Otogarda 2 genç anlık öpüşüyor ve onları gören teyze o kadar öfkeli ki.. videoyu izleyin sadece. O kadar şeye sessiz kalırız ama birbirini öpen birini görünce uuu kıyamet

Otogarda 2 genç anlık öpüşüyor ve onları gören teyze o kadar öfkeli ki.. videoyu izleyin sadece. O kadar şeye sessiz kalırız ama birbirini öpen birini görünce uuu kıyamet

Arkadaşlar sizin modern ve özgürlük anlayışınız yerin dibine batsın ya giderek sefilleşiyorsunuz. Toplumsal değerler hiç umurunuzda değil biliyorum. Kaldı ki topluma dirhem faydası olan insanlar olmak arzunuz da yok.
Öncelikle şahsen ben iki sevgilinin öpüşmesinden rahatsız olmam. Öpüşen bir çift görsem, birbirini seven iki insan gördüğüm için iyi hisseder yoluma giderim. Ancak kavramlar öyle alt üst edildi ki toplumsal değerlerin yıkımı tabii ki kaçınılmaz oldu.
Her insan özgürdür kardeşim. Bu tartışılamaz. Ancak özgürlük dediğiniz şey başkasının değerlerine, çizgilerine kadardır. Başkasının özgürlük alanına kadardır herkesin özgürlüğü.
Her insan özgürdür diyorsunuz da Bebek sahilinde s.. s yapanlara, bankta çıplak yatan adama neden çemkirdiniz geçen yaz? Onlar sizin hangi değerinize kadar özgür acaba çok merak ediyorum.
Özgürüm ben diyerek size belirli uzuvlarımın fotosunu atabilir miyim? Hayır atamam.
Buraya atabilir miyim? Hayır atamam.
Neden, çünkü buraya üye olurken topluluk kurallarına uyacağımı beyan ederek üye oldum. Topluluğun olduğu yerde özgürlük kurallara değerlere, diğerlerine saygılı olmak kuralına bağlıdır. O sözde modern çağdaş ve aydın beyinlerinizle insanlara yobaz derken aslında özgürlüğün ne olduğundan bihaber yobazlar olduğunuzu da yüzümüze çemkiriyorsunuz.
Özel anlamları olan öpüşme ile bazı toplumlarda normal kabul edilen öpüşmeyi aynı zanneden dangalaklar batıyı örnekliyor yorumlarda. Bazı ülkelerde arkadaşlar bir araya geldiğinde birbirlerini yanaklardan ve dudaktan öperler ve bunun cinsel bir değeri yoktur. Kimse rahatsız olmaz.
Ama bizim kültürümüzde dudak dudağa temas seksüel davranış olarak algılanır. Bunun doğruluğu tartışılabilir.
Ancak unutulmasın arkadaşlar; toplumsal kurallar gereği "Toplum içinde yapılacak her türlü davranışın, karşılıklı rızaya dayalı ve çevredeki insanların rahatsız edilmeyeceği bir şekilde gerçekleştirilmesi şarttır."
Ortamda rahatsız olacak insanlar varken çiftlerin aldığı tepkiyi yanlış bulmakla birlikte özgürlük adı altında bu topluma norm dayatılmasını da cahillikten beter buluyorum.
Biz bilinç seviyesi vasat insanların olduğu ve vasatlık seviyesinin de çok düşük olduğu bir toplumuz. Bunun norm, modernite, batı dayatmasııyla yıkacağınızı zannetmeniz midemi bulandırıyor. Gerçekleri kabul etmeyen insanların olduğu toplum da zaten mutluluk seviyesinde Ruanda, Afganistan ve Yemen ile yarışır ancak.
Durum ne kadar komik. Yanlış olan birşeyin söylendiği için kadın neredeyse her yerde linçleniyor. Türk örf ve adetlerine yakışmayacak bir şey ama herkes din ile bağdaştırmış. Uyulması gereken toplumsal ahlak kuralları var sonuçta. Bunu desen baska birsey buluyor bu insanlar çok saçma sapan yorumlar ve normalleştirmeler gördüm herkesin kendi ahlakına kalmış bir durum. Bu tarz davranışlar aile terbiyesinden gelir.
abartmış. bende görsem ne yapıyosunuz gençler ulu orta olur mu böyle diye kızardım ama bu kadın gibide suyunu çıkarmak fazla olmuş. birde herşeyin bir yeri var otogar gibi her kesimim çorba olduğu nispeten tutucu sayılacak ortamda olmaz böyle işler. daha seküler bir yerde yapsa zaten kimse karışmazdı...
Sokakta tecavüz edip bir kızın başını taş ile ezebilirsiniz. Sokakta insan kaçırabilirsiniz. Sokakta şiddet uygulayabilirsiniz. Sokakta uyuşturucu satabilirsiniz. Hiç kimse bir şey demez. Cesaret edemez. Gücü yetmez. Sokakta öpüştüğünüz zaman ise şeytan gibi taşlamak isterler. Dünya'nın en kötü şeyini yapıyormuşsunuz gibi. Öpüşmek ahlaksızlık değildir. Toplum içinde öpüşmek normal bir şeydir. Bir öpüşmeden bu kadar çok yaygara koparıyorsanız hastalıklı zihninizi alın ve gidin. Öpüştüğünüz zaman cinsel ilişkiye girdiğinizi sanan hastalık zihniyetler var.
Cevap
141Cevap
İşte bunlara böyle yaşlı falan demeyeceksin saçını dolayacaksın eline bak bir daha karışıyor mu ota b. ka ama değmez elinde kalır yazık.
Önünde cinayet işleseler ya da bir kadını kocası dövse bu kadar ayılıp bayılmaz.
Kadıköy’deki dayıları görse intihar eder herhalde bu teyzemiz.
Teyze sanane yani günah sevap onların sanane ya derdim
Bende sevmem tabi, Gitsin evde öpüşsünler kimse izlemek zorunda değil. ama yine de karışmazdım ben benim umurumda değil yani ilgilendirmez.. bu şekilde insanlık dışı bir tavır ile de söylenmez..
Bakın arkadaşlar, toplum denen olguda herkes başına buyruk hareket edemez!
Toplum kuralları diye bir şey var..
Niye bizler ışıklara uyuyoruz? Kaldırımda yürüyoruz?
Bunlar hayat kurtarır çünkü..
Toplumun bir de edep, ahlâk kuralları vardır ki, bunlar da hayat kurtarır..
Milletin karısına kızına sarkıntılık yaparsan bu suçtur ve ucu ölüme kadar gidebilir..
Evli de olsa toplum içinde öpüşemezsin, gaz çıkaramazsın, ulu orta tuvaletini yapamazsın!
Bunlara uyulmadığı sürece uyarı alırsınız!
👌👌👌👌
Teyzenin canı çekmiş heralde, Çocuklara tecavüzlere kadına şiddete işkencelere katillere hayvan zulümlerine sustular. İki tane birey birbirini öptü diye dellenmiş. Keşke biri çıkıp vursaydı ağzına bitane.
Toplum içinde öpüşmeyi yakınlaşmayı doğru bulmuyorum. Aç gibi yiyişecek değiliz lakin sevgilimi öpmeme biri karışıyosa orası onun mezarı olur.
Açıkçası her iki tarafta haksız gençlerin ve herkesin yaşadığı topluma uyması gereken kuralları var dışarıda yapılması gereken ve yapılmaması gereken şeyler var öpüşme mevzusu da bunlardan biri bazı şeylerin özelde kalması hem ilişki açısından hem toplum açısından olumlu sonuçları olur teyzeye de gelince uyarmak isteyebilir ona bisey diyemem lakin kuyruğuna basılmış gibi bağırıp millete gençleri linc ettirmeye çalışmasının da bi doğruluğu yok bağırma tarzı dahi sinirden ziyade duyulması için ekstra çabayla çıkarılan cırtlak bir çığlığa benziyor kısacası herkes kendi üstüne düşeni yaparsa kimse zarar goremez ha saçma sapan şeyler yüzünden sataşanlar olur o zaman siz zerre düşünmeden verin ağzının payını
Zikmişim toplumu da kurallarını da, bu yaşlı bunaklar toplum değil, gençler toplum. Hem nüfusları çoğunluk hem iş gücünün çoğu onların elinde
Hangi hakla bu ölmüş uzatmayı oynayan nesil gençlere ne yapacağını söylüyor?
Orada gençlerin haksız olduğu tek bir konu var, ''Sana neeee'' demek yerine araya alıp o kıskanç karıyı dövmeliydiler
Olayın edeple ahlakla filan gram alakası yok. Bu kadın ve bu kadın gibileri gençliğinde ailesi ve çevresi tarafından bastırılmış, sevgilileri dahi olmamış, yaşları geldiğinde muhtemelen sevmedikleri birileriyle evlendirilmiş ve hayatları boyunca ne sevgi görmüş ne ilgi görmüş kişilikler. Bunları kendileri yaşayamadıkları ve artık yaşayamayacakları için bunu yaşayanlara karşı müthiş bir kin ve nefret besliyorlar. Buna savunma mekanizmalarından karşıt tepki kurma denir. Neyse bu kadına da gençliğinde sevgi ilgi görmediği için suç bulmak istemiyorum ama gene de yaptığı hoş değil. Sen de seni seven birisiyle ol da kıskançlığından gözünü kin bürümesin.
Kadını dövebilirsin sokak ortasında hatta hakaret edip itekleyebilirsin, hatta biraz daha çılgınca bir şey yapıp onu öldürebilirsin.
Böyle bir durumda teyzelerimiz pencereden ya da uzaktan izler. Bazı insanlar yardım etmeye korkar sadece video çeker.
Ama bir kadına sokakta sevgi gösteremezsin. Çünkü insanlar buna korkmadan tepki gösterebilirler diğerlerinin aksine.
Benim için uygun değil elbette sokak ortasında böyle bir şey. Lakin bir kadının dövüldüğünü görmektense bu manzarayı görmeyi tercih ederim.
Umarım bu teyzemiz aynı tepkiyi tacizlere, katillere, hırsızlara ve diğer şeylere de aynı tepkiyi veriyordur ^-^
Sen ne yapıyorsun böyle salyalı ergenleri savunacağına başka iş bul
Savunmak diyor ya. Lâ havle velâ kuvvete illâ billahi azimmmmm sinirlendirmeyin bi de doğru okuyun efendim
Zaten belirttim bunları görmek istemediğimi ama birisinin şiddet gördüğünü görmektense bunu görmeyi tercih ederim diye.
Teyzem öfkeli , teyzem kızgın.. kimse demiyor ki teyzem neden öfkeli? Teyzem yürüyen canlı bomba yürüyen libido lütfen dul teyzelerimize karşı duyarlı olalım. Sokağın ortasında yiyişmeyelim… olan var olmayan var , menepoza giren var , prostat olup yatan var , düz düvara yan tırmanan var.. ayıp ya ayıp
Hahahahhahhahababba
ulan otogarda belki ayrılıyorlar belki ne biliym vedalaşıyorlar son kez öpüşmek gayet normal bir şey kime ne ulan? bu çocuklar öpüşülmemesi gereken bir yerde ne biliym caminin içine girmiş sevişiyor öpüşüyor olsa hadi neyse. o çocuk kızı dövseydi o teyzenin sesi bu kadar çıkmazdı ama öpünce çıkıyor. saçmalık.
Aynı tepkiyi şiddet gördüklerinde veremezler ama böyle şeylere gelince şirretlikte üstlerine yok. Kimse öpüşmemiş teyzeyle. Onun hırsını çıkarmış gibi. Öpüşmeyi hiç ayıp ya da yanlış bulmuyorum. Abartılmadan öpüşülmesinde hiç bir sakınca yok ki ben de kocamla istediğim yerde canım nereede çektiyse öpüşürüm. Kimse de karışamaz.
@Rightist istediğim yerde öpüşürüm.
O şiddetle bu sapık zihniyetiniz den çogalıyor işte
@Rightist adamlıkla ne ilgisi var? Adamlığı başka şeylerde arayın. Sevginin gösterilmesinin nesi kötü?
Banada gösterbsevgini
@hidayetardahan sapık zihniyetten yargı dağıtıyodun demin sürüngen.
Sizden daha sapık birini göremiyorum aynaya bakıyorsun galiba şu an
@hidayetardahan bana da göster sevgini diyebiliyorsun hadsizce tanımadığın evli bir kadına kim sapık burada? Ben öpüyorsam kocamı öpüyorum asalak.
Koca nı evinde öpeceksin o zaman milletin içinde degil o sokaklarda sadece siz yoksunuz çoluk çocukta var aşagılık duygularınızı alelade sergileyemezsiniz
@hidayetardahan sen gibiler en adi sapık olanlardır. Açığa da verdin kendi pisliğini de ne anlatıyosun hala
Yemedi mi
@hidayetardahan neyi yiyecek? Profiline baktım önüne gelen pembeliye yürüyen açın teki gelmiş bana ahlak dersi veriyo
Profilimdeki ne işin vardı bak ben hiç merak etmedim seni kim aç kim tok acaba
@hidayetardahan senin kodun bozuk anladım da ondan baktım hiç yanılmamışım.
Kodlamaları sen mi yapıyon
@hidayetardahan senin kodu annenle baban yapmış daha doğrusu yapamamışlar görüldüğü gibi.
Begen Medine mi annemle babamın yaptığını
@hidayetardahan ben kocamı öptüğüm için sapık oluyorum sen evli kadına yavşarken ahlaklı mı oluyosun? pislik.
D*öl israfı
Bende kide ısraf oluyor gel birleştirelim ziyan olmasın hem kodlarına ayarlarız senin gibi olur
@hidayetardahan bak ahlak yoksunu kim iyice serdin ortaya ş*refsiz
Senin şerefin varsa sokaklarda mı sergiliyorsum
Senin gibi ne a. Şifreler geldi geçti bizden hadi anca gidersin
@hidayetardahan hadi oradan aç k*pek. Millete ahlaktan bahsedip ahlaksızın en önde gidenisiniz. Beyniniz bacak arasına endekslenmiş. Kendi ahlaksızlıklarını bi gözden geçir öyle yorum yap bi daha hadi bakim.
Benim bacak aram dakini nereden biliyor kaç kere gördün
@hidayetardahan hem sapık hem beyinsizsin. Endekslenecek bir beyin de yok buradan anlamış olduk yallah 😂😂😂
Bu şekilde bağırıp çağırıp gençleri utandıracağına yanlarina oturup toplum içinde bu tarz yakinlaşmalarin dogru olmadığını onlara anlatmalıydı. Ailelerin, çocukların da gelip geçtiği bir alanda ayıp olduğunu buna dikkat etmelerini rica edebilirdi...
Bu şekilde krizler geçirerek doğru yol gösterilemez. Showdan başka bir şey değil yaptığı şey
Gözünün önünde bir kadına hakaret edilse, eşi veya sevgilisi tarafından şiddete ya da ölüme maruz kalsa gıkını bile çıkarmayacak bu tipler, hiçbir zaman yaşayamadıkları tutkuyu, aşkı, sevilmeyi görünce edepsizlik diye anıra anıra bir tarafını yırtıyorlar. Tıpkı bu kadınımsı yaratık gibi!
Dün beğenmediğimiz Hindistan, Ay'a uydusunu indirdi. Dünya'daki bir çok ülke farklı konularda çağ açıp kapatıyor biz ise hala bir çiftin öpüşmesinden rahatsızlık duyup bu konuya kafa yoruyoruz. Şuraya o "kadın" hakkında çok daha oturaklı şeyler yazardım ama neyse...
Tecavüzlerin Hindistanı uzaya çıkıyor diye kadınlarımız Hindistan’da tek başına mı gezsin turistik olarak yani
Öpüşmek var, öpüşmek var..
Masum, kısa bir öpücükle, adeta on sevişme tarzında yiyişmek aynı şeyler değil.
Haddi aşıpta ateşli uzun opusenlerden daha fazla onları böyle * gibi aşağılayan kişi kusurludur.
Kalp kırmadan nazik ve sessizce rahatsızlık bildirmek varken ortalığı böyle velveleye vermek bence çok adice bir yaklaşım.
Bana da bi benzerini yapmıştı kadının biri.
Biz öpüşmüyordukta temasta etmedik sadece sevgilim benim fotoğrafımı çekiyordu sokakta. Teyzenin ağzımıza s*çmadığı kaldı. Sevgilim olmayadabilirdi abim veya akrabam olabilirdi yanımdaki. Bilmeden saldırdı teyze. Yani demem o ki bunlara Göre bir kızla bir erkeğin yan yana olması bile ayıp.
Düşündüm şikayet edeyim diye ama işim vardı ertesi gün de gidesim gelmedi gitsem napıcam zaten kanıt yok bişey yok sonradan kamera falan açsaydım keşke diye düşündüm ama geçti artık
Küfretmekte günah dine göre. Saçma sapan yakıştırmalarda bulunmakta aynı şekilde. Din kimseye bu şekilde ithamda bulunma hakkı tanımıyor. Ayrıca onunla aynı dine inanmıyor da olabiliriz. Ve dediğim gibi bilmiyordu yanımdakinin benim neyim olduğunu. Abim de olabilirdi. Abim de olsa aynı tepkiyi vericekti.
@Rightist Böyle böyle insanlar direkt dininize sövecek işte
İnsanların ayıplayıp yok yere saldırdıkları şeyleri İslam'a bağlamak aşırı saçma ya. İslam'ın temelinde de hoşgörü yok mu zaten.
Diyorum ki abim de olabilir, sevgilim değil eşim de olabilir, adam gelmiş dine göre böyle diyor. Arabistan'da da yaşamıyoruz herkes aynı dine inanmak ve ona göre yaşamak zorunda değil. Bu insanların dinle alakası yok. Sadece yobazlar.
@Rightist Türkiye'de millet cuma namazının gecesinde rakı da içiyor, onlara da kuduruk köpek gibi dar dar dar etmeyi biliyorsunuz zittir git
Kız isteme merasimi de İslam'dan falan gelmiyor, tarım toplumlarının tamamında olan bir şey.
@Rightist Yoo, Kadıköy'e giderim yeter.
Ülkeyi de üç beş seneye Arapçı islamofaşistlerden kurtardık mıydı olur biter mesele
İslam demek sizin gibi Türk düşmanı dinci demek değil bu arada. Trakyalılar da müslüman
Abla büyük ihtimalle doğulu batıya doğru gidince açık giyinmeler yollarda öpüşmeler ha belki sokakta ilişkiye girecek kadarda geniş olanlar vardır ama doğuda bunları görmediğimiz için bize yanlış veya ayıp geliyor yaptıkları doğru veya yanlış beni ilgilendirmez ama ablada bu kadar tepki vermemeliydi doğu batı çatışması işte doğuda her şey ayıp açık bile giyinemiyorsun kaldiki öpüşmek siz düşünün o yüzden güzel ülkemde her çeşit olaylar var ben artık şaşırmıyorum 😂
Eğer halka açık alanda göz zevkimi kirletiyorlarsa katılırım kültür ve ahlak diye bir şey vardır ve tüm toplumu ilgilendirir toplum içinde de ceza olarak karşılığı vardır dışlanma vesaire. Bir insanın ozgurlugu başka insanın ozgurluk alanına girince biter evde istediği herşeyi yaoabilir ama halka açık alanda insan olmayı öğrensinler hayvanlar gibi ortada sevismesinler
@ibrahim__barannn böyle şeyler normallestirilmemeli
Aynen öyle
O kadar şeye sessiz kalırız diye herseye mi sessiz kalalim yani? Nasil olsa bircok şeye zaten ses çıkarılmıyor herseyi koyverelim gitsin yani oyle mi? Teyzenin tepkisi haklı! Toplum kuralları vardır ve buna hepimiz uymak zorundayız. Uymayanlar var diye sen de uymam diyorsan bu senin problemin olur. Uyara uyara sorunlari normallestirmeyi unutmamiz gerekli!
Metroda şişman bir kızla oplan sürtüne sürtüne gitti anladığınız az yamacımda. Midem kalktı ama sesim çıkmadı. Fantazinizinde sizinde allah belasını versin demek istedim. İstanbul'da 50bin apart ev var. Tutun birini ya. Çok parada değil. Neden gözümüzün önünde bunu yapmak zorundasınız dimi. Öpüşmek onlara göre elele tutuşmak ya da bakışmak gibi kalır
Bize göre sokakta öpüşmek biraz abartılı bir temas. Kabul ama bu kadın gereğinden fazla ve lüzumsuz tepki vermiş. Aynı tepkiyi şiddet gösteren birine yapamaz. İşte Algida seçicilik budur. Adam kadını dovuyorsa kesin hak etmiştir öpüyorsa şeref meselesi.
Ya kadın olmasa çakacaksın ağzına 2 tane görecek başkasının hayatına müdahale etmeyi. Ulan gözünün önünde birini bıçaklasalar tepki vermezler, gasp olsa tepki vermezler ama öpüşen biri görünce hemen tepki
Rahmetli babam dört duvar boşunamı yaratılmış derdi her şeyin bir yeri bir zamanı vardır toplum içinde evli ya da sevgili bir çiftin uygunsuz yakınlaşması doğru bir şey değil baş başa kaldığında kim ne halt yiyorsa yesin ona kimse karışmaz zaten sokak ortasında yiyişmek gelişmişlik modernlik değildir ahlaksızlıktır..
Polis çağırıp şikayetçi olurum. Affetmem. Sevgilim olur, eşim olur, kardeşim olur, kuzenim, arkadaşım vs olur. Ortada suç unsuru bir şey yok. Ama şeytan kılıklı, İran kafalı kadın insanların özel hayatına müdehale ediyor. Hakaret ediyor. Devlet olsam bir de kadını ruh ve sinir hastalıklarına yatırırım.
Öpüşmek, sevismek hersey normal ama milletin içinde değil. Herseyi normallesecegiz, modernlesecegiz diye diye hayayı, edebi unuttuk. Tamam dışarı öpüşmek hadi hadi normal olsun diyelim. O kadar insanın içinde büyüğü var küçüğü var büyüğe saygı, küçüğe ornek olmak nerde. Biraz geniş düşünün tek taraflı bakmayın şu olaylara.
Küçüğe iyi örnek oluyorlar işte. Çoluk çocuğun öpüşen insandan kötü etkilendiği fikri nereden çıktı ve neye dayanıyor?
Nasil bi öpüşme? Bu ulke özgür bi ülke ama milletin yatak odası değil. Zaten şu ülkedeki çoğu insan değer verse bu ülkeye ahlakta birinci olurdu. Vatanı kazanan dedelerimizdeki edebe bakin bide onlardan geriye kalan kuşakların edebine. Ülke sadece ekonomik çöküşte değil..
Şöyle yanlış
Çocukların olduğu yerde öpüşmeleri vb
Ama artık dünyada çocuklar kimin umurunda...
Herkes kendi zevkinin peşinde
Açık giyinip meme ucu ya da altına külot giymeyip üçgeni belli edene bir çocuk bile bakma seviyesine gelir ya meraktan..
Dünyada çocukların bir önemi yok, insanlar açısından artık
Bu artık açık ve net
Kadıköyde yapmıslar bu arada
Yanlıs göruse yazdım 😕
Gençlerin libidosu çok yüksek maşallah. Bir daha olmaz bu görüntüler inşallah. Ben de maalesef sokaklar da bu duruma çok maruz kalıyorum ve görüyorum. Ben öpüşmeye ve sevişmeye karşı değilim. Karşı olduğum nokta sokak ortasında ve toplum içinde olması. Benim düşünceme göre de doğru bir yanı yok ve kesinlikle yanlış.
Ablamın edep arayışında olup bağıra bağıra "opusuyorlar" demesi dikkatimi çekti. Kişisel olarak yanlış bulunabilir. Fakat tepkileri normal değil. Muhafazakar kesim çığırından çıktı artık. Amaç kesinlikle öfkesini kusmak. Kendi ruhsal bunalimini atmak için bir sebep bulmuş. Yapıştırmış. Destekleyen de çok olunca ortaya böyle kontrolsüz tipler çıkıyor.
Kadın haklı bence ama uslub yanlış. böyle böyle normallestiriyorlar herşeyi vallahi yazık. buna örnek trende yolculuk ederken kız sevgilisi annesi falan sohbet ettik. oğlan baktım kızla baya samimi annesi ağzını açıp bişey demedi izlemekle yetindi dedim noluyoruz hani.
benim için tehdit veya zararlı bir şey değil.
fakat aşırıya kaçarsanız, se*KS yaparsanız, kadınların popo sallaması gibi, s*ki sallaya sallaya gezerim.
bu ikisini normalleştiren, bunuda normalleştirmek zorunda.
sadece öpüşmekse, problem yok.
Bağırılması ve tepki gösterilmesi gereken milyar tane şey varken 2 gencin öpüşmesine kafayı takmayı anlamıyorum. İnsan insanı dövsün, katletsin ok. Ama aman sakın ha öpüşmesinler... Ahlak bu demek değil. Birde şöyle bir söz etmiş zamanında sevgili Nietzsche: "'Kim namus ve ahlak şövalyeliği yapıyorsa, bilin ki en namussuzu odur."
sinirlenmesi normal çünkü onların zamanında böyle şeyler yoktu bu zamanın gençleri gibi güzel yaşayamadılar o zamanki aşklarını arkadaşlıklarını gezip tozamadılar o yüzden yaşlıların çoğu gençlere kafayı takmış durumda ama bu kıskançlıktan dolayı böyle birde yobazlıktan dolayı
Yanaktan öpmek neyse de öpüşmek nedir ya.
O kadr da normal olmasn her şey
Katılıyorum. Dışarıda sadece yetişkinler yok çocuklar da var. Onların gözü önünde böyle şeyler yapılması yanlış. Ama teyzenin tepkisi de fazla abartü
@Nightwalk35 çocuklar zaten 12 13 yaşında bunları görüp başlıyorlar birşeyler yaşamaya
@Rightist mesele sadece çocukların gormesi de değil. Böyle şeylerin göz önünde yapılması doğru değil. İlla yapacaklarsa toplumun olmadığı yerde yapsınlar demek istediğim bu
Öpüşmeyenleri toplumdan dışlarsak daha düzgün bir ülke oluruz
Türk toplum örf ve adetleri diye araplık dayatak sünepelere de kafam girsin
Böyle bir örf-adet kural toplumumuzda yok. Köylü fikriyatını şehirde gelip uygulayamazsınız.
İnsanların ne yapıp ne yapmayacağını yasalar belirler, sizin kime danıştığınız, kimin kabul ettiğini teyit edemeyeceğiniz, ananızın babanızın taşrasından getirdiğiniz yazısız kurallarınız değil
Ayıp orada o sidikli karının yaptığıdır, mal bulmuş mağribi gibi insanlara bağıramaz, kendi düşüncen her ne ise, ona uymuyorlar diye çığıramazsın
Vatandaş olmayı, şehirli olmayı öğrenin, öğrenemeyecekseniz de köyünüze dönün sabanınızla falan uğraşın yettiniz be!
Arkadaşım sapık Anadolulu fikriyatında olduğundan, insanların öpüşmesine karışılmadığı taktirde halkın sağda solda zikişeceğine inanıyorsun
Kafa bu çünkü, buna cevap verilmez ancak aşağılanır bu şekilde düşünen birisi
Ona bakarsan 30 yıl önce Anadolu'nun çoğu yerinde evlenirken kadınları vitrin mankeni gibi millete sunuyorlardı bir tane sandalyeye çıkarıp
15 yıl kadar öncesinde Anadolu'nun hiçbir yerinde boşanan adam sokakta gezemiyordu neredeyse, boşanmış kadına çıkma diyen, tecavüze uğrayan kızı tecavüzcüsü ile evlendiren, her türlü sapıklığın üstünü kapatan da o senin çok bayıldığın Anadolu örfü
Toplum değişir, ortaçağda yaşamak istiyorsanız kendinize toplumdan uzak bir komüni bulun
İnsanlar sizin örfünüzü adetinizi kabul etmiyor, bu kadar basit.
Türklük de tarım toplumu değerlerine saplanıp kalmak değildir. İstediğin kaynağa bak, İbn-i Fadlan Oğuzlar'ı ziyaret ettiğinde ''Adamlar kadın erkek beraber yıkanıyorlar çırılçıplakken dahi birbiriyle zina etmıyorlar'' diye şok olup kaydetmiş
Bu sizin değerleriniz Türk değerleri değil
Bunun şehirli olmakla köylü olmakla alakası yk. Köylü diyerek de insanları küçümseme yedgn seylere kadr her şey o kucumsedgn insanlar sayesnde nankör.
İşinize geldg gbi konuşmayanlara hakaret edecegnize biraz toplumun ahlakını sorgulayn dicm de boyle konuşan düşünen insanın nasl oldg da bell
@Venetor beyni olmayanlar ne çok gereksiz yorum yapmış öyle. Cevap vermeye tenezzül etmiyorum diye kendilerini bişey sanıyorlar. Ama benim bir özelliğim vardır. Cahillerle cok fazla muhatap olmayı sevmem. Zaman israfına gerek yok çünkü
Sonra kendilerine saygı bekliyorlar utanmazlar. Bulmuşlar çelimsiz iki genci cemkiriyorlar. Sağlam adama denk gelsinler bakalım tepki verebiliyorlar mi
Öpüşmek insanlara niye batmış bu kadar anlamadım. Sevgiden başka bir şey yok. Kadını haklı bulan milattan öncesine ait cahiller hayatlarında hiç mi sevgi görmemişler? Hırsızlık yok, taciz yok, tehdit yok, şiddet yok, seks yok, tecavüz yok ki bunlar olsa eminim rahatsız olmazlardi. Sadece öpücük var bunun nesinden rahatsız oldular acaba? Öpücük ne zamandan beri namussuzluk olmuş? Kendi kitabını kuralını yazmış herkes oynuyor kafasına göre. Masum bir öpücüge bu kadar tepki verene kadar ekonomiye, adaletsizliğe, tecavüze cemkirin biraz
Geçen bende gördüm parkta kizla oğlan dudak dudağa hişş napiyorsunuz dedim bir ayrildilar utandilar.. Çocuğa dedim birisi bacını silkse ne hissedersin kiza da baban seni böyle görmesini ister misin diye hiç cevap vermediler. Edep ahlak ögretmek lazim önce matematik geometri değil
Metamatik geometri değil önceden ilkokullar da adabi muaşeret dersleri varmis dedemin karnesinde gördüm
Her bi olayda milletin anasina bacisini soylemek size mi dustu edep ahlaki sizden ogrenicek degiliz sanane elalemin anasindan babasindan aptal zihniyetlileri
Tamam dışarıda böyle şeyler görmek bence de rahatsız edici yani yapıyorlarsa da baska yerde yapsınlar ama edebi ahlaki da o yaştan sonra kimse öğretemez onlara.
Şahsen görünce ben de rahatsız oluyorum ama bişey demem yani kim ne yapıyorsa yapsın ben mi öğreticem doğruyu yanlışı
Ben olsam seni orada iyice bir döverdim
Demek ki onları dişine göre görüp rahat davranmışsın.
Senin gibileri iyi tanıyorum, başkasının kızını buldular mı affetmezler, ama konu kendi anaları bacıları olunca mangalda kül bırakmazlar. Zaten ben de bu yüzden umumiyetle muhafazakâr hatunlara yürüyorum. Daha çok keyif veriyorlar.
@seyda028 aynen katılıyorum
İşbu hikayedeki ahlaksız sensin yalnız
@seyda028 okullarda hangi bilim dersleri veriliyor mesela anlatır mısın biraz canım ben cahilim bu konuda
@seyda028 peki bu okullar ne b.. Yarıyor bilim dersi yoksa ahlak dersi yoksa kapatalım gitsinn
@seyda028 tabii ki egitim aileden başlıyor ama çevrede çok önemli degil mi çocuk 7 yaşında okula başlıyor 20 yaşında çıkıyor üni. De kazanırsa bu yüzden egitim sistemi aileden de önemli degil mi
@seyda028 canısı sen nerenle okuyon kız yazdıkları mı diyom ki ailede başlar okulda devam eder ki SOKAKLARIMIZI çocuklarımız FUHUŞ YUVASI olmaktan kurtulsun aha bunun nesini anlamıyon
@hidayetardahan Sokaktan seni temizlemek lazım mk sapığı
@Ragnar_Lodbrok artık senin gibileri toplamaya başlayacağız belediye seçimlerinden sonra şimdi barınakları hazırlıyoruz mama falan sıtokluyoruz
@hidayetardahan Sen önce anadilinde yazı yazmayı öğren, ondan sonra millete ahkam kes mk Akplisi
Dikkat et, üç beş seneye komple ülkeden sürülme Araplarla beraber
@Ragnar_Lodbrok zekası olmayanlara ne desem anlamaz ki barınak diyom mama diyom sana sevinsene aç aç dolaşıyo sokaklarda
@seyda028 canısı ahlak egitim bilm egitim yoksa ne işe yarar okul diyorum
@seyda028 😘😘😘😘 seni getirecek başa üzülme Bi güzel düzeltirsin 😀😀😀
@seyda028 ☕☕ iç Bi kahve sakinleş
@seyda028 haklısın bende öyle yapıyorum haddini bilmeyeni adam yerine koymuyorum
@seyda028 aynaya bakıyorsun galiba bunu yazarken
@hidayetardahan usta niye yorarsin kendini ahlaksiza ahlak, edepsize edep mi anlatilir sktr et.. onlarin hayati alkol ve cinsellik başka bişey bilmezler
Çok haklısın dostuö
@seyda028 kaç kere atladığı mı nerden biliyorsun yanımda mısın
Başka bir şey bilmeyenler sizlersiniz sayın avel. Bütün tartışmalarınız, toplum hakkında bütün çizgileriniz alkol ve cinsellik üzerine
@seyda028 sen beni mi takip ediyorsun ayıp degil mi
@seyda028 hadii hadii gizleme e gerek yok açıkça hayranım de niye utanıyorsun
@seyda028 keşke sende azcık şakacı olsan ne olurdu 🌹🌹🌹
@seyda028 olur bu nada şükür napalım🍧🍧
@seyda028 hiç yoktan iyidır🌹🌹🌹
@seyda028 belki ilerleyen zaman da düzelir
Üsluptan kimin âdi olduğu belli oluyor. Çok bir şey söylemeye gerek yok. Bu ülkede başkalarının hayatlarına dil uzatmak için hazırda bekleyen milyonlarca cahil şovmen var.
Teyzeye helâl olsunnn 👏🏼👏🏼👏🏼
Toplumun ahlâkını, kendi pis ahlâklarıyla bozacaklar. Allah dört duvarı niye yaratmış? Gidin evinizde ne halt ederseniz edin. Kamu alanlarında hayvandan farkları yok bu tiplerin!!
Hayır insanın doğasında var ayrıca sürekli ahlak bekçiliği yapan ahlaksızdır
Siyasal İslamcıların 'mağduru' oynadığı bir toplumsal olayın yansıması gibi..
Teyzemiz muhtemelen kendine empoze edilen ahlak kavramına dayanarak, özgürlüğün gavur icadı, şeytanlaşmış bir olgu olduğunu gençlere aşılamaya çalışmış.
Herkes özgür bireydir. Kanunda da bu var.. Karışmaya hakkı yok..
Şu çemkirişi kadar, karısını döven adama sesini çıkaramaz.
Bana aynaya bak bir bana bak dedin. Tamam yanlış yazmış olabilirim. Birincisi resimde iyi cikmam. ikincisi gerçek hayatta kizlar hayran capkinimdir. Ayarlayamayacagim kız yoktur. senden güzelleri. Bu arada güzelsin yanlış anlama. Bozulmam. kendime güvenim var. Zaten buraya gırgır mizah amaçlı girerim. Haklisin öyle yazmamaliydim. iyi gunler
Hakli tabiki. B*k var yolun ortasinda insan icin de yiyişiyorsunuz. Biktim bende bu tiplerden. Disarda opusmek tamamen varosluk ve gorgusuzluktur. Çiftleşin bir de. Hayvanlara özeniyor millet heralde. Evinde git ne halt ediyorsan et. Disarda insan icinde insanlarin rahatsiz oldugu seyleri kafana estigi gibi yapamazsin. Toplum kurallari diye bir sey var.
En büyük jüri: elalem. Yorumlarda da bolca ahlak bekçileri görebilirsiniz. Sanki siz çok doğrusunuz. Çok temizsiniz de başlamışsıniz başkalarına ahlak öğretmeye. Çocuklara tecavüz edilip bir defadan bir şey olmaz derlerken de o harika ahlakinizi kullansaydiniz. Brrrrravo
@Rightist 🐑🐑
Yani sadece enese katiliyorum mesela sahil veya daha sakin olur uzun süreli opebilirsin bu cins€l anlamdadır bu mesela metroda yapılmaz veya kız arkadaşının bacağını oksamamalisin ama sevgini belli etmek için cins€l olmayan saniyelik öpücük her yerde yapılabilir hicbir sorun da teşkil etmez çünkü bunun amacı sevgidir cin€llij değildir
Ama bu durumda bağırmak ve dinen yasak olmasını söylemek doğru değildir herkes senin dininde olmak değildir bu konu dini bir şey değil toplumsal bir konudur dine çekip de malum ırklık yapılmasın
Eskiden öpüşen insanları görünce bakmak istiyordum çünkü çocuktuk ve ne yapıldığını nasıl yapıldığını bilmiyorduk ama şimdi onlara bakanlardan utanıyorum hayır ne bakıyorsunuz ayipsa onların ayıbı birinin söylemelerine ihtiyaç duymalarına gerek olmayacak yaşta iki insan. Libido bu her zaman gelmiyor dizginlenemiyor
E o zaman toplum içinde s.. kiş yapanlara da lütfen kızmayın çünkü bunun bi ilerisi s.. kiş o da normal karşılansın..
Hani arabanın 1. Vitesi öpüşme diyelim
2. Vitesi s.. kiş o zaman sevişmek de serbest olsun yahu
Yani toplum içerisinde böyle şeyler görmekten ben de rahatsız oluyorum açıkçası. Sonuçta çoluk çocuk da var onların yanında böyle şeyler gerçekten hoş değil. Ama teyzenin tepkisi de biraz fazla abartı olmuş.
teyzeyi çok haklı buluyorum, ulu ortada yapılacak şey değil bunlar, tamam açık alan WC kabin fantazilerimiz var ama bunu bile kimsenin görmeyeceği ne bilim kuytu köşeye gidip öyle yapsalar daha iyi
Rahatsız oluyosa bakmasın, niye bu öfke anlamıyorum ben
Bunlar hep elalem ne der kaygısıyla gençliğinde vuruşamamış hemcinslerinin çekemezliği yavrum. İlerde böyle bir cadı karıya dönüşmek istemiyorsan, şimdiden bol bol seviş
Ahlaksızlık ve terbiyesizlik tabi ki. Ama kadının sinir krizi geçirmesi de saçma. Ona ne oluyor ki yani başkasının yanlışı ve ayıbı yüzünden o niye kendini yıpratıyor yani
Sen önce kendi davranışlarına bak. Sarılma ve el tutmaya da laf yapmaya başlarlar, bunun geleceği bu. O yüzden sakın taviz vermeyin sevgilisi olanlar. Öpüşün sevişin lan. Benim de sevgilim olunca ortalık yerde opusecegim.
Öpüşmek yanlış ama sadece öpse bile bu kadın bu tepkiyi vermeye hazır beklıyormuş bence. Tepkisi çok abartı zaten düzgün bir dille uyarsaydı karşıdakinde ters tepki vermezdi. Ama tabıkı sokaklarda öpüşülmemeli.
Toplum içinde yapılmasını uygun görmüyorum. Herkesin özel bir alanı ve özel bir sınırı olmalı. Toplum içinde öpüşmek normal değil. Kadına da hak veriyorum. El ele tutuş gez dolaş ama bi sınırınız da olsun bazı şeylerde
Yani ufaktan bir şey olmaz ama mesela uzun uzun öpüşmek bence uygun değil çünkü bazı alanlarda yapılması doğru olmaz. Ama biraz olur kime ne. Kimse buna karışamaz. Kadına şiddet olunca insanlar susuyor maşallah ama öpüşmede hemen bağırıyorlar.
Kadının tepkisi abartı, doğru bulmuyorum ama toplum içinde insanların daha düzgün davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Herkesin kendine göre farklı derecede hassasiyeti var sonuçta. Dengeyi bulabilmek gerekli
Merhaba,
Sokakta öpüşmek yanlış değildir. Her yerde öpüşürüm öperim aşkımı, alayının canı cehenneme! 😅
Teyzeyi öpen yok sanırım! 😅
Her 💩'a maydanoz olmasınlar! 😅
O gencin yerinde olsam bir kez daha öperdim! 😅
Kroluk bu otogarda zaten çocuk da kro kızlara yazık doğu da yapsana. batılı kızlar yaptırmayın bu tacizi kendinize ya ayıp hakkaten bizde yaptık tenha parklarda. kıyıda köşede. suriyelielr geldi bu ingilizler yırttı.
Ben hiç öpüşmedim ve hiç öpüşmeyeceğim ama herkesin kendi hayatı kendi dudağı kendi kararıdır. Öpüşene de öpüşmeyene de saygım sonsuzdur.
Konuyu anladım kendi durumumu da belirttim kırıcılaşmanıza gerek yok saygıdeğer hanımefendi.
Tamam özür dilerim lütfen büyümesin. 👋
Böyle yapa yapa insanı dinden soğutuyorlar birde kapalı bir kadın. Senin zihniyetini s... Haksız kadın kim ne yaparsa yapar eğer ki bir yanlış görüyorsa güzellikle kimsenin olmadığı yerde tatlı dille anlatabilir bunu milletin içinde böyle bağırarak yapamazlar edemezler sen hayırdır ya kimsin sen ma l kadın
Burası avrupa değil türkiye. Yapamazlar burada öyle bişey.
@Rightist aynen öyle.
@Rightist vatan hainleri işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?