Kendi sözleri hakkında hadis kelimesini ilk defa Resûl-i Ekrem'in kullandığı anlaşılmaktadır. Nitekim Ebû Hüreyre'nin, kıyamet gününde kendisinin şefaatine ilk önce kimin nail olacağını sorması üzerine Resûlullah.
"Ey Ebû Hüreyre! Hadise olan merakını bildiğim için, bu hadis hakkında ilk soruyu senin soracağını tahmin ediyordum." demiştir. (Buharı, "İlim", 33; "Rikâk", 51)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Hadisleri reddetmek peygamberliği de reddetmektir zatən. Kur'an ve hadis birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Bu da bir küfür çeşidi.
Kadrimi bilmiyorum ama yine hadislere göre cennet yüzü görmeyecektir
Demek ki Kafir olarak öleceğim. Niye o kadar iyilik yapıyorum ki ben kafir olarak gideceksem bu dünyadan. Ne saçma!
Ateistlerde iyilik yapıyor ona bakarsan
Sana cennet cehennemin varlığını haber veren zatın sözlerine itibar etmemen Allah’ın sözünüde düşürür mantıken
Yaptığın iyilikler Dalan boş laf bunlar hocam uygun zemini yaratmasa hangi iyiliği yapabileceksin
Beden Allah’ın zaman Allah’ın dünya Allah’ın ken
İyi de ben ateist değilim
Bana cennet cehennemin haberini veren zat bir aracı peygamber. Asıl haber veren kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim.. ben haberi oradan alıyorum. Hadislerden almıyorum
@TayyarRA Neden iyilik yapıyorum kâfir olarak öleceksem dedin ya. Ateistlerde iyilik yapıyor ama onlarda kâfir olarak ölüyor. Senin hadis inkâr etmen de Kur'an'ı inkâr etmen demektir. Mesela Kur'an'ı açtım baktın. Sürekli Namaz kıl diyor ama namaz nasıl kılınır yazmıyor. Ee hadislere inanmadan nasıl namaz kılacaksın? Ya da namazda her oturuşta Tahiyat (ettihayatu) süresi okuyorsunuz. Kuran'da Tahiyat süresi yazmıyor neden o zaman her namazın 2 ve 4. rekatında bu süreyi okuyorsunuz? Kuran'da böyle bir şey yazmadığı halde sadece hadiste yer aldığı halde okumanız saçma değil mi? Ya da Kuran'da sürekli zekat ver der. Ama zekâtın tanımı yazmaz. Kim neye göre zekâtı tanımlayarak zekâtın ölçüsünü belirleyecek hadislere inanmazsan?
İyi de ben dua okumuyorum zaten. Zekatımı da diyanetin belirlediğine göre veriyorum. Bu arada dediğiniz şey sure değil dua 😌😌
Bu arada benim cehenneme gidip gitmeyeceğime sadece Allah karar verir. Beni sadece Allah yargılayabilir. Sizlere ve hadisçilere düşmez o iş.. Hadi şimdi işinize bakın.
@TayyarRA süre ile dua'nin aynı şey olduğunu bilmeyen birine ne anlatsam boş ama🤣 diyanet de kafasına göre değil1/40 olarak hadise göre belirliyor zekâtın ölçüsünü 🤣🤣 bir de filtre var ki o senin dediğin diyanetin diğer belirlediği şey filtre ve onu da hadiselere göre belirliyor 🤣🤣 Kuran'da filtre de yazmıyor 🤣🤣🤣
Günahı onların boynuna o zaman.
@TayyarRA Günah mı 😀 kardeşim benden sana tavsiye hadisleri inkâr etmek yerine şu videoyi bir kere izle gözünü seveyim.
https://youtu.be/fKgQ4ja4V-U
Olur izlerim. Hadi iyi günler size. Allah’a emanet
Saçmalıyorsun evladım
Ecel gelince anlarsın amca kimin saçmalayip kimin doğru olduğunu
Boş. şeyler bınlar deistim ateist değilim ama körü körünede bazı şeylere inanmam
@sohbet_severmisin_ 1) İş başvurusunda bulunurken, KS ye üye olurken , trafikte , iş yerinde, okulda her şeyde kural olmak zorunda. KS'ye üye olmanın kuralı= e posta sahibi olmak zorunda olman. Trafikte kaza yapmamak için trafik polis ya da ışık kuralları olmak zorunda. İş başvurusunda bulunurken dahi senin bile kuralın olmak zorunda. Ne diyorsun Mesela benim kuralım şu maaş altında çalışmamak. Sevgili yaparken ya da evlenirken karşı cinste aradığın kriter kuralların olmak zorunda. İnsan olarak senin bile kuralların olmak zorunda iken
Koskoca kainatı var eden Allah'ın da bu kâinatta koyduğu ve uyman gereken kurallar doğal olarak olmak zorunda. Allah dinler aracılığıyla kural koymamış ise sizin kendi kafanıza göre belirlediğiniz Tanrının kuralları nerede?
Sen devam et
@sohbet_severmisin_ amca dinler uydurma ise bu insanlar neye kime tepki veriyor ölmeden önce uzun uzun düşün şimdi. Çünkü Azrailde senin canına almaya gelecek ve Türkiye'de de ölen insanların yaş ortalaması 65 olmuş durumda. İstatiksel olarak 5 senen kalmış. Tabi kimin ne zaman canını alacağını Allah bilir ama bak bu insanların canını gençken almış. Senin hâlâ fırsatın varken uzun uzun bunları düşünmeye devam et şimdi: https://youtu.be/02lfIWJJs8Y
https://youtu.be/b07AaC7Kr_o