İnsanları geçtim, Allah da beni ciddiye almıyor. Bi insan hiç mi sevilmez? İstedim ki gücümün yetmediği yerlerde Allah müdahale etsin ama yok etmiyor.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Seninkine benzer hissettiğim zamanlarda benden çok daha doğru yolda olan ve benden çok daha büyük acılar çeken insanlar geliyor aklıma.
Bir de insanın egosuna zor gelse de şu soruyu sormalı: "ben Tanrı'yı ne kadar ciddiye alıyorum?"
Ben Allah ı ciddiye alsaydım değişecek miydi bişeyler? Ve daha da önemlisi ciddiye almadığımı nerden biliyorsun?
Ben alıp almadığın konusunda bir şey söylemedim. İnsan bu soruyu sormalı dedim.
O soruyu ben defalarca sordum kendime. Eskiden namazında niyazında bi insandım. Ne oldu da bu hallere düştük acaba? Gördüm ki iyi ve saf insanlar kaybediyormuş bu dünyada hep.
Senin gibi hissedenlerin sayısının her geçen gün arttığını sanıyorum. Belki de böyle değildir. Peygamberler hakkında ne düşünüyorsun? Onların da çoğu sevgi ve saygı beklediği kişilerden bunları göremedi.
Ben peygamber değilim. Bana kimse cenneti garantilemedi şayet cennette kazanırsın diyenlere soruyorum: bu dünyada yaşayamadıklarımı ahirette mi yaşayacağım? Ahirette karı koz mı dağıtıyolar? Ve en önemlisi de ciğeri beş para etmeyen kızların karşısında o kadar ezik saçma ve komik durumlara düştüm ki anlayamazsın. Hangi peygamber böyle bi duruma düşmüş? P. iç olamadık bu dünyada. Ve daha da kötüsü diğer insanlar gibi akıllı ve güçlü olmak neden bana bu kadar zor? Bu lanet durumdan çıkmak istiyorum ama değil çıkmak hergün daha da kötüye gidiyor. Efendilik ve saflık ve pasiflik bi işe yaramıyor.
Tartışmak ya da seni bir şeye ikna etmek istemiyorum. Sadece bakış açında sıkıntılı durumlar var gibi geliyor. O noktalara dikkat çekmeye çalışıyorum.
1. "Bana kimse cenneti garantilemedi" diyorsun ama belirtilen bazı şeyleri yaparsan zarara uğratılmayacağın yazıyor. Zerre miktarınca iyilik ya da kötülük yapan kişinin karşılığını göreceği de yazıyor. Bunlar -peygamberin cenneti garantilediği kadar- cenneti garantilemek değil mi?
2. "Bu dünyada yaşayamadıklarımı ahirette mi yaşayacağım" diyorsun. Ahirette bu dünyanın esamesi okunacak mı sanıyorsun? Yarın karşına bir kadın çıkıp geçmişin bütün acılarını daha bu dünyada unutturabilecekken, ahiret gerek korkusuyla, gerek sevinciyle bu dünyayı bütünüyle unutturmayacak mı sanıyorsun?
3. "Hangi peygamber böyle bi duruma düşmüş?".
"Ciğeri beş para etmeyen kız"lara hangi ulvi sebeple yaklaştın? Peygamberlerin, senin aksine dünyevi bir karşılık beklemeden, insanları kendi kurtuluşlarına çağırdıkları halde aynı insanlardan ne gibi eziyetlere maruz kaldığını tekrar araştır bence. Ayrıca Allah'ın peygamberleri bunun dışında nelerle sınadığını tekrar okursan kendi derdin küçük gelebilir, en büyük derdim bu olsun diyebilirsin.
Konuyu peygamberler üzerinden anlatmamın sebebi, bu meselenin Allah tarafından ciddiye alınıp alınmama meselesi olmadığı fikrini sana aktarmak.
8 Milyar insan var, hanginize yetişsin?
Kendi istediği kulların yollarını tıkır tıkır açıyor ama. Herkese yetişmiş bana mı yetişememiş?
Öyle deme be kardeşim. Bizde unutulmuşlar gibiyiz ama allah unutmaz
Teselliye avuntuya ihtyacım yok. Siz kadınlar benim gibileri reddedip başkalarına gittiğiniz sürece Allah ne yapsın?
Hay yarabbim. Ben kime gitmişim. Yıllardır yanlızım ben be. Külliyyen iftira. Neden bu kadar sinirlisin
Kadınların yüzünden. Verdiğim değeri haketmeyenler düşürdü beni bu hale.
Peki. Bişey demeye korkuyorum kızarsın diye. Ben kaçayım. İyi geceler