video burada:
Bir TikTok kullanıcısı, "Zebani Efe" lakabıyla tanınan sosyal medya fenomenine zorla Kelime-i Şehadet getirtip, o anları sosyal medyada paylaştı. pic.twitter.com/89mwvbbecv
— Haber (@Haber) August 16, 2023

video burada:
Bir TikTok kullanıcısı, "Zebani Efe" lakabıyla tanınan sosyal medya fenomenine zorla Kelime-i Şehadet getirtip, o anları sosyal medyada paylaştı. pic.twitter.com/89mwvbbecv
— Haber (@Haber) August 16, 2023

Elbette zorla yaptırılan her iş, söyletilen her söz kesinlikle tahakküm ve zorbalıktır.
Bir insan îmân meselesinde kendi itminanı ve iradesi ile seçerek kendi rızasıyla kabul etmesi geçerli ve doğru olanıdır.
Zorla ve zorbalıkla dîn-i İslâmiyeyi kabul ettirmek geçersiz, mânâsız ve malâyânî'dir. Yâni kelime-i şehadet-i lafzîyeyi binler kez söyletilse dâhi müslüman hükmüne geçmez.
Bazı İslâm düşmanları olan, hizbü'ş-şeytan ve irtidâd-ı mutlak olan dinsizler ve lâikçiler ve sekülerizm, âdî ve câhil bir müslüman suretinde ki çocuğun hatasını ve kusurunu bütün âlem-i İslâm olan 2 milyar müslümana haml'ediyorlar.
Mâdem öyledir ey dinsizler ve lâikçiker ve sekülerizm, sizlerin dininden bir kişi katil ise hepiniz de katil ve cânisiniz hem vahşîsiniz.
Mâdem sizin için, 1 müslüman 2 milyar müslüman hükmündedir, buna mukabil bir dinsiz 5 milyar dinsiz hükmündedir.
Bak mesela söylemek nasılda kolay, dünyada ki mevcut olan beş milyar dinsiz katil-i mutlaktır...
Şu konu üzerinde açık konuşmam gerekirse ne Unicorn diye popüler olan o çocuk nede kendini zebani diye tanıtan bir çocuğu satanist birisi olarak kendi din yoldaşlarım sınıfına bile koymam. Toplum içerisinde fenomen olmak için insanların dinini dikkat çekici bir şekilde ve olmayan bir şekilde anlatmak bana aşırı kaba ve küstahça geliyor. Bu çocuklar benim dinimi olduğu gibi göstermeyip sadece fenomen olmak için abuk subuk şekilde konuşarak yok ben şu yaştayım yok benim Unicornlarım var diyerek bunu lense ediyorlarsa kusura bakmasınlar ama herşeyi hakettiklerini düşünürüm. Hiçte zorbalık falan olmamış böyle birşeyin altına girip kendilerini saçma sapan dünyaları ile rezil etmeselerdi o zaman.
Abla satanist misin?
Mahallende kedi kalmamıştır senin...
o zaman suriyeliler de başın açık olduğu için seni taciz ederlerse birisi de şöyle bir yorum yapar başı açık gezmeseydi o zaman insanları tahrik ediyor göz zinasına neden oluyor hak etti derler
Emin ol birşeyler kesiyor olsam kesi kesmek yerine senin gibi toplumsal söylentilere inanan köleleri keserim en azından elime bir şey geçer.
O zaman görürsün ablayı.
Bacım ne içiyorsan bana da söyle
Anlamazsın dayı boş ver.
Sen tek din İslamcılıktan devam et.
Zebani efeymis unicornmuş satanistmis ya da bundan daha fazlası çoğu sırf sosyal medyada fenomen olsun diye girmediği tip kalmadı bari ünlü olmak için işlerinizi dini karıştırmayın, öyle bir hale gelmişiz ki eğer medyada siyasete hakaret edilseydi kim bilir neler yapılırdı ama dinimize islamimizı işlerine karıştırınca düşünce özgürlüğü oluyor, bence bu ülke başlarına gelecek herseyi hakkediyor ayrıca sanki o söyletenler iyi bir b*k mu yemiş onlar da sırf medyada ünlü olmak için başka bir fenomene zorla kelime-i şehadet getiriyorlar dinde zorlama yoktur o kişi içten söylemediği sürece hiç bir işe yaramaz.
Her ikisi de popülerlik için yapıyor bunu. Birileri diyecek ki “vay çocuğa bak Kelime-i şehadet getirtmiş zebani Efeye” eh Efenin de saçma sapan röportajlarını izleyen bu zamana kadar anlattığı her şeyin zırvalık olup, popülerlik için olduğunu anlar. Söylettiren çocuklar çok müslüman, islamı Kelime-i şehadetten ibaret sanıyorlar. Asıl zorbalık bunları izleyen ve izlettirenler sayesinde yayılan bu görüntülerin başka çocukların da izlemesi. Yapılanın yanlış veya doğru olup olmadığını algılayamayacaklar.
Cevap
60Cevap
Kimse kimseyi zorlamamalı.
İnsan istediği şekilde giyinir. Ailem muhafazakarlar. Ben öyle değilim. Ben özgürlüğe inanıyorum. Saçımı boyatmak ve dövme yaptırmak suç değil. Kimseye de ayıp olmamalı. Ayıp anlayışından dolayı bu hale geldik. Küfür, hakaret, tehdit, iftira, ezmek olmadığı sürece sıkıntı olmamalı. Ama işte toplumumuz böyle. Herkesin ister dövmeli dövmesiz boyalı boyasız olsun inançları görüşleri sorgulanmamalı. Zorbalık anayasada suç olmalı. Ben saçımı maviye boyatıp dövme yaptırmak istedim. Ama yaptıramadım. Sebebini tahmin eder misiniz
Kanka aynı durumdayız katılıyorum maalesef bu coğrafyanın insanı biraz yobaz
Doğru diyorsun ben de uzun süredir bu durumdan yakıniyordum fakat boyle şeyler artık insanların genine işlemiş daha 50 yıl boyunca bu millet bu kafada olur en iyisi para varsa yurtdışına gitmek sevdiklerinle yoksa hayat çekilmez
Umarım kendi hayatınızı kurup hak ettiğiniz özgürlüğü yaşayabilirsiniz.
Dövme lanetlenmiştir.
Allah katında lanetlenen Tattoo için lütfen kafanızdan fetva uydurmayın.
@linkerboy1991 saçımı boyatmak ve dövme yaptırmak suç değildir demiş, günah değil dememiş.
Daha önünde yazan cümleyi okuma-anlama kabiliyetin sıfır.
İslam'ı müslümanlardan korumalıyız, aksi takdirde dünyayı İslam'dan koruyacağız.
@AgentKid ben suçtur demedim zaten sen de beni anlamakta zorluk yaşıyorsun i.
Klavyeden yanlışlıkla çıktı o harf alakası yok herhangi birşeyle
@linkerboy1991 zebani'yi gram sevmem fakat böyle yapılması milleti İslam düşmanlığına itmekten başka bir işe yaramaz.
Sonra millet neden islam düşmanı, buyur videoda mevcut.
Dünyayı satanistlerden koruyacaz
@linkerboy1991 Dünyayı İslam'dan koruyacağız, İslam'ın olduğu yerde huzur olmaz.
Zorbalık. Zebani efeyi de savunmuyorum. Zebani diye kendini tanıttığından değil herkes müslüman olmak zorunda değil saygı duyarım ama prim için yaptığı belli. Zebaniymis falan filan. İlgi çekmek için yapıyor.
Ne güzel imana getirmişler işte dünyasınıda ahiretinide kurtarmışlar daha ne?
İslam düşmanı olmamın sebeplerinden biride bu, kendi dinlerine inanmayanlara dayatma yapmaları ve sanki suç işliyoruz gibi tepki göstermeleri.
1000 kez söyledim, tekrar söylüyorum;
Müslümanlar bencil ve nankördür.
Bütün müslümanlar öyle değil sırf bazı kendini müslümanım diye tanıtanlar çıkıp zorbalık yapıyor diye hepimiz suçlu olmuyoruz
@Isimbırakmamışsın %99,9'u öyle.
Bence değil keşke kuranı kerime göre yaşasaydık o zaman müslümanlar daha iyi olurdu kötü müslümanlar var zaten yok demiyorum ama yüzde 45 şu an öyle ve bu artmaya başlayacak bu gidişle
@Isimbırakmamışsın İslam'ı müslümanlardan korumalıyız, başaramazsak dünyayı İslam'dan korumalıyız.
Islami niye müslümanlardan koruyoruz asıl kendini müslümanım diye tanıtan sözde müslümanlar ve islâmî kötülüyen kişilerden korumalıyız
Yani bu video nasıl gerçek oluyor
Diyelim gerçek böyle bir halt yerlerken video çekmek ne kadar mantıklı? Böyle bir şeyi ayalta alkışlayacak değiliz
Ama doğruysa da yaptıkları İslamı dayatmaktan başka bir şey değil
Bakara 256
Ne güzel imana getirmişler işte dünyasınıda ahiretinide kurtarmışlar daha ne?
Sence bu gerçek iman mı
İman denen şey buysa
Allah'ın emrettiği şey ne
Ahahhah ayrıca ahiret kurtarmak mı deniyor buna
Kendi ahiretlerini de zedelemişler
Eyleme değil sonuca bak seçilen yol zorbalıkta olsa ahireti kurtuldu çocuğun yani ona büyük bir iyilik yapmışlar
Sana şu an anlatsam bile tamamen kendi düsuncelerinin arkasındasın o yüzden uğraşmayacağım
Git Kur'an oku
Tefsirini oku
Mealini oku derim
Taraflardan biri ilgi budalası pembiş oğlancık, diğeri tipik andaval takımı. Doğal seleksiyon ile birbirlerini buluyorlar böyle.
Yani bu şizo çocuk amacım hakikatı yaymak rüyamda gördüm diyerek 2024 haziranda çoğu kişi satanist olacak sözlerini mantıklı bulan varsa zorla kelime i şehadetide mantıklı bulacaktır :D
Zorbalık ama bu kadar zıplamaya bu kadar zorbalık makuldür. Her YouTube a girdiğimde karşıma bu kamil çıkıyo saçma sapan davranışlarıyla.
Kahkaha attım jzjsjdjjddj
Ne saçma sapan hareketler. Yaptıkları da zorbalık bu arada. Kime yapıldığı umrumda değil ama çocuğu korkuttukları belli. Bu şekilde iyi bir şey yaptıklarını sanıyorlar.
Kendine Zebani lakabı takarak benim dinim ile alay etmek zorbalık değil mi?
Popüler oldu mu olmadı mı ona bak, şehadet getirmese gerçekten zebani miydi yani bu tee Allah'ım ya🤦♀️🤦♀️
Getirse ne olur inanmadıktan sonra. Böyle tiplere de ayar oluyorum. İki fazla tıklanmak için dini kullanıyorlar
Serseri rospu evlatları tiplere sıfatlara baksana şu yanık tenli ve saç modeli yanlar kısa üstler uzun tipler ülkeden sınır dışı edilmeli mafyacılık oynamaktan başka bildikleri bir s1kim yok ülkenin zeka seviyesini yerlere çekiyorlar
Zorbalar heryerde ve bu yaptıklarıyla övünüyor zavallılar. Sanki yaptıkları bir marifetmis gibi. en hafif tabirle Çok kötüsün
İğrenç bir şey bu zorla kimse Müslüman edilemez iman meselesi tamamen bunu yapan denyolarda iman bile yok o kadar belli ki.
Elbette zorbalık. Kimse kimseyi herhangi bir dine ya da inanca zorlayamaz. İnsanlık dışı bir şey. Psikolojik şiddet.
Zorbalık artı saygısızlık tamam o cocuğu bende sevmiyorum da saçmalık insanlarla zorla bunu yaptıramazlar
Türk milleti yobazdır
Ay o da kim? Millet fenomen olcam diye yapmadığı şaklabanlık kalmıyor, Allah akıl fikir versin ne diyim. Şu dini bi rahat bıraksınlar be kardeşim, dini kullanarak para kazanmayı nede severlermiş, sanki para kazanmak için tek çare buymuş gibi
Sağolsunlar sayelerinde pembeli saçlı çocuk için cennetin kapıları sonuna kadar açıldı ve Allah tüm meleklerini şahit yazdırdı.
Yani ne gerek var böyle şeylere kimseyi ilgilendirmez insanların inançları tabiki zorbalık istemiyorsa hoş değil tabiki

öyle ama şimdi
KS nin sevdiği içerik xd
Hıhı evet canı yanmıştır
Zorbalık, bir insanı sadece tek bir şey için zorlayamazsınız.
E ne oldu yani? Yapan çok mu müslüman 😒 aferim alkış
He ya yazık çocuğun korkudan sesi titriyordu xksndkjs
Saçmalamışlar, o değil de bu tipler neden boş boş gündem oldu onun şeyindeyim ben...
İki tarafı da idam edeceksin. Bu TCK 102. Gore taciz değil mi?
Ya zaten ilgi çekmek için yapıyor getirse ne getirmese ne
Bu sofiye zorla kedi yedirmek gibi bir şey 😂😂
Fenomenlik uğruna her taklayı aran ergen geğil mi bu
Ben çok üzüldüm bu videoyu görünce herkes inancında özgürdür çocuğun üstüne gidiyolar vallaha
canım lan bu millet kabul olamaz ona faydası yok bide kendileri günaha girmiş 😀
Gördüm bu videoyu Allah'tan korkmayan bebe kürtlerden korkmuş
Dinde zorlama yoktur eğer gerçek bir müslüman ise zorlama yapmamalıdır.
Ne boş işler yahu, izlemeyin böyle tipler çıkmasın.
Dinde zorlama yoktur süslümanlar. Kabul mu oldu şimdi?
Üç beş tane ayak takımı eşkiyanın tehditle, korkutmayla bir bok yiyoruz zannetmesi işte
Pek çok yönden ibretlik. Böyle zamanlarda sükûneti daha çok seviyorum.
O unicorn lanetlemesin bizi şimdi amanın çok korktum
bence ne yapsada nasıl görünsede insnalara saygılı olunmalı kırıcı
Zigimin zebanisi 😂😂 sevmiyorum ama zorla da bişey yaptırmak doğru değil
Böylesi şuursuzlar yüzünden islama ısinacak adamlar bile nefret ediyor vallahi yazık billahi yazık
Herkesin dini inancı kendine kimseyi ilgilendirmez çocuğun ateistligi ayrıca istediği kadar zorla söyletsinler kalben inanmadığı sürece müslüman değildir dinde zorlama yoktur baskı altında söylediği cümle sadece umarım onu yapanlarda beter olur
Onun için basit bi cümle bir önemi yok kalben olmadıktan sonra
Şu gençlikten nefret ettim bir türlü insanların hayatlarına karışmamayı öğrenemediler
Bunları gördükçe şeriat mantıklı geliyor usta..
Bu çocuğa acıyorum keşke daha sağlıklı bir ailede buyuseydi
Zorla güzellik olmaz
Dinde zorlama yoktur
Çok yanlış yapmışlar..
Zebani yoldan sapmış diye algıladım. Diğer arkadaşlara ise kami-sama doğru yolu göstersin. :D
Kayıp hayatlar bu insanların ne kendilerine ne topluma faydaları olmayacağına öyle eminim ki. Zorbalik tabii.
Kelimeyi Şahadet getirmiş olabilir fakat bu ruhen ve gerçekten Allah'a inandığını göstermez.
. Bu arada zorla değil izlenme için yapılmış bir video dur.
Hepsi kurgu bunların ayrıca çok da cringe lütfen bu saçmalığa inanmış olmayın
Geçen gün köprü altında neler yapıyorlardı bu pembe kafaya bir tırcı dayı durmuş
Sağolsunlar iyi ki varlar büyük iyilik etmişler bunu herkese yapsınlar
Ya bilmiyom kiraz korkunç bi çocuk gibi yine de kimse kimseyi zorlamasın 🥹
Yalnız çocuğu fena korkutmuslar gözünden belli , zorbaliktan demiştir yani
Çocuğu sevmiyorum, ama bu çocuğa zorla bir şey yaptırılmasını da doğru bulmuyorum. Onlar söyletti diye çocuk müslüman olmadı. Zorla güzellik olmaz yani.
"İslami yobazlardan koruyun, aksi takdirde Dünyayı İslamdan koruyun."
Allahtan korkmayip insanlardan korkusuna sehadet getirmis dinsizin hakkindan imansiz gelir dogru mu tabiki degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?