Bıktım artık ne yapmalıyım?

Bir iki yıl önce kendimden nefret ediyordum ve kendime zarar veriyordum. Psikolojim ciddi anlamda yerlerdeydi. Şimdi biraz daha toparladım ve bir ay önce birsürü plan yaptım. Mesela kendimi geliştirmek, sevmek , yeni bir dil öğrenmek , saç kesimi vs vs. Ama etrafımdaki kişiler bana birşeyi yapmayı söyleye söyleye içimdeki heves gitti. Bir sürü planım vardı hepsi uçtu gitti. Neden yspmadım bilmiyorum ama ne zaman birşeye başlamak istesem içimde bir şey beni engelliyo. Hala kendimi sevemiyorum ve etrafındakilerin dedikleri beni daha da yere çekiyor. Heryerden bir baskı geliyo. Okul, aile , özgüven derken ne yapıcağımı şaşırdım. Hiçbir şey yapmak istemiyorum bazen. Hiçbir şey düzelmiyor. Eskiden kendime fiziksel olarak ve psikolojik olarak zarar veriridim. Şimdi psikolojik olarak daha fazla zarar almamak için düşüncelerimden kaçıyorum. Düşünmemeye çalışıyorum. Ve hala kendime fiziksel olarak zarar vermek istiyorum. Bir yanım bıktı bir yanım ise devam etmek istiyor, ben ise kaçmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Bıktım artık ne yapmalıyım?