Aile içi kavgalarda gurur olur mu yoksa aile olmak her şeyi affetmeyi mi gerektirir?

Aile içi kavgalarda gurur olur mu yoksa aile olmak her şeyi affetmeyi mi gerektirir?
Gurur her şeyde olur. Gurur insanın iyi ve kötü olarak içinde bulunan bir olgudur. Öz Saygı ve Küstahlık olarak ikiye ayıralım uzatmadan.
Öz saygı dediğiniz kendinize olan saygınız ve kendinize olan güveninizi yansıtır, muhafaza eder.
Küstahlık diyebileceğimiz ise negatif Gururdur.
Şimdi ister Aile içinde ister AŞKTA ister arkadaşlıkta ve sosyal hayatta.
Gururlu insanlar, bazı konularda (negatif ve ya pozitif) Gururunun incindiğini hissettiğinde tepkisini gösterir.
Gösterdiği tepkiye göre de Gururunun ne kadar ön planda ve ya önemli olduğunu anlarsınız. Bunun olumlu ve ya olumsuz olduğunu da anlarsınız.
Ancak AŞKTA-Ailede-Dostlukta Gurur olur mu diye bir soru olamaz. Gururlu insanlar (olumlu ya da olumsuz) Bu gibi özel ilişkilerde bile tepkilerini ortaya koyarlar. Bunu yadırgayan insanlar de bunu sorgularlar.
Saygılar
Çok uzatmadan orta yolu bulmak gerekiyor. Aile içi tartışmalarda gururun etkisi, insanların bazen daha mantıklı ve yapıcı bir şekilde iletişim kurmalarını engelleyebilir. Gurur, insanları savunmacı hale getirebilir, eleştirilere karşı direnç göstermelerine neden olabilir ve tartışmaların daha da kötüleşmesine yol açabilir.
Aile içi tartışmalarda gurur olur. He şöyle ufak tefek tartışmalar olur saçma sapan sebeplerden uzatılmayacak konulardır taraflardan birisi kim haklı kim haksız ayırt etmeden alttan alabilir küslük devam etmesin diye ancak çok gurur kırıcı, aşağılayıcı söylemler olduysa bunu söyleyen kişi telafi etmesi gerekir.
Cevap
24Cevap
Gurur olacak duruma geldiyse iş zaten bir sorun vardır be haklıysam da geri adım atmam gururumu bozmam
Kıızsanda sövsen de ailen atsan atılmaz satsan satılmaz affedicen illaki istemesen de geçim olmasını istiyorsan
O kadar yorum okudum aklımdan geçenleri yazan tek kişisin.
Yarın gitmezsem 1 2 sene sonra mecbur gidicem yanlarına, ama bana 1 2 sene sonra değil bu günlerde ihtiyaçları var.
O yüzden aileye gurur olmaz diyip gidiyorum. 😊
Teşekkür ederim 😊😘🙏
Kısa Küslükler dışında abartmamak lazım. Zira Yine birbirimize muhtaç olacağımız olaylar mutlaka yaşanacak
Gurur olmaz ama herkesin bir duruşu, kararlarında eminliği olmalı diye düşünüyorum. Tabii sert duvarlara gerek yok esnek olmakta fayda var.
Her şey de olmamalı tamam ailen ama bir yerde de birbirmize saygılı olmalıyız diye düşünüyorum.
Benim gururum her durumda olur. Aile falan fark etmez.
Her zaman değil elbet ama sevdiklerim, özellikle ailem söz konusu olduğunda toleransım çok fazla olabiliyor.
Omur kanka olmaz mı gurur her şeyde olmalı yomsa eziliriz😎
Babaysa gurur yapar evlat babanın gönlünü alması lazım
Daha yumuşak huylu davranmakta fayda var her iki taraf için de
İlla gururun olur incinirsin üzülürsün bu da gururuna dokanır
Guru olmamalı hersey aile içinde konuşulup karara baglanmalidir
İhanet harici herşeyin bir şekilde affı vardır. Evlilikte yatağa küs girip barışık kalkmıyorsanız bir sıkıntı var demektir.
Bence normal insanlara karşı gösterdiğimiz gururdançok dahq az bir guru olmalı ama hakaret bir yere kadar
bütün evin huzurunu kacirdiktan sonra hicbir sey olmamis gibi davranirim
İnsan kendi kendinin ailesidir o aile senin ailen degil aslinda. Gurur olmalı yani
Gururum her zaman ön planda, kim olduğu farketmiyor
Olmaz gurur citti konularda olmaz pişman olursun ensonunda
Az da olsun yaw tabi ki de sineye çekilmeli bazı şeyler
Gururunu yok saymak güç ama daha kontrollü ve affedici olmak gerekiyor
Çok yaşadım ama artık gururuma yediremiyorum bu yapılanları. Bir yere kadar ailem, ailemdir ama bunun da bir sınırı var...
Ailede gurur olmamalı tabi bu kişi aileye zarar vermiyorsa.
Her şeyi affedersen kendi gururuna yazık etmiş olursun
maalesef affetmeyi gerektirir. Nede olsa işin gerçeği, ailenizden başka kimseniz yoktur, olamazz
En fazla gururun olduğu tartışmadır aile içi kavgalar
Gurur olmamalı , birimiz geride kalsa biz eksik kalırız , ve bir daha asla bulamayız
Gurur yapmak olmaz ama bazen yapabiliyoruz..
Gurur hiç bir yerde olmamalı
Gurur hep var ve olmalı da...
Hatanın boyutuna bağlı
aile bile olsa affetmediğim şeyler var
Yanlis yapani babam olsa affetmem
Yaş farkına bağlı olarak olabilir öyle şeyler
Olur diye düşünüyorum
Olur bence.
olmamalı
Gurur olmalı bence
Olmamali ama oluyor
Olur, gurur önemli