Hep kadınlardan bahsediyoruz bu konu hakkında, bence erkek olmanın da oldukça zor yanları var.

Hep kadınlardan bahsediyoruz bu konu hakkında, bence erkek olmanın da oldukça zor yanları var.

Bence Birçok erkek için, iş ve aile yaşamını dengelemek zorlayıcı olabilir. Aile içi sorumluluklarla iş gereksinimleri arasında bir denge bulmak, bazen stresli bir deneyim olabilir. Birçok kültürde, erkeklerden beklenen belirli toplumsal cinsiyet rolleri bulunur. Bu roller, duygusal ifadeyi kısıtlamak, güçlü ve bağımsız olmayı teşvik etmek gibi stereotipleri içerebilir. Bu roller, erkeklerin duygusal ihtiyaçlarını ifade etmelerini ve farklı kimliklerini keşfetmelerini zorlaştırabilir. Bazı erkekler, erkeklik ile ilişkilendirilen riskli davranışlar (örneğin, tehlikeli sporlar veya alkol kötüye kullanımı) nedeniyle sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Ayrıca, erkekler genellikle duygusal sorunlarını görmezden gelme eğiliminde oldukları için duygusal sağlık sorunlarına daha az dikkat gösterebilirler. Ancak unutulmaması gereken şey, her erkeğin deneyiminin farklı olduğudur. Kimi erkekler bu zorlukları yaşamazken, diğerleri daha fazla etkilenebilir. Ayrıca, toplumsal cinsiyet rolleri ve normları zaman içinde değişebilir ve kültürel farklılıklara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu nedenle, erkek olmanın zorlukları bireysel ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Erkek olmanın zorluğu ilk doğduğun anda başlar. Çoğu kişiye yok beya densede. Ailenin vatanın koruyucusu olması yönünde beklentiler vardır. Savaş çıksa erkekler savaşa çağrılır hertürlü ağır işlerde erkekler görevlendirilir. Bir videoda kadın itfaiyeye koçbaşı vermişler kadının gücü yetmedi düşmüştü. Birileri çıktı kadın o niye ona veriyorsunuz demişlerdi. Bakın genel perspektif bu. Lafa gelince herkes eşit ama bedel ödemeye gelince erkekler daha güçlü onlar ödesin. Kadınların sürekli erkeklere potansiyel sapık ve tavizci ithamlarına maruz kalmak, Sürekli güçlü olmak zorunda kalması, evlilik olayında bile erkeklere büyük yük binmesi. Mahkemede bile erkeklere negatif ayrımcılık. Takıların hepsinin kadının alması hususu.
Erkek olmanın kolay bir yönü mü var sanki? Kadınlara yapılan pozitif ayrımcılıklarin hiçbirisi sana yapılmaz. Kadınlara olan ihtiyacın yarısı bile sana yoktur ki şanslı değilsen eğer (zengin değilsen ya da yakışıklı değilsen kısa boyluysan) kimse gözünün yaşına bakmaz erkek olmak eskiden iyiymiş bu devirden itibaren zaten erkek doğulmaz şanslı olan anasından kız olarak çıkar..
Erkek olmak her yönden çok zor. Arkanı yaslayacağın bir dağ yok çünkü o dağ sensin, sana yaslanan insanlar var. Çoğu yük erkeklerin omzunda, her zaman bir planları olmalı. Geleceği düşünmeliler. Aslında kapsamlı olarak herşeyi düşünmeliler. Bu kadar sorumluluğun altına girmek pek kolay değil, Allah erkeklerin yardımcısı olsun.
Cevap
51Cevap
Erkek olmanin zor bir yanı yok bence. Yani olsa olsa toplumsal olarak zorluk yaşıyor olabilirler. Ama diger ulkelerde bu da yok. Ama mesela kadınsan turkiyede de dogsan, baska gelismis bir ulkede de dogsan o regl olayini, kil işlerini, hamilelik, dogum sancisi, emzirme, lohusalik vs cekiyorsun ulke farketmeksizin. Belki bizim ulke sınırları icinde baskilara maruz kaliyorlardir ama cinsiyet olarak yani biyolojik olarak cektikleri zorluk kadinlar gibi degil. Erkeklerin beyni bile bizden daha sakin. Bizdeki detaycilik yoruyor ama onalr düz mantik. Bu bile stressiz, kolay yasam icin nimet. bir erkek akilliysa cok iyi bir yasama sahip olabilir diye dusunuyorum. Az bucuk kendini geliştirse, orta-iyi bir bolum okusa ve meslegi olsa, biraz da agzi iyi laf yapsa her alanda basarili olur. Bizim toplum cinsiyet rollerinde daha cok kadina yuklenen bir toplum. Bu da erkeklerin kadina gore daha rahat olamsini sagliyor. Ve erkeklerin bircok ihtiyacini bu ulkede zaten kadin sagliyor. Yeme icme, temiz utulu kiygafet giyme gibi zorunlu ihtiyaclarini karai cinsi karsiliyor. Yani benim bazen gunluk olarak tekrarladigim cumleler vardir. O da sunlar. Keske erkek olsaydim, sansli olsam anamdan erkek dogardim... kadin olmak her turlu zor bu toplumda daha zorken biyolojik olarakta daha zor. Bazen kadin olmayi kaldiramiyor gibi hissediyorum. Yani reglisi, ağrısı, kokusu, kılı tuyu, bakimi, sutyeni, anneligi, dogumu... bitmiyor
İlk defa erkekleri düşünen bir soru gördüm teşekkür ederim ☺️ gerçekten erkek olmanın da zorlukları var, mesela toplum sen erkeksin dayanıklı ol erkek duygularını belli etmez, erkekler ağlamaz, evlilik yaparken kimse kadına ne iş yapıyorsun demez ama erkeğe der, düğün erkekte boşanma davası esnasında nafaka erkekte geçim yükü erkekte, karın ve ailen arasında kalırsın hep erkek suçlu olur eş adam ol sahip çık der ailen senden erkeklik bekler, evlilik teklifi doğum günü tanışma ve evlilik yıldönümü hatırlamak erkekte ama bunlar bizim ülkede böyle
Rica ederim 😀
😆😆
Elbette, erkek olmanın da kendine özgü zorlukları ve baskıları olabilir. Toplumsal beklentiler, cinsiyet rolleri ve aile içi dinamikler, erkeklerin yaşadığı deneyimleri etkileyebilir. Bazı erkekler duygusal zorluklarını ifade etmekte güçlük çekebilir, çünkü "güçlü olma" beklentisi altındadır. Ancak, duygularınızı ifade etmek ve destek aramak da önemlidir. Unutmayın ki erkeklik, zorlukları ve duygusal deneyimleri kabul eden ve ifade eden bir güçtür. Kendi sağlığınıza ve mutluluğunuza odaklanmak her zaman önemlidir.
Erkek içine atar, daima güçlü olmalı.
Tüm yükü omuzlamalı.
Şikayet etmemeli...
Liste uzun, bence yazmaya gerek yok. Zira kendimle çelişirim.
Asıl olan, erkeğin yanında duran kadındır. Çünkü ona güç veren odur. Zira bilir.
Yine incelikli bir görüş 😀
Erkekler, herkesin içinde nadiren ağlarlar, çünkü ağlamak son derece cinsiyete özgü kalınmış bir eylemdir. Erkek çocukları çoğunlukla ‘Erkek adam ağlamaz!’ öğretisiyle yetiştirilirler. Erkekler yetişkin olduklarında da bir kadını ağlarken gördüklerinde de bilmedikleri bir duygu ifadesiyle karşılaşırlar. Ya ağlayan kadını bir şekilde teselli ederler, ya zayıflık olarak görürler, ya da korkup kaçarlar. Kimi erkek için bir kadını ağlatıyor olmak başarısızlıkla eşdeğerdir ve bununla yüzleşmek zordur. Peki ya erkeklere ağlamanın normal olduğu öğretilseydi? O zaman bir kadınla birlikte ağlamanın destek vermek demek olduğunu, gerçekten acı ve hüznün ifadesi olduğunu öğrenselerdi, kadınlara bakış açıları farklı olmaz mıydı? Hepimiz insanız, cinsiyet ayırt etmeksizin aynı duygularla doğduk. Sadece sosyal öğretiler, kültür ve toplum bizleri daha da farklılaştırdı.
Bence duygularını ifade edememesi çünkü toplumda öyle bir algı var "erkekler ağlamaz" efendime söyleyeyim erkek adam dediğin dik durur"... erkek dedigin.." bilmem ne zkkm zehir vs vs diyorlar ve erkekler de bu algıdan etkilenip kendinden ödün vermemek için güçsüz görünmemek için birçok duyguyu içine atıyor eee bundan daha zor bir durum yok yani ve hepimiz insanız duyguları dışa vurmak acizlik değil en normal insanlık davranışıdır...
Bir kaç kadını bir arada idare etmek zor olsa gerek djjd
Sünnet olmak. Aklıma geldi dellendim yine 🥹
Ufacık çocuktum ne istediler ya pipimden kestiler 🥲
Sağlığın için olabilir 🥹😂😂
Psikolojim daha önemli ama
Vah vah gitti 😂😂
Psikolojin gitti yani 🙄
Yok yav zormuymuş djsjdjdk her şey benden bekleniyormuş gibi bir his var içimde yer yer boyum uzun olmadığı için erkek gibi hissetmeyebiliyorum eğer başarılı olmazsam hiçbir kız yüzüme bakmazmış gibi hissediyorum bazen acaba şu kız "erkeksin sen adım atsana" diyor mudur içinden diye düşünüyorum daha çok şey var da günün bir dakikası birdenbire sorulunca aklıma sadece ufak bir kısmı geliyor
Görsel fena😁
Hergun çalışmak olabilir
🫠.
Ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa dışarıya belli etmemek ve her nasılsın diye sorulduğunda "iyiyim." demek.
Erkek olmanın en zor tarafı kadinlar yine bence yani konu dönüp dolaşıp yöne kadınlara geliyor 🤣🤣
Tüm yükü omzunda taşımak, evliysen karının gönlünü sürekli almak. Türkiye'de erkek olmak zor kiymetimiz bilinmiyor
şu zamanda erkek olmak çok zor her şey üstünde bir yük ve artık seçilen biziz seçme olayı kalktı malına mülküne gore ayırt ediliyoruz
Bu bey için her şey çok kolaydır 😂 erkek için bence herşeye ilk adım atması gerekiyor ya o zordur
Düşemezsin. Düşersen kalkmak zorundasın. Kaybetmemelisin. Yoruldum kelimesi lûgatında olmamalı.
Başarmak zorunda olmak hemde herşeyi, sürekli ve sürekli. Erkeksen düşemezsin
Zor tabii ki o da. ailesi vs için Herkesin ağız kokusunu çekiyorlar
Sosyal konular erkek olmanın zorluğunu hissettirir kişiye. Bir kadın sırf kadın olduğu için ilgi görebilir ama erkek öyle değil. Daha var da anlatmayı bilmiyorum.
Güçlü olma baskısı, sorumlulukların üstlerinde olması vs
Toplumun beklentileri, bir iş tutturması gerekmesi, aile kurmalı, herşeye gücü yetmeli
Kafan çalışıyorsa çalışkan ve sabırlıysan pek zorluğu yok.
Her şeyi düşünüyoruz ama dile getiremiyoruz yükümüz ağır yolumuz uzun
Toplumun ve kültürün bir çok şeyi erkeğin sırtına yüklüyor olması
Tek başınasın her şeyin üstesinden gelmen gerekiyor
seninle eşit olduğunu düşünen insanları omzunda taşımak zorunda olmak
Kolay yanı varmıki zor yanlarıni sayabileyim 😄tabi üç beş istisnalar var
Sırtına binen hayat ağırlıklarının altında ezilmeden dimdik durabilmek
Erkek olmanın da çok sorumluluğu vardır aileni korumak tüm ihtiyaçları için çalışmak aile düzeninde pozitif olumlu ve eşit ilişkiler kurmak isteklerini yerine getirmek vs
Tabi erkek var erkek var
Bekarken hiçbir zorluğu yok evlendikten sonra başlıyor en zor yanı o kadar çalışır didinor yaparsın sanki hicbersey yapmiyormussun gibi davranirlar
Hep hatun kovlamak ya artik yoruluyor insan :D
Kovalamayı bırak o zaman belki işler tersine döner 😀
Seni gece durtup uykundan uyandiran ya da sabah senden once uyanip senin uyanman icin seni uyandiran birşeyin oldumu 😄
Her zaman güçlü olmak zorunda olmak. Hem maddi hem de manevi anlamda. Zengin olmak ve bunlari helal yoldan yapmak. Anneyle es arasında kalmak.
Şişirilmiş bir benliğimiz var evde aslan oğlum aslanım ye diye büyüyorsun sonda aslan olmadığını anlıyor arslancılık oynamaya devam ediyorsun
bu da baya karizmaymış aq ben bile baktım 2 3 dk meokgrpokrp
İsmi, Giulio Berruti
Gerçek hayatta da bu kadar iyi ayrıca 😀
Babayi kaybettikten sonra sirtini yaslayacagin bir Duvar bulamamak.
Bence onlara gereğinden fazla sorumluluk yüklenmesi
Ve toplum baskısı
Hipergami de yükseğe çıkmak zorundasın yoksa bir değerin olmuyor
Sürekli kadınlara kendini beğendirme çabası
Karısı ve annesi arasında kalmak
Erkek olmanın kolay bir tarafı yok ki
Fazla sorumluluk yüklenmesi bence
Erkek olmakta ne var ye iç yat :p
Ne sen sor ne ben soyleyeyim hesabi
Görsel e eridim yalnız
erkeklere sormak lazim
Karşıt cinsi anlamak nöronları yakmadan. 😃
Hiçbir zorluğu yok kuru gürültü hepsi
Zor değil. Mutlu, daha az stresli yaşıyoruz.
Kadın didirina maruz kalmak 😂😂
Zor bi yanı yok ki 🤷🏻♂️
Erkek sürekli çalışıp, üretmek zorundadır.
Kadınların yanında hiç bir şey değil
Önünde bir fazlalık taşımak
Sosyal ve yasal haklara sahip olamamak
Babanın emekli maaşını alamamak
En zor yanı erkek olmak
Ayakta çiş yapmak 😂
Konu merak etmediğim bir konu irdelesem altından kötü bir şey çıkar korkusu ile sormamış olabilirim 😂
Kesin nafaka diyecekler
Olmaz mı yaa, çok zor, say say bitmez
İşcilik erkek den mühendislik erkek den para erkek den başka daha ne ister bu kızlar😍😍😍
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?