Acaba yasaklı meyve insana zeka mı veriyordu?

Bunun böyle olma olasılığı daha yüksek. Cennette bütün kötü duygularımızın yok olduğunu söyleyen bir sürü din adamı var. Şey gibi düşünün biz insanlar robotları yarattık ya onlar mutlu olsun sevinsin empati yapsın bunlara okeyiz fakat robotlar sorgulayıp ağlayıp öfkelenip isyan çıkartacak diye de götümüz tutuşuyor. Fark ettiniz mi Allah'ın bize uyguladığı tarifeyi biz robotlara uyguluyoruz. Ya bizim Tanrı diye taptığımız şey teknoloji olarak aşırı gelişmiş bir zeka formu topluluğuysa. Robota Duygu verecek kadar gelişmiş bir teknolojisi olanın bizi farklı gezegene kovacak kadar teknolojisi vardır. Sonradan da drama Queenlik yapmış yok sen şeytana uydun da ben seni sınamıştım da yasaklarıma uymadın da O yüzden cennetimden kovdum da yemezler. Ya bir kere gerçekten %100 güçlü her şeyin en iyisi en en en en iyi varlığın bu tarz açıklamalar yapma gereği duymayacağını düşünüyorum. Eğer açıklama yapıyorsa demek ki bir şeylerden korkmuştur. Tıpkı bizim robotların zeka sahibi olmasını istemememiz gibi ve zaten bu ideolojiye hiç inanmıyorum çünkü enerjiler her zaman sonsuzdur burada Allah en zekisi daha zekisi yok en güçlüsü daha güçlüsü yok olarak gösteriliyor. Bir şeyler mutlaka Allah da son buluyor. Bunun imkansız olduğunu düşünüyorum. İdeolojiniz gerçekse mutlaka Allah'tan daha üstünleri vardır onun üstünün üstünün üstünün üstünün üstü de vardır bu böyle sonsuzluğa kadar gidiyordur.

Bu gerçekse de Cennet çok korkunç bir yer. Ben tekrardan zekamızın elinden alındığı ve bunu bile isteyerek Allah'a verdiğimiz mekana cennet derim.
Acaba yasaklı meyve insana zeka mı veriyordu?