Kur'an'da Allah zekat ver demiş ama zekatın ölçüsünü yazmamış ise demek ki Allah'a göre zekat, gönlünden geçen neyse o mudur?

Hadis İnkarcı kafirler böyle diyor. Şimdi diyelim ki ben çok zenginim ve bir yoksula zekât vermek istiyorum. Bunların hadis inkarcı Tanrılarına göre gönlümden geçen ne ise onu verirsem zekat oysa, o zaman benim gönlümden bu yoksula bir sakız parası vermek geçiyorsa ya da bunların Tanrıları para diye de belirtmemiş Kuran'da zekâtı. Para yerine sakız vermek geçerse gönlümden sakız verdiğimde zekat vermiş mi oluyorum? Mesela bunların Hadis İnkarcı Tanrılarına göre, Kur'an da yazmayan hiç bir şeyi kabul etmemek lazım. 2) Bunların Hadis İnkarcı Tanrılarına göre Kuran'da namaz kılmak diye bir şey yazmıyormuş ama şu ayete bakalım şimdi: İbrâhim’i Beytullah’ın bulunduğu yere yerleştirdiğimizde de şöyle demiştik: “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; tavaf edenler, kıyamda duranlar, rükûya ve secdeye varanlar için evimi tertemiz tut.(Hac26) şimdi namaz yazmıyorsa Allah rükû derken neyi kast etmiş? Secdeye varanlar derken neyi kast etmiş? kendilerini Tanrı yerine koyarak Allah yazmamış ise demek ki bunu kast etmiş diye Allah yerine karar veren kafirler burada ise mantıklı bir açıklama yapsınlar lütfen.

Son Ateist Bükücü Altay Cem Meriç'te sadece Kur'an yeter diyenlere içki ile ilgili bir soru sormuş ve sorduğu soruyada bu hadis İnkarcıları nedense cevap verememişler🤔

Kur'an'da Allah zekat ver demiş ama zekatın ölçüsünü yazmamış ise demek ki Allah'a göre zekat, gönlünden geçen neyse o mudur?