Hep merak ettim. Hep Elizabeth ile yaşadım. Kadın bir nesne mıydı? 15 yaşında ilk kadına ilgim başladı. Nigde OHD de okudum. Babam yaşlıydı. Sonra baktım 10 tane üniversite bitmiş. 2004, 2006, 2008,2009...2023 kadar Kpss, DGS, ALES, YDS... girmişim. Ne günlerim geçti. Anneme gün yaşatacaktim. Öldü gitti. Babam zaten yaşlı idi. Yaş olmuş 35.
Bazen kadını görünce aklıma bir işim olsa da atarsam ve hayata başlasam derdim. Bazen öyle ister öyle arzu duyardım ki... Allah'm ne günlerdi. Cepte bir kuruş yok. Hep başım eğik gezdim. Herkes kız arkadaşı olurdu benim diploma ve sorumluluğum. Bazen öyle hissederdim ki...
Bazı erkekler kızı beline sarılmış gezerken ben hep hayal ederdim. Bazen sabaha kadar hayallerle yaşardım. Kendimden geçecek kadar aşka gelir, yatakta arzular istek duyar bastırmaya çalışırdım.
İnsan o kadar üniversite okur da bir kıza sarilmaz mı ki? İmkan mı vardı ki? Bazen sessiz sessiz ağlar içime atardım. Kadındı sonuçta bilmezdi ki duyguları...
Ne vardı iki bacak arasında ki? Dışkı, kan ve üre çıkıyordu. Ama erkek olarak oraya odaklanmış yaşıyorduk. Öpüşen gördüm mü, benimde olacak mı der geçerdim.
Bazı kızlar görüyorum gerdan açıyor ve geziyor. Allah'a karşı Ya Rabbi özlediğim kadar bu kadın da özleyecek mi diyorum. Yaşanmayacak mı o ki? Bir gün o kızların da oğlu aynısını yaşayacak mı?
Bazen içim ağladığında beddualar göz yaşları bir birini izliyor. Sessizce gitmek gerekiyordu yolda. Ama tek dileğim var, Allah'm bu ülkeye öyle dertler, cezalar, belalar ver ki Suriyeden, Ukrayna gibi savaşlardan daha kötüsünü yaşasın istiyorum. Biliyorum ki benim gibilerin acıları yıkacak, bitirecek bu ülkeyi ve bu devleti. Bir gün bunları görecek miyim ki? O canımı yakanların cani yanacak mı ki? Kpss defalarca girip emeklerimizin mahvedenler bir gün evlatları yaşayacak mı ki?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ama neden beddua ediyorsunuz? Kurunun yanında yanan yaşken neden aynısını herkes yaşasın diyerek diğerlerini de bu uçuruma sürüklüyorsunuz? Sabredip, iyi düşünüp her şeye rağmen Allah'tan ümidi kesmemek daha iyi olmaz mıydı?
Ben bir şey biliyorum. Birilerinin göz yaşı bu devleti ve bu milleti bitirecek. Allah'a yeminler olsun ki kalbimden geçeni aktarıyorum. Çünkü onlar da eşlik ediyor. Allah'tan ümit kesilmez ama bende ümit kalmadı ki. Ne umut ne ümit. Gerçekten Allah mı yapıyor ki? Ben ve benim gibi insanlar yıllarca KPSS para yatırsın bir günde Kamu da çalışma taşeronlar kadro verilsin. Patron ve diğerleri dalga geçsin. Allah mı yapıyor sence.
Laf atmak, beddua etmek neyi değiştirecek? Adamlar neyi değiştirsin istiyorsanız söyleyin, her şekilde ulaşabilirsiniz. Ama insanın dönüp kendine de bakması lazım. Hatasız kul yok çünkü belki suç etrafta aramamıza rağmen bizdedir. Kaydırma yapıp devlete söven de var
Devlete sövmedim. Ama bu devlet (hükumet demedim dikkat et lütfen) emeklerimizi bitirdi. Hak değil bu zulüm. Adam ilkokul mezunu olmuş mudur atanıyor devlet.
Yani laf atmak bir şey değiştirmez Bunu biliyorum ama bedduaları gözyaşları mahveder bitirir yani her şeyi Bunu unutma hiçbir zaman ki Allah'tan Bitmesin beni istiyorum yani.
Yani şöyle bir şey düşün tamam mı Sen orada evleniyorsun çocuğa ne oluyor Başka bir kadında oturuyor yıllarca çalışıyor ve sen emekli oluyorsun Sence bu hak mı Adalet mi? Gibi benzetirsen bir sürü şey var.
Birisi sabah beni pardon kovacak mı diye bakarken birisi keyfinde çay içiyor. Birisi bu ülkede asgari ücrete iş ararken Birisi referans ile ataması oluyor.
Allah bu ülkeye bir savaş verse yarın bakalım o zaman. Allahtan isterim. Düşünüyorum Suriyeli Adam plajlarda keyif yapıyor biz bu ülkenin vatandaşı askerlik yapıyoruz ama 2 gün tatil hakkımız yok ya da imkanımız yok.
Her şeyin doğru, adil olmasını istemek en doğal hakkınız. Ama insanlara sövüp beddua etmek yardımcı olmaz. Siz bir doğal afet, felaket için dua ederseniz bundan sadece bahsettiğiniz kesim zarar görmez. Aileniz, sevdikleriniz, tanımadıklarınız hatta sizinle aynı durumda olan mağdurlar da zarar görür. Yani ettiğimiz duaya dikkat etmek gerek
Hala anlatamadım. Sovmuyorum. Beddua ediyorum. Sövmek suç ama beddua etmek suç değil.
Çokta önemli değil ki. Ne ailesi kimsem kalmadı ki. Hepsi gitti. Ben de ölürüm dersen. Kurtuluş olur.
Niye bu kadar okudun hayatını yaşamadın
İnsanlar da mana bulamadım ki... Her insan bir dünya idi ama manasızdi
Vallahi asıl kpss yds falan mana yok hiçbirinde 1 olay yaşamak 100 kitap okumaktan daha çok öğretiyor bazen
Kitap okumayı severim. sen master yaptım mı? Tez yazdın mı matematik dalında, bilgisayar dalında tez yok sis de yayınlandı. Mı?
Üff saçma sapan işler. Hepsini de yaparım hayatı da yaşarım. Deli misin? Önce yazmayı öğren sonra konuş. Burada da yazabil, senin eğitim kültür kapasiteni görelim. Ama yok boş havadan atıyorsun. Yanlış yoldasın böyle bir hayat yok
Ne dedin anlamadim? "tez yok sis " bu mu? Bu tez. yok. gov. tr
Ohoo sanki bir uzaylı ile Konuşuyorum 🤦♀️
Ohooo ben bir uzaylıyım. Çünkü Dünya Uzayda Samanyolu galaksinin içinde.
Allahım kafamı taşlara vurmak istiyorum 😂🤦♀️ Sistem sana napmış be
Yasin kaç kardes senin ki? Sistem ağzıma tükürdü. 2004 den beri kpss gir. Adamlar kpss olmadan bir günde 1.000.000 kişi devlet kadrosuna geçti. neden? Sistem yapmadı mı? Hayal görmüyorum sen yaşın mi küçük? Sene 2017 de Kpss olmadan 4d kadrosu oldu.