Esimle ayriliyoruz ve hakkimi helal etmiyorum. Mehirimi dahi vermedi evlenirken, ayrilirkende vermiyor, dalga bile geçti yani. O zaman zorlamayayim diye mehiri sonraya birakmistik ama hic vermedi.
Bu konuda hakkimi helal etmedigim gibi diger konularda da etmiyorum. Camasirini yikadim, onune yemek koydum, eş oldum, destek oldum, utusunu yaptim, işe giderken yemegini beslenme gibi koydum ve daha bircok sey. O kadar canimi yakti ki hakkimi helal etmiyorum. Maddi bir seylerde istemedim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Onu yaptım bunu yaptım
Eş değil annelik oluyor bu biraz
Köpek mi de bide önüne yemek koyuyorsunuz?
Ya arkadas soyle yorumlara ayar oluyorum. Ya bu ulkede bu isleri genelde kadinlar yapar. Cocuklari bile besleyen kadindir. Bu ulkede kac tane erkek var evde is yapan, yemek yapan, cocuga bakan. Kadin calissa dahi bu isler kadinin ustune kaliyor. Kadin yemek yapmasa kim yapacaktaa yenecek o yemek? Kadin temizlik yapmasa kimler temiz bir ortamda oturacak. Bazi erkeklere kalsa o evin icinde bomb*k bir sekilde yasar giderler, umurlarinda da olmaz. Cogu erkek ogrenci evlerine bakin, cogu bekar erkek evlerine bakin yasanacak halde mi o evler?
Yemek yapsalar dahi menemen, makarna baska da secenek yok. Zaten yapma huylari da yok çoğunun. Ise gidip gelmekten baska gordukleri baska sorumlulugu olmayan turk erkeklerine baska ne yapabilirsin?
Eş degil annelikmis. Peki ya buna mecbur kaliyorsak? Toplumun igrenc kurallarina mecbur kaliyorsak? Yahu calisan kadinlar bile bu isleri kendileri yapiyor, erkek bir seye dokunmuyor. Biz ister miyiz anne gibi olmak? Her kadinin hayalidir kendi isini kendi halleden, etrafi dagitmayan, temizligi yemegi ortak yaptiginiz bir erkek. Peki bu ulkede kac tane bulursun bu tarif ettiğim erkek turunden?
Bu ulkenin erkekleri zaten arkam toplansin, cinsellik olsun, yemegim onume gelsin diye evlenmiyor mu cogunlukla?
Bu ulkede anne degil de eş olmak isteyen cok kadin da var da firsat veriliyor mu bir dusun bakalim?
Ozellikle kadin calismiyorsa ev tamamen kadina kaliyor zaten. Sen bir turk erkegine işten geldikten sonra ne kadar is yaptirabilirsin ki? Istersen kadinda erkek kadar, erkekten daha da yorgun olsun. Turk erkeklerine nereye kadar, ne kadar iş yaptirabilirsin? Yorum yaparken toplumun dinamiklerine, turk erkeklerine, yasadigimiz cografyaya, kaliplasmis gorevlere gore yorum yaparsaniz daha mantikli olur.
Senin söylediklerine katılıyorum biz yapmazsak kim yapacak zaten de
Benim demek istediğim biraz da sal gitsin her dediklerini yapmamak gerekiyor
Ne yerse yesin ne giyerse giysin
Bebek gibi sürekli herşeyi ayaklarına beklemesinler
Bende evlenmeden boyle dusunuyordum ama evlenince böyle işlemiyor. Sonra yapmasan sana psikolojik baski uygularlar. Tanidigim kadin bir öğretmen yapmiyorum demis o zaman kocasi neden evlendim ki seninle demis. Gitmis babasinin evine birakmis. Turk erkeklerinde calissan da calismasan bunlari yapmazsan evlilik yurutemezsin oyle kolay. Bekledikleri ve evlenme amaclari bunlar zaten. Senin dırdırını cekmeye hevesli olduklarından, kara kaşın gozun hatirina evlenmiyorlar bunlae. Ya evlenmezsin, ya bu sureci yurutmek zorunda kalıyorsun ya da isin sonunda ayriliyorsun zaten.
Ben Boşanirken evi arabayı eşyaları bıraktım ki hepsini ben almıştım ben hakkımı helal ettim. Ondan nefret bile etmiyorum. Nefret de bird duygu çünkü
Mehir kadının hakkıdır. Hakkını helal etmiyorsan etmemiş olursun. Ve bu ondan çıkar. Bir gün incindği yerden incitilir
Hak almak iyi değil nasılsa çıkar acısı
Çok zor bir süreçte geçiyorsunuz geçmiş olsun