Erkekler, sirf cinsiyetinizden dolayi t*ciz, t*cavuz gibi suclarin potansiyel faili olarak gorulmek hayatinizi ne derece etkiliyor?

GG ve kafa acan sorulari.

Bugun bunu dusundum. Turkiye ne yazik ki kadina deger verilen bir ulke degil. Kadinlari da bir yerde suclu bulmuyor degilim, bazilari kendi bedenini sozde rizasi altinda satarak kadinlarin cinsel obje olarak gorulmesine sebep oluyor.

Ancak olaya erkeklerin acisindan da bakiyorum. Isim geregi fazlaca t&ciz benzeri dava dosyasi gordum, hic kadin fail gormedim. Supheli bile degildi hicbir kadin. Zaten bu gibi suclarda genel olarak sucun faili erkek, magduru kadindir anlayisi var. sebebi belli.

Ama cok fazla masum olmasina ragmen cadi avina suruklenen, gece gec saatte bir kadinin arkasindan yururken t*cizci sanilmamak icin ara yollara girerek kadinin arkasindan gelmeyi bırakan erkekler, "Bizi t*ciz ediyolar, sosyal medyadan merhaba falan yazıyorlar" diyen kadinlarin oldugu bir ulkede hoslandigi kadinla iletisim kurmaktan cekinen erkekler var.

Bu durum gundelik hayatinizi ne derecede etkiliyor bilmek isterim. Bu gibi sorularim pek tutulmuyor ama yazanlara ❤

Güncellemeler
+1 yıl
uln cok iyi soru soruyorum neden kimse cevaplamıyor
Erkekler, sirf cinsiyetinizden dolayi t*ciz, t*cavuz gibi suclarin potansiyel faili olarak gorulmek hayatinizi ne derece etkiliyor?