken, biriyle konuşurken, her hangi bir şey yaparken. Hareketlerimi ve duygularımı bastırmaktan çok yoruldum. Kapalısın şunu yapamazsınlardan da öyle. Açılmak istediğimi aileme söyledim hala da söylemeye devam ediyorum. Annem onaylamıyor destek olmuyor fakat babamın aksine saygı duyuyor. Babam saygı duymuyor, beni sevgisiyle ve güveniyle tehdit ediyor. İlk tepkisi "senin kararın, yaparsan üzülürüm" falan olmuştu oysa. Şimdi anlıyorum ki, o zaman gerçekten açılmak isteyeceğime inanmamıştı. Kendisi namaz kılmıyor, ibadet etmiyor ve dini hiç bir şey yapmıyor. Öyle dini bütün ibadetleri yerine getiren bir aile değiller, akrabalarda aynı şekil. Ama bir tek ÖRTÜNMEK konusunda ısrarcılar. Babama "Hiç örtünmeseydim o zaman ne olurdu" dediğimde çok kızdı "Dediği lafa bak" Diye bağırdı. Yani kapanmasaydım muhtemelen çok zorlayacaktı. Örtü olsun diğer günahlar affedilir, en önemlisi örtünmek diyip duruyor. Bugün kavga ettik ve ilk defa benim yüzüme bakmamaya başladı. Aramızda öyle sevgi dolu bir bağ yok. ne yapsam boş gelir ona, kapalı halimde bile kıyafetlerime laf ediyor. Yine de babam işte. İstemesem de umursuyorum. Ne yapabilirim? Nasıl yumuşatabilirim? Bu durumu yaşayan varsa tavsiyeleriniz neler? Açıldığımda ne yapacağından korkmaya başladım..

Kızlar, Açılacağım ama babam çok sert tepki veriyor, bu durumları yaşayan var mı ne yapmalıyım?