Arkadaşlar sizce İstanbul mu İzmir mi iyi?

İstanbul güzel
İzmir güzel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşlar sizce İstanbul mu İzmir mi iyi?

İstanbul ve İzmir, ikisi de çok farklı, birbirleriyle kıyas bile edilemeyecek şehirler. İkisi de Allah'ın lütfü ve binlerce yıldır insanların yaşamayı tercih ettiği şehirler. İzmir benim büyüdüğüm şehir, İstanbul aşık olduğum şehir.
İstanbul'da da iki sene yaşadım. Tabi şimdinin kalabalığında değil, birkaç sene önce. Oraya aşık olmuştum ve oradan hiç ayrılmak istemiyordum. İzmir'e gelince de öyle hissediyorum.
İlla ki ikisi arasında tercih yapacak olsaydım İzmir derdim çünkü İzmir'i coğrafi yapısını, doğal güzelliklerini daha çok seviyorum. Tam bir teletabi şehri. Denizi, havası, coğrafyası... İzmir'i kötü olduğunu söyleyenler gecekondu mahallelerinden başka bir şey görmemiş galiba. Hem İzmir'de gecekondu mahallerinde bile bir başka. İzmir'in her yerinden tarih, kültür servet akıyor. Dünyada hiçbir kenti onun yerine koymam. Havasını en çok sevdiğim şehir. Ama İstanbul'daki da vazgeçemiyorum. Aslında bütün şehitlerimiz güzel de işte kötü gösteren şey bozuk kentleşme ve kalabalıklar.
Siz bir de Adana'daki gece kondu mahallelerinden görün.
Ayrıca şunu da eklemek isterim. Yaşanabilir yerleri daha fazla İzmir'in.. Biraz parası olan emeklilerin genelde tercih ettikleri bir yer. Bu da İzmir'in ne ladar güzel bir şehir olduğunu gösteriyor.
Cevap
46Cevap
İzmir daha güzel tabi ki de
Tabii ki İstanbul daha güzeldir gene İstanbul dünyanın tek şehri İzmir’in sadece kıyı şeridi ve Bornovasından başka hiçbir şey yok arka Sokaklar çingene mahallesinde farksız
Genel hatları baktığımız zaman Türkiye’de tek şehirdir İstanbul derdi sıkıntısı ndan çok güzellikleri de vardır fakat İzmir o kadar güzel bir şehrin o halde olması gerçekten akıl alır gibi değil
Mutlaka bak ben Ege’yi çok seviyorum mesela Aydın’da İzmir’de çok kaldım Şirince’de bir hafta tatil yaptım özellikle Ege’nin köyleri bence çok güzel fakat biz merkez bazlı konuşursak İzmir’in merkezi bence kendine yakışır tarzda değil çok daha klas olması gerekir
Türkiye’nin her yeri çok güzel ben Trakyasından Karadenizina güneyinden güneydoğusuna içanadolu sundan doğu Anadolu sınavlarına kadar çok yer gezdim her şehrin kendine özgü güzellikleri var fakat dediğim gibi merkez anlamında baktığımızda İzmir kendine yakışır durumda değil benim kastettigim konu yani İstanbul’da kesinlikle kıyaslanamayacak tarzda
Ne açıdan? Fiziki olarak İzmir, İstanbul ile kıyas edilemez ki İstanbul bi başka güzel. İzmir de asla kötü değil ülkedeki en özgür şehir olabilir.
İzmir'i Antalya ile, ne bileyim Muğla ile kıyaslamak lazım. İstanbul bambaşka bir seviye. O ancak Paris, Londra, New York ile kıyaslanabilir bence
İstanbulu seviyorum herşeye ulaşmak anlamında. Ama denizi daha temiz diye İzmir de diyebilirim
İstanbul da yaşıyorum, eskiden güzeldi İstanbul , şimdi çekilmez durumda, bana göre İzmir daha güzel.
İstanbul'un Türkiye'de Alternatifi yok. Kaldı ki bütün Dünya'nın hayaliydi İstanbul. Hâlen de öyle. İzmir bana gecekondu şehri gibi geliyor.
İstanbul yasıyorum ama İzmir yaşamak isterdim İstanbul kaos döndü.
Bir Turizmci olarak cevap vereyim size. Güzellik olarak İstanbul. Ancak keyifli şehir olarak İzmir.
Net İzmir çocukken İstanbul'a gittim 2 senedir İzmir'e gidiyorum aşırı huzur buluyorum İzmir'de
İkiside bktan ama ben İstanbul'da yaşıyorum buranın boktanlığı daha iyi çöplüğümü seviyprum.
Gezmek için İstanbul ama yaşamak için kesinlikle İzmir
Açıkçası ben iki yerde de yaşamadım ama seçme şansım olsaydı İstanbul derdim
Deprem problemi ve kalabalığı bu kadar olmasa İstanbul derdim ama İzmir diyorum.
B*k kokuyor İzmir, alışana kadar burnunuzdan gelir,
Tabi ki İstanbul barındırdığı tarih ve doğası gereğince lakin kalabalığı bildiğiniz üzre.
Eğer şehir dokusundan basediyorsan, sahili ve tarihi açıdan İstanbul yüz tane İzmir eder ama doğa ve plajlar konusunda İzmir çok önce
İzmirin yerlisi olarak İzmir derim İstanbul eskiden güzeldi.
İzmir belediyesi çalışmıyor
Nereye çalışmıyor bal gibi çalışıyor tepede ki hainler baskı yapıyor bize bunu sağır sultan bile biliyor.
Bence İstanbul dünyanın en güzel şehri yaşanır mı orası başka bir tartışma konusu
İst dünyadaki en güzel şehirlerden biri ama yaşanmaz. İkisinide gördüm
İzmir?
Değil
Yaşanır yanş
Yaşanır ama çok beğenmedim
Ordada eski evler çok İzmir'de
Eee yani
İzmir'in Güzelbahçe tarafı güzel geldi bana pek de gezmedim ama
Evim evim güzel evim Neyleyim güzeli güzel benim Olmayınca İzmir benim doğduğum ve düştüğüm yerde ve yaşıyorum Ya tabii ki o güzel bana
Yaşamak için İzmir, gezmek için İstanbul güzel.
İzmirde eski evler
İstanbul daha iyi değil.
Bence İstanbul daha başarılı belediyeleri
İzmir köy gibi yetersiz
Küçük
Muhtemelen bu düşünce şekli yüzünden göç İstanbul'a yönelirken İzmir ise nüfus azlığından gelişmiyor.
Evet yaşayanı sinir hastası eder bence.
Yeni yer, keşfetme isteği uyandırıyor olabilir. Alışık olan için bir kıymeti olmayabiliyor.
Cevapları beğenmediği bariz. Madem öyle sormayacaktı.
İstanbul cok büyük kalabalık nereye gittigini bilmezsin ki ama İzmir cok güzel :)
İkiside pahalı bir şehir İzmir güzeldir genelde göçmenler olur nereye baksan bir makedon veya yugoslavya göçmeni görürsün İzmir modern bir şehirdir yazları daha bi güzeldir
İzmiri şu yönden beğenmedim gelişmesi ve yapılması gereken çok yer var ama alkole ve zinaya daha düşkün oldukları için bütün sermaye oraya gidiyor mekanların tasarımları çok güzel keşke izmiride güzelleştirseler biraz çöp bir şehir İstanbul daha iyi ama zor bir şehir
gezmek için İstanbul , yaşamak için İzmir
Tabikide kendi memleketim izmirim
İzmir'i tercih ederim
Bir İzmirli olarak İstanbul diyorum.
İstanbul güzel severim istanbulu
Tek kelimeyle İzmir güzell gitmeye calısıyoruzz
İzmir'im daha güzel
Mantıklı kıyas yapalım İstanbul güzel değil sahane
İkiside cok iyi ayirim yok
İzmir istanbulun bir semti etmez
İstanbul bir aşk meselesi benim için
İzmirin adı var, istanbulun her yeri güzel