Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı. merhaba.. var olan bir dünya ve nesilden nesille üreyen bir varlık insan oğlu ve bizlerde bu nesil içinde var olmuşken bunu nasıl sorgulamayı düşüne biliriz ya da bunu biz soran olur mu sanmıyorum. ve bununda kimse cevabını veremez sanırım.. bu hayat içinde sırayla geliyor bizlere ayrılan süreyi yaşamak istediğimiz tabi buna yaşamak denirse yaşıyor bize ayrılan süre bitince zamanla yer yüzünden kayboluyoruz.. olay bu yani..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVerecek aşırı süslü mantıklı sözlerim yok.
Çünkü bu bir sistem bana göre. Bir amacımız var mı hiç sanmıyorum. belki daha iyi varlıklar olmayı öğrenmemiz gerekiyor evrim bazında düşünürsek. Biz sadece evrimin bi basamağıyız belki ve dünya tarihinin bence en berbat döneminde yaşıyoruz. Bir günde bitecek hepimiz için. Ölüm bölüm sonu diye düşünüyorum sonraki seviyelere hazırlık.binlerce yıldır bu soruyu soran milyonlarca insan olmuştur. Cevapları dindarlara göre farklı bi ateiste göre farklı bir hayvansever için farklı vs vs.
32 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılAnne ve babamız korunmasız olarak cinsel ilişkiye giriyor, yüz milyon civarı spermden şanslı/şansız bir sperm olarak yumurta ile birleşiyoruz, sonra embriyo oluyoruz, sonra gelişerek bebişto oluyoruz ve doğuyoruz. Her şey minik iki tane hücre olarak başlıyor. Gelirken bize kimse sormuyor zaten...
02 Yorumla- +1 yıl
40 yaşında 100 kiloluk ayı gibi bir adam 38 günlük bebeği kaçırıp ırzına geçip öldürüyor... haydi Allah adamı imtihan için dünyaya getirdi, peki o adamı imtihan etmek için 38 bir bebeği neden o ayının altın8da telef etti? diye de ben sorayım "imtaaan için geldük" diyenlere... bebeğe tecavüz esnasında zevk alıp almadığını mı soracak
- +1 yıl
"Allah hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için sizi yarattı O mutlak güç sahibidir, bağışlayandır" mülk suresi 2. Ayet. ezeli ve ebedi ilim sahibi olan zaten her şeyi bilen Allah neden sınamaya ihtiyaç duyar. Gerçi enfal 65 te sabreden bir mümin on müşrik gücündedir, derken Enfal 66'da pardon yanılmışım, sizdeki zayıflığı bildim... sabreden bir mümin iki müşrik gücündedir diyordu.
Enfal 65-66
65 - Ey Peygamber! Müminleri cihada teşvik eyle. Eğer sizden sabredecek yirmi kişi olursa ikiyüze galip gelirler ve eğer sizden yüz kişi olursa kâfirlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar hakkı ve akıbeti düşünmeyen anlayışsız bir kavimdirler.
66 - Şimdi Allah sizden yükü hafifletti ve sizde bir zaaf olduğunu bildi. O halde sizden sabredecek yüz kişi olursa ikiyüz düşmana galip gelirler, sizden bin kişi olursa Allah'ın izniyle ikibin düşmana galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir.
Aile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı. Allah istedi.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü neden sonuç ilişkisi.
00 Yorumla
+1 yıl"Allah hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için sizi yarattı O mutlak güç sahibidir, bağışlayandır" mülk suresi 2. Ayet.
"Kulluk ve niyazınız olmasa Allah size niye ehemmiyet versin. Siz O'nun dinini yalan saydınız bu sebeple acıklı azap sizin yakanızı birakmayacaktir." Furkan süresi 77. Ayet
"Rabbimiz Allahtir deyip sonra da dosdoğru hareket edenlerin uzerine melekler inerler ve derler ki; korkmayin, üzülmeyin ve size vaad olunan cennetle sevinin" Fussilet suresi 30. Ayet
114 suresi olan bize verilen hayatımızın kullanma kılavuzunda; hersey yazıyor. Merak eden, inanan buyursun okusun. Müslüman memlekette eger gönlün varsa tüm sorularının cevabini pek cok açıdan bulursun eger gercekten inanacagin cevaplar arıyorsan.
Insan; var edilmek istedi. Var olmayı sevdi. Allah'a bi söz verdi dünyaya gelmeden önce. Ama dünya hayati çoğunu aldattı, kendini kaptırdı insan dünyanin sahte cennetlerine. Ruhlar aleminde ruhumuz yaratildiginda evet sen bizim yüce Rabbimizsin dedik. Ruhumuz biliyor. Ama aklımız ve kalbimiz baska hevesler pesinde. Insanin ruhu amacina uygun yasamadigi zaman bunaliyor sıkılıyor acı çekiyor. Çünkü icten içe hep biliyor dünyaya niye geldigini. Ama nefis hep talepkar nefis ruhun gözlerini elleriyle kapatiyor ki gercekleri görmesin , geçici zevkler pesinde kossun. Cehenneme giden yol gecici hevesler yalandan süslerle kaplı cennete giden yol nefsimize cazip gelmiyor çünkü nefis apt. al. Topraktan sonra nereye gidecegini akil edemiyor.
10 YorumlaEğer ölüm olmasa veya bir sonraki hayat olmasa, yaşamanın amacı değeri kıymeti olur mu idi? Düşünsene milyonlarca yıldır var olan dünyada hala herkes yaşıyor. Hayattan alacağın zevk nedir amacın ne olacak? Adalet bu dünyada misal bak eşitlik yok ama yaşadığın hayata göre elbet İslam inancına göre mükafatını terazisi şaşmayan Allahın adaleti ile alacaksın sonsuzluğa. 70 80 yıl yaşadığımız bir hayatta bize düşen ata sözlerimize uygun olarak haraket etmek. Ağaç yaşken eğilir mesela. ne ekersen onu biçersin. gibi.
17 Yorumla- +1 yıl
Öbür dünyanın varlığından eminsin o halde..
- +1 yıl
Dinlerden de emin misin?
- +1 yıl
Evet eminim, eğer dinler olmasa insanlar yaratıcıyı emirlerini bilemez. İnsan basit varlıktır ama bir o kadar da muhteşemdir. Yaratılan varlıkların en üstün tutulanı olmuştur. Dİnlere emin olmama nedenim ise sadece 70 yıldır araştırdığımız paralel evrenin 1400 yıl önce Kuran da belirtilmesi;
İbnis abbas; "Yedi adet yeryüzü! Her birinde sizin nebiniz gibi bir nebi mevcuttur. Hakeza Adem gibi bir Adem, Nuh gibi Nuh, İbrahim gibi İbrahim ve İsa gibi İsa peygamberler bu dunyada mevcud olduğu gibi sair yeryüzlerinde dahi mevcuttur." islam-tr.org/.../ - +1 yıl
Sizleri bu tereddütsüz eminliğinizle başbaşa bırakıyorum. Bir konuda “şüphesiz” olmak ; iman etmeyi gerektirir…
Bence bu Dünya bizim çıkarımıza göre yaratılmamış. Tanrı'nın çıkarları öncelikli. Tanrı varlık yaratma sevgisi bile gütmemiş. Sayımızdan belli zaten özel bir şey değiliz. Tanrı'nın incelediği denekleriz. Dünya'da ki hastalıklar, acılar, kanser, şizofreni vs. bunu gösteriyor. İnsan doğuştan engelli , gençliğinde şizofren olup ömür boyu Dünya'da cehennemi yaşıyor. Tanrı'ya insanların tümünün ruhunun ve cosmosdaki gelişimin vs faydası var, bizde o özel amaca hizmet için tasarlanıp varlık olma duygusunun aşkı hiç hesaplanmamış. Bazılarımıza Dünya güzel gelebilir çünkü ilk defa böyle bişey yaşıyoruz. Ne bulursak kardır gibi düşünüyoruz ama gerçekler bambaşka.
33 Yorumla- +1 yıl
Boş ver de göğüs kılların çok hoş be reisim 🔥
- +1 yıl
@azizisteknks saol kral senin fizikte manken gibi
- +1 yıl
Eyvallah reisim 🫶🙏
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılDini anlamlar ile yanıt veremem. Çünkü, inanmayı tamamen bıraktım.
O kafayla işin içine girersek, Allah'a kulluk falan edebiyatı yankılanacak satır aralarında.
Milyonlarca yıllık bir döngü içinde savrulan toz taneleriyiz aslında. Doğuyor, büyüyor, yaşlanıyor ve türlü şekillerde yok olup gidiyoruz. Ne vaat edilmiş bir cennet ne de bir cehennem var aslında.
Sadece bir çukurda böcek yemi olup gidiyoruz.
Çektiğimiz dertler, uğraştığımız sorunlar, bizi boğan insanlar, nefes almaya çalıştığımız toplum, ruhumuzu ve zenginliğimizi sömüren devlet adamları, kalbimizi kıran kadınlar, içimizi acıtan erkekler, büyütmekten ve kontrol etmekten uykusuz kaldığımız çocuklar...
Hepsi bir gün o çukura girip böcek yemi olacak.
Aslında cidden insanı delirtecek bir konu bu. Aklın ve mantığın en manyak nihai sapkınlığı. Ölümü bile bile yaşıyoruz. Tabi, buna yaşamak denirse.20 Yorumla Güzel bir soru sormuşsun öleceğimiz dünyaya neden geliyoruz? Çünkü benim inancım İslam dini öldükten sonra yok olmak değil ahiret hayatının varlığından haber vermektedir, inanıp inanmamak kabul edip etmemek insanları tercihine kalmıştır ama dünyada bir denge olması için bir kızın insana dünyaya gelip bir kısım insanın dünyadan göçmesi gerekir.
Bu konular çok derin konulardır bence bunun üzerine durmak yerine hayatı güzel ve uygun bir şekilde yaşamalısınız, Bir de olayı söyle bakalım eğer dünyaya gelen hiçbir canını ölmemiş olsaydı hayvanlar bitkiler insanlar o zaman dünyada nasıl yaşayacaktık ki, ölümün olduğu dünyada dahi birçok hastalık birçok kıtlık ve yokluk olduğu halde ölüm olmasaydı daha kötü olabilirdik.10 Yorumla
+1 yılGüzel soru ben de bazen düşünüyorum da zaman çok çabuk geçiyor küçüğümü hatırlıyorum ana sınıfına giderken annemden ayrılınca ağlarmışım😂 sonra okuma yazmayı çözdüm okulun bitmesini eve gitmeyi dört göz beklerdim günler geçti buralara kadar geldi ama ölümlü olduğumuz bu dünya da zamanın kıymetini çok iyi bilmek gerekiyor 20 yaşımı doldurdum fark ettim ki her şey zamanında güzelmiş. Nasıl rüya görürken ruhumuz vücudumuzdan çıkıyor geçici bir ölüm gerçekleşiyor ya bu gördüklerimiz bile rüya gibi aslında yaşayıp gidiyoruz.
10 YorumlaBurada görevlerimiz var.
1-doğup ailemizi sevindiriyoruz.
2-yiyip, içip, dışkılayıp doğal sisteme katkı yapıyoruz.
3-bir şeyler üretip, geliştirip, tamir edip vs. diğer insanlara veya canlılara katkı sunuyoruz.
4-seviyor, seviliyoruz, acı-tatlı duygular deneyimliyoruz.
5-spor yapıp insanoğlunun sınırlarını zorluyoruz.
6-hiçbir şey yapamadıysak toprak olup bir sonraki neslin yiyeceği domatesin yetişmesini sağlıyoruz.
Ölüm acı, biber de acı ve varlar.
Yaşamak güzel. Dolu tarafına bakmak gerekiyor.10 Yorumla"Ayine-misal mevcudatın birbiri arkasında zeval ve fenalarıyla (ölmeleriyle) beraber, arkalarından gelenlerin üstünde ve yüzlerinde aynı hüsün ve cemalin (güzelliğin) cilvesinin bulunması gösterir ki, cemal onların değil. Belki o cemaller, bir hüsn-ü münezzeh ve bir cemal-i mukaddesin ayâtı ve emâratıdır."
Sözler
10 Yorumla
+1 yılBu bir tercih değil.
Kimine göre ateşli bir birleşme sonrası hiç farkında olmaksızın atılan temeller, kimine göre planlı programlı işler.
Konu üzerinde gerek dinsel gerekse düşünsel uzun uzun cümleler kurulabilir. Ama bana göre esas olan; yaşamın güzelliğinin belirli bir zaman dilimiyle sınırlandırılmış olması.
Zira, gereğinde fazla sıkılan varlıklarız.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDünyanın veya yaşamın bir amacı olmadığı düşüncesindeyim, sadece kişiler kendilerine bir amaç edinebilir. Onun dışında milyonlarca yıldır doğ büyü yaşlan öl neticesinde gelişen ve hala öyle devam eden bir insanlık için bir amaç yok ortada bir sistem var fakat başka bir şey yok.
10 Yorumla Gerçek yerinin belli olması için geliyoruz. Bu dünya elmas ile kömürün ayırt edileceği yer. Çoğu kişi bilmez elmas ve kömür kimyasal olarak aynıdır ama birisi kıymetlidir birisi ise kıymetsizdir. Bu dünya ise bizim pişip kömür mü olacağımız yoksa elmas mı olacağımızın sonucunun belli olacağı yerdir
11 Yorumla- +1 yıl
İmtihan olayı diyerek geçmek yanlış. Erken ölmek az günah işledi biraz daha şanslı gibi gelse iman üzere ölmüşse belki. Gerçi onun şansı şanssızlığı olmaz. Belki iman üzere değilken öldü hatalarını günahlarını temizleyemedi.
Mesela birde şu var. Bu dünyada çekilen acılar kederler çileler hastalık dahi olsa isyan edilmiyorsa günahların kefaretine ahiretteki makamının yükselmesine sebebiyet verir. Kuran ayetiylede hadislerlede bu olay böyledir
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖleceğimiz bir dünyaya gelme nedenimiz öncelikle bizler değiliz birileri ya zamanında bazıları için prezervatif kullanmadigindan ya da aşırı çocuk arzu ile yanıp tutuşup doguncada bakamadiklarindan ortaya çıkan günah tohumlariyiz kısacası bazılarının secimiyle bu dünyaya gelmişiz
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Başlangıcı olan her şeyin bir de sonu vardır.
Bu soru kişinin inancı ile ilgili. İnançsız olduğunu söyleyen biri bile bir şeye inanıyor aslında.
Konuyu dağıtmadan,
Binlerce yıldır insanoğlunun aradığı soru işte.
11 YorumlaBizde sana soralim neden geliyorsun dünya ya mesela
14 Yorumla- +1 yıl
Ben bilsem sizlere sormazdım sanırım. Bana anlamsız geldi sizlere sordum.
- +1 yıl
Tüm insanlara yaşamak anlamsız gelseydi herkes aynı soruyu sorardı. Kimse bunu sorgulamıyor gördüğüm kadarıyla.
+1 yılAaah bir bilsem şu dünyaya neden geldik. Sürekli bir varoluş sancısı ve ağrısı. Bitmiyor insan olmak denen mücadele. Zannederim benimki eşek olmak.
10 YorumlaBazı şeyleri yaşayıp görmemiz gerekiyor sonra isyan etmeyelim niye gelmedik bu dünyaya diye çünkü deriz yani insanoglu bu bize şans tanındı iyi ya da kötü olmak bizim elimizde
10 YorumlaKanka bunu bir ara detaylı konuşalım. Sevdiğim ama çok derin bir konu. şu an sana 10 paragraf ne düşündüğümü yazabilirim bu konuyla ilgili rahat. En az 10 paragraf.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevrenimizde cansızlıkdan canlılığa geçtik sonra iki temel güdümüz oluştu hayatta kalmak üremek hücreler devam etti evrimleşti evrimleşti organizmalar oluştu her şey belli olasılık dağılımlarının bir araya gelmesiyle oluştu kaostan çıkan düzen öleceğimiz bir dünyaya gelmemizin sebebi ise bizim sonraki nesilleri var etmemiz iki temel güdümüze uymak doğamız gereği gelip geçici varlıklarız ilerde medeniyetimiz çok gelişcek
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBelki de, yaşam cinsel yollan bulaşan bir hastalıktır
30 Yorumla
+1 yılo zaman bu mantığa göre nasılsa s*çıcaz diye yemekte yemeyelim
40 Yorumla
+1 yılBen de merak ediyorum yani babamdan çıkan bir spermken ne diye ilk olmak için çabalayip dünyaya gelmeyi seçmisim o an aklımdan ne geçmiş çok mu merak etmisim dünyayı inan hatirlamiyorum çünkü spermdim. Sanırım böyle şeyleri düşünmemek gerekiyor.
10 YorumlaBedenimiz ölecek sadece, kal'u beladan cennete veya cehenneme sonsuz yaşamı olan varlıklarız. Bunu böyle düşünmeni tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yıl10 Yorumlaİmtihan dünyası. Müslüman olduğum için böyle bir inancım var. Bu dünyaya Allah'ı tanımak için geldik ve en güzel uğraşta budur
21 Yorumla- +1 yıl
Herkesin imtihanı farklıdır. Erken yaşta ölen biri, örneğin bir bebek annesi için bir imtihandır. Kimsesi olmayan bir çocuk ölürse eğer, bu o ülke veya bölgedeki insanların imtihanıdır. Müslüman olan biri tüm çevresinden sorumludur. Erken yaşta ölen kişi bluğ çağına girmemişse cennete girer. O çağa girmişse dediğin gibi günahı az da olabilir. Bu ihtimal yüksektir ama iyi iş yapma imkanı da kısıtlıdır. O yüzden herkes imkanını ne düzeyde kullanabildiğine bakılarak değerlendirilir. Örneğin ilmi az olan biri namaz kılarak borcunu kapatabilirken, ilmi çok olan kişi sadece namaz kılarak bu borcunu ödeyemez. İlmi ile amel etmesi, ilmini yayması, anlatması da onun sorumluluğundadır. Yani herkes yapabileceklerini ne düzeyde yaptığına bakılarak drğerlendirilir
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılSeçimler yapıp o secimlerin bedelini ödemek için.
20 Yorumla
+1 yılYemekte yemeliyim o zaman sonra çıkarıyoruz. Her şeyin bı döngüsü var canlılar yaşar büyür ürer ölür bu doğanın kanunu. Üremesi canlıya kalmıştır. Bu yaşamsal döngü.
03 Yorumla- +1 yıl
Dönmek için yani. Anladım.
- +1 yıl
Döngü bu canlılar olarak bizde bu döngüde yerimizi alıyoruz yanii
- +1 yıl
Dönmek için yani ……….
+1 yılGelmiyoruz getiriliyoruz. Getiren de "Ben sizi bana ibadet etmeniz için yarattım" demiş. Bize sorsalardı yine de gelirdik herhalde. Acıkacağımız halde yemek yeme, bozulacak saçı tarama gibi umut kaynaklı hareketlerimiz var.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılacı çekmek için. üstüne bide günaha girip çifte acıya hazırlık
12 Yorumla- +1 yıl
Evet gördüğüm kadarıyla pek mutlu yaşayan insan yok. Hep bir acı..
- +1 yıl
onlarınki lafta
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSevişmek gibi düşün.. Zevk alırsın ya da almazsın.. Bu kadar basit bir kumar aslında..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer şey herkes bir şekilde sona ulaşıyor. Önemli olan ölene kadar dolu ve iyi bir hayat yaşabilmek
10 Yorumla Bilmem , Yaradana sormayi denedin mi? 🤣 ben de merak ediyorum cevabı
10 Yorumla
+1 yılBu soru çok derin biz gelmiyoruz bizi gönderen bir irade var
10 YorumlaEbedi ve gerçek hayatı hakedip etmeyeceğimizi imtihan edilmek için olabilir mi?
20 YorumlaÖlüm bireysel bir şey. Canlı yaşamı döngüzel. Bunun bir parçasıyız ve bu gelecekte de devam edecek.
10 Yorumla
+1 yılSaçma sapan işte tanrı varsa bile bu cok sacma sıkıntıdan dur ben bi insan yaratıyımda ne olup bitecek bakıyım bi demek gibi bişey hiç birseye el sürmeden izleyerek eğlenmek gibi bişey buna tanrı denmez
00 Yorumla
+1 yılWc'ye yapacağımız yemeği de yemememiz gerekiyor o zaman..
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkesin dünyaya gelme amacı var
Gönül eğlendirmek için dünyaya gelmedik10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkendi kendimize oluşan bir yapı değiliz herkes inandığıyla sınanacak
10 YorumlaÇünkü sadece türün devamlılığını sağlamak için dünyaya gelen basit canlılarız kendi kendimizi gözümüzde çok büyütüyoruz
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Geldiğimiz dünyadan niye gidiyoruz?
Bence ikisinin cevabı aynı.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Madem olüm var neden bukadar gam parasizlik hainlik zorluk
00 Yorumla
+1 yılGülmek, mutlu olmak, aşık olmak ve yaşamak için
00 Yorumla
+1 yılYalamak gerekenleri yaşayıp bir sonraki hayatına hazırlanmak için
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum
Yaratılırken bana sorulmadı13 Yorumla- +1 yıl
Din sorulduğunu iddia eder. Bizler dünyaya gelmeyi istemişizi iddia eder din. İstediğimiz için seçilmiş gönderilmişizi iddia eder….
- +1 yıl
Ben hatırlamıyorum o halde ne diyeyim şimdi kgjk
- +1 yıl
:))
Kanka sıçacaksak niye yiyoruz
11 Yorumla- +1 yıl
Anlamsız döngünün devamını sağlamak için.
Ölmeyeceğimiz bir dünyaya gitmek için yaşıyoruz .
12 Yorumla- +1 yıl
Ümitvar olalım yani..
- Aile & Toplum konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılöleceğimizi bile bile yaşamak için,
12 Yorumla- +1 yıl
Yani burnumuzdan gele gele yaşamak için.
- +1 yıl
evet, her şeye rağmen yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani bütün işin gücün yaşamak olacak.,
+1 yılEvrende herşet kaosa odaklanmış çünkü bu sadece bir süreç ve biz de sürece dahil olmuş oluşumlarız
10 Yorumla
+1 yılDünya cennet değil herkes cehenneme kendi ateşini kendi götürür.
10 YorumlaÖlmeyeceğimiz bir yere gitmek için
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılBence de çok saçma boş zaman kaybı
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Allah bizi sinav icin yaratmis
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÖlmeden önce yaşamak için
10 Yorumla Çünkü anne ve babalarımız denk duramamış 🤣
10 Yorumla
+1 yılSamsara döngüsü işte.
10 Yorumla
+1 yılyaratan öyle uygun görmüş
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Buraya gelmek bizim elimizde olan bir şey değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılben sevısmeye geldım sevısemedıgım zaman olup gıdecem
00 Yorumla
+1 yılYaşa gitsin boş ver çok kurcalama anı yaşamaya bak
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım