Restoranlar, marketler, cafeler, giyim mağazaları, eğlence mekanları... Her yer tıklım tıklım. Hani nerede ekonomik kriz?
"Ekonomik kriz var" diyenlerin amacı sadece sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı kötülemek.
Restoranlar, marketler, cafeler, giyim mağazaları, eğlence mekanları... Her yer tıklım tıklım. Hani nerede ekonomik kriz?
"Ekonomik kriz var" diyenlerin amacı sadece sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı kötülemek.
İnsanlar kazançlarından gelecekleri için yatırım yapamaz hale getirildi. Kredi çekebilenler de azaldığından mülk ya da araç alımları düşüş gösteriyor. Enflasyon karşısında altın ithalatının artıyor olması sebebiyle getirilen kotayla cari açığa olan yükü hafifletilmek isteniyor.
Artan enflasyon, sağlıkta ki aksamalar, adalet sisteminde ki hukuka zarar veren gecikme, faydalı olmayan siyaset, hedefsiz eğitim sistemi, göç sorunu gibi konularla fazlaca umutsuzlaşan insanlar yatırıma dönüştüremedikleri az miktarda ki elde kalan parayı saymış olduğun alanlar da hızlı tüketim yoluyla harcıyor. Bu sayede geçiçi doyum ve haz peşindeler, hissettikleri umutsuzluğu baskılayabilmek için. Bu da ekonomik krizin göstergesi.
Alım gücünü kırıp enflasyonu durdurma hedefleri yüzünden hızlı tüketime de para kalmayınca çıkıp "başardık" diyecekler. Fakat sömürülen sömürüldüğüyle kalıp duyarsızlar da anlamak istememelerinde ki inatlarıyla kalacak orta da.
Cevap
9Cevap
Ulan sizin Allah belanizi versin be kafe market doluymus sen canım olum aptalmisin bana bi ailenin asgari ücretle nasil gecinebilicegini anlatsana bi adam aliyor 11 lira lan gitsin kümeste yasasin kirasi 6-7 den assa degil be askidan ekmek manavdan cikma alsin tamam mi mutfak masrafi 3 liradan assa olmaz faturasi gelicek 1-2 civari zaten bitti maasi hic coluk cocuk masrafi fuzuli masraf saymadim bile a. hahaha ya el insaf be
Kriz var ama geliri alt swviyede olanlar daha çok etkilendi. Orta-üst segmentte yaşayanlarda zarar fördü ama diğerleri kadar etkilenmedi. Geçinemediği halde oy verenler düşünsün diyorum artık.
Kriz tüketmemek değil kriz alt gelir ile üst gelir arasındaki uçurumdan kaynaklanıyor. Üst kesim tüketim çılgınlığı yaşıyor. Alt kesim eziliyor da eziliyor.
Bizim milletimiz borca girer yine de keyfinden ve lüksünden geri kalmaz
👏👏👏👏
insanların çoğu günü birlik yaşıyor ablacım
Dış güçler varsa turistler neden ülkemiz de keyif yapıyor 🤔
Kesinlikle öyle kardeşim. Ekonomik kriz var diyorlar boş yer yok hicbiryerde RTE
Seni havaledecek yer bulamıyorum. Acınası.
Kriz kirada tek maaşla olana var
Sonuna kadar katılıyorum 👌👏
Ne yapalım ölelim mi
Evet
Krizi protesto etmeyen herkes ölmeye mahkumdur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?