Nereye doğru gidiyor hayatınız?
Dünya nereye doğru gidiyor?

Nereye doğru gidiyor hayatınız?
Dünya nereye doğru gidiyor?
Hayatım beni heyecanlandıran bir yere doğru gidiyor. Kendime yavaş yavaş daha fazla güvenimin geleceği ve konfor alanımdan fazlasıyla çıkıp kendimi keşfedeceğim günler çok yakın.
İmtihan dünyası sabret ve dua et imtihandan güzel günlerin elbet olur
Valla hayatim gidemiyor bir kere. Saka maka da cok kotu seyler oluyor harbiden daha ne kadsr dayanirim bilemiyorum. Abi bi insanin hayatinda hicc mi iyi bir sey olmaz.
Evet imtihandan gectigimi biliyorum elimden geleni yapmaya calisiyorum isyan etmiyorum umarim cikabilirim bu imtihandan
Allah hem bu dünyada hem ahirette deki sıkıntılarımızı hayra çevirip en güzeli nasip etsin
Amin
Amin bilmukabele
İnşaAllah kurtuluşa:D
Amin cümlemize inşallah bilmukabele
İnşallah değişecek
Amin inşallah güzel günlerin hakkında hayırlısı olsun neyi değiştirmek istiyorsun?
Şehiri, insanları...
Nereye gidersen git her tarafta aynı inş alar var maalesef
Evet öyle ama bir değişikliğe ihtiyacım var
Küçük bir tatil yap tedbili mekanda ferahlık vardir
Umarımm
Aklındaki olumsuz düşünceler umursama
Daha güzel günlerin olur
Umarım sizin de olur çok iyi bir insansınız
Estağfurullah o sizin kalbinizin güzelliği umudunu taze tut daha güzel günlerin olur
Umarım çok teşekkürler
Rica ederim
Cevap
6Cevap
Hiçbir yere gitmiyor. Senelerdir aynı noktada... Bir yerden değiştirmek istiyorum ama nasip.
Rutin gitmesinde de hayır vardır Allah korusun daha kötü olaylar olabilir rutin gidiyorsada da şükür gerektirir
Tabiki sıkıntı olmasından daha iyidir her halimize hamd olsun
Amin çok şükür neyi değiştirmek istiyorsun?
şu an çalışmıyorum olursa hocalık yapmak istiyorum. Aynı zamanda evlilik var aklımda ikiside nasip işi bakalım.
Hocalık derken. Ne hocası?
Evlilik derken evlimisin
Kur'an kursu hocalığı. Yok bekarım evlenmeyi düşünüyorum yani :)
Ne güzel maşallah 👏👏👏 evlilik herkes evlenip yuva kurmak istiyor gerçekten ama hem ahir zaman hem insan korkuyor hem bu devir çok zor Allah herkese hz alinin duasindaki eş adayı nasip etsin Hz. Ali (ra) şöyle söylemiş:
Rabbim bana öyle bir eş nasip et ki onun müslümanlığının mükemmelliğine bakıp kendi müslümanlığıma çeki düzen vereyim bu dua çok hoşuma gider Allah herkese hayır bir eş nasip etsin
Bu zamanda evlilik çok zor bir hâle geldi insan doğru kişiyi bulamıyor. Rabb'im isteyen herkese hayırlı eş nasip etsin. amin.
Bu sözün kaynağı nedir? Yanlış anlamayin ama etrafta Ali (Ra)'ya ithaf edilen çok fazla yalan söz dolaşıyor. Romantik İslamcılar sahabenin ağzından yalan söylemeye çekinmiyor.
Evet zor zorlaştıran aileler toplum maddi ve manevi sebepler adetler zorluyor
Hz alinin duasi
Romantik islamci nasıl oluyor
Evlilik diyince hz Muhammed Mustafa sav ve hz ali nin hayatı örnekleri gelir
Ali (Ra)'nın bu duayı etmiş olduğunun delili nedir, nerde geçiyor?
Romantik islamcilara başta Ali (Ra) olmak üzere sahabelere soylemedikleri romantik sözleri ithaf ediyorlar yani onlar söylemiş gibi söylüyorlar.
Evet akla ilk Resûlullah (sav) ve Ali (Ra) geliyor ama bu değerli kişilerin söylemedikleri sözleri sanki onlar söylemiş gibi yalan söyleyenler var. Bu sözleri yaymamaya dikkat edelim insaAllah.
Bir dakika kafamı çok karıştırdın öyle bir şey dedin ki kendimi ağır vebal almış gibi hissettim
Bu dua her tarafta var
Hakiki iman sorgulamakta başlar haklısın vebal mi aldım
Evet böyle şeyler her tarafta var ama çoğunun delili yok uydurma. Ben kaynağını bilmediğim hiç bir sözü hadisi paylaşmıyorum.
Ben bir sözün altına sure adı kaçıncı ayet olduğunu yazılı gördüğümde bile kontrol ediyorum ki iki defa ayette öyle bir şey yazılmadığına şahit oldum
Bu yaptığınızdan tövbe edin ve dikkat edin inşaallah
En iyisini yapıyorsun maşallah diyin nazar değmesin çok haklısın bundan sonra çok dikkat edecem
Tovbemi yapacam
Peygamber efendimiz hadisleri Salih hadisler var ya sahabeler hayatını doğruluğu nasıl anlayacaz
Sahih hadisler birde kuranda uyan var uymayanda var
Ya sahabeler. Hz ali gibi hayatlar doğruluğu nasıl emi. Olacak?
Bunun için Buhari, müslim, tirmizi vs. güvenilir Hadis kitaplarını sık sık okumalıyız. Misal günümüzde çok fazla bid'at var ben Buhari okurken bakıyorum Resulullah (sav) yasaklamış veya o bölümde hiç benim bildiğim gibi bir şey geçmiyor başlıyorum araştırmaya hiç böyle bir şey olmadığını anlıyorum.
Sahabeler de aynı şekilde sahabelerin hayatlarının toplandığı çok güzel eserler var onları okumalayiz.
Kitap seçimini de olabildiğince eski ailemlerden yapmalıyız. 4 mezhep imamımizin hem itikad hem fıkıh hususunda çok güzel eserleri var.
Demek istediğim okumadan olmaz okuyacağız ama aynı zamanda okuduğumuzu da düşüneceğiz bu gerçek olabilir mi, sahabe bunu yapar mı? diye
Mesela böyle bir dua bize neden ulaştı. Ali (Ra)'nın eşi için ettiği duayı biz nereden biliyoruz?
Bizim bunu bilebilmemiz için bunun rivayet yoluyla bize ulaşması lazım. Şimdi şöyle mi oldu Ali (Ra) sahabelerle oturduğu ortamda ben eşimin iyi biri olması için böyle dua mi ediyorum dedi yani?
Bu Benim mantığıma asla uymuyor. Hadi diyelim o söyledi bunu rivayet eden sahabenin de hiç bir işi yoktu bunu mu rivayet etti?
Resûlullah sav'in ölümünden sonra bir sürü olay olmuş. Bir sürü fitne. Sahabe bunları bırakıp Ali ra'nin eşi için ettiği duayı mi rivayet etti?
Allah için biraz kendimizi yorup düşünelim yanlış anlamayın ben bunları size tek söylemiyorum en başta kendime söylüyorum.
Biz bir huy edinmişiz okuyoruz hoşumuza gittimide hemen yayıyoruz.
Ya sahabe dediğimiz adamlar bir saniyesini boşa geçirmemek için uğraşmış bu adamlar bunu yaptı derken biraz bu din için verdikleri emekleri düşünürek hareket edelim/konuşalım.
Vallahi bir sahabe şu an çıkıp gelse bize davet yapar. Bu hangi din siz nasıl bu kadar bid'at içine düştünüz nefsinize göre yorumladiniz bu dini diye.
Çok çok haklısın maşallah sana gerçekten
Farklı bir bakış açısı kazandirdin aynen öyle çok haklısın hepsine katılıyorum bir yerde hata gördüğün zaman müdahale et herdaim bende yeni yeni dini bilgiler öğreniyorum ilim sonsuz çok ama çok haklısın 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
@oscuridad_ olması gereken de bu
@oscuridad_ çök doğru diyorsun vallahi haklısın
Ben zaten dinle ilgili yanlış bir şey görünce dayanamıyorum. Hep diyorum bu din kimsenin babasının malı değil.
Hangi sahabenin söylediği tam olarak aklıma gelmiyor Allahu alem Enes b. Malik söylüyordu "Din o gün neyse bugün de odur" diye. Aynı zamanda Resûlullah sav bugün dininizi tamamladım diyor.
Yani bu dinle ilgili her şey belli tamamlanmış kimse değiştiremez kim bundan 1400 yıl öncekine ters düşen bir şey söylüyorsa yalancının tekidir.
Hak bir tane, Rabb'im bana güç kuvvet ömür verdiği sürece de yine hakkı söyleyeceğim.
Tabi Rabb'imin hidayeti üzerime olursa yapabilirim yoksa ben neyim ki
Din kusursuzdur biz insanlar kusurluyuz
Hayatım ve dünya aynı yere doğru gidiyor sona doğru 😅
Ne diyeceğimi şaşırdım 😅 güzel yöne doğru gitsin
E iyi işte sona doğru gidiyor
Umudunu taze tut daha güzel günlerin olur
Daha güzel günler istemiyorum
İyi kötü yaşadım bende elhamdülillah
Olanlara da razıyım ama bilmiyorum neyse teşekkür ederim
Yaşın kaç ne yaşadın bu kadar
19 çok şey ya
Yanlış anlaşılmasın lütfen öyle aşk meşk değil
Başka şeyler o yüzden biraz bıkkınlık var fakat gerçek hayatta biri görse enerji kaynağı der bana😅
Ne olursa olsun yüzündeki gülümsemeyi düşürme asla ne güzel hem kendin mutlu ol hemde başkasını mutlu et
Hiç bir dert ufak değil anlıyorum Allah yardımcınız olsun gülmek her insana yakışır hep gül
Amin teşekkür ederim
Rica ederim 👍
Amin bilmukabele
İnşallah nirvanaya (fenafillah'a) doğru gider.
Ne güzel aynen öyle
Daha iyiyi, daha güzeli ararken yolu kaybetti herkes.. Nereye gitti meçhul.
Aynen öyle bir yandna
Bir çukura doğru gidiyor gibi ben de göremiyorum
Umudunu taze tut daha güzel günlerin olur
Daha güzel günlerin olur
Amin inşallah bilmukabele
Hayat ölüme gider ona göre yavaş kullanmak gerekiyor.
Geçmişte ne olacağım diye düşünüyordum ama hiç ziyan olacağım aklıma gelmemişti
Uzaya doğru marsa falan
Hakkında hayırlısı olsun
Ben de bilmiyorum 🤷🏻♀️
Hakkında hayırlısı olsun
Bindik bir alamete gedeyoz gıyamete işte 😂
😅 Hakkında hayırlısı olsun en güzeli nasip olsun
Aminnnn ayy teşekkür ederim 🥰
Rica ederim 👍
Karışık görüyoruz hiç bır yön yok 😂
😅 güzel bakan güzel görür iyi yönden gider inşallah
İnşallah
Amin inşallah
Bakayım nereye doğru gidiyor 👀
Ahaha harbiden hiç düşündün mü?
Yeni işe gitcem dua et bana iyi geçsin
Hakkında hayırlısı en güzelini Allah nasip etsin aklındaki olumsuz düşünceler umursama hakkında hayırlısı olsun
Amin kardeşim seninde
Amin bilmukabele dua et hakkında hayırlısı olsun
Ne istiyorsan en güzelini nasip etsin
Misli size olsun
B. ka fogru hayatim yok õlsem iyi olur
Öyle deme daha güzel hayatın olur
güzel günlere
Aynen öyle
Berbat biyere
Hakkında hayırlısı olsun
Bok yoluna
Hakkında hayırlısı olsun