O kadar huri, şarap akan ırmak varken neden elma ya 🤦🏻♂️

O kadar huri, şarap akan ırmak varken neden elma ya 🤦🏻♂️
Bilgim yok. ama insanlar genelde meraktan yapar bir şeyleri. ya da yasak ilgi çekici geldiği için. ama ben şuna inanmam. şeytan kandırdı ondan kötülük yaptım.. kötülük yapmayanlar nasıl yapmıyor? insanın içinde kötülük varsa kimsenin kötülük yap demesine gerek kalmaz o yapar zaten
Biraz araştırsa ma. l gibi kalma. Huri nedir onu öğren şarap nedir onu öğren. Kaldıki başına böyle bir şey geleceğini bilmiyordu. Unuttu ve yedi. Gerçi o bahsi geçen şeyin elma olduğu da tartışılır. Tasfir olarak verilmiş bir deyimde olma ihtimali yüksek. Hemde 40 yıl gözyaşı dökmüş.
Biliyorum zaten ayrıca 40 yıl ne ya göz bezleri kurumuştur adamın. Ayrıca nasıl unutuyor ya cennette hipokampus gibi hafıza depolayan beynimiz mi olacak?
O olay üç gün sonra ya da 5 gün sonra olan bir şey değil. Sen 10 yıl önce verdiğin sözleri hatırlıyor musun
Yasak meyvede cinsel ilişki olabilir bazıları ise buğday olduğuna işaret ediyor. Gerçi o rivayetlerin ravi zincirini takip etmedim. Güçlü hadisler mı değil mi bilmiyorum. Yahudi inancındaki tasvire göre ilk cinsel ilişkide kadının kanaması olayı buna delalet ediyor diyenler var. Gerçi onlarda pekte insanı ilgilendirmeyen teferruatlar
Diğer bir nedeni ise sizin gibilerin böyle yapacağı bilindiği için unutturulmuş olabilir. Sonuçta meleğini bir hayat yaşamıyorsunuz. O kadar uyarıya rağmen günah işlemeye meyillisiniz
İyi de nasıl unutuyor ruh öbür âlemde mükemmel değil mi beyin gibi zaafları olan bir organ da yok? Ayrıca bence Allah benzetmeler yerine gerçek söylemlerde bulunsa bence daha anlaşılır olurdu
Allah olaylara benzetme yaparak yaklaşır ve esasında kişiye sade bir olaya indirgemez. Mesela Allah firavunun ismini vermemiştir. Firavuna karşı değil firavunluğa karşıdır. Bu devirde firavun olmasa bile firavunun gösterdiği kibirlenme ve büyüklenmeye karşıdır. ya da Mısır kraliyet ailesinden olmaya değil Firavun gibi tanrılaşmaya karşıdır.
İnsan öteki alemlere bu alemdede zaafları olan bir varlıktır. Sadece bu dünyada göze perde iner. Ve nefsin fısıltılarına zoe durumla karşılaşmadığı için muhasebe edemez. Nasıl ki cehennem ateşini ya da cennetteki nimetler anlatılsada hayal dahi edilemiyor hafife alınıyorsa ordaki mevzuda aynı. Hz Adem sonraki olacakları bilseydi onu yapmazdı ama insandaki potansiyel isyana meyilmi. Adem olmasa bile sonrakiler bir şekilde isyan edecekti. Eğer isyana, günaha meyilli olmasaydı bu dünyadada isyan, cinayet, rüşvet, haksızlık edilmezdi
Allah doğrudan anlatsa ya neden edebiyatçı gibi konuşuyor? Bari benzetme yaptım dese de anlasak.
Doğrudan anlattığını bile anlamamışsın 😅 Allahın doğrudan anlattığı bana isyan ederseniz belanızı bulursunuz sen bunu anlamamışsın. İnanmamak için doğrudan anlatsaya diye felsefe yapıyorsun. 😏
Kuran zeka geriliği olmayan herkesin anlayacağı birtakım ip uçları verir herkes kendi zekası seviyesinde anlar kimi g. erizekalılarda kibire kapılanlarda anlamamak için diretir
Hala açıklayamadın bence. Doğrudan anlatmamış işte kaldı ki biz apaçık indirdik diyor :D. Apaçık olsaydı bu kadar mezhep olur muydu :D
Mezheplerin çıkış nedenini bile bilmiyorsun 😅 Sen hiç kuranı anlamak için okudun mu? Ha yok amaç üzüm yemek değil bağı dövmek olunca böyle oluyor. Mezheplerin çıkış olayı ise bambaşka. Ve mezheplerin farklılığı Allah a ulaşmak için izlenen farklı farklı yolları temsil eder. Nasıl ki matematikte doğru için farklı farklı metotlar varsa mezheplerde öyledir. 😏
Allah 'ın açık açık benden başkasına ibadet etmeyeceksiniz benden başka ilah yok insan ve cin şeytanlara kanarsanız bedelini ödersiniz gibi tavsiyeleri ve hırsızlık yapmayacaksınız, masum cana kıymayacaksınız, zinaya yaklaşmayacaksınız, alkol almayacaksınız , kibirlenmeyeceksiniz ayetlerini anlamaktan bile yoksunsan buda senin problemin 😏
Ben Kuran'ı da hadisi de okudum ancak nasıl farklı yollar anlamadım. Bir mezhepte bir olay abdesti bozarken diğerinde bozmuyor bu çok metod farklılığı gibi gelmedi bana :D
Şeyi unuttun abi bir de sınırsız cariyelerinizle ve 4 karınızla takılabilirsiniz diyor.
Mezheplerde kuranın kati olarak haram olan hiç birisi. Mezheplerde helal değildir. Kuran ve hadis hükümleri dışında kalan kısımlarda mezhep imamları bir görüş öne sürmüştür onun hükmünü Allah niyetine göre verecektir.
Diper sorduğun soruya gelince islamda 4 kadın alın hükmü farz değildir. Sınırsız cariye olayida farz değildir. Bilmeyince amaç suçlamak olunca böyle oluyor. Bilâkis cahiliye döneminde sınırsız evlenme durumu vardı. İslam ise bunu dörde indirgemiş. Onda bile bir hikmet var. Olaki erkek kıtlığı olur. Olmaz deme savaşlarda erkeklerin nufusu azalınca neslin devamı için açık kapı bırakmıştır. islam coğrafyası dışında sovyetler de bile tarihte bu uygulanmaya konulmuştur.
İslamda ise ayetlede aşikardır ki tek evliliğe teşvik etmiştir.
Cariye olayına gelince. Köle olayına gelince düşmanlar sizden köle alırken sizin almamanız müslümanların elini kolunu bağlamak olurdu. Sonraki dönemde ise köle azad etmeyi ve cariye azad etmeyi büyük sevaplardan saymıştır. Ayrıca islam hukukunda köle ve cariye almayı köle olmaya eş değerdir. Mk aç karnını doyuramayanlara sen köle alabilirsin olayı yoktur. Çünkü ne yiyorsan yedierekecsin bir içiyorsan içiteceksin.
Mesela osmanlı düşmanı olanların ataları bile osmanlıda cariye olmak için kırk takla atarlardı.
Mk şimdi kapatma olanlar cariyeliği sorguluyor. Baya samimiyetsizler 😏
Baya okumuşsunuz kuranı ve hadis-i. Zaten sizler 34678698 kere okumadan ateist olmazsınız 🤣
Sen deist misin ateist misin?🤔
Muhammed öldükten sonra nasıl İslam değişiyor onu anlamadım ayrıca İslam'ın amacı adalet değil mi neden diğer kavimler yapıyor diye kendisi de köleliği teşvik ediyor :D
Kuran ve hadis dışında hüküm olmayan şeyler zaten dinle alakasız oluyor örneğin abdestin nasıl alınacağı namazın nasıl kılınacağı gibi hususlar karmakarışık durumdadır ve bazı mezhepler birbirlerini kafirlikle suçlar :D
4 kadın olayında kadının bir rızası yok ayrıca erkek kıtlığı olacaksa parantez içinde belirtilebilirdi.
Ayrıca azat etmeye teşvik eder mi hahaha hiç sanmam :D
"Yâ Resûlallah! Farkına vardın mı, cariyemi azad ettim." dedi. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem aleyhissalatü vesselam
“Gerçekten mi?” diye sordu. Hz. Meymûne:
"Evet, gerçekten azad ettim." deyince:
“Eğer cariyeyi dayılarına hediye etseydin daha çok sevap kazanırdın.” buyurdu. (Buhârî, Hibe 15, 16; Müslim, Zekât 44)
Muhammed babanın oğlu değil salyalarını sil. Öyle konuş. Nasıl değişiyor konusuna gelince senle baban bir mi mk. Arapçada parantez olayı yok. İyi kötü bari arapça bilgin olsun. Gerçek arapçada noktalama işareti dahi yoktur. 4 mezhep kendilerini kafirliklede suçlamaz ama sonra senin gibi xihniyetler bence bu demiş kâfirlik alametlerine girmiş
Sünnete göre namaz ve abdestte değişiklik olsada kurandaki namaz ve abdestte farz olarak belirlenen hiç birşeyin dışında hareket etmezler.
Anlamanda baya kıt. Adam sana kılış çekmiş sen gül at diyip mal durumuna sokma diye ama sonra ise yavaş yavaş yasaklamıştır.
Bir köleden köleliği kaldırmak, onu hürriyetine kavuşturmak. Arapça karşılığı itk olup, sözlükte: güç, kuvvet, bolluk, güzellik, kerem ve iyilik gibi anlamlara gelir. Köle de azad edilmekle daha önce yapamadığı işleri yapmaya güç bulduğu, insanlar arasında itibar kazanıp kölelik darlığından kurtulduğu için hadise bu terimle ifade edilmiştir.
İnsanda asıl olan hürriyettir. Ancak m. VI. yüzyılda yeryüzünde kölelik gerçeği var olduğu için, İslâm köleliği birden kaldırmamış, köleliğin statüsünü, hak ve sorumluluklarını düzenlemiş; her fırsatta köle azadını teşvik ederek, köleliğin kalkması yolunda ilk ciddî adımı atmıştır. Kölelik temelde küfrün eseridir. İslâm'ın getirdiği azad müessesesi ise bu eseri yok etmek gayesini gütmektedir. Kölelik hükmen ölüm gibidir. Çünkü o, malda tasarruf, şahitlik ve kendi nefsine velî olma ehliyetinden mahrumiyet demek olduğu gibi; köleden cuma namazı, hac, cihat ve cenaze namazı gibi bir çok ibadetlerdeki yükümlülüğü kaldırır. İşte bir köleyi hürriyetine kavuşturan, bütün bu haklardan onun yararlanmasını sağlayacağı için mânen onu diriltmiş gibi sevaba nail olur. (İbnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, IV, 232; el-Askalânî, Bulüğu'l-Merâm, Terceme ve Şerh, A. Davudoğlu, İstanbul 1967, IV, 292). Buna karşılık bir kudsî hadîste; hür bir kimseyi köle diye satmaya kalkışanın hasmının kıyamet gününde Yüce Allah olacağı bildirilir (Buhârî, Büyû, 106, İcâre, 12, 15; İbn Mâce, Rehin, 4; Ahmed b. Hanbel, II, 292, 358, III,143, IV, 274).
Al sana kuran ayetiyledir cevap gerçi sen okuduğunu bile anlamaktan yoksun ergenin tekisin anlamazsın ama olur ki anlamak isteyen çıkar.
Köle azadı meşrû ve mendup sayılmıştır.
Ayetlerde şöyle buyurulur: "Hata dışında bir mümin diğer bir mümini öldüremez. Kim bir mümini hata ile öldürürse, bir mümin köle azad etmesi, bir de ölünün ailesine diyet teslim etmesi gerekir. Ancak, ölünün ailesinin bağışlaması müstesnadır. Eğer ölen, size düşman olan bir kavimden olur da mümin olursa öldürenin sadece bir köle azad etmesi gerekir. Eğer dlen sizinle aralarında anlama olan bir kavimden ise, öldürenin, ölenin ailesine diyet teslim etmesi ve bir mümin köle azad etmesi gerekir" (en-Nisâ, 4/92).
Bozulan yeminin keffâreti, ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on yoksulu yedirmek veya giydirmek, yahut da bir köle azad etmektir" (el-Mâide, 5/89).
Karılarına "zıhar" yapıp, sonra sözlerini geri almak isteyenlerin, karılarıyla temasta bulunmadan önce, bir köle azad etmeleri gerekir" (el-Mücâdele, 57/3), " Azad edecek köle bulamayanın ise, karısıyla temasta bulunmadan önce aralıksız iki ay oruç tutması gerekir. " (el-Mücâdele, 57/4). Diğer yandan zekât verilecek sınıflardan birisi, azad olmak için para biriktiren kölelerdir (et-Tevbe, 9/60).
Köle azadını teşvik eden çok hadisler vardır. Bunlardan bazıları: "Bir kimse mümin bir köleyi hürriyetine kavuşturursa, onun her uzvuna karşılık, kendisinin bir uzvu Cehennem ateşinden kurtulur. " (Buhârî, Itk, 1; Müslim, Itk, 24). "Evlâd, babasının hakkını ödeyemez. Ancak onu köle olarak bulup, satın alır da azad ederse o başka" (Müslim, Itk, 25; Ebû Dâvud, Edeb, 120; Tirmizî, Birr, 8; İbn Mâce, Edeb, 1).
Hz. Peygamber köle azadında öncülük ederek, ömrü boyunca altmışüç köleyi hürriyetine kavuşturmuştur. Hz. Âişe'nin altmışyedi; Hz. Ebû Bekir (r. a.)'in bir çok; Hz. Abbas (r. a.)'ın yetmiş; Hz. Osman'ın muhasarada iken yirmi; Hakîm b. Hızâm'ın yüz; Abdullah b. Ömer'in bin köleyi azad ettiği nakledilir (el-Askâlânî, age., IV, 294).
Ne alaka kılıç köleliği konuşuyoruz :D. Ayrıca istediğim gibi hitap ederim :D. İşte sünnette bile anlaşamıyorsunuz apaçık bir durum yok :D
On dört asır önce kölelerin müslümanların kardeşi ilân edilmesi onlar hakkında yediğinden yedirme, giydiğinden giydirme, ağır iş yüklememe, "oğlum, kızım" diye hitapta bulunma gibi prensiplerin konulması, insan hakları bakımından son derece önemli bir adımdır. (Ebû Dâvud, Edeb,123, 124). Buna göre, köle ve câriyelerin, yanında bulundukları ailenin yaşantısı seviyesinde yaşadıkları ve o ailenin bir ferdi gibi muamele gördükleri söylenebilir. Yirminci yüzyıl başlarında yeryüzünde kölelik müessesesi kalkarken, İslâm aleminde de, hürriyet prensibinden hareketle köleliğe son verilmiştir.
Sünnet nedir onu biliyormusun? Yok çünkü malsın
Direkt copy paste yapmışsın da ölümü gösterip sıtmaya razı etmek deniyor buna :D. Kaldı ki bunlar sadece teşviktir emir değildir verdiğim hadiste de gördüğün gibi akrabaya köle bağışlamak daha üstün tutulmuş :D
Ayrıca son kez soruyorum İslam neden dönemine uyum sağlıyor İslam ilahi bir devrim değil midir neden mevcut düzene uyum sağlıyor?
Biliyorum ancak seni savcılığa hakaret suçundan vereceğimi biliyor musun :D. Mal kelimesi hakarettir.
Senin amacın öğrenmek olsa kopyala yapıştır olayını belirtmez okur acaba bumu doğru derdin ama dediğim gibi senin amacım üzüm yemek değil bağı dövmek. Bunu yapanlar hep sonu hüsran olmuştur 😏
Mal kelimesi hakaret değil durum tespiti diyeceğim ama mallara hakaret oluyor haklısın İnek kadar faydan yok eko sisteme. Pardon özür dilerim.
Savcılığa mı 🤣 Vermezsen adam değilsin
Selamımıda söyle 😏
Peki tamamdır 😌
Hiç sorun değil. Korkmuyor, kaçmıyor gizlenmiyorum. ve aynı derecede sallamıyorum 😏
Tebrikler
Bir ergenin tebrik edip etmemesini umursamıyorum 😅 Bendeki karşılığınız 1 gibi etkisizdir. Etkisiz elemanlar sizi
Yok olmayan bir saltanatı görmek için meyveyi yedi. Yani tamamen merakının kurbanı oldu. İnsanın başına da ne gelirse meraktan gelir sözünün ilk örneğidir.
Bildiğim şu ki, o mecazi bir kandırılıştır. İblis vaadinde o meyveyi yedikleri takdirde ebediyen cennette kalacaklarını aksi takdirde öleceklerini belirterek Havva annemizi ve Adem babamızı ikna edip risk almaya meylettirdi.
Cevap
7Cevap
Bilemem. sence bir yaratıcı varsa sorgulayan insanlar ile iletişim kurar mıydı
Hayır
Niye kurşun?
O canlıyı yaratmadı evreni yarattı
İnsan doğanın yaptığı her şeyi yapamaz ayrıca proteninin tesadüfen oluşması mümkün Miller Urey deneyi kanıtlar.
Amino asitin oluşması asıl zor aşama sonrası kendiliğinden gelir protein katlanmaları doğal ortamda olabiliyor.
Varsayımların çoğunun doğru olmadığını görüyorum bu şartların hiçbiri proteinin tesadüfen oluşamayacağı anlamına gelmez.
www.sciencedaily.com/.../200622095023.htm
Ayrıca aklıma şimdi geldi ilk hücrede protein yoktur.
Hayır ilk hücrede proteinin görevini RNA yapıyordu.
İyi günlerr
şimdi tam elmanın mevsimi…İnsan olgunlaşmış yeşermiş sulu sulu yeşil yeşil elmayı görünce basıl dayanabilir Ademinde canı çekmiş zaar
Elma metaforik bir isim yasak olan bilgi veya cinsellikti insan meraklı bir varlık istersen evrenin en güzel köşesine koy
Bu da sadece bir hikaye zaten
Elma bir benzetme olabilir. Bu konuda başka yorumlar var.
Tevrat ve İncil'de de benzer ibarelerle geçiyor yoruma yer bırakıldığını sanmıyorum.
Elma yenmesi olarak ifade edilmiş olabilir. İşlenen günah elma yemek olmayabilir. Daha detayına giremem linç yerim. Sıkıntılı konular
Sjsjj anlıyorum
Adem benim gibi kırmızı elmanın müptelası olmuş demek😂😂😂
Harbiden 1 elma nasıl cezbedebilir seni kadın olsa eyvallah krala dicem
Ne demek kadin olsa neyse dunyada yasakli seyleri en cok erkekler yaparken neden kadin olsa neyse diycekmissin
Yapsın elma ne aw elma ne yemesin gitsin kadınlarla s*KS yapsın
Neden insanlar eşek kadar kıymeti olmayan ssrikli şeytanlara köpek oluyor? İşte insanın canım ispatı.. Demekki yetim ve kul hakkı yiyerek dindar gözükenler Adem'in soyundan.
uydurma hikayeler
bi gün birine aşık olursan anlarsın cevabı. elma değil zehir verse içerdi.
Durduk yere nereden aklına geldi bu 😅
Saçma sapan konuşma la
Anlamadım?
Hadislerde geçiyor.
Kütübü sitte hadisleri doğru
İşte havva nın gücü.
çünkü yasak
Elma yiyecene havvanın elmasını yiyeymiş
Neyse çok takma senin annen babanda o elmayı yediler sen oldun
Hz. Adem babanın oğlu değil ❗️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?