Sürekli gidip evini temizlemek vb.
Hayır
Evet
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sürekli gidip evini temizlemek vb.
Evlendikten sonra ev işlerinde kayınvalidenize yardım etmek veya yardım etmemek tamamen kişisel tercihlerinize ve kültürel normlara bağlıdır. Evlilik, iki ailenin birleştiği bir durum olduğundan, ev işleri ve aile içi dinamikler üzerindeki beklentiler değişebilir. Birçok toplumda, gelin veya damat, evin işlerine yardım etme sorumluluğunu paylaşabilir. Ancak, bu durum kişisel tercihlere ve aile içi anlaşmalara dayanır. Bazı ailelerde, gelin veya damat, ev işlerine yardım etmek beklenirken, bazı ailelerde daha az önemli olabilir veya tamamen farklı bir düzen olabilir.
Eşinizi seviyorsanız anasını da seveceksiniz
Oda sizin ananız sayılıyor
Yarın bir gün size bir şey olursa yardıma koşacak İlk kişi kaynana
Çocuklarınızı en çok sevecek olan kaynanadir
Bence annenizle kaynananın arasına fark koymayın
Yoksa zarara uğrarsınız
Yine sen bilirsin?
Keyfin bilir...
Yardıma niye koşuyolar anasına saygı duyarız ama anası beni sevmiyorsa ben anasını neden seveyim?
O zaman eşini elinden tutup başka bir yere gidin
Yoksa gelin kaynana kavgası başlarsa
O kavga büyüdükçe büyür
Sonun hayır olmayacak
Senin için hiç iyi olmayacak
Eşin annesi ve karısı arasında seçim yapmak zorunda kalabilir
Belki eşin seni seviyor olabilir ama sen kaynana usaklığı yapmak istemiyorsan
Evine gitme
Samimiyet kurma
Bırak o sana gelsin seninle samimiyet kursun
Ağır başlı ol ki
Kaynana ters bir kelime ters bir hareket ederse tak deyip kafasına gözüne indir
Aile içinde fitne fesat dedikodular yüzünden yaşanmaz aile içi hayat çok zor çekilmez
Kocanın kardeşleri yakınlarından herhangi birisi senden uyuz olursa kocanı sana doldurup yuvanda rahat vermez yıkmaya kadar gider bu iş
bak benim yuvam dağıldı. Aile içinde bitmeyen. Başı boş bir sürü sebepten
Ben yandım sen yanma
Kocan seni seviyorsa sözün dinler senin için orayı terk eder peşinden gelir yine sen bilirsin karar senin kararın
Kocanın ailesine merakın varsa onlarla olmayı çok istiyorsan her türlü her şekilde kahrını çekmek zorundasın
Çünkü hiç bir kayın ve kaynana bütün gelinlere eşit muamele etmezler
Onlara merakın olduğu için sakın ola seni ağa paşa etmelerini bekleme
Hele hele yeni bir gelin geldiyse o gelinin tırnağını sana değişmesini bekleme
Ne kadar çok birlikte olursan
O kadar çok değersiz eşya gibi olursun
İhtiyacı varsa yardım etmek lazım. Yani bu sadece kayınvalideniz için geçerli değil. Sizin annenizin ihtiyacı varsa, eşiniz de bu konuda size yardımcı olmalı.
Normal olup olmadığına gelin karar verir. Bazıları öyle görmüştür veya yardımcı olmak/ hizmet etmek istiyordur, amenna. Yapabilir.
Ama gelini yapmadığı bir şeyi yapmaya kimse zorlayamaz. Yani iş yapmak isteyip istememesinde bitiyor.
Bana göre normal değil. Kaynanamın elide tutuyor, ayağı da. Benden yardım isterse elbette seve seve ederim ama öyle gide gele de evi temizlemem. Kendi evimi temizlemeyi tercih ederim.
Cevap
21Cevap
Keyfin bilir ister gider yardım yaparsın ister yapmazsın çoğu insan normal görür çoğu da anormal ben hasta falan veya ne bileyim bir durumu var kötü o zaman yardım yaparim normal bir günde kendi yapar çağırmaz zaten çok böyle yapılacak bir şey var insan yardımcı gerek çağırır ya da kendim giderim
Eğer rahatsızlığı varsa veya yaşlı biriyse yardımda bulunmak doğru olur
Normal ama sürekli gidip yaparsan sonradan toparlaması zor olur. Kendi evinede zaman ayırmalısın..
Bu senin sorumluluğun değil. yaşlılara saygı göstermek mecburiyet ama bu seviyede suistimale dönüşmemesi şartı ile.
Ya ne olacak yap işte yardım etsen çok sevinir yaşlı insanlara ben hep yapıyorum yakın akrabalarımın evine giderken
normal. ama en iyi kaynana, en uzakta olanıdır.
Sen meşgul değilsen kayınvalidenin ihtiyacı varsa büyük temizleklerde olabilir
Gerek yok mecburmuş gibi sürekli yapmanız isteniyor sonra.
Ben kayınpedere yardım etmediğim sürece karıma git anama yardım et demem
Yardıma ihtiyacı varsa gidilir hasta olur felan onun dışında kendi yapabilir
Kişiye göre değişir ama benim için normal değil
Eğer ki evler aynı yerde ise oalbilir ama mesafe var ise belirli zamanlarda olması daha iyi
Merhabalar sizden şu an ki yaşamış olduğum durum ve her sene aynı şekilde önüme sürülen olay hakkında yorumlarınızı bekliyorum…..
kayınvalidem sürekli oglu ile bir yere gittiginde oğlumu beni kocam sanıyorlar karı koca mısınız diyorlar diye söylüyo bu durum defalarca kez rahatsız oldugumu eşime söyledim abartma ne var bunda sen annemi kıskanıyorsun belli ki filan dedi çok agrıma gitti ne yapmalıyım lütfen bi yol gösterin abartıyor muyum üslupsuz bir davranış mı kayınvalidemin yaptıgı?
Kesinlikle hayır sen kendi evinden sorumlusun onun değil
yani sürekli değil bir zaman sonra hizmetçisi konumunda olursun ve normal bi kaynana ve eş bu duruma izin vermez zaten ama yardım etmek çok normal bir şey hayatındaki insanın annesi sonuçta
Sürekli değil ama arada yardım etmek normal sayılır
Sürekli çağırıyorsa sıkıntı. Gitsin gündelik temizlikçi çağırsın. Hastaysa falan o çağırmadan ben giderim zaten yardıma
Sürekli değilde yardım edilir
Büyüklere yardım etmek lazım
Hayır herkesin kendi evi var sonuçta
Yapma gerçekten çatlasın
Bence normal değil
Neden mesela
Arada yapılır da sürekli olmaz bence
Arada olur bence
Saygısız bir nesil yetişiyor
hayır ya herkes kendi işine bakacak
Sürekli olması normal değil bence
Bu çok doğal bir durum.
Normal ve insani bir durum bence.
Sürekli değil ama rica etse yardım edilir
herkes neden kendi evinin işini yapmıyo?
Evet
Erkekler evet kızlar hayıra basar :D
Bunu şimdiki nesil bilmez hem zaten yapamazlarda
Hayir.
Dune kadar yalniz yapiyordu niye simdi yardima muhtac? Hasta falansa ve yapamayacak durumda ise olur ama yoksa asiri anormal bsy bana gore
Hayır.
Evett
Normal
Tabi ki evet
Normal tabi ki
Ohaaaa ben asla
evet normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?