Selzedelere ve depremzedelere hakaret edenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Biliyorsunuz ki yakın bir zamanda Karadeniz'de yine sel felaketi oldu. Yorumlara baktım, içler acısıydı. "Karadeniz'de deprem olsun, yıkılsın." diyenler, buna "Amin" diyenler, "Kader, işte, ne yapacaksın" diyenler, "Sadece oradaki hayvanlara üzüldüm, insanlar umrumda değil." diyenler, "Karadeniz halkı beter olsun." diyenler, "Karadenizliler, bunu hak etti." diyenler ve daha neler neler... Ben de bir Karadenizliyim. Sel felaketi, bizim tarlamızı mahvetti ama onun dışında bize herhangi bir zarar vermedi. Biz de Karadeniz gibi zor coğrafyası ve iklimi olan bir yerde, ektiğimiz tarlayı yeniden ekmek zorunda kaldık. Fakat sel felaketinde ölen, yaralanan, selin sebep olduğu heyelenlar yüzünden evleri yıkılanlar oldu. İnsanlar ne ara bu kadar kötü oldu? Neden tanımadıkları insanlardan nefret ediyorlar? Bunlar, depremzedelere hakaret edenlerle aynı kafa yapısına sahip olan, insanlığını yitirmiş insan (!) lar. Her şeyden önce insan olmalı, birbirimizi anlamalı, empati kurmalı ve birbirimize saygı göstermeliyiz. Ama bazıları, bu vasıflarını yitireli çok olmuş. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Selzedelere ve depremzedelere hakaret edenler hakkında ne düşünüyorsunuz?