Hadis İnkarcı kafirler böyle diyor. Şimdi diyelim ki ben çok zenginim ve bir yoksula zekât vermek istiyorum. Bunların hadis inkarcı Tanrılarına göre gönlümden geçen ne ise onu verirsem zekat oysa, o zaman benim gönlümden bu yoksula bir sakız parası vermek geçiyorsa ya da bunların Tanrıları para diye de belirtmemiş Kuran'da zekâtı. Para yerine sakız vermek geçerse gönlümden sakız verdiğimde zekat vermiş mi oluyorum? Mesela bunların Hadis İnkarcı Tanrılarına göre, Kur'an da yazmayan hiç bir şeyi kabul etmemek lazım. 2) Bunların Hadis İnkarcı Tanrılarına göre Kuran'da namaz kılmak diye bir şey yazmıyormuş ama şu ayete bakalım şimdi: İbrâhim’i Beytullah’ın bulunduğu yere yerleştirdiğimizde de şöyle demiştik: “Bana hiçbir şeyi ortak koşma; tavaf edenler, kıyamda duranlar, rükûya ve secdeye varanlar için evimi tertemiz tut.(Hac26) şimdi namaz yazmıyorsa Allah rükû derken neyi kast etmiş? Secdeye varanlar derken neyi kast etmiş? kendilerini Tanrı yerine koyarak Allah yazmamış ise demek ki bunu kast etmiş diye Allah yerine karar veren kafirler burada ise mantıklı bir açıklama yapsınlar lütfen.
Son Ateist Bükücü Altay Cem Meriç'te sadece Kur'an yeter diyenlere içki ile ilgili bir soru sormuş ve sorduğu soruyada bu hadis İnkarcıları nedense cevap verememişler🤔
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yazdıklarında haklısın müslüman kardeşim ama kafamıza göre herkese kâfir demesek mi? Kâfirlerin savunması Allah'ın varlığına ve birliğine yani tevhid inancına temelde ters düşmesidir. Ama bu durumda arkadaşlar fasık ve günahkâr durumunda oluyor.
Ne diyor hadis-i şerif,
"Herhangi bir kimse, din kardeşine 'Ey kâfir!' derse, bu tekfir sebebiyle ikisinden biri muhakkak küfre döner. Eğer o kimse dediği gibi ise ne ala. Aksi takdirde sözü kendi aleyhine döner." (Müslim, 1/319)
Kalplerde yalnızca Allah'ın elinde olduğu için kâfir demek biraz zor. Ama elbette ki bu hadis inkarcilarının bidatçı ve fasık olduğunu değiştirmiyor. :)
Tüm hadisleri inkâr eden Kur'an'ı inkâr etmiş olur Kur'an'ı inkâr eden de kafirdir zaten
La ilahe illallaha inanıyor mu inanmış. Cennete girecek İslamiyet'i yanlış tanımış kimseler bile varken Allah'a inananı reddetmek bir sıkıntı. Benim ki bir uyarı. Dilediğin gibi konuşabilirsiniz elbet
Her bid'at sapıklıktır.) [Müslim]
(Bir bid'at çıkaranın namazı, orucu, haccı, umresi, cihadı, tevbesi, farzı, nafilesi ve hiçbir iyiliği kabul olmaz, hamurdan [yağdan] kıl çıkar gibi, dinden çıkması kolay olur.) [İbni Mace]
(Allahü teâlâ, bid'at ehlinin ne duasını ne zekatını ne haccını, ne namazını, ne de sadakasını kabul eder, yağdan kıl çıkar gibi dinden çıkar.) [Deylemi]
(Bid'at ehli, bid'atini Allah rızası için terk etmedikçe, hiçbir ameli kabul olmaz.) [Deylemi, İbni Neccar, Ebu Nasr, İbni Ebi Asım]
(Bid'at ehlinin tevbesi, bid'ati bırakana kadar kabul olmaz.) [Taberani] (Tevbesi kabul olmaz demek, bid'at ehli, bid'atinden sevap beklediği, iyi bir iş yaptığını sandığı için tevbe etmeyi düşünmez. Bu bid'atten vazgeçmediği için de ibadeti kabul olmaz.)
(Bid'at ehlinin hiç biri Sırattan geçemez, Cehenneme düşer.) [İbni Asakir]
(Bid’at çıkarıp, onunla amel edenlere lanet olsun.) [Dare Kutni]
(Bid’at çıkarana da, onu himaye edene de lanet olsun.) [Buhari]
(Bid'at ehlini beğenmeyenin kalbi, iman ile dolar.) [Gunye]
(Bir zaman gelir, sünnetim unutulur, bid'atler çıkar. Sünnete uyanlar garip olur, yalnız kalır. Bid'atlere uyan ise, kendilerine çok yardımcı bulur.) [Şir’a]
(Amellerin en hayırlısı farzlar, en kötüsü de bid'atlerdir.) [Beyheki]
(Bid’at ehli, yaratıkların en kötüsüdür.) [Ebu Nuaym]
(Bid'at ehline sert davran! Allahü teâlâ, onlara düşmandır.) [İbni Asakir] Bana göre kâfir sana göre değilse demek ki sen baya yol kat etmişsin
Güzel açıklamışsınız ama anlamazlar.
@charissaa @Elifbintİslam sizin mantığa göre Münafıklarda La ilahe illallah diyor onları da Cennete yolluyorusunuz. Kafanıza göre din uydurmayın...
Tamam herkes kafir sen müslümansın valla
@charissaa tüm hadisleri inkâr eden herkes bana göre değil peygamber efendimiz sallallahu aleyhi Vesseleme göre kâfirdir. (Bid'at ehline sert davran! Allahü teâlâ, onlara düşmandır.) [İbni Asakir]
(Ümmetim gruplaşacak, bid'atlere bulaşacak, tıpkı kuduzun ısırıp da, kuduranda hiçbir yer kalmayıp her tarafını sardığı gibi, bu bid'at de onların her hallerine bulaşacaktır.) [Ebu Davud]
(Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, [bid’at ehli olan] 72’si Cehenneme gider. Yalnız bir fırka kurtulur. Cehennemden kurtulan fırka, benim ve Eshabımın gittiği yolda gidenlerdir.) [Tirmizi] (Bu fırkanın ise, Ehl-i sünnet vel-cemaat olduğu icma ile bildirildi.) [Mekt. Rabbani, Hadika]
Ahmed bin Muhammed Tahtavi hazretleri buyuruyor ki:
Fırka-i naciyye, bugün dört mezhepte toplanmıştır. Bu zamanda bu dört hak mezhepten birine uymayan, bid'at ehlidir. (Tahtavi)
(Bid'atler yayıldığı zaman ilmi olanlar bunu açıklasın. Eğer açıklamayıp ilmini gizlerse, Allah’ın indirdiği Kur’anı gizlemiş olur.) [İbni Asakir]
(Bid'atler çıkınca âlim ilmini açığa çıkarsın! İlmini açıklamayana lanet olsun!) [Deylemi]
Kaynağı en düşük hadisler.
@charissaa bidat dinimizde nefret edilmesi istenilen topluluk. Bunda sıkıntı yok. Her türlü ayet hadis birbirini bu konuda destekliyor. Lütfen hadislerin nasıl birleştirildiğini onaylandığını hangi aşamalardan geçtiğini kaç alimin toplandığını kaç gece istihare namazı kılındığını bilmeden böyle taşlamaya çalışmayın. Benim yorumdaki kastım bidat ehli ve küfür ehli bir çok hadiste ayrı tutulmuş. Bu maksatla yazdım.
Hadise güvenmeyen inkar eden kafir olur diye bir şey yok benim dediğim bu
@Elifbintİslam La ilahe illallaha inanıyor mu inanmış. Cennete girecek İslamiyet'i yanlış tanımış kimseler bile varken Allah'a inananı reddetmek bir sıkıntı. Hiç de bu maksat çıkmıyor. Allah'a inanmış Hadisleri inkâr edenleri reddetmek derken Müslüman olmalarını reddetmek sıkıntı demiş oldun resmen ki bu insanlar bu bidati terk etmediği sürece istedikleri kadar La ilahe illallaha inansın bu hadis inkarcıların Müslümanlığını reddetmeyen biri Müslüman olamaz zaten...
Tenkit ettiğinden beri bir iki yerle konuştum ve topyekûn hadis ve sünnet inkarcilarının kâfir olduklarının bilgisini ögrendim. Senin attığın yazılardan birindeki ayet bu konuda anlamamda çok yardımcı oldu.
Benim bu savı gerçekleştirmemdeki olay ise kıyamette ilk sura uflenmeden önce kalbinde zerre miktar iman ve iyilik bulunan kimseler ölecek ve geriye sadece kâfirler kalacak hadisidir. Bunun ardından bir diğer hadis ise yukarıda söylediğim kalbinde zerre miktar iman bulunan kimse sonunda cennete girecektir. Kâfirler ise ilelebet cehennemde kalacaktır. Allah'a iman etmenin İslam'ın şartlarından tevhid anlayışını temelde karşıladığı için İmam-ı Gazali'nin bir eleştirisinde ikilemcilik yaratanların adi müslüman olabileceklerini okumuştum.
Oryantalistlere takılan müslümanlar önce bidatlar çıkarıyor sonra hepsini reddetmeye başlıyor. Allah birdir ve Hz. Muhammed Mustafa Aleyhisellatu Vesselam ise onun peygaberidir diyor ama farzı reddederek kâfir oluyor SÖYLEDİĞİN GİBİ. Bu sebeple Allah'a inanmaları bidat nezdinde olmadığını ve sahih hadisleri reddedenlerin direkt kâfir olduğunu anladım.
İslam'ın ikinci temel kaynağı olan hadislerin yorumlanması, farklı mezheplerin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynamıştır. Örneğin, Şii mezhebi, Hz. Ali'nin Hz. Muhammed'in halefi olduğuna inanır ve bu görüşü hadislere dayandırmaktadır. Sünni mezhebi ise, Hz. Muhammed'in halefliğinin tüm Müslümanların istişaresi ile seçilecek olan kişiye ait olduğuna inanır ve bu görüşünü de hadislere dayandırmaktadır.
İslam'ın fıkıh alanındaki farklı yorumları da mezheplerin ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Örneğin, Hanefi mezhebi, ictihada daha fazla önem verirken, Hanbelî mezhebi ise sünnete daha fazla önem vermektedir.
Kitaplarda, (Dört hak mezhepten birine uymak vacibdir) deniyor. Buradaki vacib, farz anlamındadır. Hadis-i şeriflerde bildirilen vacib kelimesi de, genelde farz anlamındadır. Diğer üç mezhepte de, vacib denince farz anlaşılır. Hanefî’deki vacib hükmü, bu üç mezhepte yok gibidir.
Dinimizde dört delil vardır:
1- Kitab [Kur’an-ı kerim].
2- Sünnet [Resulullah efendimizin bildirdiği sahih hadisi şerifler].
3- İcma [Eshabı kiramın veya Tâbiînin yahut Tebe-i tâbiînin sözbirliği]Eshab-ı kiramın sözbirliğine icma denir. Bir şeyi, Eshab-ı kiram, sözbirliğiyle bildirmediyse, Tabiînin sözbirliği bu şey için icma olur. Tabiîn de bu şeyi sözbirliğiyle bildirmediyse, Tebe-i tabiînin sözbirliğiyle bildirmeleri, bu şey için icma olur, çünkü bu üç asrın âlimleri yani müctehidleri, hadis-i şerifle övülmüştür. Bunlara Selef-i salihin denir. İcma’a uymak farzdır. İcma’ı inkâr ise küfürdür. (Redd-ül-muhtar, Seadet-i Ebediyyeİmam-ı Rabbanî hazretleri, (Bir hüküm üzerinde, dört hak mezhebin hükümleri arasında icma hâsıl olursa, bu icmaya da inanmak lazımdır, inanmayan küfre girer) buyuruyor. (2/36)
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=719
Dört mezhepten birine uymanın şart olup olmadığı konusunda farklı görüşler vardır. Bazıları, dört mezhepten birine uymanın şart olduğunu, bunun yapılmamasının küfür olduğunu savunur. Diğerleri ise, dört mezhepten birine uymanın vacip olduğunu, ancak şart olmadığını savunur.
Bu tartışmanın temelinde, icma'nın niteliği ve önemi yer alır. İcma, Müslümanların bir konudaki görüş birliğidir. Bu görüş birliği, Allah'ın ve Peygamber'in rızasını ifade eder. İcma'nın farz olduğu görüşünde olanlar, dört mezhebin hükümlerinin icma ile belirlendiğini ve bu hükümlerin Allah'ın ve Peygamber'in rızasını ifade ettiğini savunur.
Sonuç olarak mezhep imamları da zaten Kur'an hadislere göre hüküm vermişlerdir. Eğer ben 4 mezhep imamına uymak istemiyorum diyorsa bir kişi o zaman abdest alırken nasıl alınacak? Tahret nasıl yapılmalı? Kadın değerse abdest bozulur mu? Eşin bu kadınlar arasına dahil olur mu? Vb Mesela köpek salyası abdesti bozar mı? 4 mezhebe itibar etmeyen biri bu mezhepler dışında yeni hüküm vermek zorunda bana
İslam'daki görüş ayrılıklarının temel kaynağı hadislerdir. Şiilik ve Sünnilik arasındaki temel ayrım, kabul ettikleri hadislerdir.
Hadis inkarcı kafirler dedikten sonra okumadım. Her yazıyı hadis sananlarla muhattap değilim
Tüm hadisleri inkâr eden Kur'an'ı inkâr etmiş olur Kur'an'ı inkâr eden de kafirdir zaten. Muhatap olman gerekmez. Gerçekleri acıdır
Kur'anla hadis bir değil.
Bugüne kadar değiştirilmiş eklenmiş bir çok söz var tek gerçek kurandır. Sadece hadislere inanmıyorlat diye insanlara kafir dersen sen kafir olursun onlar kalpten inanıyorsa. Allah sanıp kendini haşa kimsin hüküm veriyorsun?
Kur'an'a göre bana zekâtın ölçüsünü söyle ozaman 🤣🤣🤣 kaçta kaç zekât vermek lazım hangi ayette yer alıyor? Kur'an'a göre namaz nasıl kılınır hangi ayette var? Madem senin inandığın din buysa açıkla hadi
Aynen kanka
Sistem Eror 😂😂😂
Eror değil kendince herkesi kafir olan cahile ne anlatsam düzelecek. Kur'an-ı işinize gelmese kuranı da inkar edeceksiniz yoksa nasıl kendi kafanızdan laflar sokarsınız dine?
Ben peygamber hayatı okuyorum birde ayetleri ayet yorumunu alakasızsa dikkate almıyorum hadis adı altındaki
Mesela biri geldi sana dediki ya Kuran'da sürekli namaz kıl diyor ama nasıl kılınıyor yazmıyor. Peygamberinizde hayatı boyunca namaz kılmış. Peki o namazı nasıl kılmış bana anlatsana derse hadisler olmadan nasıl anlatacaksın karşındaki insana?
Ben her hadis doğru değil demeye çalışıyorum. Ve her hadise inanmayan kafir olmaz bazı şeyler doğru tabii ki
@charissaa bak bakalım paragrafta her hadise inanmayan diye bir şey yazmış mıyım? Sahih hadisler olmasaydı sen bugün Hanefi- Şafiî mezhebine göre abdest bile alamazdın. Tüm hadisleri inkâr eden açık ve kafirdir. İsterse bu arkadaşın dediği gibi La ilahe illallaha inanıyorsa eğer cennete gidecek sansın kendini gidemez. Bu arkadaş da saçmaladığini anladığı için sessiz kaldı galiba. Deistler de Allah vardır diyerek La ilahe illallaha inanıyo yani Allah'ın varlığına inanıyorum ama dinler uydurma diyor. Bu arkadaş maşallah onları da Cennete gönderdi iki dakika da.
Hayır tabii ki benim dediğim İslam'a inanan Allah'a Kuran'a peygambere inanan sadece her hadise inanmayan neler soktular dine bilirsin ayetle çekilmiyorsa sorun ypk
@charissaa o yüzden sahih hadisler var zaten. Sahabeler baktılar ki uydurma hadis yazıyor müşrikler hemen devreye girip sahih hadislere sahip çıktılar. Al sana bu da ispatı. bakarsan eğer sahih hadisleri inkâr etmek için akılsız olmak gerektiğini anlarsın.
youtube.com/shorts/aWaORMuEPk8?si=OZHJY_HHLoGovvUf