Birden aynada gözlerimin küçük ve az da olsa çekik olduğunu farkettim ve Alevilerin soyunun genotipine baktım ve islamiyeti kabul eden turkmenlerden yani oğuz boylarından geldigimize denk geldim bunu daha önce araştırmıştım fakat sadece Türkmenlerden diye yazmaktaydi oğuz boylari türk müdür ve Türkmenler adı üstünde biliyorum ama türk müdür yani orta asya turklerinden midirler? Ve evet biliyorum tüm Türkler Orta Asya'dan geliyor ama günümüz Türkiyesi den bahsediyorum ayrıca şu an kimsenin sadece Türk olduğunu dusunmuyorum imkansiz buluyorum öyle olsa bile bu bir şeyi değiştirmez hiçbir ırk üstün degildir orası ayrı
Güncellemeler
+1 yıl
He bu arada biliyorum kendim araştırırsam da ogrenebilcegimi fakat siteyi seviyorum napim
Güncellemeler
+1 yıl
Hahaha kudurup engellemiş.
Alevilerin soyunun oguzlara dayandigi söyleniyor oğuzlar kimdir ve nasıl bir boydut?
Evet fakat her muslu kürt değil hani kürtce konuşan da yoktur aşiret olarak kimin kurt kimin türk olduğu belli olduğu için de Kürt olamdigimi belirttim tunceli dersim aşiretidir asiret de sadece Kürtlerde olan bir şey değildir
Bizim içimizde daha bir çocuğa t€¢avüz etmiş dede yok yüzümüz ak en azından 30 yaş üstü okul okumuzlarin çoğu alevidir kimse de dememiştir bu kız çocuğu okumasın diye şimdi bile arkadaşlarim var hala babası imamhatipe gönderiyor kızın okumasını sitemiyor içimizden bizde kadın erkek eşittir var eşini dövdü haklıdır da yoktur
Yani bana da birçok şey öyle geliyor bir yerden baktığında öyle geldi bana da ama sadece kendi soyumun nerden geldigi hakkında bir soruydu başka bir yerden bakarsam da
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Türkiye ve Azerbaycan Türklerinin ataları. Soyları Orta Asya'dan geliyor.
Türklerin özellikle ülkemizde ekserisi Oğuz Türküdür. Bildiğin Türk işte
Türkmenleri duydum evet ama Oğuzları bilmiyorum. Aleviyim ama çok da merak edip araştırmadım açıkçası. Ve gözlerim çekik değil 😜😂
Ya bizim ailede de çekik yok sadece gözüm normalden küçük geldi bı an aklikma takıldı
Anladım olabilir. Nerelisin?
Musluyum ama Varto diyelim malum Muş ve oy oranları
Vayy Muşlu ve alevi.. Çok rastlanmaz😄
Vallahi 2-3 köy olarak ayaktayız
Ayrıca şimdi birdaha baktım evet herkes demektedir oguzlardan gelmektedir diye
Pardon yanlış yer aldnaons
😂😂 Sorun değil
Kürt Aleviler?
Değiliz Alevilerin çoğu da aşiret şeklinde olduklari için kurt Aleviler belli oluyor yani
Kürt Aleviler nasıl oğuzlardan gelebilir ki onu diyorum
Kurt Aleviler gelemez zaten beyefendi fakat biz Kürt Alevi değiliz.
Muşluyum demişsin birinin yorumuna
Evet fakat her muslu kürt değil hani kürtce konuşan da yoktur aşiret olarak kimin kurt kimin türk olduğu belli olduğu için de Kürt olamdigimi belirttim tunceli dersim aşiretidir asiret de sadece Kürtlerde olan bir şey değildir
Saçmalama muş nerede doğuda kürtsün işte uzatma türk değilsin.
Ya aynen tamam alnsamsla sen beni benden daha iyi bil Lsnaka
Türkçe katledildi
Eğer madem Türkçe'ye çok dikkat ediyorsun senin yanlışlarını tek tek düzelteyim.
Senin gibi cümleme farklı harfler getirip cümleyi okunmaz hale getirmiyorum en azından
Yorumumu okumadın galiba
Seni anlatan bir reklam gizli pempiş https://youtu.be/Kk5BGHCnSo8?si=AeYT4xna6YPHdqZK
başıbozuklardan
Bizim içimizde daha bir çocuğa t€¢avüz etmiş dede yok yüzümüz ak en azından 30 yaş üstü okul okumuzlarin çoğu alevidir kimse de dememiştir bu kız çocuğu okumasın diye şimdi bile arkadaşlarim var hala babası imamhatipe gönderiyor kızın okumasını sitemiyor içimizden bizde kadın erkek eşittir var eşini dövdü haklıdır da yoktur
alevi msn
Bir şeyi degistirir mu soru sordum
değişmedi içün değildi
sordum
merakn nedir
Saçma geldi
Niye olduğunu söylersen yardımcı olabilirim
Tam olarak anlatamam o kadar ileri bilgim yok
Niye saçma geldiğini anlatacak kadar mı bilgin yok soruya cevap verecek kadar mı
Özür dilerim tam olarak bilmiyorum ama tartışmak isterdim araştırıp
Bir şeyi bilmediğin için özür dileme bence hangimiz her şeyi biliyoruz ki
Bilmiyorum sadece şöyle düşünüyorum çok umrumda değil açıkçası insanları ayrımlaştırmak gibi oluyor
Yani bana da birçok şey öyle geliyor bir yerden baktığında öyle geldi bana da ama sadece kendi soyumun nerden geldigi hakkında bir soruydu başka bir yerden bakarsam da
Anladım göçmen misin
Hayır fakat burada demek istediğim göçmen olduğum için soyumu merak etmek değil Alevilerin de soyunun bir yerde ayrılması
Anladım