Evrensellikle yapamazsın evrendeki her insan islama göre yaşamıyorki islama göre yaşayanlara yapılır bu butun evren tek dine inanmış olsa dediğin doğru bir arkadaş hz Muhammed doneminden bahsetmiş inanmıyorsudur eyw ama inanlara saygı duyacak ismiyle hitap etmeyeceksin.. Ateizm saygı demek size göre hoşgoru demek öyle deilmi saygınız nerde kaldı.. Ayrıca dediği şeyler cahiliye doneminde olmuş olanlardır islamiyet inancı dahada kolaylaşmış diye inanılmıştır şoyleki kız çocukları diri diri gomulurken islamiyet öncesi islamiyetten sonra bu yasa kaldırılmıştır islamiyet içki gunahtır demiş neden peki içki insanın butun dusuncesini alt üst eder içkili kişi vinayet zina tecavüz gasp her suçu işleyebilecek duruma gelir bu yüzden yasak kılınmıştır mantıkla baktıgınızda bile anlarsınız kendinizi bilene kadar namaza yanaşmayın neden bu şundan isteği dışında namaz kılmak dinimize göre gunahtır farz kılınmıştır ama yapmazsan olumle ceza bulmazsın ahir dünyada bu gunahın cezası yuce yaratıcı tarafından verilir.. Anlatın bilsinler ama iyi ve kotu ayırd eden akıl verilmiştir insana bunun kararı için.. hayvanlar ve aklından noksan yaratılmış kullarına gunah sevap melegi gondermemiştir Allah bunları duşunun zaten anlayacaksınız.. Mantıkla baktıgımızda butun peygamberlere saygı duyan tek din islamdır hz isayı hz davudu hz musayı aşalıyan bir musluman yoktur hepsini seviyoruz ama diğer dinlere mensup insanlarda bu yoktur yalancı duzenbaz derler hz Muhammed için çunku saygısızlık ve utanma ar yoktur bu insanlarda hz isa mucizedir babasız dogmuştur onu öldürmek isteyenler canını alamamıştır yuce Allah izin vermezse kimse kuluna zulm edemez kul bu dunayada birşeyleri yaşıyorsa mutlaka bir sebebi vardır... kalın sağlıcakla..
01 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim kafan mı güzel senin ben zaten müslümanım sadece aklıma takılan birşeyi sordum gelmiş bana ateist diyorsun ya sabır ya!
En İyi Cevaplar
Şunu hiç düşündünüz mü hoşlandığı güvendiği çocuk tarafından bekâreti bozulup terkedilen 17 yasında ilaç içerek intihar eden kızın kendi canına kıymak suretiyle ölümü seçtiğini, ya da komşusunun karısıyla kocasıyla birlikte olan eşlerin bunu öğrenen kız çocukları tarafından evden kaçmak suretiyle terkedildiğini düşündünüz mü?
Oradaki cezaların sert ve ağır olarak tezahür etmesi caydırıcı nitelikte olmasına mütevellit kulların azgınlığını sapkınlığı engellemek içindir, karısını aldatan başka bir kadınla yatan erkeği düşünün ateist bayanlar yarın kadınlar gününde anneler gününde bu erkeği lanetlemek için sokağa çıkacaksınız karısına şiddet uygulayıp başka erkeklerle para karşılığı zina yaptıran kocayı düşünün bu erkeği lanetlemiyor musunuz işte Allah da zinayı sizin açınızdan en doğru şekilde değerlendirip size olan zararlarını bildiği için haram kılmıştır zinanın içerisinde karısını aldatan erkek de vardır 17 yasında masum bir kızın duygularını istismar ederek onu zina suretiyle kullanan erkekte vardır iyi düşünün, Amerika da elektrikli sandalye ile idam hükmü çıktığında kim karşı gelmiştir çünkü o ceza ağır suç işleyen masum kızlara tecavüz edip öldürülenlere veriliyordu o kızların ailesine sorun bakalım o sandalyedeki adama merhamet eder mi? Siz neden verilen cezada merhamet arıyorsunuz?32 Yorumla- +1 yıl
soruyu yanlış okudun sanırım...
Günümüz dünyasında derken? kimseyi zina yapıyor diye hapse atmıyorlar bunu da nerden çıkarttın. o kadar çok zina yapan var ki senin gibi düşünürsek hapisaneler dolup taşar. hhhhhhaaaaaaaaa tecavüz diyorsan o kesinlikle hapis cezası çünkü başka birinin hakkına onun izni olmadan müdahale edip saldırıyor. hak yiyor zaten bunun karşılığı da cehennemdir. eşittir hapis. ya da şöyle düşün burası Türkiye birisi zina yaptı diye 100 sopa hatta 1 sopa da vursalar bizim halkımız canilik der. hapis en mantıklısı. olaylar zamana ve çağa göre değişiklik gösterir.
03 Yorumla- +1 yıl
soruyu yanlış okumuşsun.
- +1 yıl
Hapis demiyor toplum içinde rencide ederek 100 sopa bu her din için geçerlidir muslumanlıkta değil sadece ama bildigimiz gibi diğer dinler insanlar tarafından degiştrilip kendilerine uyacak hale getirildigi için yazmıyor ama zina haramdır her insan çift yaratıldı evlenin diye her canlı eşiyle gelir dünyaya ama gunumuzde zina zevk için para için yapılır duruma geldiği için yapılıyor recm yoktur kadın taşlanıcak yazmaz idam yazmaz oldurmek savaş şartları dahilinde günah deildir hakedene yapılır burada allahın dogaya sundugu kurallarıda goruyoruz yaşamak için oldur.. Cinayet işleyenin cezası zindandır yani hapis terbiye olana kadar zina edenin sopadır tecavuzun cezası hadımdır hırsızlık sopadır ve zindandır teşhir edilir utanç duysun diye.. Tecavüze uğrayan kadın surgun edilir (hor gorulmesin ) diyedir oda yeni bir hayat için ya da onu o haliyle almak zevce etmek isteyen nikahlanır islam kuralları eşsizdir ama biz inanarak bilerek suç günah işlemeye devam ediyoruz..
+1 yılKuranda kadın zina yaparsa öldürün der. başka bir yerde sopa der başka bir yerde ev hapsi. hadislerde daha çok ibret alsın diye ortalıkta idam vardır bende anlamadım neyin peşindeler
020 Yorumla- +1 yıl
hani nerede o ayet? ben öyle bir ayete rastlamadım niyeyse... hadisler uydurma olabiliyor ama ayetler kesin hüküm demektir.
- +1 yıl
bekle bulacağım hepsini
- +1 yıl
Zina konusunda, Nisa-16 ‘da, “zina eden iki kimseye eziyet edin, tevbe edip düzelirse onlan bırakın” denirken, Nisa-15′te, daha farklı olarak, sadece kadın için “ölünceye kadar veya Allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun” denir. Nur-2′de ise, “Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun” denir. Daha sonra Kuran’ın bu farklılaşan iradesini de aşıp, Muhammed döneminden başlayarak, zina eden kadına taşlanarak öldürme cezası verilmeye başlanmıştır. (Tabii erkek sopa cezasıyla kurtulur; bu da Şeriatın adaleti ve “kadının yüceltilmesi”nin anlamı oluyor!) Yani Kur’ an’ ın çelişkileri yet- mezmiş gibi Muhammed döneminden başlayarak köleci Arap iradesi elimizdeki Kur’an’ın üstüne geçer. Cezanın özellikle kadın için korkunç bir vahşet olduğu gerçeği bir yana, görüldüğü gibi dört çelişik ceza yöntemiyle karşı karşıyayız.
- +1 yıl
Yine içki konusunda da aynı durumla karşılaşıyoruz: Nahl-67′de içki “güzel rızk” olarak nitelenirken, Bakara-219′da içkinin faydası da olduğu, ancak zararının daha çok olduğu belirtilir. Nisa-43 ‘te Kur’an; sarhoşken “ne dediğini bilene kadar namaza yaklaşmayın” diyerek içkiye sadece namaz sırasında yasak getirmekle yetinir. Maide-90′da ise karar değiştirir ve içkiyi toptan yasaklar. İnsanüstü, bilgelerin bilgesi, yanılmaz bir tanrı imgesiyle böylesi bir yaklaşım örtüşür mü acaba? Tüm bu karmaşaya ek Tur-23 ‘te, “Cennetle karşılıklı kadeh tokuştururlar …” denilir ki her şey tam bir çelişkiler yumağı olur.
Yine Enfal-l’de “ganimetler Allah’ın ve peygamberindir” denirken, Enail-41′de “…ganimetlerin beşte biri Allah’ın, peygamberlerin (…) dir” denir. - +1 yıl
Keza Maide-51 ‘de “Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onları dost edinirse, doğrusu o da onlardandır. Şüphesiz ki Allah zalim toplulu- ğuU doğru yola eriştirmez” denirken, Maide-82 ‘de, Maide-51 ayeti, Hıristiyanlar konusunda yalanlanır: “Ant olsun ki Müminlere karşı insanlardan en şiddetli düşman olarak Yahudileri (…) bulursun. Ve onlardan Müminlere karşı en yakın sevgi gösterenleri ise, ‘biz Hıristiyan’ız’ diyenleri bulursun. Bu da onların arasında papazlar, rahipler bulunduğu içindir; hem bunlar hakkı kabulde pek büyüklük taslamazlar” denir. Ancak yine Maide- 14′te fikir değiştirir ve “biz Hıristiyan’ız” diyenler (in) “(…) aralarına kıyamet gününe kadar düşmanlık ve kin saldık” denmekten geri durulmaz.
- +1 yıl
daha çok kanıt ister misin?
- +1 yıl
"kuranda kadın zina yaparsa öldürün" der dedin ve şimdi bunu ispat edemiyorsun. ben senden ayet istiyorum ayet. kuranda dedin hani neresinde kuranın ispat edemiyorsun? birde aklınca dediğini kanıtlamış zannediyorsun kendini, "daha çok kanıt ister misin" diye soruyorsun. İlginç doğrusu...
- +1 yıl
kafana erişmek isterdim :D zinayla ilgili ayet istiyorum sen bana yahudiyle ilgili, içkiyle ilgili ayet atıyorsun :D HAYIR DEDİĞİN ŞEYİ KANITLAYAMADIN HANİ NEREDE "ZİNA EDENİ ÖLDÜRÜN" AYETİ?
- +1 yıl
pekala
- +1 yıl
onuda yazdım oku :D
- +1 yıl
Zina konusunda, Nisa-16 ‘da, “zina eden iki kimseye eziyet edin, tevbe edip düzelirse onlan bırakın” denirken, Nisa-15′te, daha farklı olarak, sadece kadın için “ölünceye kadar veya Allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun” denir. Nur-2′de ise, “Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun” denir. Daha sonra Kuran’ın bu farklılaşan iradesini de aşıp, Muhammed döneminden başlayarak, zina eden kadına taşlanarak öldürme cezası verilmeye başlanmıştır. (Tabii erkek sopa cezasıyla kurtulur; bu da Şeriatın adaleti ve “kadının yüceltilmesi”nin anlamı oluyor!) Yani Kur’ an’ ın çelişkileri yet- mezmiş gibi Muhammed döneminden başlayarak köleci Arap iradesi elimizdeki Kur’an’ın üstüne geçer. Cezanın özellikle kadın için korkunç bir vahşet olduğu gerçeği bir yana, görüldüğü gibi dört çelişik ceza yöntemiyle karşı karşıyayızz
- +1 yıl
Zina konusunda, Nisa-16 ‘da, “zina eden iki kimseye eziyet edin, tevbe edip düzelirse onlan bırakın” denirken, Nisa-15′te, daha farklı olarak, sadece kadın için “ölünceye kadar veya Allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun” denir. Nur-2′de ise, “Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun” denir. Daha sonra Kuran’ın bu farklılaşan iradesini de aşıp, Muhammed döneminden başlayarak, zina eden kadına taşlanarak öldürme cezası verilmeye başlanmıştır. (Tabii erkek sopa cezasıyla kurtulur; bu da Şeriatın adaleti ve “kadının yüceltilmesi”nin anlamı oluyor!) Yani Kur’ an’ ın çelişkileri yet- mezmiş gibi Muhammed döneminden başlayarak köleci Arap iradesi elimizdeki Kur’an’ın üstüne geçer. Cezanın özellikle kadın için korkunç bir vahşet olduğu gerçeği bir yana, görüldüğü gibi dört çelişik ceza yöntemiyle karşı karşıyayızzzz
- +1 yıl
Zina konusunda, Nisa-16 ‘da, “zina eden iki kimseye eziyet edin, tevbe edip düzelirse onlan bırakın” denirken, Nisa-15′te, daha farklı olarak, sadece kadın için “ölünceye kadar veya Allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun” denir. Nur-2′de ise, “Zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun” denir. Daha sonra Kuran’ın bu farklılaşan iradesini de aşıp, Muhammed döneminden başlayarak, zina eden kadına taşlanarak öldürme cezası verilmeye başlanmıştır. (Tabii erkek sopa cezasıyla kurtulur; bu da Şeriatın adaleti ve “kadının yüceltilmesi”nin anlamı oluyor!) Yani Kur’ an’ ın çelişkileri yet- mezmiş gibi Muhammed döneminden başlayarak köleci Arap iradesi elimizdeki Kur’an’ın üstüne geçer. Cezanın özellikle kadın için korkunç bir vahşet olduğu gerçeği bir yana, görüldüğü gibi dört çelişik ceza yöntemiyle karşı karşıyayızıızzz :D bir kez daha ister misin
- +1 yıl
sorun sürekli farklı zina ceza yöntemleri kullanmaları arkadaşım asıl sen anlyamamışsın @orcoo2121
ve üzgünüm seni engellmek zorundayım uğraşmam saçmalıklarınla - +1 yıl
Ölüm gelinceye kadar evde tutun diyor. Öldürün demiyor. Söylediğini hala kanıtlayamadın imalarla yola çıkıyorsun. Ha benim için din önemli değil, isterse İncil olsun bu. Mesele senin söylediğini kanıtlayamaman.
Ayrıca eziyetle, işkenceyle ilgili ayeti niye atıyorsun bana KONUMUZ ZİNA YAPILAN KADINI ÖLDÜRÜN DENMESİ KONUNUN DIŞINA NİYE ÇIKIYORSUN? - +1 yıl
BEN CEZA YÖNTEMLERİNİ KONUŞMUYORUM ARKADAŞIM BENİM MESELEM "ZİNA YAPANI ÖLDÜRÜN" LAFIYLA İLGİLİ. ALAKASIZ AYETLERİ ATMA BANA
- +1 yıl
HAHAHA sıçtın sıvazlıyorsun resmen. Her ayet farklı farklı şeyler söylüyor. ayrıca orda yazıyor öldürün diyor
- +1 yıl
benim anlatmak istediğim bir ayet diğer ayeti tutmuyor bunu açıkla bana bunu bunu hadi bunu :D salak
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Nasıl bir sadistliktir ki vurun diyor çok saçma zina da çok kötü birsey ancak insanların kendi biteceği iş günah ise zina veya başka şeyler günahı da ona belası da kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum
17 Yorumla- +1 yıl
Kocan ilerd bir zina yapsin bakalim ay hic farketmez herkezin kendi hayati diyebilcek misin bakalim insaAllah olmaz oyle bisy ama oldugunu dusun
- +1 yıl
Evlilik dışında bahsettim ben genc olanların yaptığı iyi birsey değil aksine çok kötü. Ancak eşimde zina gibi günümüzdeki adıyla aldatma gibi bir felakete düştüyse beni haketmiyor demektir zulmu sevmem yy. dir insanlar birbirine zulm ediyor eğer öyle birşey yaptıysa kendi vicdaniyla bırakıp boşanırım çağ dışı eziyetlere karşıyım..
- +1 yıl
Onu sen affetsen ben affetmem ben vururum oyle adama abi millete ornek olsun hem de hic acimam
- +1 yıl
helal hemşeri :D
- +1 yıl
Bizde burada zaten zulm istemediğimizden bahsediyoruz adam sırf 100 s sopa yiyeceğim korkusuyla yapmayacak ancak içinde o pislik hep bulunacak sopa çare mi sizce? Aksine birisi sırf sopa yiycem korkusuyla kendini zaptediyorsa işim olmaz o kişilikle ve kişiye en büyük ceza defalarca da söyledim VICDAN..
+1 yılEvet bu ayeti biliyorum. Ama burdaki olayın gerceklesmesi icin yapilan zinayı tam anlamiyla 4 kisinin görmesi gerekiyor. Ki bu neredryse imkansız. Yani sen 3 kisiyle gitsen acaba iftira mı diye kabul görmüyor.
Yani imsanları cezalandırmak o kadar kolay değil. Şüphesiz islam en adaletli dindir.
Ayrıca dediğin gibi kuran evrenseldir
Ama günümüz sartlarında bunun yapılması cok zor
O günün insanlarına göre kural buydu.05 Yorumla- +1 yıl
ben görüldüğünü farz ederek yapılanların doğruluğu hakkında sorumu cevaplamaya çalışıyorum. hem cezayı dünyada kulun mu çektirmesi gerekiyor peki? sonuçta burası bir imtihan yeri değil mi? sonuçta sınavda yanlış yaptığımız bir soruya sınav süresi içerisinde müdahale edilmemesi lazım.
ayrıca sen evrenseldir diyorsun ama @nyeRXb evrensel olmadığını söylüyor. - +1 yıl
Yani varsayımdan bahsediyorsun? Peki.
Zaten bu ceza şu an da uygulanmiyor. Ama kuran zinaya böyle bir tepki vermeseydi insanlar onun günahını anlayabilirler miydi?
Zina en büyûk günahlardandır. Bu ayet olmasaydı insanlar zinanında yalan söylemek gibi olduğunu düsünürdü. Yani cezasını diğer dünyada cekeceklerini. Ama bu dünyada cekmek cok. ayrı. İnsanların icinde (4 kisi sahit olmussa eğer) 100 sopa yemenin ve bunun neden yapıldığının bilinmesi onları zinadan cekinmesini sağlar
Ki ceza caydırıcı olduğu icin böyle olaylarla cok cok az karsilasilmistir. Mesela zina yapan kadın peygamberimize geliyor bôyle bir olay var onu ac oku. Peygamberimiz ona hakaret edilmesine ceza verilmesine kızıyor cünkü kadın tövbe ediyor - +1 yıl
günahının anlaşılması için böyle bir cezaya gerek yok. sonuçta hırsızlık yapmak, milleti dolandırmak, yalan söylemek, toplum içinde nifak ve bozgunculuk çıkarmak, dinde gösteriş yapmak, iftira atmak, dedikodu yapmak ve daha bir sürü günah da, zina gibi günah.
Mesela bir hadisi şerifte : "Gıybet zinadan da büyük günahtır. Zinadan tevbe edeni Allahü teâlâ affeder. Gıybet edilen, gıybet edeni affetmedikçe, affolmaz." deniliyor. Bu halde gıybet edene 200 sopa vurulması gerekiyor ama ona dair böyle bir miktar biçilmemiş? Hatta diğer saydığım tüm günahlara da kul tarafından bir ceza verilmesi gerekmez miydi? Tatmin edici değil açıkçası.
Ayrıca ben Muhammed'in, günümüz müslümanlarından farklı olarak kindar olmadığını biliyorum. Dolayısıyla son söylediğiniz söze şaşıracak değilim, ancak siz hayret edercesine anlatıyorsunuz. İlginç doğrusu... - +1 yıl
Bu konuyu seninle sonuna kadar tartisabilirim istersen Ki yapmisliğım var ateist biriyle 7 saat bu konuyu tartıstık bir kac gün önce. Karar ver ona göre meaj aticam.
- +1 yıl
pekala
+1 yılBirde şu var evliliği zorlaştırıyorlar her şey ateş pahası millet evlenemiyor. Sevgili olmak ve bu şekilde yaşamak bile zinaya giriyor. Adam evlenmek istiyor parası yoksa yandı kredi çekecek faize girecek faiz çok büyük günah dinde karşılığı Allah'a ve peygamberine savaş açmak kadar eğırdır faizin. Bu adam dindarsa faize girmiyor hiçbir Müslüman girmemeli aslında ama işte bu zamanda kim ne biliyor ki neyse dinine düşkün olan adam faize giremiyor sevdiği kızdan da ayrılmak istemiyor sevgili kalmaya devam ediyor bu başlı başına günah zaten o arada birde cinsel birliktelik olursa tümden gitti işte. İslam hukukuyla yönetilsek maddi zorluktan evlenemeyen insanları devlet evlendirmek zorunda.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 342 cevap paylaştı. Hayır içeri falan atamazlar çünkü gerekçen "dinim böyle emrediyor". Ama kimse yavrusuna kıyamıyor. Hz Ömer oğlunun birini (sıska olanı) bu yüzden sopalıyordu 80. Sopada çocuğu öldü ama o üzerime farz kalmasın diye ağlayarak 20 sopa daha vurdu. Bu devirde insanlar çocuğunun kulağını bile cekmiyorlar 100 çocuguna sopa vurmaya kıyamiyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet bu ayet nur suresinin başında var. kudretli ve yüce bir tanrının böyle bir ceza istemesi bana göre komiktir. yani merhametten bahsedip üstüne bir olay yaşamış gençleri vıcığı çıkana kadar acımadan sopalamak. kusura bakmayın ama mantığım elvermedi.
06 Yorumla- +1 yıl
benimde elvermedi sorayım dedim... cevap da bulamadım adam akıllı. evreni kusursuz yaratan yaratıcının kitabıysa eğer kuran, sence de akla mantığa ve bilime uyması, mükemmel olması gerekmez mi?
Cevap sahibi+1 yılmaide ayet 33'e göre el ve ayaklar çaprazlama kesilmeli diyor.
- +1 yıl
TESTERE 7 vizyonda :D
Cevap sahibi+1 yılsoruda bir pembeli ''Kuranda kadın zina yaparsa öldürün der'' demiş. öyle bir ayet yok. erkek veya kadın evliyken başkasıyla zina yaparsa idam cezası var. Bu da buhari hadisinde yazar Kuran'da değil.
- +1 yıl
ispat istedim ispatlayamadı zaten. birde aklınca bana daha çok kanıt ister misin diyor. ya arkadaş yemin ediyorum bu ateistlerde akıl denen şey yok ya :D hayır hristiyana yahudiye müslümana deiste şamaniste saygım var ama bunlara nedense saygı sevgi besleyemiyorum.
- +1 yıl
Beni engellebilirsin problem yok benim için ama anlayarak okuyun kuralları anlamak için bir kitaba bile ihtiyaç yoktur aslında akıl bize verilen en kıymetli degerdir kullanınca gorulur yanlış doğru.. Beni engellemiş arkadaş doğruları görmek bazen insanın işine gelmez..@ateistbirkız dogrular bir anda saçmalık olur..
Buradaki 100 sopadan kasıt belkide psikolojikmen olabilir. Yani o devirde belki böyle yapıyorlarmış fakat artık öyle bir olay yok. 100 sopa vurun derken belki ona davranışlarınızla vurun anlamında kullanılmış olabilir, bu benim görüşüm
01 Yorumla- +1 yıl
sayı vermişler ve madde adı verilmiş. bu yüzden senin tezin çürüyor arkadaş.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl100 sopa vurulmayacağını nerden biliyorsun ki sen. Ha müslümansan hiçbir şey cezasız karşılıksız kalmayacağını iyi bilmen lazım. İnternet ortamında sağa sola sorarak olmaz bu. Zaten senden kalkıp yüceler yücesinin indirdiği ayetleri anlamanı beklemem baksana müslümanım diyorsun kirletiyorsun dini bence. Tamam kafan karışır ama böyle anlatman çok yanlış. Ne diyeyim burdan kendine iyi bir cevap bulmayı bekliyorsun yazık. ALLAH yar ve yardımcın olsun. Burdan sormak yerine bir hocayla konuşabilirdin eminim çok iyi anlardın.
016 Yorumla- +1 yıl
sen neyin kafasını yaşıyosun ya?
Cevap sahibi+1 yılBilmem neyin kafasıymış
- +1 yıl
Öyle her kafamıza takılanda hocaya gidersek işimiz var.. Ayrıca sanane arkadaşım istediğim yerde sorarım, sana mı soracam ne yapacağımı? Gelmiş birde akıl veriyorsun... Emin ol İslam'ı senin gibi boş konuşan insanlar kirletiyor. Kaldır başını da bak bugün bütün islam coğrafyasında kan var. Neden? Sana ayetle cevap vereyim "Allah aklını işletmeyenler üzerine pislik indirir (Furkan100)" İşte tam da bu yüzden! Akılsızların çokluğu yüzünden bu din bu halde, benim gibi sorgulayanlar yüzünden değil!
Cevap sahibi+1 yılTamam sen burdan sorgula bakalım ne çıkacak
- +1 yıl
Hayır sen kimsin ki hesap sorup akıl veriyorsun bana? Kendini alim falan mı zannediyorsun? Nesi yanlışmış buradan böyle anlatmamın? Nolacak millet dinden çıkar diye mi korkuyorsun? Ayrıca emin ol Allah sıfatını büyük yazman sana sevap kazandırmıyor.
Cevap sahibi+1 yılALLAH sıfatını büyük yazmam sevap in değil ki o benim saygımdır hürmetimdir takıla takıla ona mı takıldın yapma. Burdan birşeylere ulaşamazsın onu demek istiyorum. Diyorum ya burada isteyen doktor isteyem alim isteyen ateist olur. Senin yazınla çıkacak zaten dine girmemişki. Ya da başka birinin yazısıyla
Çok sinirlendin bana farkındayım ama burası sanal gerçeklik neredeyse yok herkes kafasına göre karakterlerde yaşamda burada. Böyle bir ortam nasıl senin sorgularını sorularını çözebilir ya da ne bekliyorsun burdan?
Cevap sahibi+1 yılÖyle düşünebilirsin çünkü sanal burası istediğini yap sen ben kalkıp oram buram nasıl diye soranları desteklemedim. Sanki sen müslüman değilmişsin gibi konuşuyorsun elimizden ne geldi dua etmekten yardım gönderebilmekten başka durumlar bu kadar değil miydi? Evet haklısın gerçek bir Müslüman olup koruyan az boş konuşan çok. Ama bilemezsin kimin ne kadar çabaladığını.
- +1 yıl
Birşey yapmadan oturup dua ettiğin yerden sen bir şeyler olabileceğine mi inanıyorsun?
Cevap sahibi+1 yılTabikide hayır dua edip oturmakla olur mu hiç.
- +1 yıl
Ne bileyim öyle çok insan var acaba siz de onlardan mısınız diye tereddüt yaşadım bir an. Mehmet Akif'in bir şiiriyle cevap verecektim eğer onlardan olsaydınız.
Cevap sahibi+1 yılŞiirin ismini alabilir miyim
- +1 yıl
Donanma, ordu yürürken muzafferen ileri,
Üzengi öpmeye hasretti Garb´ın elçileri!
O ihtişâmı elinden niçin bıraktın da,
Bugün yatıp duruyorsun ayaklar altında?
"Kadermiş!" Öyle mi? Hâşâ, bu söz değil doğru:
Belânı istedin, Allah da verdi... Doğrusu bu!
Taleb nasılsa, tabî´î, netîce öyle çıkar,
Meşiyyetin sana zulmetmek ihtimâli mi var?
"Çalış "´ dedikçe şerîat, çalışmadın, durdun,
Onun hesâbına birçok hurâfe uydurdun!
Sonunda bir de "tevekkül" sokuşturup araya,
Zavallı dini çevirdin onunla maskaraya! - +1 yıl
Bırak çalışmayı, emret oturduğun yerden,
Yorulma, öyle ya, Mevlâ ecîr-i hâsın iken!
Yazıp sabahleyin evden çıkarken işlerini,
Birer birer oku tekmil edince defterini;
Bütün o işleri Rabbim görür. Vazîfesidir...
Yükün hafifledi... Sen şimdi doğru kahveye gir!
Çoluk, çocuk sürünürmüş sonunda aç kalarak...
Hudâ vekîl-i umûrun değil mi? Keyfine bak!
Onun hazîne-i in´âmı kendi veznendir!
Havâle et ne kadar masrafın olursa... Verir1
Silâhı kullanan Allah, hudûdu bekleyen O;
Levâzımın bitivermiş, değil mi? Ekleyen O!
Çekip kumandası altında ordu ordu melek;
Senin hesâbına küffârı hâk-sâr edecek!
Başın sıkıldı mı, kâfi senin o nazlı sesin:
" Yetiş!" de kendisi gelsin, ya Hızr´ı göndersin!
Evinde hastalanan varsa, borcudur: Bakacak;
Şifâ hazînesi derhal oluk oluk akacak.
Demek ki: Her şeyin Allah... Yanaşman, ırgadın O;
Çoluk çocuk O´na âid: Lalan, bacın, dadın O;
Vekîl-i harcın O; kâhyan, müdir-i veznen O;
Alış seninse de, mes´ûl olan verişten O;
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkür ederim sağolasın
- +1 yıl
Denizde cenk olacakmış... Gemin O, kaptanın O;
Ya ordu lâzım imiş... Askerin, kumandanın O;
Köyün yasakçısı; şehrin de baş muhassılı O;
Tabîb-i âile, eczâcı... Hepsi hâsılı O;
Ya sen nesin? Mütevekkil! Yutulmaz artık bu!
Biraz da saygı gerektir... Ne saygısızlık bu!
Hudâ-yı kendine kul yaptı, kendi oldu Hudâ;
Utanmadan da tevekkül diyor bu cür´ete... Ha?
Yehûd Üzeyr´e, Nasârâ Mesîh´e ibn´ul-lâh
Demekle unsur-i tevhîd olur giderse tebâh;
Senin bu kopkoyu , sirkin sığar mı îmâna?
Tevekkül öyle tahakküm demek mi Yezdân´a?
Kimin hesâbına inmiş, düşünmüyor, Kur´ân...
Cenâb-ı Hak çıkacak, sorsalar, muhâtab olan! - +1 yıl
devamında da şunlar yazıyor:
Tevekkülün, hele ma´nâsı hiç de öyle değil.
Yazık ki: Beyni örümcekli bir yığın câhil.
Nihâyet oynıyarak dîne en rezîl oyunu.
Getirdiler, ne yapıp yaptılar, bu hâle onu!
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe kadar yuce bir din olursa olsun. Allahin verdigi cana zulmekten insanliga yakismaz. Bu ayete hep sasirmisimdir. Dusunsene biz allahin yarattiklariyiz. Senin kizin olacak ve buna 100 sopayla vurun diyeceksin cok acimasizca
02 Yorumla- +1 yıl
ben vuramam şahsen ya psikolojik olarak cezalandırırım ya da kısıtlamalara giderim ama asla canını yakmam.
- +1 yıl
Yapma o zaman abi yapana diyo zaten yapmayana bisey yok
+1 yılAsra yemin olsun ki insan ziyandadır...
Toplumumuz ziyanda kardeşş15 Yorumla- +1 yıl
kafan güzelmiş kardeşş
- +1 yıl
Ne saçmalıyorsun insan hakkı mı zina yapmak :)) gülünç olan kafası güzel olan sensin.. O kadar kötü bişey ki demekki acımayın diyor
- +1 yıl
yobaz mısın sen arkadaşım? ben zinayı hak olarak görmüyorum zaten ayrıca karşıyım da ahlak bakımından olumsuz olduğu için. ben sadece bunun evrenselliğe aykırı olup olmadığını sorguluyorum. eğer evreni kusursuz yaratan yaradanın diniyse islam, o zaman kitabının da kusursuz olması, akıl mantık ve bilimle uyuşması gerektiği kanaatindeyim.
- +1 yıl
+1 yılBiz kaybettiriyoruz malesef aslinda nekadar doru dinmiz.
00 Yorumla
+1 yılYapilan gunahin cezasi mutlaka olmali Allaha gore 100 sopa vurulmasi gerekiyorsa oyledir hukuka gore ise boyle degil karsilastirman cok yalnis bu insanlarin kuranin ozunden uzaklastigi anlamina geliyor zaten
04 Yorumla- +1 yıl
eğer kuran, evreni kusursuzca yaratan allahın kitabıysa o halde kuranın da mantıklı olması ve evrensel şartlara uyması gerekmiyor mu? burada evrensellik anlamını kaybediyor sanki...
- +1 yıl
Peki bana dunyanim gercekten evrensel ve esit olduguna inaniyormusun? 5 yasindaki cocuga tecavuz eden... birinin 30 yil hapishanelerde beslenmesi sonra tekrar dogaya salinmasi? Hirsizlik yapanlarin basklarinin hakkini calanlari 1 2 yil iceride yatmasi sonra disari cikmasi ne kadar evrensel olabilir? Sana daha cok sey sayarim evrensellik insanlari yaptigi anayasada ariyorsun halbuki yalnis
- +1 yıl
cezayı dünyada kulun mu çektirmesi gerekiyor peki? sonuçta burası bir imtihan yeri değil mi? sonuçta sınavda yanlış yaptığımız bir soruya sınav süresi içerisinde müdahale edilmemesi lazım.
- +1 yıl
Insanim basina gelem hastalik musibet tum kaza bela gunahlarina kefaret olur ha sen diger dunyada hesap vermek isteyecek kadar kendime guveniyormusun?
Yasak olan bişeyi yapılması sonucu ceza olur kafanda sorun kalmasin
12 Yorumla- +1 yıl
bu cezayı dünyada kulun mu çektirmesi gerekiyor peki? sonuçta burası bir imtihan yeri değil mi? sonuçta sınavda yanlış yaptığımız bir soruya sınav süresi içerisinde müdahale edilmemesi lazım.
Ülke Kuran a göre yonetilmiyor ki. Git iran da yap bakayım zina. Geçen tanınan bir kadına sanırım siyasetle ugrasıyordu yurtdışında bir toplantıda başka bir erkekle opusup tokalastıgı için kırbaç vurmuşlardı.
19 Yorumla- +1 yıl
ya kardeşim ben ülke mi diyorum evrensellikten bahsediyorum hasbinallah yaaa!
- +1 yıl
ya arkadaş neden bu kadar dar düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
o zaman senin lafına bakarsak müslümanların amerikada yaşayamaması lazım. e amerikaya da mı şeriat getireceğiz? böyle birşey mümkün mü sence? müslümanın yaşadığı yer sadece islam ülkeleri değil amerikada vs yerlerde yaşayanlar da var, evleri aileleri orada e o zaman bu adamlar yaşayamayacak mı dinini?
- +1 yıl
kuran tüm insanlığa inmemiş midir ben mi yanlış biliyorum?
- +1 yıl
evrensellikle insanlık eşanlamlı yukarıdaki çoğu kişi de kuranın evrensel olduğunu kabul ediyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeşke uygulansa özellikle evlilere birşey yapılsa ne güzel olurdu.
00 Yorumla
+1 yılSeriatla Kuranla yonetilmek oyle her topluma nasip olmaz Allah bizi yeniden seriate layik bir toplum etsin insaAllah "NASİLSANİZ OYLE YONETİLİRSİNİZ " tek yol islam bunu anlamak lazim artik
14 Yorumla- +1 yıl
tüm dünyada şeriati mi uygulayacaksın? evrensellik dedim soruda ülkeleri konuşmuyorum, cevap veriyorsunuz iyi hoş adamakıllı cevap verin bari.
- +1 yıl
Kuran sadece ortadoguya inmedi kuran zaten evrenseldir tabi dunyayi kuranla yoneticeksin insan olan heryerin anayasasi kuran olmadan bu dunya duzelmiycek
- +1 yıl
dünyayı kuranla nasıl yöneteceksin? sen amerikayı ingiltereyi rusyayı nasıl kuranla yönetebilirsin?
- +1 yıl
Amerika kim rusya kim Allah yardim ettikten sonra o pisliklerden niye korkuyosun Allahin guxunu dusun evreni dusun amerika kim yav
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence adam öldürene ve tecavüze eyvallah da Rabbim dediyse vardır bir hikmet illa ki sorgulayamayız
00 Yorumlacokta dogru diyor.
eger bu kurallar uygulansaydi zina bu kadar cogalmazdi.24 Yorumla- +1 yıl
bu yöntem ilkel bir yöntem.
- +1 yıl
işte bak bende bunu diyorum, bu olay kuranın evrenselliğini yok ediyor.
Aile & Toplum konusunda 525 cevap paylaştı. 100 sopaya eşdeğer ceza verilebilir
01 Yorumla- +1 yıl
yasalar tarafından mı? sonuçta bunu yapan kişi cezayı kabul de etmeyebilir ve yapıldığı taktirde polise şikayette de bulunabilir?
Kur'an ne diyorsa vardır Allah'ın bir hikmeti
10 Yorumla
+1 yılwowow haramm :d
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım