Aileme daha çok vakit ayırmak istiyorum ama onca da emek verdim üniversite okudum ancak çevremde çalışan kadınların evlilikleri hep sorunlu

Aileme daha çok vakit ayırmak istiyorum ama onca da emek verdim üniversite okudum ancak çevremde çalışan kadınların evlilikleri hep sorunlu

Benim annem çok iyi bir üni ve çok iyi bir bölümden 2. likle mevzun olmuş hocaları yrd. doç. teklif etmiş ama evleniceği için istememiş gel gelelim bu güne annem babam ayrı ayrılmadan önce çok büyük sıkıntılar yaşando aşk falan demeyin lise aşıklarıymış ama olmayabilir işte ondan hem kendinize hem de gelecekteki çocuklarınıza yazık etmeyin
Bismillahirrahmanirrahim, âlemlerin rabbine hamdolsun, selat ve selâm Resûlullah efendimizin üzerine olsun.
Ben de iyi bir bölümden mezunum, çalışıyorum. 4 çocuğum var. İnanın zaten her ikisini de yapıyorsun. Aşırı iş yüklemesi oluyor. Ben hep ev hanımlarına özeniyorum. Hayatta nerede durmak istediğini, kendine sormalısın. Buradaki cevap veren herkes kendine göre cevap verir ben dahi ☺️ Ev hanımlığı sultanlık. Kendine değer verirsen değer de görüyorsun. Kendine vakit ayıran, kendini tanıyan kendini iyi ifade eder. Eğitiminiz emin olun yine işe yarayacaktır. Boşa okumuş değilsiniz. Öğretmenim ve şunu gördüm ki öğrencilerimden, şimdiki nesil ailesinin eğitim eksikliğini sorun yapıyor. Anneyi, babayı buna göre adam yerine koyuyorlar. Çocuklarımız da bizi örnek alıyor sonuçta. Ancak tersi durumlarda ebeveynlerini rol model görmeyip, onun yerine çok hızlı bir şekilde saçma sapan olumsuz örneklerle doldurabiliyorlar. Aileden çok hızlı uzaklaşma isteğinde olabiliyorlar. Özellikle ergenlik buna zemin hazırlıyor.
Bir orkestra şefliği misali bir gruptaki uyumu düzenlemek mi beklentiniz, yoksa bir enstrümanı çok iyi bir şekilde çalabiliyor olmanız mı sizi hayatta mutlu eder? Açıkçası kendim için geldiğim nokta kişinin kendini tanıması ve kararlarını buna göre yine kendi seçimiyle vereceğidir. Neyi yaparsanız mutlu olup, doyum sağlayacaksınız? Allah yardımcımız olsun.
Allahümme Salli alâ seyyidina Muhammedin ve ala Ali seyyidina Muhammed.
Cevap
3Cevap
Bence sizin kararınız ama çalışmak daha iyi
Ev hanimi olmak istemek çok ironik bir durum. Ne yani süslenip puslenip is sahibi olmak istemezmisin çalışırsan degerli olursun. Evde surekli yemek camasir cocuk bakmak nereye kadar çok sıkıcı bir durum surekli 4 duvar arası oturmak ne kadar guzel olabilir
Kesinlikle çalışmalısın. Ailene vakit ayırayım derken kendını unutuyorsun sonra ailende seni unutuyor
Çalışınca da evin düzeni kaçıyor valla. Kasına açısıdnan çok yorucu.
gayet mantıklı bir karar
Çalışmayan kadınlarınki de sorunlu
Ben de çalışmak istemiyordum
Çalışıyor musun şu an
Evden çalışıyorum
Çalışmamak pişmanlıktır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?